Stranica 10 od 13 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 604

Tema: Život s radoholičarem - kako se riješiti grižnje savjesti bez imalo grižnje savjesti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    na taj vaš popis sasvim sigurno treba dodati i

broj baka servisa
    broj teta čuvalica
    broj teta čistilica
    broj članova obitelji kojima je potrebna posebna skrb

Definitivno.
    I broj kvadrata za održavanje.
    I broj kućnih ljubimaca.

Baka servis: nula
    Čuvalica: nula
    Čistilica: jedna, jednom tjedno opere podove, jednom u par mjeseci prozor u kuhinji.
    Član obitelji na posebnoj skrbi: jedan deda, teško pokretan, s hitnim prohtjevima u zadnji tren koji zmrda dan i raspoloženje.
    Kvadrati: 120 + hodnik i stubište, plus dva dvorišta.
    Kućni ljubimci: 1 pas

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na taj vaš popis sasvim sigurno treba dodati i

broj baka servisa
    broj teta čuvalica
    broj teta čistilica
    broj članova obitelji kojima je potrebna posebna skrb

obiteljski afiniteti itd

i što tko podrazumijeva gutačem vremena
    Baka servis: teoretski 1, u praksi uglavnom 0. Uglavnom 1-2 mjesecno po dva sata, da bih mogla volontirati. Uskoce, ako je moguce, u kriznim situacijama, npr kao taj neki radoholicar kojeg nikad nema. Na srecu (ili zalost) moje fleksibilno radno vrijeme rjesava krize sve dok doslovno ne moram biti na dva mjests u apsolutno isto vrijeme.

No da ne ispadne da servis ne radi nista, moram napomenuti da nam kompenzira nedostatak podrske u sistemu pa servisiraju muza, umjesto djece.

Cuvalice teoretski postoje, u praksi rijetko.

Cistilica trenutno nula. Bila je jedna, ali otkantala sam je. Trazim drugu.

Posebna skrb: muz, 100%.

Kvadrate ne smijem napisati da me Lili ne izgrdi

Macka - jedna, vrlo malo trazi.

Djece dvoje, jedva 6 i jos-ne-3.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 20.12.2018. at 14:24

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mene je vise od svih vasih navika, iznenadilo da je sasa sa tuluma povodom vlastitog doktorata otisla u pola dva. To se meni ne bi dogodilo, ne na mom tulumu, nego ni na sasinom da me zvala a nikad se nismo vidjele.
    Ja sam jedna duboko lijena zena, samo mi se zivot poslozio tako da moram radit svasta. Ne osjecam nikakav drustveni imperativ, niti intrizicni, vec me kolicina djece i potrebnih novaca tjera. Pa onda kad ne radim i ne bavim se tehnikalijama, onda stvarno uzivam radit sto hocu. Al, eto, lezanje na kaucu me rijetko veseli. Ja bih uvijek negdje isla, nesto radila...i onda ispadam vrijedna i organizirana...a zapravo sam liiina protuha...tako to vidi moja sveki. I zena je krasna i znam da ne misli lose, ali tako komentira moje putesestije s djecom... I da, prozore perem kad se neko dijete krsti/pricescuje/krizma. Bozic jednostavno nije dovoljno svecan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene uopce ne iznenadjuje sasa tj drago mi je da nas jos ima. Npr. mrzim rostilje. Bilo kakva sjedeljka uz hranu.i cugu dulja od cca 3 h me ugrozava. ..Slow food... to ne dolazi u obzir. Moze ako je razbijeno - setnja pa jelo i pilo pa opet neka akcija.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je vise od svih vasih navika, iznenadilo da je sasa sa tuluma povodom vlastitog doktorata otisla u pola dva. To se meni ne bi dogodilo, ne na mom tulumu, nego ni na sasinom da me zvala a nikad se nismo vidjele.
    da te je sasa zvala na tulum vjerojatno bi ti znala sasu i njene navike i da to neće biti cjelonoćni tulum

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bio je vrh tulum. Stvarno nisam ja takva strebsa ko sto sad ispadam. Pilo se, jelo se, plesalo se, smijalo se, fakat super. Al meni je dosta do pola 2. Dalje bi mi bio samo fors. Previse svega.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mozda si ti Betty ispala forumska ljencina, al ja sam forumska dosadnjakovicka.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma daj, dalje ti je fors? Ja se tek zagrijem... I ne mislim da si dosadnjakovicka nego odrasla zena kakva cu i ja jednom postati...i tako cekam godinama, al stvarno se ne znam vratit kuci na vrijeme. A nemam ujutro bakaservis.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kvadrate ne smijem napisati da me Lili ne izgrdi
    mi se stvarno na tim vježbačicama dobro poznajemo, kad je Kaae rekla kvadraturu nove kuće, ajme meni ja se odmah za glavu tko će to sve čistit, prat...
    evo potvrđujem i sasine razbacane stvari, hebe se njoj, bitno da redovito vježba nego šta legenda

Dakle, nisam odoljela, evo ažuriranog popisa:

-volja, želja
    -broj i dob djece
    -razina energije
    -sposobnost organizacije
    -sposobnost efikasnog multitaskinga
    -broj baka servisa
    -broj teta čuvalica
    -broj teta čistilica
    -broj članova obitelji kojima je potrebna posebna skrb
    -obiteljski afiniteti
    -broj kvadrata za održavanje
    -broj kućnih ljubimaca

ja bih ipak na kraju svega zaključila da ako je tu volja i želja da se puno toga može, ako ona izostane i u idealnim uvjetima ništa se ne obavi.

u to ime idem se sad u uredu presvuć i trčat doma umjesto javnim prijevozom jer nemam drugog termina danas za trening

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidis, to ciscenje i pranje, s vremenom se razvije u super efikasan multitasking ili usputnitasking jer drugacije ne ide, kad je sve na samo jednoj osobi. Plus, imamo i Harryja, robot usisavac, pa on odradi svoje dok nitko ne gleda. Poslije mu otvorim spremiste i izvadim van Lego ili pet, neku spangicu ili cipele neke lutke i to je to.

Obiteljski afiniteti nam se ovih dana (mjeseci) prisilno mijenjanju. Sad smo u fazi neke tranzicije i tesko je reci sto i kako dalje. Svakako ne kako bismo voljeli. Ali sta's.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dolega, opusti se i ne shvaćaj sve ozbiljno i osobno. Bar ja nisam ta. A ovo nabrajanja štokokadkako, ja ne bi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Betty ja sam s tobom, al koracic dalje, ja ti nemam griznju savjesti zbog vremena potracenog na lezanje u krevetu do 11 sati subotom. Mm je ko sasa, uvijek se prvi ustaje, a ako nevecer zaruzimo uvijek brine sta ce sutra i kako ce. Kad je dekan drzao uvoni govor nama na prvoj godini rekao je nesto u stilu: "Inzenjeri su u principu lijeni ljudi." A ja sam u tom trenutku pomislila, dobro je, na pravom sam mjestu. Kod nas funkcionira sve ono do cega nam je stalo, al za ostalo nas boli dupe. Evo, danas me zove frendica da idemo sutra na Advent i jos nesto. I kazem joj ja sa sam rekla mami da cemo raditi kolace ( izludi me s tim kolacima vec tjedan dana me pita svako malo sta cemo kako cemo). I sad vi pogodite kako su ti pregovoi zavrsili.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda si ti Betty ispala forumska ljencina, al ja sam forumska dosadnjakovicka
    Možda, ali samo zato jer si se autala, a ima nas koji šutimo na ovoj temi

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

marta
    ja potvrdjujem da je mm, radoholicar i inzenjer, jako lenj covek :D

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja bi izbacila ovu stavku “broj čistilica” i umjesto toga stavila “osobna razina potrebe za čistoćom i urednošću kuće”. Ok, neke stvari moraš raditi da možeš funkcionirati i živjeti u toj kući... ali kad čujem npr. “Imam užasno puno posla!!! Noćas sam do 1h peglala kuhinjske krpe i ribala fuge”... onda ono, ne znam sto da kažem toj osobi. Mislim, dogodilo se i meni da “peglam kuhinjske krpe i ribam fuge” (umetni bilo sto životno nevažno) do 1 ujutro, ali ne radiš to na dnevnoj/tjednoj razini i pri tome cijelo vrijeme kukas oko toga. Ili ti je to napeto ili nije, ili prestani to raditi ili prestani kukati ili nabavi cistilicu.

Znaju me nekad poznanici pitati “pa kad ti to sve stigneš?”... ja kažem “a koje?
    Ono, ne stižem sve, ali stižem ono sto mi je važno pa je to “što ne stignem sve to” nevažno.

I cvijeta se javi nakon sto godina s postom zbog kojeg se želim svađati, al drugi put ću .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    marta
    ja potvrdjujem da je mm, radoholicar i inzenjer, jako lenj covek :D
    Pa i moj je, isti. Iznimka, ženo, koja potvrđuje pravilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Betty ja sam s tobom, al koracic dalje, ja ti nemam griznju savjesti zbog vremena potracenog na lezanje u krevetu do 11 sati subotom. Mm je ko sasa, uvijek se prvi ustaje, a ako nevecer zaruzimo uvijek brine sta ce sutra i kako ce. Kad je dekan drzao uvoni govor nama na prvoj godini rekao je nesto u stilu: "Inzenjeri su u principu lijeni ljudi." A ja sam u tom trenutku pomislila, dobro je, na pravom sam mjestu. Kod nas funkcionira sve ono do cega nam je stalo, al za ostalo nas boli dupe. Evo, danas me zove frendica da idemo sutra na Advent i jos nesto. I kazem joj ja sa sam rekla mami da cemo raditi kolace ( izludi me s tim kolacima vec tjedan dana me pita svako malo sta cemo kako cemo). I sad vi pogodite kako su ti pregovoi zavrsili.
    Eh, tako je to...

Ali postoje dvije vrste lijenosti - kao i teorija relativnosti: opća lijenost i posebne vrste lijenosti

Opća lijenost je kad si lijen za sve. Posebne lijenosti su kad si lijen napraviti ono što ti je mrsko - obično su to kućni poslovi i slično.

Imam brata koji je lijen za sve. Imam muža i djecu I SEBE koji smo lijeni za neke točno određene stvari i uklapamo se u ovu definiciju inženjera kao lijenčina (dvoje inženjera u kući i dvojica po svoj prilici budućih inženjera, već nekakvih): kod nas se lijenost manifestira na taj način da redovito smišljamo načine kako se posao može napraviti uz najmanje truda i s maksimalnim rezultatima. Evo glupog primjera: kod mog sina imali su jučer završnu proslavu i trebalo je nekako doprinijeti. Netko je donio bor, netko se pobrinuo za kolače, netko je vješao ukrase za prozore, a on je samo odnio 5m dugačak produžni kabel i lampice. To je najbolji efekt uz najmanje truda...hehehe... Gledam ga i mislim si - to je moje dijete

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, Peterlin, to je to. Kako nešto napraviti toliko efikasno da ti ostane vremena za ležanje.
    Moja mama i moja sveki, kad rade nesto, onda je to predstava, vidi me, puno sam radila. I sve što se može napravit jednostavno, zakomplicira se po mogućnosti do apsurda.
    Jučer sam kupila 2 kg domaćih naranči da napravim marmeladu. Treab ih oguliti, narezati, posuti šećerom, korice potopiti u vodi i ostaviti za kasnije. Mislim da mi je trebalo 10-15 minuta. Mama je bila u šoku kako sam ja to odlučila raditi, a nemam slobodan dan...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ga mijenjam kako reče BB:

-volja, želja
    - ?????
    -broj i dob djece
    -razina energije
    -sposobnost organizacije
    -broj baka servisa
    -broj teta čuvalica
    -osobna razina potrebe za čistoćom i urednošću kuće
    -obiteljski afiniteti
    -broj kućnih ljubimaca

al zaboravile smo jako, jako važnu stavku koja bi po meni bila odmah 2. po redu. ajd baš me zanima hoće li nekome pasti na pamet. Bez te stavke sve je punooo teže, a s njom sve punooo lakše.

Jučer sam kupila 2 kg domaćih naranči da napravim marmeladu. Treab ih oguliti, narezati, posuti šećerom, korice potopiti u vodi i ostaviti za kasnije. Mislim da mi je trebalo 10-15 minuta. Mama je bila u šoku kako sam ja to odlučila raditi, a nemam slobodan dan...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u kategoriji marte i peterlin- dva inženjera , i dvoje djece u zna se kojoj školi. Nikad nismo imali čistilicu. Mrzim čistiti - al radimo minimum minimuma sa prostor u kojem živimo.

Djeca su mi jučer otkrila da oni na Božićnom sajmu čuvaju kolače - mislim oboje čuvaju kolače. Nemreš vjerovat - nikad inženjera od njih. Ok, ipsalo je da jedan čuva kako ne bi morao na nastavu, a ova druga će izgleda prodavat kolače.

Lili, misliš na muža. Moj sve hoće i napravi - al nikad samoinicijativno. treba ga organizirati oko kuće. I jako je spor

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo Nano tako je, podržavajuži muž je jako bitna karika, bilo u aktivnostima po kući, bilo u čuvanju male djece dok žena trenira, šeta, frizira se ili radi nešto treće.
    ja bez svog muža ne bi mogla puno toga zato sam sretna da ga imam

-volja, želja
    -muž/partner koji je podrška
    -broj i dob djece
    -razina energije
    -sposobnost organizacije
    -broj baka servisa
    -broj teta čuvalica
    -osobna razina potrebe za čistoćom i urednošću kuće
    -obiteljski afiniteti
    -broj kućnih ljubimaca

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni ovaj popis koji se širi nalikuje na podlogu za neku xls tablicu iz koje će se na kraju napraviti grafovi i izračunati kome je najteže.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu jaaaaa? Uciteljice???
    Imam 160 kvadrata za odrzavanje, muza koji moze i hoce, baka servis za izac vanka, volje i energije za ciscenje nula, 4 prljave djece, tri macke po dvoristu i divoooovsku repu!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovaj popis koji se širi nalikuje na podlogu za neku xls tablicu iz koje će se na kraju napraviti grafovi i izračunati kome je najteže.
    x
    popis je bezveze i ne pomaže nikome
    onima koji su već savršeni ionako ne treba pomoć jer sve odmah sami riješe, a nama kilavima nije nikakva utjeha

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teško da je netko savršen.

Nešto ti je dobro, nešto ne. Npr. mene kućanski poslovi zanimaju na nekoj ljestvici, ne nula neg -100, i radim minimum minimuma, neke druge pak stvari mi štimaju.

Onad se to kroz godine mijenja - ovisno o starosti djece, pa tvojoj starosti, pa nemaš više broge o djevci već o starijim članovima obitelji (što je ponekad stvarno psihički jako teško), pa tak. to.

A ovdje svak vuče na svoju stranu pa svi najviše pišemo o onome što nam u životu štima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u kategoriji marte i peterlin- dva inženjera , i dvoje djece u zna se kojoj školi. Nikad nismo imali čistilicu. Mrzim čistiti - al radimo minimum minimuma sa prostor u kojem živimo.

Djeca su mi jučer otkrila da oni na Božićnom sajmu čuvaju kolače - mislim oboje čuvaju kolače. Nemreš vjerovat - nikad inženjera od njih. Ok, ipsalo je da jedan čuva kako ne bi morao na nastavu, a ova druga će izgleda prodavat kolače.

Lili, misliš na muža. Moj sve hoće i napravi - al nikad samoinicijativno. treba ga organizirati oko kuće. I jako je spor
    Hehehe, moj stariji je meni najavio da će on ODNIJETI kolače koje će netko drugi čuvati. On je po običaju na razglasu i drugoj tehnici, kao i svake godine. Obukao je "božićnu" košulju, kariranu radničku, ali u božićnim bojama - crveno, zeleno, bijelo - hehehe... Mislim, to je njegov izbor i gušt. Uživa u tome, pa nek mu bude. Sigurno će i fotkati, tako da njega NIKAD nema na tim fotografijama, jer je s druge strane plota.

Kolače (turu muffina) sam ja jučer spekla u pol sata, a on je doprinio tako da je pomogao pakirati iste u pojedinačne vrećice s mašnicom.

Evo, kome treba - brzi recept za muffine bez miksera:
    1 jaje
    1 šalica (2 dl) šećera
    1/2 šalice jestivog ulja
    1 ribana jabuka
    1 šalica mlijeka
    prstohvat soli
    2 i 1/2 šalice glatkog brašna
    1 prašak za pecivo
    1 žlica kakvog god kakaa (po želji - može se i preskočiti)

12 kockica bilo kakve čokolade

12x2 šeširića za muffine

Smjesu zamutim pjenjačom (bez miksera, ali ne smeta ako je miksana) redom kako je napisano, rasporedim u kalupiće za muffine, u svaki uguram kockicu čokolade i frk u pećnicu.

T=180oC, ventilator
    t=10 minuta samo donji grijači + još 5 minuta gornji i donji
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.12.2018. at 10:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mogu jaaaaa? Uciteljice???
    Imam 160 kvadrata za odrzavanje, muza koji moze i hoce, baka servis za izac vanka, volje i energije za ciscenje nula, 4 prljave djece, tri macke po dvoristu i divoooovsku repu!
    bravo marta, sjedi 5!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

baš su ti fora.

A kod mene oboje prodavalo, a mene zapalo još da sam i ja na štandu i prodajem hot dog, išlo je ko ludo, ruke mi otpale. Razočarana lica u redu ostala kad su shvatili da smo sve prodali. Bilo kupaca koliko hoćeš.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, Peterlin, to je to. Kako nešto napraviti toliko efikasno da ti ostane vremena za ležanje.
    Moja mama i moja sveki, kad rade nesto, onda je to predstava, vidi me, puno sam radila. I sve što se može napravit jednostavno, zakomplicira se po mogućnosti do apsurda.
    Oooo, dala si mi ideju za marmeladu - fala!

Sorry na offt, ako je to uopće offt - meni isto kuhanje ni zimnica nisu stavka, to treba napraviti na brzinu i uz minimum truda, a onda ostane dovoljno vremena za ležanje i drugo....

Ont - već se našao netko tko je opisao tu vrstu lijenosti: več sam i prije linkala knjigu "Kako izbjegavati kućanske poslove" - ovo https://www.mvinfo.hr/knjiga/3615/ka...canske-poslove (bit je učinkovita organizacija, tako da ne moraš od sebe raditi heroja socijalističkog rada, a ne uspiješ se ni oznojiti - vrijedi svake lipe).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svašta čovjek ovdje nauči , napokon sam našla opravdanje za svoju ljenost , a MM ide u onaj dio izuzetak potvrđuje pravilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobri su , moja je u cijelom procesu tj. zajedno smo ih radile , na poslu su mi već sve pojeli pa se nadam da će imati dobru prođu i na štandu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti Nano, al što ima bolje od "čuvanja" kolača?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

..
    Opisala si MM inzenjera

Sto meni to ide na zivce...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Opisala si MM inzenjera

Sto meni to ide na zivce...
    Hahahahahahahaha

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

martina, to ti je sljedeći koncept. ako za neki posao u prosjeku treba 4 sata, ja taj isti posao napravim za 3 sata, onda imam 1 sat na raspolaganju za kopanje nosa. nisam uštedila taj sat zato da bi u to vrijeme radila nešto drugo, nego baš zato da ne bih radila.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

martina, to ti je sljedeći koncept. ako za neki posao u prosjeku treba 4 sata, ja taj isti posao napravim za 3 sata, onda imam 1 sat na raspolaganju za kopanje nosa. nisam uštedila taj sat zato da bi u to vrijeme radila nešto drugo, nego baš zato da ne bih radila.
    Pozdravljam , i volim prakticirati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja svekrva uvijek se zaprepasti kad dođemo mm, djeca i ja k njoj čistiti kuću - to bude gotovo u roku d-keks: 60m2 stan, velike staklene stijene na dvij sobe, lođa... Za pranje svih prozora (zimi bez rastvaranja krila), skidanje-pranje-vješanje zavjesa, pranje kupaonice i wc-a, unutarnjih staklenih vrata (3 kom), pranje opločenih podova (kuhinja, kupaonica, lođa) treba nam sat i pol, ali nas je četvoro odraslih. Uključeno je i usisavanje, suho brisanje parketa i čišćnje prašine, ali ipak se radi o četiri odrasle (i utrenirane) osobe. Rekla je da bi mi mogli tako zarađivati, aliiii jedino ako se pogodimo po obavljenom poslu, a ne po satu rada, hehehe...

Obavimo posao i onda dignemo sve četiri u zrak. Ako se ekipa dobro slaže, to je obično zabavno i nije tlaka, ali trajaloooo je dugo godina roditeljskog terorizma dok se djeca nisu uvježbala. Nadam se da će taj koncept "odguli na brzinu, a onda uživaj" zadržati i kasnije u životu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene malo brine zasto sve teme oko Bozica zavrse na ciscenju? Da mi se svekrva ziva pomislila bi da ih ona skrece u te vode, ovako pocinjem misliti da mi je muz skriven pod nekim od imena na temi...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

x
    popis je bezveze i ne pomaže nikome
    onima koji su već savršeni ionako ne treba pomoć jer sve odmah sami riješe, a nama kilavima nije nikakva utjeha
    potpis

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mene malo brine zasto sve teme oko Bozica zavrse na ciscenju? Da mi se svekrva ziva pomislila bi da ih ona skrece u te vode, ovako pocinjem misliti da mi je muz skriven pod nekim od imena na temi...
    zavrse na ciscenju i samohvali

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne znam za tebe, ali kod mene je to uobičajen i redovni božićni poklon - ništa drugo ne treba. Doma se ne opterećujemo, ali kod svekrve se potrudimo da ona bude zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam se osvrnula na tebe konkretno , Peterlin.
    Samo sam malo paranoicna kad teme krenu u ciscenje i spremanje pred blagdane.
    Barem da malo tog elana prede na mene.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam se osvrnula na tebe konkretno , Peterlin.
    Samo sam malo paranoicna kad teme krenu u ciscenje i spremanje pred blagdane.
    Barem da malo tog elana prede na mene.
    Pa nemoj se opterećivati... (Offt. bolje ti je imati vježbačkog elana, nego ovog za čišćenje...)

Kod mene se čisti kad je zmazano (najbolje odmah, dok još nema puno), a ne samo kad je Božić. Ove božićne akcije su dobre uglavnom za ljude koji se uopće ne primaju metle i krpe, pa onda - Božić je pa eto....

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zašto smo uopće krenule raditi ovu listu? I o kojim stvarima uopće pričamo? O kojim dostignućima ili poslovima?
    Ja sam recimo stalno u akciji i jurnjavi. Već 9 godina ne pratim niti jednu seriju, film pogledam neki par puta godišnje koji uhvatim na TV-u. Ponekad pročitam knjigu... imam dva rokovnika/kalendara (za posao i za pricat), sto “to do” lista, a opet ništa od toga nemam prijaviti na forumu, niti je kuća, nit kuhinja, ni kolači, ni vježbanje, ni frizura... pa kud jurim cijele dane .
    Eto jurim.
    A da ne jurim čistila bi kuću sigurno. I to čačkalicom između uskih prolaza, i štapićem za uši šaltere. Ne zato sto mi je to jako važno, evo nije, godinama živimo u sve neurednijem stanu (živ se čovjek na sve navikne ). Ali imam tu neku anksioznost i polu OKP u sebi i loše mi je ako ništa ne radim i nemam neki zadatak. Čim prekrižim jednu listu, napravim drugu.

Odmarati idem kad obavim 70 do 100 stvari, onda si kažem, Ajde stani sad malo.

Naradila sam se do jučer na poslu ko pas, ali neću sad o tome.

Nego, di ste sve? Jedva koja tema aktivna. Čistite? Kuhate? Kolaci? Volim blagdane, ali taj dio mi je zapravo strašno naporan, to neko “sve se mora sad napraviti i imati”. Jedva čekam da to prođe i sudjelujem u pripremama minimalno.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja bi se danas družila s prijateljima i išla u šetnju... ili sutra... poslala sam par nadobudnih poruka, naravno, maltene, jesam ja normalna . Mislim družiti ćemo se od 24. do 1.1. skoro svaki dan s nekim, i valjda bi bilo normalno da se i ja uhvatim metle i kuhinje ova dva dana... ali ono... mislim, nekako mi se ne da. Glavno da se svi vidimo i podružimo, ne mora kuća biti savršena i sto jela na stolu. Ali to je tako, i bit će tako... moram se sad strpit da se svi pripreme za blagdane .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila je teta spremacica u srijedu, što je ocistila je ocistila. Ja nemam namjeru nesto vise od toga osim minimalno održavanje (čitaj pomest pod u kuhinji i ulazni hodnik). Kolač nisam ispekla ni jedan, naručila sam u jednoj firmi kilu mjesanih i već je pol pojedeno, tak da budu za Božić izgleda kupovni keksi i sto se nadje kod sveki. Igračke u neredu i upravo ga povećavaju jer se igraju. Za ručak smo bili u McD.

Meni je cilj da maksimalno ljencarimo minimalno radimo i po mogućnosti se ne posvadjamo na mrtvo od viška energije i dosade. Tako da se definitivno svrstavam u neambiciozne...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BB
    Bome nisam ni ja u nekim turbo pripremama.

Jutros nabavka namirnica za Božić, odmah usput uzela pečeno pile vani u onoj prikolici što prodaju, da bi uz tobrzinski napravila restani krumpir i salatu (btw baš je fino pilence bilo).

Jer je zapravo najvažniji moment dana bila božićna utrka prva na 5km zajedno ja i kćerka u 15h, a muž i sin su navijali.
    Odlično je curka otrčala. Došli soma i odmaramo. Poslije oni u krevet a produžavam na božićni party od kluba.

Kuća traži hitno čišćenje, samo je usisano, al to ćemo ujutro jer popodne nam dolaze gosti sestra s obitrlji iz Njemačke.
    Nemam još ni kolače a radim u pon do 12h.

Eh da muž je sad otišao na trčanje.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.12.2018. at 19:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Al meni se čini da fakat immao puno vremena.neš ti očistit stan (ne mislim lickat skrivene kutke) i napravit 2 kolača (ostatak ću kupit i to možda, ionako ih ne jedemo i samo bzvz stoje li stoje a babe još uvale svoje ).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto smo uopće krenule raditi ovu listu? I o kojim stvarima uopće pričamo? O kojim dostignućima ili poslovima?
    Ja sam recimo stalno u akciji i jurnjavi. Već 9 godina ne pratim niti jednu seriju, film pogledam neki par puta godišnje koji uhvatim na TV-u. Ponekad pročitam knjigu...
    Nego, di ste sve? Jedva koja tema aktivna. Čistite? Kuhate? Kolaci? Volim blagdane, ali taj dio mi je zapravo strašno naporan, to neko “sve se mora sad napraviti i imati”. Jedva čekam da to prođe i sudjelujem u pripremama minimalno.
    Slično i kod mene...Ponekad pročitam knjigu, za tv nemam vremena, filmove obično ne izduram ako su dulji od sat i pol nego zaspim, muziku ne slušam namjenski nego eventualno usput....

Ove godine nisam ni kolače pekla (jesam za dar, 2x2 kuglofa, ali to se ne računa jer moji sinovi to ne jedu, bar ne doma). Imam kutiju xxl kolača iz Lidla. Dan sam provela na usluzi drugima, prijepodne sama doma (očistila kuću bez lickanja mračnih kutova), skuhala brzinski ručak, slanutak varivo, a popodne kod brata imala radnu akciju (pripreme za preuređenje stana, kupaonica gotova, sad se ide dalje....) Rezultat: noge mi otpadaju... a za kolače baš me briga. Kome treba, nek prošeće do dućana. Peći ću kad budem u stanju. Volim čistiti i kuhati, ali ponnekad ima drugih prioriteta. Ova godina je takva.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bubilo eto i ja bi se družila, i baš mi se neda trati oko blagdana...
    lunjam s malom već danima po svakakvim događanjima
    jučer sam ispekla medenjake i neke kuglice
    danas ću isto tako u hodu koje keksiće
    ali poslije trčanja, to mi je prioritet

kuću čistim polovično, koliko stignem - recimo zadnjih tjedana ribam samo donje kupatilo, jer gornje ne stignem
    mislim se, dosta nam i to jedno...
    poklone još nemam sve, bor nisam okitila, mi to uvijek na badnji
    sutra radim do 12
    a stignem sve, neš ti...

apropos druženja, mislim da je šteta provesti u jurnjavi ove dane
    i danas imam druženje kod sebe doma, to baš volim u ovo doba godine...

Stranica 10 od 13 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •