Nekako mi ideja da se studiranje računa u staž ne sjeda, svi koji su htjeli nisu mogli studirati, recimo radi financijskih razloga, i hajdemo ih još dodatno penalizirati tako što ćemo ih tjerati da rade 5 godina više. Ja sam završila faks, moj studij nije bio 'lađenje one stvari, ali znala sam da se mučim da bi MENI u budućnosti bilo bolje. A i dok studiraš ne izdvajaš u mirovinski fond.
Razmislila bih o priznavanju staža u vojsci ili u civilnoj službi, jer te na to država natjerala, pa neka ti i na neki način to kompenzira.
Razmislila bih i o dodavanju staža majci (ili ocu) za svako dijete, rođeno ili posvojeno, jer je to dobra demografska mjera.
67 godina je definitivno previše, pogotovo za žene. Mnoge bi bake umjesto da rade radije odabrale čuvati unuke, nego da beba od godinu dana ide u jaslice. Moju djecu su bake čuvale do 3. godine, i ja sam zbog toga sretna i zahvalna; doduše ja sam kasno rodila, bake bi u vrijeme mog drugog djeteta ionako imale 41 godinu staža. Možda bi se neki par odlučio ranije na dijete ili na jedno dijete više da ima 'logistiku'.