-
Ipak, moram dodati da su americke velicine xs-xl ipak vece od evropskih. Ali vi koji ste vise po evropi, znate da se i evropske drzave razlikuju po tome. Trenutno na sebi imam bench jaknu velicine L koja mi je potaman, kupila je u Beogradu pre selidbe (ja sam emigrirala 2012., ali ne znam kad sam jupila jaknu, lol). Gap nosim s ili m. Pantalone velicine americkog 6 su mi ili ok ili velike, ali imam jedne evropske 36 koje su mi omanje. Farmerke iz evrope broj 28 su mi ovde kao 26. Kad narucim online, ako je italijansko (a ne za americko trziste) cesto nosim i 42. Citala sam da su velicine generalno 'porasle' (s vise nije bas tako small).
U Kaliforniji ima jako malo debelih ljudi. Na zalost, obicno su manjine. Ali ovde je nas 30% koji nismo rodjeni u Americi, tako da...
Licno, bas ne volim diskriminaciju po tezini, i mislim da buce treba da se bune kad se osete ugrozenim i da dobiju neku vrstu podrske. Ja sam imala body image issues (ili mislila da ih imam) dok me Amerika toga nije oslobodila. Jako, jako, puno toga je do sredine. Secam se kad mi je svekrva prvi put dosla u posetu (volim svoju sveki) da sam prvi put ovde osetila da me neko premerava da bi 'procenio' jesam li debela. U BG su ta skeniranja bila normala. Kad sam 4. put bila trudna, zena koja me vidjala maltene svakodnevno me je tek u 6. mesecu pitala jesam li trudna. Na pitanje kako nije ranije primetila da mi stomak raste, rekla mi je da mi gleda u facu kad pricamo, lol.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma