-
Ja nisam uopće shvatila što Mojicu muči, što je izgubila putem...?
Ali ako sam na dobrom tragu, ja ko i mnoge koje su prije napisale, mislim da sam s godinama sve bolja “ja”, sve više “ja”. Već neko vrijeme me ne muči da sam išta izgubila sebe putem ili da nisam nešto što sam htjela biti... odnosno, jesam pogubila sam nešto putem i nisam sve što sam mislila biti, ali da mi je to sve i bilo tako važno valjda bi se i potrudila oko toga. Tako da, ono što do sad nisam, a valjda mi nije ni bilo toliko važno da budem.
Inače pitanje iz naslova teme me malo podsjeća na ono pitanje “koliko na vas utječu reklame?”, pa većina samouvjereno tvrdi da ne utječu nimalo. A guzicu ne utječu
, naravno da utječu na nas, na ovaj ili onaj način. Isto tako i ovo, živiš u društvu, ne sam u pećini, naravno da radiš stvari zbog društvene prihvatljivosti...
Ali kao sto ću reci da reklame ne utječu na mene
, tako ću reći i da me nije briga za mnoge stvari samo zbog društvene prihvatljivosti, ali to opet ne može biti potpuna istina
.
Evo npr. neki dan sam išla na sastanak s pomoćnikom ministra u takvim hlačama koje opisujete i tenisicama jer sam 99,9% vremena ja u tome. Bez šminke, maskare, ičega... jer sam to ja. I neću se pretvoriti u nešto sto nisam radi sat vremena s nekim samo zato sto on ima neku titulu. Ali opet, neću ni doći u trenirci ni obučena ko Lidija Bačić, toliko znam o društvenoj prihvatljivosti
.
Depiliram se zbog drugih - drugih koji nisu MM, dakle samo onda kad će netko vidjeti da nisam depilirana. Inače mrzim depilaciju, neprirodna mi je i agresivna, i teška tlaka sa svim tim struganjem, čupanjem, bljak.
I peglam zbog drugih ljudi. Meni onako prilično nebitno, mogla bi obuci 95% robe bez da vidi peglu, i puno toga ne peglam. Ali nisam još došla do željenog postotka nepeglanja samo zato da netko ne kaže da hodam okolo ko Boris Jokic.
Mišljenje svoje dijelim okolo kad god mi dođe, osim kad imam posla s budalama. U tom slučaju se samo smješkam i govorim “u pravu ste”
.