Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam Tribusonove
    Siva zona
    Noćna smjena

inspektor Nikola Banić mi je drag lik, životan i duhovit, to je ono što i inače volim kod Tribusona

U jedno prijepodne sam slistila Meritu Arslani i njezin Pouzdan izvor
    Ne znam što reći
    Nisam puno očekivala, ali i to malo nije baš ispunjeno
    Radnja se svodi uglavnom na dijaloge, kratke rečenice, karakterizacije likova praktički ni nema, sve ostaje samo na površini. Zum-zum i gotovo. Kao da čitam malo opširniji tekst u novinama.
    I ja sam pročitala sve krimiće s Banićem.
    Najduhovitija je Gorka čokolada.

Jednom sam bila na studentskom susretu s Tribusonom i kad su ga studenti pitali za detalje iz romana, on je odgovorio da se ne može sjetiti u što neki nisu povjerovali, već su mislili da on tu malo glumata ležernost. Međutim, u ovim se romanima više puta može primijetiti da je pisac zaboravio pojedinosti iz prethodnih romana
    Npr. kasnije piše da su Banić i Dogan radili skupa, a nisu nikada, Dogan je došao u policiju nakon što je Banić otišao - prvi puta su se upoznali kad je Banić već bio privatni istražitelj. I još takve neke sitnice.

Ali ne zamjeram mu uopće sitne rupe u priči, volim njegove primjedbe o aktualnom trenutku.

Sad čitam Sestricu s jezera, također Tribusonov krimić; sasvim neplanirano jer čekam da mi sin vrati kindlo.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 04.04.2019. at 16:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •