Mame blizanaca pitanje: da li dr kod vas pise ocekivani termin 40tj? Meni je tako a znam da necu do tog termina izdrzati. Da li dr mijenja taj datum poslije, pitam jer se od njega racuna porodiljni dopust.
Mame blizanaca pitanje: da li dr kod vas pise ocekivani termin 40tj? Meni je tako a znam da necu do tog termina izdrzati. Da li dr mijenja taj datum poslije, pitam jer se od njega racuna porodiljni dopust.
Super Mono drago mi je da je sve super
Meni je moj ginić pisao 40 tjedni,mada isto ne mislim da ćemo izdržati do onda,ali on uvijek zaboravi da su blizanci i uvijek se nanovo čudi.
Narančice jako mi je drago da lijepo napredujete i da ste na okupu, ma divno! ❤
Lasice, čestitke na princezi i nemoj plakati, ona će biti dobro uz svoju mamicuNeka ste vas dvije to tako hrabro i dobro izgurale. Doslovno
Snelly draga, ti i ja polako, ali sigurno (od svih nesigurnosti s početka t), pravac na vrh liste za porod! Još malo Bože mili.
Da, i ja sam čula za sindrom nemirnih nogu, to će proći nakon poroda, ali nesanica neće
Mene cijele noći pak peku i bole stopala pa tražim hladan zid, poplon šta već. Ali mislim da to nije taj sindrom, nego od puno novog tereta.
Moj ti je savjet - ne zezaj se sa željezom jer to je hemoglobon niži, da sve dovršiš u najboljem redu. Ali te ne mora biti ničega sram! Ja tako malo neozbiljno isto razvlačim OGTT pa mjerim šećer iz krvi koji je uvijek malo iznad dozvoljenog. Ali mjerim svaki tjedan. Naprosto mi je takav od početka kad sam se puno udebljala (nulti tjedan 9.5 kg) i tu stoji pa ne idem više na ogtt. Al svejedno ću idući tjedan i na ogtt, sam da mi neki papiri osiguranja dođu.
Ja sam naime, preselila u njemačku i više nisam kod našeg dr Š. Jako mi nedostaje da mi kao tebi jučer, kaže da je sve ok... Ovdje kasnim s redovnim pregledom 3 tjedna dok sam riješila osiguranje i našla ginićku, al evo u pon ću ovdje na prvi kompletan pregled. Ne mogu dočekati!! Beba se javlja, i mantram da je sve ok. Mora biti. Dobro smo osim nesanica, težeg disanja i žgaravice - svih čari koje donosi 8.mjesec trudnoće.
Pregnancy honeymoon is over❤
mono, suuuper, jako mi je drago! Eto, i protoke ti je pogledao! Ako dr. nije uznemiren zbog posteljice, onda nemoj biti ni ti, vec uspori tempo i bit ce sve u redu.
Hadasa, za tog tvog ginekologa nema prave rijeci :/
I meni je propisano dodatno zeljezo (Heferol) radi feritina koje ide prema donjoj granici, iako je zeljezo OK.
Buduci da sam cula za zeljezo koje se najbolje apsorbira, zamolila sam gin. privatan recept, jer se moze samo tako kupiti i to u onoj ljekarni na Dolcu.
Zove se Kendural C i u njemu je i vitamin C.
Mozda ce nekome tko ima vecih problema sa zeljezom ova info dobro doci. Jedino je dosta skupo :/
Posljednje uređivanje od Optimist : 03.10.2017. at 21:43
Meni se čini da je prije bilo 35tt, jer nakon toga se smatra u terminu... sad sam našla ovo
Također, rodiljni dopust se uslijed ranijeg rođenja djeteta, u skladu s ocjenom nadležnog tijela HZZO-a, donijete nakon provedenog stručno-medicinskog vještačenja na osnovi medicinske dokumentacije, a temeljem rješenja u upravnom postupku, može produžiti za onoliko dana koliko je dijete ranije rođeno.
Inače imam susjedu koja je rodila 5.12., termin joj bio za Božić, i dobila je produljenje porodiljnog do predviđenog termina
Je Snelly mi se baš pratimo s istim simptomima trudnoće, od pripreme do doktora, k tome još sve na isti danMeni se isto sada čini nikad bliže, a opet je to dobrih mjesec i pol. Sigurno je da će proletjeti, sjećaš se početka? Od štapića do duplanja beta, ooo a vidi nas sad ❤❤❤
Zanima me jako kad će koja roditi pa se čujemo s dojmovima!
Posljednje uređivanje od glow : 03.10.2017. at 22:08
Kod mene doktorica isto pise planirani termin 40tt. Doktor u bolnici kaze ako sve bude ok sljedi carski rez u 38tt, ali treba dogurat do tada... Ja se iskreno ne protivim carskom, jer prvi porod je bilo 10 sati trudova i onda hitan carski i to s bebom od 2400gr. Ne mogu zamisliti da to prolazim s dvoje.
I kako onda ako je npr. carski u 38. tt? Pise se HZZO? Ili kako?
Ja nadam carskom. Moja sogorica se cijelu noc poradjala da bi na kraju zavrsila na carskom. A ja jos dvije bebe, vanjski hemeroid i operirane oci (kratkovidnost, -6, pa su izduzene zilice u ocima).
Citala sam isto ako se rodi nakon 37 tj se smatra da je rodjeno u terminu i nema produljenja, jedino prije 37, ali da li tad produljuju do 37. ili 40tj, to ne znam.
Optimist nisam sigurna, meni je i prvi porod bio 38tt i mislim da to vode kao u terminu, ja nisam nista posebno nosila na HZZO.
Marijaxy skroz te kuzim! Nije ni carski nesto bajan, ja se sjetim da su me dugo budili iz anestezije te da me na intezivnoj sestra smirivala jer su mi otkucaji bili podivljali, ali kod blizanaca ne zelim riskirati puste sate trudova koji ce opet zavrsiti na carski...Jedino sto ovaj put zelim je spinalna anestezije, zadnji put nisam mogla birat jer je bila hitna operacija.
Optimist,
Da, nista nije u mojoj moci...vecinom sd digne posteljica pa sve bude ok !
Tnxxxx
Tnx na odgovorima!
mono, jos malo pa ces se ti skroz opustiti i uzivati u svojoj trudnoci![]()
Posljednje uređivanje od Optimist : 03.10.2017. at 23:17
Ja vas pratim cure al nikako vam se pridružiti. Ali mislim da bi sad moglo biti vrijeme
Dakle, imamo jednog sina iznad duge (teška genetska, metabolička bolest), pa u vrijeme kad nas je napustio ostala sam trudna s curkom. Ona je sad navršila 2 godine. Sad sam ponovno trudna, 15+4, odradili poprilično mukotrpnu, s koplikacijama, biopsiju korionskih resica....i nalazi pokazuju da čekamo malog zdravog muškarca!Od danas sam na bolovanju zbog mojih kompliciranih trudnoća, pa ću sad malo odmoriti i uživati prije nego krenu problemi
![]()
![]()
![]()
Cestitam, Muma!
Muma bas sam se par puta pitala gdje sicestitam na deckicu i samo lagano naprijed
Bravo Muma!!!I ja sam se pitala di si ,bas mi je drago vidjeti te tu!
Heparinke, di bacate iskoristene injekcije? Ja ih marljivo skupljam i ne znam di cu s njima.
Muma, bas mi je drago, cestitam!!!
Cure, mene je ulovila neka viroza, nos , grlo, lagana temp. Jutros sam zamolila kcer dok se spremala za skolu da mi doda lupocet jer me glava rasturala, a ona mi je zabunom dala tableticu andola. Tek sam poslije skuzila kada sam vidjela kutijice i oblik tableta. Sada se preznojavam i brinem da li je mogla ta jedna tabletica napraviti kakvu stetu?
Eci,mislim da od jedne ne bude nista. Ja sam si isto tako jednom spricnula angal koji se ne smije kao i meralys u nos. Jer sam usred noci mislila da necu izdrzati.
Muma, i ja sam te čekala15 tt je već dosta, ajmo termin na sunceeee
lasice ajme, :O bome si se ispatila! Jesu Jani oči vec bolje?
Eci, ma od jedne ti ništa neće bit. Ja doduše nisam popila nijednu tabletu za glavu, ali sam jučer nakon 5x Aqua Marisa u pol noći uštrcala Meralys i zaspala snom pravednika.
Ma od jedne kapi nebu nis. I ja imam u pripremi operil p ali za sad mi aqua maris dobro djeluje. Samo me glava boli... U ovom tjednu sam izgubila bebicu zbog virusa prije puno godina i bas sad se moram razboliti kad se najvise brinem...
Lasice, javi kakva je situacija sa vas dvije?
Nikako vas.me stignem.sve procitati..ali vidim da ima puno novosti. Veselim se citanju kad dodem doma. Nadam se da je sve ok kod vas.
Jana je pokupila eserichiu coli na porodu jer je predugo trajalo(od mene- a kontroliram se kao manijak cijelu trudnocu). Pa sad moramo ostati jos 7 dana jer ce dobivati inekcije antibiotika..al dobro, pomirila sam se s tiime. Okice su malo bolje al i dalje nosi povez kao mali gusar haha.
Sve u svemu, guramo! Pusa svima!
Muma, cestitke i dobro nam dosla!!!!
Eci, ja sam cijelu trudnocu na terapiji Andol 75, sad ne znam koja je razlika izmedju tog andola i klasicnog, ali ja ga koristim nakon prestanka uzimanja Fragmina.
Ja sam u subotu imala dosta veliko krvarenje iz nosa, cijelu trudnocu mi zna biti povremeno, ali brzo prodje. U subotu je bilo ajme. Zvala sam priju koja je medicinska sestra i kaze ustrcaj malo kapi za nos. Stavila sam Olynth (ali onaj 2-6 godina od sina) i proslo odmah...Mislim da je to manja steta, nego se satima borit s krvi ili zacepljenosti ili nesto trece...
Optimist i ja imam nekoliko kutija iskoristenih inekcija, nikako da ih odnesem u kakvu apoteku i slicno...
biska 4.11. 2017. /(Ž), (M)
Argente 17.11. 2017./ ()
snelly85 24.11.2017 / (Ž)
glow 24.11.2017 / (Ž)
Ovan 15.12.2017 / ()
bubekica 17.12.2017 / (M)
JUHU 20.12.2017 / (Ž)
ivancica_001 25.12.2017. / (Ž)
minic 30.12.2017 / ()
MonaLi 31.12.2017 / (M)
Vrci 4.1.2018 / (Ž)
željkica 10.1.2018 / (M)
Eci 30.1.2018 / (Ž)
pak 30.1.2018. / (M)
dominikslatki 9.2. / ()
martinaP 9.2.2018. /(Ž)
Optimist 25.2. 2018. / (Ž)
Hadasa 3.3.2018. / (), ()
Muma 24.3.2018. / (M)
miuta821 9.4.2018. / ()
mono111 10.4.2018. / ()
Evo, muma ubacena na listu![]()
Eto mene s pregleda, malci su baš lijepo narasli
Cura je preko 2300, a dečko preko 2600. Baš sam sretna!!!
Mrvu sam se otvorila, ali kaže dr da vjeruje da će sve biti ok još ova 2 tjedna, a onda slijedi hospitalizacija. Voljela bi da izdrzimo do 37 TT pa da mi oboje budu oko 3 kg. Držite nam fige![]()
Andol/aspirin (acetilsalicilna kiselina) se ne preporuča trudnicama i bebama/djeci zbog Reyeovog sindroma.
Ali od jedne tablete ne bi trebalo biti ništa.