Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 228

Tema: Ljubomora, posesivnost i samokontrola

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Osjećam se ponosno ako neka žena pogleda mog muža, a ne ljubomorno. Moraš misliti: ha, on je moj, ne tvoj
    Ako bi on iskoristio nečiju pažnju i konzumirao nabacivanje, e sad, to je već njegov problem. Jer zna da bi rezultirao nimalo povoljnim događajima. A ako je takav da bi bio s drugom, onda što će ti on!
    Znači, razloga za ljubomoru nema. Jednostavno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Radje cu ostat neshvacena, nego otkrivena. Al, evo par hintova - odvojeni zivot zbog posla u kojoj nisi uopce u situaciji gledat kako ga gledaju..osim dronom, u 4 ujutro jer je druga vremenska zona. Pri cemu to nije brod...pa da su samo muski.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nego, moze li se bit ljubomoran na nesto drugo sto jede paznju i debelo vremena, tipa posao, igrice i takve stvari? Kako biste to nazvali? Il je to mojcina tema o ovisnostima ?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Jesam ja ponosna i pomislim to, ali nek i one znaju.

I Ina mislim da se može bit ljubomoran i na to. Pisala sam i ja ranije da nekad budem ljubomorna na posao ali da se brzo sjetim da ne smijem biti jer i ja (skoro) toliko radim. Ali da se može, može se. Može se biti ljubomoran na svašta haha.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Znam Barbi da bude sudski raspored i nisam mislila sad da mu treba uvaljivat dijete kad joj se smisli. Al htjela sam reć da nema tu velikog razgovora nego možeš uzet kćer il ne? Ako nećeš nać ću nekog drugog a ako hoćeš ide kod tebe. I dalje smatram da to može preko tel....A Riri ti se normalno ponašaš za svoje god. i nemoj uopće slušat nikog ko ti govori da nisi normalna zbog svojih osjećaja. Koliko ima zaručnik god. ako se smije pitat?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Radje cu ostat neshvacena, nego otkrivena. Al, evo par hintova - odvojeni zivot zbog posla u kojoj nisi uopce u situaciji gledat kako ga gledaju..osim dronom, u 4 ujutro jer je druga vremenska zona. Pri cemu to nije brod...pa da su samo muski.
    I? Ne vidim ništa loše u tome. Jednostavno ne razmišljaš o tome da ima vrijeme, sredstva, izgled...i može. Ako hoće.
    Ili ovaj zen dođe s godinama
    Ili zato što možeš i sama. Ako hoćeš. Imaš i vrijeme i sredstva i izgled. Pa ti ne pada na pamet. Pa to projiciraš i na njega.
    A postoji i taj ružičasti oblak na kojem možeš živjeti. Bez ljubomore.
    Može se voljeti bez ljubomore. Ili da stavim upitnik?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ću samo reći da je jako teško živjeti s ljubomornom osobom, a i netko treći s takvom vrlo lako manipulira (klasična priča Otelo - Jago). Dobro je Riri da si ti toga svjesna i kontroliraj te osjećaje jer su vrlo često bezrazložni.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam ja ponosna i pomislim to, ali nek i one znaju. [emoji38]
    imala sam takvog partnera, i hvala ne bih nikad vise

samo razmisli bi li tebi bilo ugodno da te partner prezentira okolo kao svoje vlasnistvo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hmmm...kuzim o cemu ina prica.
    Mislim da ustvari nitko nije potpuno imun na ljubomoru.

Ja bih za sebe rekla da po prirodi nisam ni ljubomorna ni posesivna. Nikad ne razmisljam o tome da me mozda vara i sl. O tome ni govora, uopce ne zelim trositi svoju energiju na to.

Medjutim, neki dan sam samu sebe iznenadila s ljubomornom reakcijom na jedan dogadjaj.
    Tak da, eto...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ako je to što ja radim prezentiranje njega kao moje vlasništvo, onda jebiga, radi to isto i on. Možda je i u tome neki ključ, možda bi bilo teško da je samo jedno od nas takvo. Ovako mi nije teško, nije mi teret biti s njim. Ne bih ni bila da mi je teret. Ja se želim riješiti ljubomore zbog sebe, a ne zbog toga što mislim da ja njemu nešto radim. A možda bih trebala i tako razmišljati?

Anita, 30.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako je to što ja radim prezentiranje njega kao moje vlasništvo, onda jebiga, radi to isto i on. Možda je i u tome neki ključ, možda bi bilo teško da je samo jedno od nas takvo. Ovako mi nije teško, nije mi teret biti s njim. Ne bih ni bila da mi je teret. Ja se želim riješiti ljubomore zbog sebe, a ne zbog toga što mislim da ja njemu nešto radim. A možda bih trebala i tako razmišljati?

Anita, 30.
    Upravo tako. A jos bi bilo bolje da se oboje pokusate rijesiti toga, jer ljubomora dugorocno zatruje svaki odnos. Sretno!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako. A jos bi bilo bolje da se oboje pokusate rijesiti toga, jer ljubomora dugorocno zatruje svaki odnos. Sretno!
    A je, istina. Hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Pa da oboje ste mladi i to je normalno za tu dob. Ne brini se

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Riri, razmisljaj uvijek o tome. ljubomora u mladosti mozda izgleda cool i normalno (kao Aniti83 recimo), ali nije. a sto budete starili, samo moze jacati. zato ju gasite u startu

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Jao dobro hehe. Iako nisam govorila da je to cool al dobro sve pet

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, razmisljaj uvijek o tome. ljubomora u mladosti mozda izgleda cool i normalno (kao Aniti83 recimo), ali nije. a sto budete starili, samo moze jacati. zato ju gasite u startu
    Hoćemo, potrudit ćemo se oboje. Hvala svima na savjetima.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj anita83 prvotno napisa Vidi poruku
    Jao dobro hehe. Iako nisam govorila da je to cool al dobro sve pet
    Citiraj anita83 prvotno napisa
    Ja mislim da to nije uredu i da su se mogli dogovorit preko tel. Nebi dala da mu to tako prođe. Kod mene i MM je problem što nema NIKAD ljubomore a ja bi nekad htjela da je ima makar malo. Ljubomora može bit začin a može bit i loša za vezu....Ja bi je htjela nekad malo samo da vidim da sam mu još uvijek važna.
    isprike, nije cool, nego zudnja za ljubomorom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hoćemo, potrudit ćemo se oboje. Hvala svima na savjetima.
    Gle, nije to nešto što možeš ugasiti kao svjetlo.... Treba dosta žganaca da se to i dogodi, ali zato treba stalno sebe podsjećati (oboje) da se volite i da vaš odnos NIJE UGROŽEN od trećih osoba (bile to bivše žene, bivši dečki, svekrve, punice, slučajni prolaznici.... svejedno). Život nije rosegarden, bit će svakakvih dana, ali ako svatko od vas ima dobru vjeru u sebe kao osobu vrijednu partnerove ljubavi, imate velike šanse da sve bude u redu.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma znam Peterlin. Nije lako promijeniti se ali možemo barem pokušati. Tema mi je baš pomogla da shvatim da si nesvjesno trujemo vezu. I njemu isto, čitao je danas.

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Ja sam dala svoje mišljenje na temu ko i svi drugi a ako vam je to razlog da me se napada na SVAKOJ temi onda ok nek bude

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anita83 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dala svoje mišljenje na temu ko i svi drugi a ako vam je to razlog da me se napada na SVAKOJ temi onda ok nek bude
    Da, da, tako vam je to u braku.... kako bi rekla ministrica rada i socijalne skrbi, pravdajući nasilje psihičko i fizičko. A onda ode najprije na ispovijed, pa na misu i svi sretni... ufff... Nažalost, takav je svjetonazor uzeo maha zadnjih desetljeća i ne sviđa mi se.

Ont. život nam donosi svakakve lekcije, uvijek one koje baš trebamo. Meni je ovo poruka da se trebam kloniti ovog foruma na kojem su neki počeli opravdavati nasilje i ljubomoru. Pa dobro, imam i pametnijeg posla.

Riri, sorry na zachatavanju, želim ti da uspiješ riješiti se ljubomore.

Over & out - treba mi odmor od ovog foruma.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.03.2019. at 07:59

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Recimo neko naleti ma muza da se ljubi s nekom drugom, na sliku na kojoj slata neku drugu. To onda zapravo nisu osjecaji ljubomore i posesivnosti (osjecaj te osobe loja je naletila), nego izdaje? A ljubomora je dok se sumnja neosnovano? Pokusavam razgraniciti definicije..jer mi u slucaju naleta nije jasno da je to nesigurnost za oslobadjanje i za rad na samopouzdanju.
    Ja se ne slažem s ovom definicijom koju su neki dali, da je ljubomora isključivo karakterna osobina, i da je to isključivo neopravdano sumničenje, obavezno otrovno za odnos. Da, i to je ljubomora, i ako je velikih razmjera, zatrovat će odnos. Ali to je samo jedna varijanta.
    Ljubomora je i kad voljena osoba poklanja nekom drugom puno pažnje, kad osjetiš da ju je neka osoba zaintrigirala, kad osjetiš da veza s nekim drugim poprima dimenzije bliskosti - to nije vlastita nesigurnost i fantazija, to ima veze s osjećajem da je gubitak moguć, a ti ga ne želiš.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne slažem s ovom definicijom koju su neki dali, da je ljubomora isključivo karakterna osobina, i da je to isključivo neopravdano sumničenje, obavezno otrovno za odnos. Da, i to je ljubomora, i ako je velikih razmjera, zatrovat će odnos. Ali to je samo jedna varijanta.
    Ljubomora je i kad voljena osoba poklanja nekom drugom puno pažnje, kad osjetiš da ju je neka osoba zaintrigirala, kad osjetiš da veza s nekim drugim poprima dimenzije bliskosti - to nije vlastita nesigurnost i fantazija, to ima veze s osjećajem da je gubitak moguć, a ti ga ne želiš.
    Slažem se. Samo što obje verzije može biti i osnovana i neosnovana ljubomora. Nesigurne osobe često će stvarno osjećati ljubomoru i kad je ona neosnovana, dok je sigurne i samouvjerene osobe možda neće osjetiti ni kad je osnovana.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

X, Angie

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I ja iksam vertex. Nije to nimalo crno-bijelo.

Meni je recimo nerealno toliko samopouzdanje da si uvjeren/a da nećeš biti ostavljen/a, a i ako te ostavi, pih, nek ide, mogu ja i sama.
    Kao prvo, ne mogu biti sigurna ni u svoje, a kamoli u tuđe ime.
    A kao drugo, naravno da mogu i sama, ali ono...nije to baš tako so what promijeniti svoj trenutni život, emotivno, logistički i društveno. Nije to samo strah slabića od samoće, rastava okreće život naopačke. Jasno da je bolje biti sam nego loše kumpanjan, ali ako si ti zadovoljan sa svojom dosadašnjom kumpanijom, onda je ostati sam opcija koju nikako ne želiš.

Svi smo puni osude za neosnovanu ljubomoru, ali kako znati je li neosnovana (vidim to je već i ina pitala)? Neosnovana je dok se ne dokaže suprotno, a onda odjednom postaje šesto čulo?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Argente, ali nikakva korist od ljubomore!

Bila ti ljubomorna ili ne, to neće utjecati na odluku tvoje drage osobe da te prevari, ostavi, povrijedi...Ustvari može baš utjecati koja će odluka prevagnuti.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Heheh, pa naravno, bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi
    Ali nije da si možeš narediti "ljubomoro iš, štetna si"; možeš racionalizirati, ali crv sumnje u pozadini kopa, pogotovo ako si sumnjičave prirode.

Da se razumijemo, ja nisam posebno ljubomorna, i ne propagiram ljubomoru kao poželjan osjećaj, ali on je naprosto tu - često neopravdano, ali i često s razlogom...od pamtivijeka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Argente, ali nikakva korist od ljubomore!

Bila ti ljubomorna ili ne, to neće utjecati na odluku tvoje drage osobe da te prevari, ostavi, povrijedi...Ustvari može baš utjecati koja će odluka prevagnuti.
    Vezano za to hoće li osoba x prevariti, jednom, nikad itd. - neće. Ali, netko možda ne bi živio s partnerom koji vara, dobro mu je da to zna, jer bi onda sve to raskinuo i živio sam u miru ili s novim partnerom. Netko voli čiste karte, a ne paralelne živote. Pa u tom smislu ne vidi benefita od zatvaranja očiju ako ima neki hunch - ne stalno, ne na tisuću i jednu osobu iz kafića, nego na neku konkretnu, na nešto što se provlači neko vrijeme.

Veza je dinamika 2 - i u tom smislu. Rad na sebi je rad 1 na 1, ne s 2.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.03.2019. at 11:50

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Heheh, pa naravno, bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi
    Ali nije da si možeš narediti "ljubomoro iš, štetna si"; možeš racionalizirati, ali crv sumnje u pozadini kopa, pogotovo ako si sumnjičave prirode.

Da se razumijemo, ja nisam posebno ljubomorna, i ne propagiram ljubomoru kao poželjan osjećaj, ali on je naprosto tu - često neopravdano, ali i često s razlogom...od pamtivijeka.
    Potpisujem Boba Rocka i ostalo, iako, ja do današnjeg dana nisam naučila kontrolirati ljubomoru koja je kod mene školski primjer kako nesigurna osoba funkcionira. Svaka je ljepša, bolja, itd. Strašan osjećaj, a istodobno suvišan u smislu bespotreban.

Btw, Argente, jako si me raznježila s onim “kumpanjan” ❤️

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni je recimo nerealno toliko samopouzdanje da si uvjeren/a da nećeš biti ostavljen/a, a i ako te ostavi, pih, nek ide, mogu ja i sama.
    I meni.
    I naravno da mogu sama, možemo svi. Ali ne želim. Ne mislim ja da će on mene prevariti. Ne mogu znati, ali hoću reći da ne daje znakove. Pušem i na hladno jer mi ni bivši nije davao znakove pa je moja ljubomora na kraju ispala potpuno opravdana. Eto baš tu se sad povlači to pitanje kako znati je li opravdano ili nije? Vjerojatno nikako. Zasad volim vjerovati da me neće prevariti jer je rekao da nije nikoga nikad i da mu je to užasno. Šta ja znam šta će kasnije biti. Samo znam da ne želim da se s*****o neopravdanom ljubomorom i zato sam i rekla da se oboje moramo potruditi jer smo u tome isti.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Forum zna i sam cenzurirati? Još si mislim zaboravila sam staviti zvjezdicu, a ne znam jel se mora haha. Šok šok.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja iksam vertex. Nije to nimalo crno-bijelo.

Kao prvo, ne mogu biti sigurna ni u svoje, a kamoli u tuđe ime.
    A kao drugo, naravno da mogu i sama, ali ono...nije to baš tako so what promijeniti svoj trenutni život, emotivno, logistički i društveno. Nije to samo strah slabića od samoće, rastava okreće život naopačke. Jasno da je bolje biti sam nego loše kumpanjan, ali ako si ti zadovoljan sa svojom dosadašnjom kumpanijom, onda je ostati sam opcija koju nikako ne želiš.

Svi smo puni osude za neosnovanu ljubomoru, ali kako znati je li neosnovana (vidim to je već i ina pitala)? Neosnovana je dok se ne dokaže suprotno, a onda odjednom postaje šesto čulo?
    Ja npr. uopće ne mislim da ne mogu i neću biti ostavljena ali ja na to ne mogu utjecati. Realno gledano svima nam se može dogoditi da se zaljubimo u nekog novog i na to ne možemo utjecati.
    Kad već pričamo o tome meni bi gore bilo da je netko sa mnom jer ne može zbog okolnosti, životnih uvjeta i ostalog otići pa je odlučio ostati a zapravo me ne voli. Naravno da nije lako promijeniti život, raspada se obitelj ali ne bih nikada željela vezati uz sebe nekoga tko to ne želi.
    Ne mogu reći da me MM nikada ne bi prevario, ali ono što mogu reći je da znam da me ne bi varao i vodio dvostruki život jer nije takva osoba. Znam da bi došao i rekao.
    Zamarati se s ljubomorom i nečim što bi moglo biti meni nema smisla a li shvaćam da se ljudi tako osjećaju i ne mogu si pomoći.
    MM i ja smo bili 5g u vezi na daljinu. Da je i s jedne strane bilo ljubomore ta veza ne bi opstala. I meni je zapravo prekrasan taj osjećaj povjerenja koje imamo jedno u drugo. Prekrasno mi je da ja mogu otići na vikend s prijateljicama i da on zna da ja idem na vikend s prijateljicama. Žao mi je što na te vikende uglavnom idem s neudatim prijateljicama jer ove druge većinom muževi ne puštaju. To mi je nezamislivo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Forum zna i sam cenzurirati? Još si mislim zaboravila sam staviti zvjezdicu, a ne znam jel se mora haha. Šok šok.
    zna, zna. nekad je znao i vise.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Realno gledano svima nam se može dogoditi da se zaljubimo u nekog novog i na to ne možemo utjecati.
    ali to i jest normalno. prije vjenčanja, gotovo svi imaju barem jednog-dva partnera. ako vam benignije zvuči - curu ili dečka. i to je svima normalno. da se zaljube/odljube/preljube...
    ali odjednom kad se vjenčaju, to je partner for life (not to mention da svaka prava hrvatica koja drži do sebe mora trudna pred popa ) i grozno-grozno je da se čovjek zaljubi u drugu/drugog.
    i nema tu velikih znakova, nema planiranja. zaljubljenost se jednostavno dogodi. potreba za drugima se jednostavno dogodi. a na svakom pojedincu je da prije bilo kakve akcije procijeni ima li to smisla i koje posljedice nosi. neće ga/ju spriječiti ljubomoran parter/ica. spriječit će se sam/a. ovisno o kvaliteti veze koju trenutno ima.
    a ljubomora često bude dozvola i poticaj da partner/ica ode

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa nije valjda toliko krivo i naivno misliti da će ti biti partner for life?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ali to i jest normalno. prije vjenčanja, gotovo svi imaju barem jednog-dva partnera. ako vam benignije zvuči - curu ili dečka. i to je svima normalno. da se zaljube/odljube/preljube...
    ali odjednom kad se vjenčaju, to je partner for life (not to mention da svaka prava hrvatica koja drži do sebe mora trudna pred popa ) i grozno-grozno je da se čovjek zaljubi u drugu/drugog.
    i nema tu velikih znakova, nema planiranja. zaljubljenost se jednostavno dogodi. potreba za drugima se jednostavno dogodi. a na svakom pojedincu je da prije bilo kakve akcije procijeni ima li to smisla i koje posljedice nosi. neće ga/ju spriječiti ljubomoran parter/ica. spriječit će se sam/a. ovisno o kvaliteti veze koju trenutno ima.
    a ljubomora često bude dozvola i poticaj da partner/ica ode

apsolutno se slazem.

I jasno, ne mora od te zaljubljenosti biti nista . Mozda je jednostrana, mozda je platnonska , mozda je u šumi...
    slobodna je volja svakog pojedinca odluciti sto ce sa tom zaljubljenosti napraviti ako (kada )se dogodi. Pretpostavljam da ce proci i tako sama od sebe ako bude dovoljno dugo cekao i ne poduzimao nista.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa nije krivo. Ispravno je i moguce. Samo nemoj naivno misliti da su svi , cijelo vrijeme zaljubljeni u istog partnera. Tu i tamo se dogode iskrice na druge ljude.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.03.2019. at 14:32

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da nije. samo velim da to nije nužno. odnosno ako tako ne bude, to je potpuno normalno (a i češće )

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naravno da nije. U ovom trenutku mislim da ćemo MM i ja biti zauvijek zajedno a sutra tko zna što ću misliti.

Što se ljubomore tiče. MM i ja nekad zajedno znamo komentirati žene koje prolaze s obzirom da znam kakav tip voli pa znam za kojom bi se i okrenuo. Okrenem se i ja za zgodnom ženom. Ne mislim da je oslijepio kad se oženio za mene.

Kolegica (inače vrlo samostalna žena, inteligentna, poduzetna) je imala strahovito ljubomornog partnera. Meni je to bilo mučno gledati. Izašle bi na piće, eto njega kao bio je u prolazu. Došlo je do toga da je jedna tako samostalna žena počela ići kući poslije posla. Nije imala vremena za kavu, kino. Svađe su bile užasno mučne. Nisu više zajedno.
    Ta ljubomora može biti baš gadna stvar. Ja ne bih mogla biti u takvoj vezi, bila bih strašno nesretna.

Sjećam se kad smo ja i MM prohodali i bili još vrlo mladi pa kad bih čula priče svojih prijateljica kako im dečki znaju biti ljubomorni. U jednom trenutku me zaintrigiralo kako to da on nikada nije ljubomoran. Rekao mi je...zašto...znam tko si...kakva si i vjerujem ti a bome sam i ponosan kad te netko pogleda.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kolegica (inače vrlo samostalna žena, inteligentna, poduzetna) je imala strahovito ljubomornog partnera. Meni je to bilo mučno gledati. Izašle bi na piće, eto njega kao bio je u prolazu. Došlo je do toga da je jedna tako samostalna žena počela ići kući poslije posla. Nije imala vremena za kavu, kino. Svađe su bile užasno mučne. Nisu više zajedno.
    Ta ljubomora može biti baš gadna stvar. Ja ne bih mogla biti u takvoj vezi, bila bih strašno nesretna.
    Uff pa ovo mi je strašno. Ne bih ni ja bila s takvom osobom, niti bih ja to nekome radila. Kod nas nije baš tako alarmantno.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uff pa ovo mi je strašno. Ne bih ni ja bila s takvom osobom, niti bih ja to nekome radila. Kod nas nije baš tako alarmantno.
    Ma da samo što nije odmah bilo tako. U početku su to bili mali, 'slatki' ispadi ljubomore koji su joj imponirali. Kroz godinu, dvije se razmahalo.
    Da me krivo ne shvatiš, ne mislim da je kod tebe tako, samo komentiram slučaj koji je meni bio prestrašan.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

aaa mitovski, ovo me podsjetilo na čuvenu "imponuje ti" scenu
    https://www.youtube.com/watch?v=YLljjlwMCGs

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Peterlin ne opravdavam ni nasilje ni ljubomoru i dosta mi je maltretiranja na ovom forumu. Za ljubomoru sam rekla da je normalna za tu dob i ako uzmeš u obzir da oni nisu tak dugo zajedno. Ne mislim da Riri maltretira psihički svog zaručnika ni on nju. Iz njenih postova mi ne djeluje tako....To ne znači da bi rekla da je to normalno da se međusobno uhode il štagod. Već sam ti rekla na drugoj temi ako zbog mene ideš s foruma idi. Ja tu nemam više šta reći....

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma da samo što nije odmah bilo tako. U početku su to bili mali, 'slatki' ispadi ljubomore koji su joj imponirali. Kroz godinu, dvije se razmahalo.
    Da me krivo ne shvatiš, ne mislim da je kod tebe tako, samo komentiram slučaj koji je meni bio prestrašan.
    Ma neću te krivo shvatiti, bolje da čujem gdje može odvesti pa da reagiram na vrijeme.

Argente

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Veza izmedju dvoje ljudi koji imaju dijete ostaje za cijeli zivot i ne moze se svesti na dvije recenice za dogovor o preuzimanju djeteta. Onda bi nam svima to bilo dovoljno za odgoj djeteta, zar ne? Zajednicko dijete je zajednicka briga, ukljucuje i razgovore o djetetu, o njegovoj svakodnevnici koju je drugi partner propustio, o njegovoj buducnosti, dogovore oko brojnih odluka (upisi u skole, izvanskolske aktivnosti), promisljanja o nacinu odgoja... i na kraju krajeva, dobra prijateljska veza i zajednistvo je takodjer nesto sto treba prezentirati tom djetetu jer za njega ce njegova obitelj zauvijek biti njegovi mama i tata, a ne mama, tata, striceki i tete sa strane.

Ja bih bila ponosna na svog partnera da ima tako dobru vezu sa svojom bivsom i sa djetetom, a bila bih vrlo sumnjicava kada bi drzao distancu i ruzno govorio o njoj (sto, iz iskustva koje imam gledajuci druge bivse parove, cesto ukljucuje jedno drugo).
    I bila bih vrlo sumnjicava prema osobi koja bi me tjerala da svoje veze sa drugim ljudima oblikujem prema njezinim osjecajima i potrebama. Sorry, ali na bilo kakav znak ljubomore (tudje ili nekad davno u tragovima i vlastite), upale mi se antene. Ne svidja mi se ta potreba za kontrolom i posjedovanjem sto ljubomora u konacnici i jeste. Ja samo u potpunoj slobodi mogu zivjeti ljubav.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imam jednu anegdotu vezanu za ljubomoru
    Ove godine na novogodišnje jutro, probudimo se mi ujutro, i ja vidim na mobitelu na messengeru poruku od neke djevojke: oprostite možete li mi se javiti, je li vaš suprug taj i taj (ime i prezime moga muža)?
    mlada cura, ne poznajem je, nemamo zajedničkih prijatelja, zgodna, smišna
    pitam ja muža je li mu poznato njeno ime, on kaže nije
    vrtimo scenarije i nije nam jasno tko je ni zašto pita za njega u 3 ujutro
    koju uru kasnije, moj muž oblači jaknu, pipa džepove i kaže: ajme, izgubio sam novčanik!
    ostao mu na autu kad smo plaćali parking
    tad smo odmah spojili točkice. a da sam ljubomorni sumnjičavi tip, mogli smo se i razvest dok se djevojka probudila

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jednu anegdotu vezanu za ljubomoru
    Ove godine na novogodišnje jutro, probudimo se mi ujutro, i ja vidim na mobitelu na messengeru poruku od neke djevojke: oprostite možete li mi se javiti, je li vaš suprug taj i taj (ime i prezime moga muža)?
    mlada cura, ne poznajem je, nemamo zajedničkih prijatelja, zgodna, smišna
    pitam ja muža je li mu poznato njeno ime, on kaže nije
    vrtimo scenarije i nije nam jasno tko je ni zašto pita za njega u 3 ujutro
    koju uru kasnije, moj muž oblači jaknu, pipa džepove i kaže: ajme, izgubio sam novčanik!
    ostao mu na autu kad smo plaćali parking
    tad smo odmah spojili točkice. a da sam ljubomorni sumnjičavi tip, mogli smo se i razvest dok se djevojka probudila
    Slicno se i nama dogodilo, MM se javila neka vatrena crnka na msgr ispalo je da su mu dokumenti ostali na granici i tako su ga nasi Sherlock Holmesi odlucili pronaci

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    rahela, ali ti polazis iz svoje sadasnje situacije (gdje ste partneri, ravnopravni, volite se, slazete, godinama ste skupa), pa ti je nezamislivo

ljudi se posvadjaju na pasja kola, rastanu, ne zele ni cuti ni vidjeti onog drugog, a kamoli piti kavu zajedno, okrecu dijete od drugog roditelja ... to je sve zivot
    nekad trebaju proci godine da se sve malo primiri, a nekad se to ne desi uopce, nikada
    Poiksat ću emily samo da se podsjetimo zašto se i kako ljudi razvode.
    U velikoj većini slučajeva ne zato jer on ne spušta dasku a ona prigovara, i malo je zgasnula iskra, ne u našoj kulturi. Točki razvoda često prethode mjeseci i godine svađa, tihih misa, laži, preljuba, nasilja, ovisi na koju je stranu metastaziralo, na kraju i mržnje.
    A naravno da ima i razvoda gdje su se ljudi jednostavno udaljili i potom dogovorno i civilizirano otišli svak svojim putem, ti mogu skupa na kavu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    jer za njega ce njegova obitelj zauvijek biti njegovi mama i tata, a ne mama, tata, striceki i tete sa strane.
    S ovim se ne mogu više ne-složiti.
    Moj drugi muž živi s nama i imamo zajedničko dijete, onda on mora biti kuš jer je "striček sa strane"?
    Riri koja je duže u vezi s mužem nego što je on bio u vezi s prvom ženom je isto neka "teta sa strane"?
    Moj sin zna da ima i tatu i očuha i crta obojicu na slikama na temu "moja obitelj" u vrtiću.
    Također, kad ide negdje s exom i njegovom curom, ja mu kažem da ne mora svakome objašnjavati kako ona nije njegova mama, neka prešuti jer nepoznate ljude to ionako nije briga, a tati i "maćehi" će biti neugodno.
    Sve je to njegova obitelj.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To sve ovisi o promatraču.
    Mene ovako, sa strane, jako bode ova spika gdje netko drugi gleda što je "njegovo".
    Ta rečenica koju si napisala je takav turn off da je teško za opisati. Meni, naravno, tebi u tvojim godinama vjerojatno zvuči romantično i seksi, pomalo divlje, strastveno.
    Ali nije.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •