Pokazuje rezultate 1 do 50 od 315

Tema: Prihodi u kućanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je razumljivo da se neki poslovi dijele na muško ženske i da on automatski vozi auto majstoru i na tehnički i popravlja stvari po kući, a da ona "brine o kućanstvu". No vrlo mi je važno da su oboje u stanju napraviti i ono drugo u slučaju potrebe, gužve.
    Tako da često ja kosim, rastavljam wc kotlić, no dogodi se da i on skuha, sredi veš, pomogne oko kolača...nadopunjujemo se gdje stignemo. Tako moja muška djeca prazne i pune suđericu, usisavaju, svoju odjeću spremaju u ormar, ako je gužva sami promjene posteljinu itd. Daleko je to od savršeno obavljenog posla, čak i po mojim standardima koji stvarno nisu visoke, ali obavljeno je.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je razumljivo da se neki poslovi dijele na muško ženske i da on automatski vozi auto majstoru i na tehnički i popravlja stvari po kući, a da ona "brine o kućanstvu". No vrlo mi je važno da su oboje u stanju napraviti i ono drugo u slučaju potrebe, gužve.
    Tako da često ja kosim, rastavljam wc kotlić, no dogodi se da i on skuha, sredi veš, pomogne oko kolača...nadopunjujemo se gdje stignemo. Tako moja muška djeca prazne i pune suđericu, usisavaju, svoju odjeću spremaju u ormar, ako je gužva sami promjene posteljinu itd. Daleko je to od savršeno obavljenog posla, čak i po mojim standardima koji stvarno nisu visoke, ali obavljeno je.
    Eeee, ovako je meni sada. Treći tjedan me zeza kičma (baš gadno, dugo mi nije tak bilo da ne mogu cipele obuti ni zavezati) pa su svi moji muški preuzeli veliki dio mojih uobičajenih poslova. Moja djeca i inače rade svoj dio poslova (jer nemamo ženske djece), a posao se napraviti mora. Osim toga - ja ne mogu, pa su oni uredno odradili i moj dio, ne samo svoj. I inače im znam reći da se dogovore tko će kupaonicu, a tko usisavanje - svi znaju sve, najradije ne bi (kao ni ja) ali kad treba, onda i naprave i to u pristojno kratkom roku. Čak su danas potegnuli veliki vodeni usisavač koji ja ne mogu prtiti po kući.

Inače, kad sam zdrava i ok, gletanje i farbanje ograda, balkona i zidova je moje, isto tako i silikoniranje ako treba. VOdoinstalaterski poslovi mi nisu strani, ali nisu mi špica filma. Napravim ako moram. Ne volim pipave poslove koji traže strpljenje, pa je tako mm ili naš mlađi sin bolji izbor kad treba štajaznam zamijeniti utikač na pegli, jer će to napraviti polako i urednije nego ja. Isto vrijedi i za elektroniku - time se bavim ako baš baš moram.

Prošli tjedan mi je uletjela maramica u filter vešmašine, trajalo je dugo dok sam to odčepila jer mm nije bio doma - inače on ima više strpljenja za to. Isto vrijedi i za čišćenje posudice za deterdžent i omekšivač - ja bih ju ugurala u suđericu, a on ne da i uvijek ju čisti na ruke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •