Stranica 5 od 29 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1434

Tema: Kako preživljavate PROBLEMATIČAN pubertet?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam prijedlog: kurite s tim MIOCom bez veze, godinama već, i to "obostrano". Jednom zauvijek riješimo da je to odlična škola, kao i to da postoji još prekonekoliko vrhunskih škola u ZG i HR, kao i to da izvrsno darovito dijete neće propasti niti u jednoj školi, kao i to da će i manje izvrsno dijete razviti svoje interese do maksimuma ako mu bog da zdravlja, kao, na koncu, i to da kasniji uspjeh u životu ovisi o desetcima drugih detalja koji se poslože ili ne poslože.

(Koliko je nas tu bilo najboljih učenika/studenata generacije na svim nivoima školovanja, sigurno prekonekoliko. Koliko nas je sad poznatih i bar u HR relevantnih znanstvenika, sveuč. profesora, umjetnika, liječnika, inženjera itd. ? )

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ova je tema iz puberteta lagano otklizala u klimakterij.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je višegodišnji problem ovog foruma. rijetko tko ima smisla za humor, a uštogljenost je prioritet.

anyyyyyyyyyyyhoooooooooooooooow. vjerojatno nitko od nas nema baš nekih problema s pubertetlijama kad se bavimo glupostima

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sigurno ima onih čija su djeca "otklizala", ali onda se nažalost jave oni koji kažu kako to sve ide od kuće (kako moj nema problema, ha?) pa rasprava brzo zamre.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurno ima onih čija su djeca "otklizala", ali onda se nažalost jave oni koji kažu kako to sve ide od kuće (kako moj nema problema, ha?) pa rasprava brzo zamre.
    Tocno tako.
    Nema sanse da bih se na forumu usudila napisati da mi je dijete potpuno otklizalo ( sto god to znacilo).
    Dovoljno sam se ugrozila pisanjem o tome da je upisalo strukovnu skolu i da je jedva proslo da dobrim uspjehom.
    U svoju obranu prvi put je u svom skolovanju imao uzorno vladanje ( iako je pobrao sluzbenu opomenu zbog brbljanja).
    Ima li nade, Lastane?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne možeš nikako protiv takvog argumenta.
    Ali to nije tema ovdje, tema je kako se nosimo sa izazovnim pubertetom i za očekivati je razmjenu mišljenja i iskustava sa onima koji imaju slične izazove.
    Meni je besmisleno da ako netko otvori temu o npr. alegiji na kikiriki ja se javim i napišem da moja djeca nisu ni na šta alergična. (ovo je naravno samo primjer, moj sin je alegičan među ostalim baš i na kikiriki, ali nadam se da je jasno što hoću reći).

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sam na prethodni post odgovarala, sirius mi uletjela. I moj je sin procvao s uzornim vladanjem u srednjoj nakon zadnjeg takvog mislim u petom osnovne. Znači da sazrijevaju i na dobrom su putu, a nešto lošiji uspjeh u prvom srednje u odnosu na osnovnu je i tako očekivan jer im je sve novo i tek se snalaze. Bitno je samo stvar okrenuti iz drugog kuta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako se nosimo ? - svakako. Mogu reći da kod nas recimo kazne nisu uopće djelovale. Nekako mi se čini da se najbolje pokazao iskreni razgovor. No da se sad ne ureknem i ne pravim pametna, moji nisu izašli iz puberteta i tek ćemo vidjeti kako će sve ispasti. Muljaju i dalje ali se i povjeravaju. Već i sad više nego što smo MM ili ja razgovarali sa našim roditeljima

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da barbi, i moj ima puno primjerenije vladanje u SŠ

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Skroz se slazem s barbinom usporedbom (alergija i kikiriki). Htjela sam prije par dana otvoriti temu : hoce li djeca oponasati nase lose ponasanje? Odustala sam jer bi samo saznala kako nitko nema poroka i svi uzivaju u kucanskim poslovima tako da se pubertetlije uvijek ugledaju u svjetli roditeljski primjer

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Evo, s obzirom da sam ja otvorila temu bio bi red da se javim, nema smisla se ukljucivati u teme o MIOC-u kada smo daleko i ta skola nema veze s nama. Meni ne bi bio problem napisati da mi je kcer otisla na krivu stranu da stvarno imam problema s njom, pa zato i jesam tu da trazim savjet. Ako to znaci moj krivi odgoj onda bih trebala i preuzeti odgovornost. Ne bjezim od toga da ponekad i ne znam sto radim i vodim se instinktom pa ce se to kasnije pokazati kao lose ili dobro. Netko je ovdje spomenuo drustvene mreze i mislim da one jesu problem jer sada su joj zabranjene vecinom dana (ne znaci da ne pita i da se svako nekoliko pokusa izvuci iz kazne pa je i za vikend pitala moze li van jer je popravila ponasanje. Ona tako kaze ), ali jos nismo pricale o onom njezinom rjecniku i pozama. Tu priznajem da ne znam tocno sto da radim i kazem joj. Sigurno ne mogu zabranjivati drustvene mreze zauvijek niti je to bit.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja bi napisala, ja uvijek previše lajem.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Imam prijedlog: kurite s tim MIOCom bez veze, godinama već, i to "obostrano". Jednom zauvijek riješimo da je to odlična škola, kao i to da postoji još prekonekoliko vrhunskih škola u ZG i HR, kao i to da izvrsno darovito dijete neće propasti niti u jednoj školi, kao i to da će i manje izvrsno dijete razviti svoje interese do maksimuma ako mu bog da zdravlja, kao, na koncu, i to da kasniji uspjeh u životu ovisi o desetcima drugih detalja koji se poslože ili ne poslože.
    slažem se sa svime, ali ne vjerujem da se ovo na rodinom forumu rješava jednom zauvijek, mislim da nema šanse.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hiće hoće - kad konačne neke " ubace" svoje dijete u tu školu . Vidiš da su najveći stručnjaci oni čija dheca ne idu tamo.

Da se vratimo na temu - ja ne znam koliko bih otvoreno pisala tu na forumu o nekim problemima. Bas se nedavno nešto dogodilo i ja sam se sjetila davne davne teme i pisanja jedne forumašice

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Ovdje sam anonimna tako da mi ne bi bio problem pisati da mi cura ima zescih problema, ma koliko bilo lose i ja zakazala u odgoju dobro je cuti razlicita misljenja i savjete.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije formula gena i odgoja baš jednostavna, jer da je tako sva bi djeca brižnih i dobrih roditelja bila dobra i neproblematična, a djeca probisvjeta također krenula ukrivo.
    A nije baš tako, dovoljno često za zaključak da nije sve tako jednostavno.
    Radiš najbolje što znaš i nadaš se najboljem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš tako

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

geni, odgoj i okolina
    ja sam imala 50% dobre gene, dobar odgoj (od tih 50%) i veliku srecu da sam imala “dosadno” drustvo
    bojim se da bih se ja jako lako dala navuc na gluposti

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Radiš najbolje što znaš i nadaš se najboljem.
    potpuno se slažem

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Okoline me najvise strah jer zna biti povodljiva bas zato jer je u nizim razredima nisu prihvacali u razredu pa da sada ne nadoknadjuje svoje (ne)samopouzdanje pravljenjem gluposti. Za ostalo se slazem, idemo iz dana u dan, radimo najbolje sto mozemo i nadamo se najboljem.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    geni, odgoj i okolina
    ja sam imala 50% dobre gene, dobar odgoj (od tih 50%) i veliku srecu da sam imala “dosadno” drustvo
    bojim se da bih se ja jako lako dala navuc na gluposti
    Slažem se za gene, odgoj i okolinu.
    I ti si bez brige za svoju kći.
    Gene i odgoj ima, a i okolinu (neka pati koga smeta)

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Hiće hoće - kad konačne neke " ubace" svoje dijete u tu školu . Vidiš da su najveći stručnjaci oni čija dheca ne idu tamo.
    Baravo, Nano.
    U sridu!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ii evo nas nazad...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    Ii evo nas nazad...
    Je, zjev...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moram pisati da bi lakše pratila temu
    Moj je tek 13, na pragu puberteta. No po svim predpubertetskim forama mislim da ću čupati kosu.
    Cijela ekipa je takva, ako baš moram zasada su to djeca koja su odlična, hodaju po natjecanjima, samostalni, vrijedni, pristojni, pomažu jedni drugima, od njih 7-8, jedan malo onako naginje snobizmu...no, ta divna djeca, ti dječaci kakve gluposti smisle to pas s maslom ne bi pojeo.
    Tako da vas sa zanimanjem čitam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    Ii evo nas nazad...
    A nego kako :

Kaže meni moj odrasli sin: kad bi ti znala što smo sve radili!!! A ja to ne želim znati, nisam htjela ni tada. I ono što znam mi je previše. Mlađi mi ni toliko nije rekao . No, ne smijem se žaliti, sve je prošlo u (relativno) očekivanim granicama.
    Moj pubertet je bio onaj dobre i pristojne curice, odlična učenica, nikad pila, nikad pušila, nikad droge, ali što sam ja voljela svoje dečke, jako, ma skroz. Malo ih je bilo, ali intenzivno. Srećom, pa sam jako dobra u čuvanju tajni. Uvijek sam bila doma na vrijeme

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratimo na temu - ja ne znam koliko bih otvoreno pisala tu na forumu o nekim problemima. Bas se nedavno nešto dogodilo i ja sam se sjetila davne davne teme i pisanja jedne forumašice
    Oprosti, možeš li malo pojasniti? Mislim, jel si se samo ti nečeg sjetila radi nevezanog događaja ili se nekome vratila avet prošlosti i radi probleme u sadašnjosti?

Što se tiče puberteta, moj je još daleko od toga, tek mu je devet, pa računam da imam jos pet, šest godina fore, ali nema boga isusa da mu vjerujem trunku. Nikakav odgoj tu tada, u tim godinama ne igra ulogu, ali mislim da si volimo povlađivati da je to ipak naša zasluga. Ali mislim da je to više pitanje sreće. Jedino što želim jest da se ne ubije, ili ne našteti nekom drugom ili se ne navuče na nešto teško, ili ne postane maloljetan otac.

Sve ostalo prolazi, sve drugo možeš sanirati, ali treba imati četvere oči otvorene, biti skeptičan i u to da svako jutro ide u školu (I do have reasons for that), i pratiti, sve pratiti i u startu ne vjerovati bilo kojim pričama. Jedino tako mislim da se može to preživjeti bez većih razočaranja.

Mislim, vjerojatno ima djece s kojom to ne moraš, ali ja s njima nisam imala veze, oni su mi kao Yeti.

Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slažem se s evelinom, što sve život može donijeti, zadnji mi je problem oće jednom nekad zapalit joint.
    Toliko je parametara koji utječu na dijete, u nekim trenutcima svi odgoji svijeta ne mogu nadvladati jedan šut hormona.

Btw. ova stara forumska fora s MIOCom mene užasno zabavlja, zato što silom prilika (faks) znam gomilu ljudi iz iste škole. Najnajboljih.

Divna škola, pametna, škola koja poštuje učenike, a s druge strane mi je fascinantno razmišljati o tome hoću li i ja kao roditelj misliti da je moje dijete zaštićeno od poroka samo jer ne ide u frizersku
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 09.08.2018. at 15:19

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja se slažem s Evelinom
    znam što se sve može dogoditi u životu i pokušavam pratiti (a mirno je, pristojno i povučeno dijete). i kako rekoste, nadam se da će sve biti dobro.

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Rekla sam i sebi njoj da cu joj vjerovati dok mi ne dokaze suprotno sto i jest tako da ce sada tesko vratiti to povjerenje. Ali u svakom trenu treba imati sve oci otvorene i paziti jer mladost ludost ma kako oni bili dobra djeca.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Potpis na Evelinu.
    Možda ružno zvuči ali ja teško da ću vjerovati šesnaestogodišnjaku, možda neću ni pitati da se ne dovodim u situaciju da mi laže.
    Nedavno sam bila svjedok monologa jedne majke kako djeca danas piju, roditelji to podržavaju, al ona je eto izrazgovarala i nikakvih problema nije bilo, odradio je i feštu zazadnji dan škole, popio pivo...
    Dijete je ukomirano ležalo u hladu, nakon 5-6 sati kad je nadošao otišao kući i rekao da je popio pivo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na Evelinu.
    Možda ružno zvuči ali ja teško da ću vjerovati šesnaestogodišnjaku, možda neću ni pitati da se ne dovodim u situaciju da mi laže.
    Nedavno sam bila svjedok monologa jedne majke kako djeca danas piju, roditelji to podržavaju, al ona je eto izrazgovarala i nikakvih problema nije bilo, odradio je i feštu zazadnji dan škole, popio pivo...
    Dijete je ukomirano ležalo u hladu, nakon 5-6 sati kad je nadošao otišao kući i rekao da je popio pivo.
    Sve do jedna mama prijatelja mog sina je ovakva. Kad sam pokušala pričati s njima, ispalo je stvarno tupasto. Evo primjer-najbolji prijatelj mog sina je počeo pušiti u prvom srednje. Sad je on već punoljetan momak koji jako voli whiskey, pa kad izađu obično ne zna ocijeniti pravu dozu i onda bude riganja i klasika jeli. I zapali ono drugo povremeno. Nekidan pričam s njegovom mamom i kaže ona meni kako treba s njima strogo, postaviti granice itd..jer vidi ona kako je usojela sa svojim sinom postići to da niti puši, niti pije alkohol, kući je do ponoći....A ono, kad moj ne dođe do normalne ure kući i ako ga ne mogu dobiti na mob, ja zovem tog maloga da provjerim di su, u ponoć još ni ne izađu. Druga mama kaže kako je njen odličan, isto ne puši, samo možda koji put skrivečki zapali cigaretu itd...Mali od početka srednje eksperimentira s drogama nemilice, moj se i makao od njega iz tog razloga, cigarete su nebitne potpuno. Nema teenagera koji neće napraviti sranje, kako vam to nije jasno? Nećete nikad možda ni saznati ali napravit će ga sto posto. Osim ako stvarno nije polučasna ili polupop ili ima debelih problema pa nema baš nikakvo društvo. Kakvo vjerovanje teenagerima?? Oni lažu većinu svog vremena, ako ne lažu onda prešute veći dio. Moja kćer je super, odgovorna, pametna cura, sve ono što ja nikad nisam bila. Nekidan sam je uhvatila u velikoj, debeloj laži. Prvi put. Da sam je uhvatila. Koje povjerenje?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam kako će biti. Ne odobravam, zasada, kupovinu alkohola djeci. Tipa imaju tulum pa tata kupi gajbu piva ili koju litricu, to mi nije prihvatljivo.
    No s druge strane, možda i bolje tako, da se zapiju doma nego da vani za 50 kn koji ću mu ja dati kupi neko sintetičko sra...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj isto jako puno mulja.
    Al ponekad kaže i istinu

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trina to je najveća istina ako ne lažu onda prešute. moj još laže čini mi se samo oko vremena provedenog na plejki, drugo baš ni ne može jer me pol njegovih prijatelja dodalo na snapchat

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Misliš na profil za tebe

Nikad neću zaboraviti kad su dvojica iz osnovne, mojeg razreda, napisali 'dnevnik' u kojem pišu kako su digli profe iz škole da duvaju, a ustvari je to čaj od kamilice, pa ga izvukli kad su ulovljeni u dilanju u školi. Mama jednog je došla kao furija u obranu, 'našla' dnevnik, naravno, podmetnut joj je da ga nađe, mislila je da je legitiman, i uvjerila profe da su se dečki zafrkavali.

A tako nisu...

Sent from my ZTE BLADE A910 using Tapatalk

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije profil za mene, isti je i kad mi pokazuje na svom snapu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    Skroz se slazem s barbinom usporedbom (alergija i kikiriki). Htjela sam prije par dana otvoriti temu : hoce li djeca oponasati nase lose ponasanje? Odustala sam jer bi samo saznala kako nitko nema poroka i svi uzivaju u kucanskim poslovima tako da se pubertetlije uvijek ugledaju u svjetli roditeljski primjer
    Mamitzi baš bi bila super tema, daj je otvori

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo sam na prethodni post odgovarala, sirius mi uletjela. I moj je sin procvao s uzornim vladanjem u srednjoj nakon zadnjeg takvog mislim u petom osnovne. Znači da sazrijevaju i na dobrom su putu, a nešto lošiji uspjeh u prvom srednje u odnosu na osnovnu je i tako očekivan jer im je sve novo i tek se snalaze. Bitno je samo stvar okrenuti iz drugog kuta.
    Ovo s procvatom i sazrijevanjem u srednjoj školi sam i ja iskusila s mlađim sinom. Uspjeh je u prvom srednje bio isto mrvicu lošiji, da bi u drugom uredno dostigao i prestigao razinu iz osnovne škole. Društvo je isto manje problematično. U višim razredima osnovne sqm baš bila na oprezu ko kobac, a sad je nekako ipak lakše. Stariji nikad nije imao eskapade, ali s njim je problem druge vrste - prečesto podmetne leđa za druge i tu očekujem da s vremenom nauči što je za njega optimalno ponašanje.

Ne znam koliko skrivaju od nas, ali su do sad usspjeli i sami doznati što znači biti ilegalac u sobi, što znači snaći se za spavanje kad ti cimeri zaključaju apartman i slično. Prošla sam sve to u mladosti i priličnomi je normalno. Mladi su, kad će ako ne sad? Bitno je da znaju paziti da sebe i druge ne dovode u opasne situacije. Bitno je i da znaju s novcem (mlađem još vidim transakcije na svom telebankingu, jedva da išta potroši osim za bon, jer štedi za neku opremu koja mu treba za radioamatere). Nemam što problematično prijaviti. Čovjek je bio u ljetnom kampu i tamo naučio briškulu, pa sad učimo mm i ja od njega, hehehe.... Možda će se to promijeniti, ali nema nekih trauma, za razliku od OŠ gdje mi je doslovno svaki dan u višim razredima bio stres i muka.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja ne laže, nije nikad i niti neće. Nepojmljivo joj je to.
    Ne pije, ne drogira se, ne puši.
    Što god neke ovdje pisale i tvrdile, teorije vam nisu točne.
    Ne znam zašto se uvijek rasprava spušta na osobnu razinu i sve ostale sudi po sebi i svojim iskustvima?!?!
    Ne moraju sva djeca lagati, drogirati se ili eksperimentirati s tim da bi bila normalni tinejdžeri.
    Mojoj kćeri to ne treba i tvrdim i znam da nije jedina.
    Jako puno njenih vršnjaka su takvi.
    Ovi ostali su u manjini.
    Dok ovo pišem, ona radi.
    Na Dinamovom stadionu kao hostesa za Frank.
    Njih tri prijateljice rade.
    Dvije iz MIOC-a i treća iz druge ekonomske.
    Sve tri normalne cure.
    I jako dobre i drage.
    Same su si našle posao i već tri dana rade po šest sati svaki dan.
    Uče raditi, vesele se poslu i tako vježbaju samopouzdanje i odrastaju.
    Upoznale su neke dečke, da. Normalno da jesu.
    Nogometaše iz Njemačke.
    I popričale s njima, slikali su se i to je sve.
    Nisu u grmlju orgijale nadrogirane s njima kako bi neke ovdje prisutne insinuirale.
    Ja sam već putem preko mobitela čula sve, a doma vidjela i slike.
    I to je normalno i sasvima ok ponašanje tinejdžera.
    U ovo što pojedine pišu o drogiranju, opijanju, laganju itd jednostavno ne vjerujem.
    Možda tu i tamo pokoje dijete proba nešto, bude mu zlo i to je to, ali da to redovito radi, ne vjerujem.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam može li jasnije
    ...tema je kako se nosimo sa izazovnim pubertetom i za očekivati je razmjenu mišljenja i iskustava sa onima koji imaju slične izazove.

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Jos cekam taj procvat u srednjoj iako znam da ce joj tesko biti u prvom jer je novo i drustvo i profesori. Naravno da pokusava smuljati i izvuci se iz kazne, kucanskih poslova, navuci dulje vrijeme na mobitelu, pa i mi odrasli ponekad govorimo te male, bezazlene lazi. Ali sada vise i prepoznam kada mi laze ili barem sumnjam da laze. Najgora mi je ta neorganiziranost i da joj soba izgleda kao da je bomba pala u nju.
    Na nama roditeljima je da ih promatramo, razgovaramo s njima i vidimo sto se dogadja. Ne mislim na ekstremna ponasanja poput drogiranja i opijanja svaki vikend, ali sigurna sam da su svi oni barem probali alkohol i cigarete, neki prije neki kasnije, ako nista drugo iz znatizelje ili jer svi iz drustva piju i puse. To je normalni dio odrastanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Danas smo povezli komad puta naseg mladog susjeda koji je sa M. isao u razred u osnovnoj ( sad su zavrsili prvi srednje).
    Izlazi malac i dovikuje : " pozdravite M. i recite da se javi za koju pivu."
    ( )

Dovikuje mu muz : " sto si ono rekao?"

" pa neka se javi za pivu."

" ok, samo provjeravam."

Posljednje uređivanje od sirius : 11.08.2018. at 20:31

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa, ne moraju oni lagati, samo prešute
    A dajte, što vi svojoj mami sve ispričate, nikad ne muljate, ni ne zaobilazite istinu? Ja, da, i dan danas. Pa, ljepše joj je i smirenija je, ako je sigurna da ja radim onako kako ona misli da trebam.
    Neka zadovoljnih ljudi! I mama koje misle da je njihovo mezimče po PSu, pa imalo ono 15 ili 50 godina

A i kakva je to mladost ako baš ni jedno pravilo ne prekršiš?
    Sve dok su uglavnom u nekim razumnim granicama, treba im progledati kroz prste. I nadati se da stvarno uživaju u svojim divnim, mladim, neponovljivim godinama.
    Kao što smo i roditelji im uživali.
    Prihvaćam da je pojam "uživali" jako rastezljiv.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Poluluda prvotno napisa Vidi poruku
    Jos cekam taj procvat u srednjoj iako znam da ce joj tesko biti u prvom jer je novo i drustvo i profesori. Naravno da pokusava smuljati i izvuci se iz kazne, kucanskih poslova, navuci dulje vrijeme na mobitelu, pa i mi odrasli ponekad govorimo te male, bezazlene lazi. Ali sada vise i prepoznam kada mi laze ili barem sumnjam da laze. Najgora mi je ta neorganiziranost i da joj soba izgleda kao da je bomba pala u nju.
    Na nama roditeljima je da ih promatramo, razgovaramo s njima i vidimo sto se dogadja. Ne mislim na ekstremna ponasanja poput drogiranja i opijanja svaki vikend, ali sigurna sam da su svi oni barem probali alkohol i cigarete, neki prije neki kasnije, ako nista drugo iz znatizelje ili jer svi iz drustva piju i puse. To je normalni dio odrastanja.
    Ovo s neorganiziranoscu smo isto prošli. Nešto još uvijek prolazimo, ali promjene u odnosu na kraj osnovne škole su vidljive i pozitivne. Ništa značajno nismo radili, osim što nikad nismo dozvolili da se sinov nered prelijeva u naš prostor, a par puta sam zabranila kasnonocno pisanje zaboravljenih zadaća. Pa se sin nekako sam priveo pameti u srednjoj školi. Sretno i vama.... Nadam se da će biti brzo i bez trauma. Ali treba imati živce...

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Za sada je samo njezina soba u neredu i to se skoro nece promijeniti. Kada je natjeram da je spremi za ravno dva dana je opet u kaosu. Ona to zove kreativni nered, a ja sizim pa sam odlucila vise ni ne ulaziti. Ne znam kako se uopce snalazi unutra.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne moraju oni lagati, samo prešute
    A dajte, što vi svojoj mami sve ispričate, nikad ne muljate, ni ne zaobilazite istinu? Ja, da, i dan danas. Pa, ljepše joj je i smirenija je, ako je sigurna da ja radim onako kako ona misli da trebam.
    Neka zadovoljnih ljudi! I mama koje misle da je njihovo mezimče po PSu, pa imalo ono 15 ili 50 godina

A i kakva je to mladost ako baš ni jedno pravilo ne prekršiš?
    Sve dok su uglavnom u nekim razumnim granicama, treba im progledati kroz prste. I nadati se da stvarno uživaju u svojim divnim, mladim, neponovljivim godinama.
    Kao što smo i roditelji im uživali.
    Prihvaćam da je pojam "uživali" jako rastezljiv.
    A e. Sigurno su nam najljepše uspomene iz mladosti i djetinjstva kad smo gledali operu(dobro to nisam nikad) ili bacali smeće i meli kuhinju po nalogu mame. Ali ajde...kaže meni jedan moj nekidan..da si bila milo dijete ne bi se ni desetinu žderala i bojala za svoju djecu od ovog sad. Ko zna zna, ko ne zna njemu dva. Nekad je bolje živjeti u neznanju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Poluluda prvotno napisa Vidi poruku
    Za sada je samo njezina soba u neredu i to se skoro nece promijeniti. Kada je natjeram da je spremi za ravno dva dana je opet u kaosu. Ona to zove kreativni nered, a ja sizim pa sam odlucila vise ni ne ulaziti. Ne znam kako se uopce snalazi unutra.
    Pa to je jednostavno... Spremamo stan npr subotom. Svatko svoj prostor, kuhinja i kupaonica zajedno ili na smjenu. Tko ne odradi, nema ni privilegija tipa izlazak ili džeparac. Ali tada mi moramo biti dosljedni i prvo sebe strpati u red. Meni je taj dio bio najteži, disciplina prvo za mene pa tek onda za djecu. Pogotovo što je stariji sin prirodno organiziran, a mm i ja smo to morali na silu savladati da mlađeg možemo motivirati.

Datum pristupanja
    Jul 2018

Početno

Mi spremamo nedjeljom, ona tada cisti svoju sobu, ali za dva dana je to kao da je bomba pala. “Rasprema” i kada stigne, ali toliko je nemarna da je ponovno sve u kaosu. Dzeparac, izlaske i mobitel je vec izgubila tako da to ne funkcionira. Vise manje se dogovorimo oko ostalog, primirila se otkako je u ovako dugoj kazni, ali za tu se sobu ne uspijevamo dogovoriti i stvarno sam odlucila ne ulaziti tamo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo je forum i mogu reći da smatram da su ti kazne preteške. Daj joj slobode. Daj joj pravo da pogriješi i da sama to uvidi. I sama drugi put napravi kako treba. Kazna nije rješenje.
    Uskoro, doći će 18. rođendan i sami su odgovorni za sebe.

Stranica 5 od 29 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •