Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Pravilnik o ocjenjivanju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Htjela sam provjeriti sebe, da slučajno nemam pogrešne stavove, prije nego porazgovaram sa djetetom koje je zabrinuto i osjeća se zakinuto. Dakle, dva i dva nisu uvijek četiri. Diskreciona ocjena je moguća i prisutna. Sada to moram prilagoditi dječjoj dobi i objasniti. Iako, učitelj je ok. Ako na mostu oduzme, na ćupriji će dodati. To me ne brine, ali dijete to ne razumije. Ono bi da mu se nigdje ne oduzima i nigdje ne dodaje. Uh.... udarat će glavom o zid kao ja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam provjeriti sebe, da slučajno nemam pogrešne stavove, prije nego porazgovaram sa djetetom koje je zabrinuto i osjeća se zakinuto. Dakle, dva i dva nisu uvijek četiri. Diskreciona ocjena je moguća i prisutna. Sada to moram prilagoditi dječjoj dobi i objasniti. Iako, učitelj je ok. Ako na mostu oduzme, na ćupriji će dodati. To me ne brine, ali dijete to ne razumije. Ono bi da mu se nigdje ne oduzima i nigdje ne dodaje. Uh.... udarat će glavom o zid kao ja.
    Lijepo ja kažem - idi na informacije, a onda eventualno po potrebi objašnjavaj djetetu. Nisi bila na satu i ne znaš razloge koje profesor ima.

Možeš čak na informacije zajedno s djetetom, s tim da bi bilo pametno unaprijed se najaviti da se profesor pripremi. Nek djetetu ON objasni, to mu je uostalom posao, a usput ćeš i sama čuti obrazloženje. Moji su dječaci u osnovnoj školi bili sustavno trenirani da se zalažu za sebe na način da UVIJEK postavljaju pitanje isti čas kad ih nešto zasmeta (u vezi ocjenjivanja) i kad im nešto od gradiva nije jasno. Davalo je dobre rezultate. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •