Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Planiranje trudnoce i zivotne okolnosti, vasa misljenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tiče pretraga nakon 35e o tome imaš pravo odlučivati. Ja sam recimo odbila amniocitezu i išla radije na neke druge pretrage. Imaš naravno više šanse, što si starija, da dođe do nekih malformacija. Ali ti nijedna pretraga ne može garantirati da će biti sve u redu.
    Fizički dio nije ni meni problem, nego psihički i ta činjenica da nema predaha ni povratka i strah što će biti s njima i s ovim svijetom. Nisam možda najpoticajnija za ove teme. Ali valjda trebaš sjesti s mužem i dogovoriti da ili ne, ništa između.

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče pretraga nakon 35e o tome imaš pravo odlučivati. Ja sam recimo odbila amniocitezu i išla radije na neke druge pretrage. Imaš naravno više šanse, što si starija, da dođe do nekih malformacija. Ali ti nijedna pretraga ne može garantirati da će biti sve u redu.
    Fizički dio nije ni meni problem, nego psihički i ta činjenica da nema predaha ni povratka i strah što će biti s njima i s ovim svijetom. Nisam možda najpoticajnija za ove teme. Ali valjda trebaš sjesti s mužem i dogovoriti da ili ne, ništa između.
    Ma mislila sam na pretrage za eventualnu neplodnost, ali da zatrudnim ja bi isla na amnio, odnosno NIFTY test, to vec sada znam i mislim da se ne bi promijenilo.
    Naravno da ne moze garantirati nista, slazem se, sto vas vise citam, stvarno mi je jasno da mi fokus sada treba biti na vlastitom zdravlju i prehrani za pocetak (koja mi je mislim trenutno jedini preostali problem, jer sam prestala pusiti, ne pijem i krecem se svaki dan), i na pokusavanju :D pa cemo vidjeti dalje.

Psihicki dio, tj emocionalni je i meni najgori. Muz mi je jedina obitelj, jako smo povezani, tesko mi pada sto bi uopce bili odvojeni, jos se pitam kako bi mi bilo trudnoj samoj, ali dobro... opet bi i s druge strane bila sretna, pa eto. Izjednacilo bi se nekako valjda.

Djecu bi mi oboje, pricamo cesto kako bi to bilo fora, samo mi se cini da on to sve skupa malo lezernije shvaca nego ja, stalno mu je u glavi da sam ja ionako par godina mladja, pa kao da zaboravi da sam presla 35-u, eej

KOliko si ti dugo pokusavala? Jesi li imala kakvih hormonskih i slicnih prepreka. Jer ja imam
    Posljednje uređivanje od pussycat : 10.12.2018. at 21:56

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što mi je točno bilo, nisam nikad doznala, odnosno nikad nisam dobila čvrstu dijagnozu. Ali najvjerojatnije je hormnonalna kontracepcija napravila dar-mar, a jajnici se uspavali. Pokušavala sam pratiti temperaturu i cikluse, i bilo ih je svakakvih, od 2 tjedna do preko 3 mjeseca (to nakon što sam ponovo dobivala menstruaciju bez da uzimam tablete), tako da su od tih nekoliko ciklusa koje sam imala godišnje neki vjerojatno bili i anovulativni.
    Kad smo radili na drugoj trudnoći stvar se malko stabilizirala i ciklusi su uglavnom trajali oko 47 dana - premda je opet bilo raznih odstupanja - a moguće je da je odmagalo i dugo dojenje, tako da sam i prekinula dojenje. I nakon toga je trebalo još preko godinu dana da zatrudnim, skoro pa slučajno.

Datum pristupanja
    Dec 2018

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Što mi je točno bilo, nisam nikad doznala, odnosno nikad nisam dobila čvrstu dijagnozu. Ali najvjerojatnije je hormnonalna kontracepcija napravila dar-mar, a jajnici se uspavali. Pokušavala sam pratiti temperaturu i cikluse, i bilo ih je svakakvih, od 2 tjedna do preko 3 mjeseca (to nakon što sam ponovo dobivala menstruaciju bez da uzimam tablete), tako da su od tih nekoliko ciklusa koje sam imala godišnje neki vjerojatno bili i anovulativni.
    Kad smo radili na drugoj trudnoći stvar se malko stabilizirala i ciklusi su uglavnom trajali oko 47 dana - premda je opet bilo raznih odstupanja - a moguće je da je odmagalo i dugo dojenje, tako da sam i prekinula dojenje. I nakon toga je trebalo još preko godinu dana da zatrudnim, skoro pa slučajno.
    Da bas je to neobicno, da tako sve kasni bez pcos. Moguce da tablete naprave kaos zdravim tijelima, a pomognu onima s horm.sranjem (kao meni u mladosti). No tebi je bilo dovoljno da ipak dobijes svoje klince i to je divno.

Ja evo imam sad relativno redovite cikluse 35 dana +\- sedam dana, menstrualne grceve, ovulacijski spotting, izvana sve okej ali nalazi eh - povisen androgeni hormon, policistican izgled jajnika, borba s kilama, svaki doktor mi je uvijek dao istu diag. kad bi vidio uzv i nalaze - PCOS, PCOS, PCOS, i tako od moje 15-te. NIsam bas izvukla neke karte u zivotu izgleda po tom pitanju no sto se moze, borit cu se pa cemo vidjeti sto cu uspjeti.

Hvala ti od srca na komentarima i iskustvu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja isto mislim da nije nerealno da se nadaš jednom djetetu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •