Tang je lijepo objasnila razilku između stereotipa i predrasude. Hvala ti tang.
Obožavam ovakve situacije tras-bum a ha evo ti ga na zato mogu i volim se družiti s ljudima drugačijima od sebe.
Volim takve lekcije jer se njima razbijaju predrasude.
Rješila sam se puno predrasuda u studentskim vremenima koje su mi odgojem usađene ono neke tipične za ovu našu regiju.
I baš sam ponosna na sebe, što sam radila na sebi i radim još uvijek. Otvaram si nove vidike.
Meni je žalosno kad čovjek osvijesti da ima predrasude, ne pokuša raditi na sebi da ih ukloni. Kao i općenito u životu, ono stalni rad na sebi ili sam ja nadobudna![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2019. at 14:30
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.03.2019. at 15:04
Da, neke predrasude / steorotipije / što nas je život naučio je korisno. Dobro je propitkivati, pa ili potvrditi ili opovrgnuti od slučaja do slučaja. Ali, život je prekratak, a reakcija se često traži brza, da bi se svaki put iznova pitali je li možda to, ili je možda to, a da ipak to itd. Da sam ovo napisala pred 10 god, rastužila bih samu sebe. Točno se sjećam kako nisam mogla vjerovati jednoj priji koja je brzo rezala razne. Često u sebi pjevam oprosti mi, pape, sad sam ćale isti, kad sam život kuša.
Nemam ja baš neke hitne intervencije tu, da moram odlučiti je li ovaj/ova što sluša cajke možda istovremeno i obožavatelj Toma Waitsa pa da otvorimo pivo, slušamo Tom Waitsa i ne moramo ni o čemu čavrljati. Ili je taj s cajkama ipak odličan vodič po velebitu, a tko bi normalan slušao muziku na velebitu. Zapravo mi je više žao što imam premalo vremena za socijalne kontakte pa nedostatak namirujem na forumu. Tako da me se zapravo većinom nažalost uopće ne tiče sluša li tko vesele cajke ili Toma Waitsa.
Ali da tražim životnog partnera, mislim da bi ga bez obzira na veliko srce, skladni stas, ugodan glas i diplomu s Harvarda, slušanje cajki odmah izbacilo iz prihvatljive kategorije. Pa bila to predrasuda ili ne, radi se o mom slobodnom vremenu, o vožnji autom, o...
kakve to sad veze ima s predrasudama?
očito si ga upoznala kad već znaš toliko stvari o njemu i normalno je da ti nešto bude neprihvatljivo.
ja ne bih mogla biti u vezi s nekim tko sluša, kaj ja znam, punk...jer to znači da ne bi imali iste interese i naš društevni život bi bio bezvezan.
ali nemam predrasude o ljudima koji su pankeri i ne znači da se s njima ne bih mogla družiti