Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

haha, znam da se šalite, ali i da ste ozbiljne, odmah da napomenem - ništa od FB prijateljstava, čak i tamo pišem pod pseudonimom za kojeg zna, eto, 20-ak ljudi imam zbog posla i pravi profil sa stotinama frendova, ali tamo ne postojim u ovom smislu (što ću, opasna kombinacija anksioznosti i konfuznog socijalnog backgrounda )
    i baš vam hvala

ali, već sam lijepila te svoje crtice ovdje, možda ste skužile par. mogu eventualno staviti neke od prijašnjih osvrta.
    ne znam, recimo, jeste li već spominjale "vidimo se tamo gore" pierrea lemaitrea?

i da, jako dobar opis ovih "insta" blogova o književnosti je dala anamar. baš mi je to nekako fejk. priznajem da imam predrasude. u mojoj kući čitanje nije nikakav hygge, to je pronalaženje dragocjenih slobodnih trenutaka nakon što djeca napokon odu spavati, nakon što moraju još jednom piškit', još jednom popit' vode, još jednom popravit' deku, još jednom reći nešto jako važno što često znači da zakunjam nakon prve stranice, ako uopće dođem do knjige. jer, eto, postoje i serije i filmovi. i pranje suđa i kuhanje za sutradan.
    i ne znam kako sam samo zaboravila booksu. da, to je najbliže željenom sadržaju. ali, bilo bi tako lijepo kupiti nešto papirnato.
    naišla sam, npr., na krasan tekst o "svijetu po garpu" u nacionalu. ono, dve ogromne stranice o važnosti djela i recepciji u hrvatskoj, baš u tom ležernom stilu. i sad kad bi cijeli časopis bio tako malo o glazbi, malo o filmu, malo o artu, ah.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    u mojoj kući čitanje nije nikakav hygge, to je pronalaženje dragocjenih slobodnih trenutaka nakon što djeca napokon odu spavati, nakon što moraju još jednom piškit', još jednom popit' vode, još jednom popravit' deku, još jednom reći nešto jako važno što često znači da zakunjam nakon prve stranice, ako uopće dođem do knjige. jer, eto, postoje i serije i filmovi. i pranje suđa i kuhanje za sutradan.
    E, baš zato sam svojedobno počela zapisivati što sam pročitala da osvijestim te dragocjene trenutke.
    Što ponekad znači i čitanje u parkiranom autu uz uličnu rasvjetu dok čekam da se dijete spusti iz muzičke. Ali sve češće znači i čitanje popodne, poslije posla, dok dijete radi zadaću ili druge svoje školske obaveze, za koje mu više ne trebam...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Chesil, je li to ovaj članak: https://www.jutarnji.hr/globus/svije...-mase/6727992/

I Moderna vremena su novo izdanje uvrstile u preporuke za 2017.

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Chesil, je li to ovaj članak: https://www.jutarnji.hr/globus/svije...-mase/6727992/

I Moderna vremena su novo izdanje uvrstile u preporuke za 2017.
    je, nisam znala da je objavljeno i u jutarnjem. ja sam čitala u nacionalu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •