-
Došla sam u priliku da se pitam jesam li jako glupa s novcem, kada mi je čudno da imućni ljudi, oni koji imaju kuću, i dobar auto, i iPhoneove, i brendiranu odjeću, važu svaku kunu, a ja - koja nemam ništa od toga, kada imam novce, onda neću gledati kako mogu uštedjeti nego ću bez razmišljanja potrošiti i platiti uslugu (npr. Ikea preskupa dostava), bez koje sam mogla. Je li to glavna razlika između onih koji imaju i nemaju? Pametno raspolaganje novcem čak i onda kada to nije sila? Jeste li vi takvi? Znate li nekoga takvog?
Eto konkretno primjeri koji su me doveli na razmišljanje su sljedeći:
osoba A ima Njuškalo profil pun različite brendirane odjeće, govorim o skupim artiklima koji u trgovini koštaju po par tisuća... odvojit će vrijeme i gnjavit se sa nalaženjem radi prodaje nečega u vrijednosti 150 kn 
osoba B ima skup proizvod, nabavlja gadget koji se koristi uz prvi proizvod, preko oglasnika, ne bi li uštedio par stotinjaka kuna ... u odnosu na tisuće kuna koje je potrošio na oba proizvoda zajedno?
Moj temperament je takav da mi se ne bi dalo natezati s oglasnicima, i telefonirati i čekati i sastajati se s ljudima, radi uštede od par stotina kuna. Kada bih bila teška desetke tisuća kuna. Jeste li i vi takvi? Ili štedljivi?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma