Pokazuje rezultate 1 do 50 od 966

Tema: Kompromisi i ostalo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne diraj moje predrasude !
    Ma to su nam zajedničke.

U mojoj firmi rade dvije sestre: umjetne plaviše, s umjetnim noktima, obrvama, cicama... uvijek sam mislila da su šuplje i plitke. Dok ih nisam upoznala.
    Ženske su šašave, ispravne, predrage.
    Najveću lekciju iz predrasuda su mi dale.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tang je lijepo objasnila razilku između stereotipa i predrasude. Hvala ti tang.

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to su nam zajedničke.
    U mojoj firmi rade dvije sestre: umjetne plaviše, s umjetnim noktima, obrvama, cicama... uvijek sam mislila da su šuplje i plitke. Dok ih nisam upoznala.
    Obožavam ovakve situacije tras-bum a ha evo ti ga na zato mogu i volim se družiti s ljudima drugačijima od sebe.
    Volim takve lekcije jer se njima razbijaju predrasude.
    Rješila sam se puno predrasuda u studentskim vremenima koje su mi odgojem usađene ono neke tipične za ovu našu regiju.

I baš sam ponosna na sebe, što sam radila na sebi i radim još uvijek. Otvaram si nove vidike.

Meni je žalosno kad čovjek osvijesti da ima predrasude, ne pokuša raditi na sebi da ih ukloni. Kao i općenito u životu, ono stalni rad na sebi ili sam ja nadobudna
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2019. at 14:30

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je žalosno kad čovjek osvijesti da ima predrasude, ne pokuša raditi na sebi da ih ukloni. Kao i općenito u životu, ono stalni rad na sebi ili sam ja nadobudna
    Evo ja sam kukavica za to. Da idem sama u gluvo doba noći ulicom ili parkom i prati me konstantno krupna muška osoba u najboljim godinama, ja bi ko seljanka samo pobegla. Neka meni mojih predrasuda o takvima, dobra sam sebi sa njima

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo ja sam kukavica za to. Da idem sama u gluvo doba noći ulicom ili parkom i prati me konstantno krupna muška osoba u najboljim godinama, ja bi ko seljanka samo pobegla. Neka meni mojih predrasuda o takvima, dobra sam sebi sa njima
    pa kad ne radiš na sebi
    otvori se čovjeku, sigurno će te iznenaditi učenom raspravom o higsovom bozonu

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    pa kad ne radiš na sebi
    otvori se čovjeku, sigurno će te iznenaditi učenom raspravom o higsovom bozonu
    A mozete uz to i kavu popiti!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo se zove strah, kakve to veze ima s predrasudama?? možđe biti i sitna muška osoba, stara, mlada, svejedno će ženu instinkt natjerat da potrči ako osjeti da je netko prati i to po noći.

Da imaš jaku predrasudu vis-a-vis toga ne bi ni šetala u gluho doba noći po parku sama
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2019. at 15:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, neke predrasude / steorotipije / što nas je život naučio je korisno. Dobro je propitkivati, pa ili potvrditi ili opovrgnuti od slučaja do slučaja. Ali, život je prekratak, a reakcija se često traži brza, da bi se svaki put iznova pitali je li možda to, ili je možda to, a da ipak to itd. Da sam ovo napisala pred 10 god, rastužila bih samu sebe. Točno se sjećam kako nisam mogla vjerovati jednoj priji koja je brzo rezala razne. Često u sebi pjevam oprosti mi, pape, sad sam ćale isti, kad sam život kuša.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, život je prekratak, a reakcija se često traži brza, da bi se svaki put iznova pitali je li možda to, ili je možda to, a da ipak to itd.
    Nemam ja baš neke hitne intervencije tu, da moram odlučiti je li ovaj/ova što sluša cajke možda istovremeno i obožavatelj Toma Waitsa pa da otvorimo pivo, slušamo Tom Waitsa i ne moramo ni o čemu čavrljati. Ili je taj s cajkama ipak odličan vodič po velebitu, a tko bi normalan slušao muziku na velebitu. Zapravo mi je više žao što imam premalo vremena za socijalne kontakte pa nedostatak namirujem na forumu. Tako da me se zapravo većinom nažalost uopće ne tiče sluša li tko vesele cajke ili Toma Waitsa.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali da tražim životnog partnera, mislim da bi ga bez obzira na veliko srce, skladni stas, ugodan glas i diplomu s Harvarda, slušanje cajki odmah izbacilo iz prihvatljive kategorije. Pa bila to predrasuda ili ne, radi se o mom slobodnom vremenu, o vožnji autom, o...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ali da tražim životnog partnera, mislim da bi ga bez obzira na veliko srce, skladni stas, ugodan glas i diplomu s Harvarda, slušanje cajki odmah izbacilo iz prihvatljive kategorije. Pa bila to predrasuda ili ne, radi se o mom slobodnom vremenu, o vožnji autom, o...
    iako je crnac i ima velikog?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    kakve to sad veze ima s predrasudama?
    očito si ga upoznala kad već znaš toliko stvari o njemu i normalno je da ti nešto bude neprihvatljivo.
    ja ne bih mogla biti u vezi s nekim tko sluša, kaj ja znam, punk...jer to znači da ne bi imali iste interese i naš društevni život bi bio bezvezan.
    ali nemam predrasude o ljudima koji su pankeri i ne znači da se s njima ne bih mogla družiti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to su nam zajedničke.

Tang evo predrasude za plavuše s umjetnim noktima i cicama da su plitke i glupaste.

Šta smo tu Ginger i ja krivo iščitale? Mojca je samo iskreno napisala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •