Pa nije to medicinski problem, ali je jednostavno činjenica da postoje djeca, i to ne malo djece, koja jako slabo jedu i teže pothranjenosti, i da te priče "jest će kad je gladna" jednostavno najčešće uopće ne stoje.

Što hoću reći, nije to rješenje problema - pusti ga pa će jesti, jer kad se dijete i pusti, ono opet ne jede. Pa ono, stranice i stranice na ovom forumu su ispisane o takvim problemima, o tome postoje teme od puno više stranica od ove. Pa ja se poimence sjećam forumašica koje su muku mučile s djecom koja jednostavno nisu jela.

Što se tiče problema težine, nije valjda da itko misli da je roditelju problem to što mu se dijete ne uklapa u tablice?! Nije to problem, problem je što brineš zašto se ne uklapa, važeš bi li trebao taj problem dići na višu razinu, pa voditi dijete na pretrage da se vidi postoji li neki organski uzrok, ili da još malo pustiš pa vidiš kako će biti. Problem je što se svatko nekad razboli i ima periode kad je normalno da ne jede i gubi na težini, a za dijete koje ima 20 kila je 2 kg 10% tjelesne težine. Ne sjećam se više koja je grnaica na kojoj se gubitak nekog postotka tt smatra opasnim, znam da je moja kad je bila beba izgubila neki veliki postotak tt kad je bila bolesna, i da se smatralo da je to granica na kojoj već može doći do oštećivanja unutarnjih organa.