-
Ja bih ga definitivno testirala, sebe radi.
Ne radi škole.
Nitko ne traži od tebe da dolaziš, samo jer si odradila testiranje, mašući papirom.
Moj je ispao darovito dijete u socijalnim vještinama, odnosno, sad ću ti baš prepisati citat "Na zadacima socijalne snalažljivosti postiže rezultat u domeni darovitosti, dok je ispodprosječan rezultat postignut na zadacima sinteze apstraktnog materijala"...."Radi se o dječaku neujednačeno razvijenih kognitivnih sposobnosti. Najizraženija je sposobnost socijalne snalažljivosti u kojoj je darovit, a najslabije kratkoročno i radno pamćenje te apstraktno mišljenje".
To se uravnotežilo, ali ne i izjednačilo nakon godinu dana radionica, pa je retestiranje u trećem mjesecu prošle godine pokazalo da pokazne kognitivne sposobnosti i dalje ostaju neujednačeno razvijene, odnosno da sve, osim analize i sinteze apstraktnog materijala, koji ostaje blago ispod prosjeka za dob, i socijalne snalažljivosti, koja ostaje u razini darovitih vršnjaka, pokazuje rezultate iznad prosjeka za dob.
Dakle, još uvijek nije sve izjednačeno, ali se on sa sobom, a da o nama s njim ne spominjem, uvelike olakšan život, razumijevanje, odnos i općenito funkcioniranje.
Taj papir (kasnije i drugi) pokazala sam učiteljici tek nakon što je drugo polugodište prvog razreda debelo počelo, jer sam željela da ga ona "onjuši" bez ikakvih uvoda. Kasnije sam ga pokazala samo radi smjernica i da zna zašto su neke njegove reakcije kakve jesu (u slučaju da do njih dođe).
Dakle, nitko tebe ne tjera išta pokazivati. Ali testiranje odradi, zašto ne, škoditi ti sigurno neće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma