Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj Frixie prvotno napisa Vidi poruku
    Marlo Evo, ja ću ti reći naše iskustvo i savjete MPO doktora i urologa (MM ima tešku OAT, s par spemija u ejakulatu, svi teške patologije): svaki abnormalan spermij nije nosioc kromosomskih pogrešaka, tako da su nama rekli da probavamo sa svježim spermijima, da ne idemo na biopsiju. Nek nju ostavimo kao krajnji korak. Svaki put nam je rađen ICSI, prvi put smo dogurali do dvije blastice, jedne odlične i druge loše, a drugi put smo dogurali do 4 blastice. Dvije ocijenjene AA i dvije B.

Jel i vama uvijek rađen ICSI?
    Privatne poliklinike ne rade preko HZZO-a biopsiju, ali se u njih može prenijeti zamrznuto tkivo, ako se kod privatnika obavlja IVF. Privatno je biopsija 7.000kn. Ja sam se puno raspitivala, jer je nama stvarno biopsija ostavljena za napraviti ako nam FET sad ne uspije.
    Ako ćeš raditi u bolnici, preporuka je dr. Dinko Hauptman na Rebru. Kod njega idu stvarno svi muževi koji trebaju, jer on slovi za najboljeg. I nama je dan kao preporuka cura čiji su muževi bili kod njega. Nemojte razmišljati o pokusnoj punkciji da se vidi kaj ima unutra, već idite odmah drito na biopsiju: uzimanje i smrzavanje tkiva. microTESE za sad se ne radi po bolnicama kod nas, iako postoje neka šuškanja da će se raditi na Rebru. Kad, tko zna...
    Ako uzmu 5 komadića tkiva i smrznu npr. 5 ampula, ne znači da će svih 5 ampula biti "puno", jer se može destiti da su piknuli kanalić koji je prazan.

Kod prebacivanja tog zamrznutog tkiva iz bolnice kod privatnika potrebno je pisati zahtjev povjerenstvu za prijenos tkiva (uvijek se odobri). Urološku obradu ti je muž prošao?
    Pozdrav Frixie,

Ne ide do blastice kod nas iako smo zadnji put bili u Pragu jer sam mislila da ce bolji laboratorij / oprema / embrilozi imati bolje rezultate, ali sad sam nekako jako poljuljana sta odluciti za dalje. Tamo su mi rekli da je micro TESE kao najbolji zahvat tj da pokazuje najbolje rezultate pa obzirom da mislim ici mozda jos zadnji put razmatram da idemo na to ali mozda negdje kod nas. Cula sam da to rade na CITO u Splitu i ne znam da li jos negdje u HR?

Napravili smo sve nalaze osim cistične fibroze i mikrodiletacije Y to sad moramo uzeti uputnice. To muzu daje ljecnica opce prekse?

Inace svi nalazi su mu ok osim povisenog FSH: 13.9 . Meni je 37, a njemu 41 i ginekolog u Pragu me je dosta ozbiljno upozorio da obzirom na moju dob i njegov spermiogram potencijalni embriji imaju izrazito velike sanse imati neku genetsku gresku koje ce tijelo odbaciti kao pobacaj ili moguce ce djete biti bolesno. Ful me to uzdrmalo, kad si pomislim naspram svih malih sansi i ako dobjem pozitivnu betu necu moc prestat strahovat. Predlozio je genetsko analiziranje embria, ali do njih nismo dosli

Koliko puta ste vi sve skupa bile na IVF-u, meni je ovo 4ti stimulirani ( na drugom stimuliranom sam dobila bebu sad pokusavamo drugo ) i pitam se kad je vrijeme za odustati.

Hvala @KitKat82, osim samog zahvata kakav vam je bio rezultat? Kakv spermiogram, a kako su prosli postupci sa spermom iz slamcica? To se vadi prije nego si ti na stimulaciji? Pa kad se vidi kakav je rezultat biopsije se odlucuje ici ili ne na IVF?

KitKat82 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Citiraj Marlo prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav Frixie,

Ne ide do blastice kod nas iako smo zadnji put bili u Pragu jer sam mislila da ce bolji laboratorij / oprema / embrilozi imati bolje rezultate, ali sad sam nekako jako poljuljana sta odluciti za dalje. Tamo su mi rekli da je micro TESE kao najbolji zahvat tj da pokazuje najbolje rezultate pa obzirom da mislim ici mozda jos zadnji put razmatram da idemo na to ali mozda negdje kod nas. Cula sam da to rade na CITO u Splitu i ne znam da li jos negdje u HR?

Napravili smo sve nalaze osim cistične fibroze i mikrodiletacije Y to sad moramo uzeti uputnice. To muzu daje ljecnica opce prekse?

Inace svi nalazi su mu ok osim povisenog FSH: 13.9 . Meni je 37, a njemu 41 i ginekolog u Pragu me je dosta ozbiljno upozorio da obzirom na moju dob i njegov spermiogram potencijalni embriji imaju izrazito velike sanse imati neku genetsku gresku koje ce tijelo odbaciti kao pobacaj ili moguce ce djete biti bolesno. Ful me to uzdrmalo, kad si pomislim naspram svih malih sansi i ako dobjem pozitivnu betu necu moc prestat strahovat. Predlozio je genetsko analiziranje embria, ali do njih nismo dosli

Koliko puta ste vi sve skupa bile na IVF-u, meni je ovo 4ti stimulirani ( na drugom stimuliranom sam dobila bebu sad pokusavamo drugo ) i pitam se kad je vrijeme za odustati.

Hvala @KitKat82, osim samog zahvata kakav vam je bio rezultat? Kakv spermiogram, a kako su prosli postupci sa spermom iz slamcica? To se vadi prije nego si ti na stimulaciji? Pa kad se vidi kakav je rezultat biopsije se odlucuje ici ili ne na IVF?
    Rezultat nije bio baš sjajan ali kako je na nalazu pisalo zadovoljavajuće kvalitete za pohraniti. Biopsija je obavljena prije moje stimulacije. Evo sad čekam upravo betu iz 4. stimulacije. Do sad smo imali dva ET 3dan i jedan FET sa dvije blastice. Još nam je ostalo 5 slamčica ali kako je Frixie rekla nitko ne može znati što je u njima. Još ćemo potrošiti ovo što nam je ostalo (ako sada ne uspije) a onda ćemo odlučiti što dalje...
    Meni je 35 a muzu 43 i njegova azoo je opstruktivna i nadu nam daje što je spermatogeneza očuvana tako da nije isključeno da se ide i na još jednu biopsiju ako ne uspije. Tako nam je i biologica savjetovala. Mi ne planiramo tako skoro odustati ali da je psihički i fizički teško sve ovo prolaziti je. I bilo je dana kad sam mislila odustati od svega a onda opet velika želja tjera naprijed...

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvala na informacijama zvat ću u laboratorij u Ri iako smo kariotip isto radili na Rebru, jako dugo smo ga čekali.

@ KitKat82 Koliko ste čekali da vas uzmu na biopsiju? Da li ste imali neke konzultacije s urologom/andrologom prije toga ili ste vi tamo na ivf-u pa je to u sklopu obrade? Se čeka na ivf?

@Frixie - Šta znači ta dijagnoza? Na koju ste se privatnu kliniku odulučili i po kojem kriteriju? Kako to ide preko hzzoa a kod privatnika?

Hvala na info baš mi puno znače.

KitKat82 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Obrada mm je ustvari išla jako brzo jer je njegova azoospermija zapravo posljedica prometne nesreće i u samom startu se znalo da je biopsija jedini način da dođemo do uzorka. Cijela procedura je bila gotova unutar mjesec dana, znači pregled i zahvat. Osim standardnog urološkog pregleda i uzv-a ništa drugo nisu tražili. S obzirom da smo tkivo zamrznuli odlučili smo i ostati u postupcima u istoj bolnici. Iskoristili smo sve stimulacije a ostalo nam je još 5 slamčica tako da ne znam još da li ćemo seliti uzorak ili i dalje ostajemo u bolnici.

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Dali ginekolog može izdati više od jedne d1 uputnice godisnje?
    dobila sam uputnicu u 5 ili 6 mjesecu i bila sam u 6 mj na SD na ivf-u.
    u 9 mj planiram u fet po ostale 2 bc i ako ne uspije odlazim od tamo i mislila sam kod Škvorca.
    Pa dali mi ginic odbiti dati jos jednu uputnicu?
    posto sam bila sredinom 6 mj u stimulaciji (11 ocita, 10 oplodenih, 3 bc) kada bi mogla ponovno u postupak ici?

Frixie avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mala može, naravno. Jedna D1 je za jedan postupak.

Ja sam do sad u ovoj godini uzela dvije D1: stim. 05/2017 (nismo imali ET), FET06/2017. I sad ponovno idem po D1 za drugi FET.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj Frixie prvotno napisa Vidi poruku
    Mala može, naravno. Jedna D1 je za jedan postupak.

Ja sam do sad u ovoj godini uzela dvije D1: stim. 05/2017 (nismo imali ET), FET06/2017. I sad ponovno idem po D1 za drugi FET.
    Ako je rijeci o istoj bolnici d 1 vrijedi godinu dana. Ja sam imala 2et.sa isto uputnicom.

Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Danas sam dobila, sutra krećem s pikanjem, folikulometriju imam u ponedjeljak

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Citiraj NinaDrv prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam dobila, sutra krećem s pikanjem, folikulometriju imam u ponedjeljak
    Sretno

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj KitKat82 prvotno napisa Vidi poruku
    Obrada mm je ustvari išla jako brzo jer je njegova azoospermija zapravo posljedica prometne nesreće i u samom startu se znalo da je biopsija jedini način da dođemo do uzorka. Cijela procedura je bila gotova unutar mjesec dana, znači pregled i zahvat. Osim standardnog urološkog pregleda i uzv-a ništa drugo nisu tražili. S obzirom da smo tkivo zamrznuli odlučili smo i ostati u postupcima u istoj bolnici. Iskoristili smo sve stimulacije a ostalo nam je još 5 slamčica tako da ne znam još da li ćemo seliti uzorak ili i dalje ostajemo u bolnici.
    KitKat82 - Kod kojeg doktora ste se naručili u vinogradskoj, ste zadovoljni? Je to isti koji radi biopsiju? Sa kojom uputnicom? Od njegove lječnice baš za urologa ili za ivf?

KitKat82 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2016

Početno

Citiraj Marlo prvotno napisa Vidi poruku
    KitKat82 - Kod kojeg doktora ste se naručili u vinogradskoj, ste zadovoljni? Je to isti koji radi biopsiju? Sa kojom uputnicom? Od njegove lječnice baš za urologa ili za ivf?
    Opća praksa njegova dala uputnicu jednu za pregled a drugu poslije za biopsiju. Pregled i zahvat je radio dr. Spajić. Zadovoljni smo jer je uzeo dosta uzoraka tkiva, za 10 slamčica. E, sad je druga priča kvaliteta ali to nije do njega.

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj KitKat82 prvotno napisa Vidi poruku
    Opća praksa njegova dala uputnicu jednu za pregled a drugu poslije za biopsiju. Pregled i zahvat je radio dr. Spajić. Zadovoljni smo jer je uzeo dosta uzoraka tkiva, za 10 slamčica. E, sad je druga priča kvaliteta ali to nije do njega.
    Pozdrav, hvala na odgovoru. Ako ti nije tesko da mi kažeš šta nije bilo dobro vezano za "kvalitetu" da se mogu dobro raspitati i/ili pripremiti na šta me čeka.
    Tebi sad ide stimulacija svaka tri mjeseca svaki put sa po slamčicom, a u medjuvremenu ides na prirodne kako vidim iz potpisa? Ti za prirodne isto uzimaju spermu iz TESE-a ili "frišku"? To ste vi tražili prirodne ili su vam preporučili?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •