Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2792

Tema: A što gledate? (zanimljivi filmovi za preporuku)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš ti hvala, super zvuči!

Ja sam na Doxu odgledala Na njezinim plećima (o jezidskoj aktivistkinji Nadi Murad), Lake priče (o jednoj Somalijki, izbjeglici koja je od prodaje u udaju pobjegla u Mađarsku i stječe novi identitet) i Free Solo (američki slobodni penjač, dobio Oscara za najbolji dokumentarac 2019). Sva 3 su o fascinantnim ljudima. Lake priče i Free Solo su mi malo bolji od prvoga, s tim da me Free Solo najviše držao prikovanu za sjedalicu, ne znaš je li tip genijalac ili luđak ili ultimate free spirit il malo poremećen - penje se po žestokim stijenama, bez užadi, valjda pola te populacije njegovih kolega pogine u tom "sportu". Ja ipak biram ultimate free spirit. Bilo mi je zanimljivo kad je film završio i on se uspješno popeo na tu svoju stijenu, par ih je zapljeskalo, ali većina je ono komentirala poslije u WC-u - džizs, eto kad roditelji odgajaju perfekcioniste što se dogodi. Jer, of kors, on već traži novi šus adrenalina i novi izazov, vjerojatno to nije to. Brijem da je ta recepcija dosta kultrološki uvjetovana. Hoću reć da je možda u Americi bilo više koji su pljeskali, a manje koji su rekli luđak.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.03.2019. at 21:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •