Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
Rehab, ne mislim da bi ti trebala bilo što tražiti tj činiti. Sloboda je izbora, svatko treba djelovati prema svojoj savjesti i (vjerničkom) osjećaju.
Osobno vidim veliki problem u djelovanju nekih udruga i pojedinaca koje vrlo agresivno nameću svoj svjetonazor suprotan našoj (i europskoj) tradiciji, II. vatikanskom koncilu , a rekla bih i evanđeoskoj poruci. Plod djelovanja tih udruga je isključivost, strah (plaše nas rodnom ideologijom pa se iz tog razloga npr diže halabuka protiv Istanbulske konvencije) podjele, pa i mržnja prema drugom i drugačijem.
Da pojasnim, ni meni se osobno ne svidja nacin na koji udruge tipa Vigilare djeluju i njihov agresivni stav. Ali sto tocno oni propagiraju da je suprotno, kao sto kazes, 2.koncilu i evandjelju ? Koji dio konkretno?
I kada se potpisuje peticija onda valjda treba znati sto potpisujes jer za to dizes svoj glas i stajes iza toga svojim potpisom. Meni ova peticija djeluje kao da je sastavio netko tko se informira iz komentara na facebooku. Nista konkretno, samo fraze.