36 godina nije velika starost, recimo da je granično. Bliska osoba u obitelji je rodila prvi puta s 41 godinu, nakon niz komplikacija. Ja osobno ne bih rado rađala nakon 40 godina, jer razmišljam tko će tu djecu odgajati sa 60 godina - i što ako mi se nešto dogodi prije nego oni stanu na noge (netko će biti zdrav do 80e, netko više ne funkcionira normalno već u 50ima, to se ne može predvidjeti). Nekad se pitam i je li pametno što sam rodila svoju djecu i kakvu budućnost mogu imati u ovakvom svijetu.
Moraš računati i na to da je moguće da će ti trebati više godina da za trudniš (meni je trebalo). I da će sam proces značiti veliki stres.
Ako trebaš moj glas radi statistikeja bih prvo razmislila želim li to zbilja, želi li to zbilja i muž, ako je odgovor da onda bih ga poslala van, radila na bebi kad on dođe ili ja odem do njega, i gledala da se i ja što prije preselim za njim. Jer premda nekad nisam mislila tako, ova država sve manje liči na mjesto gdje bih željela da mi djeca odrastaju.

ja bih prvo razmislila želim li to zbilja, želi li to zbilja i muž, ako je odgovor da onda bih ga poslala van, radila na bebi kad on dođe ili ja odem do njega, i gledala da se i ja što prije preselim za njim. Jer premda nekad nisam mislila tako, ova država sve manje liči na mjesto gdje bih željela da mi djeca odrastaju.
Odgovori s citatom