Stranica 23 od 29 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1434

Tema: Kako preživljavate PROBLEMATIČAN pubertet?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam, ja ne primjecujem da izlazi ista posebno.
    Moj sin je imao problem s motivacijom i skolom od prvog dana prvog razreda osnovne. Eto tome 10 godina.
    Pubertet mu je samo malo dodatno zakuhao mozak, a obzirom da nikad nije vidio siru sliku niti daleki horizont ne cudi me sto je zaglibio sa skolom.
    Zapravo ne bih rekla da je zaglibio, ja sam pri kraju prvog polugodista vidjela da ce stvari ovako izgledati ako se ne trgne. I nije. Do ovog tjedna. Steta sto skola zavrsava za 14 dana pa ne znam.koliko ce stici sanirati nastalu stetu.
    Jedna mudra majka jos starijeg djeteta rekla je da pomitim jer je to jeftinije od pada razreda ili vecernje skole. I tako , neko mito je u zraku, kao pozitivna motivacija. : nepedagoskemetode:
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.05.2019. at 15:57

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stara dalmatinska kaze ko ne plati kurbu, platit ce likara.
    Posljednje uređivanje od marta : 31.05.2019. at 16:20

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh... Iako sam od doli, ovu nisam još čula. Sad mi je jasniji mentalni sklop koji novinarima u Slobodnoj nije zazvonio na alarm kada su pisali reportažu kako je jako teško policajcima na dužnosti koji su išli hapist kurve, a one ih još dočekale u donjem rublju, koja je bila proglašena mizoginijom par excellence.

Ja nisam platila, ali... fakat volin likare .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.05.2019. at 16:36

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Skroz OT , al Tanči - kako nisi išla na iformacije. ? Pa mi moramo za svaku p......, da ne budem prosta. Isprike preko maila nam ne priznaju. radi se o istoj školi . Razrednik/razrednica fakat to ne traže? Znam da su različiti pristupi kod mojih dvoje, ali ne toliko različiti da ne moramo otići u školu opravdat izostanak

ozbiljno?
    nemrem opravdati mailom?
    pa što ću onda?
    zadnja dva tjedna pred kraj šk.god nema više informacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da se na tren vratim na svoje dijete: sad su panika i strah nastupili ... u panici mozak blokira i da je redovno ispravljanje ocjene, ispravilo bi se i na 3-4, ovako ako dobije dva skakat ćemo od sreće
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 31.05.2019. at 16:41

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Uh... Iako sam od doli, ovu nisam još čula. Sad mi je jasniji mentalni sklop koji novinarima u Slobodnoj nije zazvonio na alarm kada su pisali reportažu kako je jako teško policajcima na dužnosti koji su išli hapist kurve, a one ih još dočekale u donjem rublju, koja je bila proglašena mizoginijom par excellence.

Ja nisam platila, ali... fakat volin likare .
    Ti volis platiti vise?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se na tren vratim na svoje dijete: sad su panika i strah nastupili ... u panici mozak blokira i da je redovno ispravljanje ocjene, ispravilo bi se i na 3-4, ovako ako dobije dva skakat ćemo od sreće
    Ok, i to je zivotna skola. Mozda nauci da ne ponovi pricu druge godine, a mozda i ne.
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.05.2019. at 16:43

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidjet ćemo...
    Inače i ja imam pozitivnu priču s padanjem razreda. Nije završila kao profesor, ali je završila trogodišnji studij i radi i živi kao i oni koji nisu pali razred. Mrlja u životopisu stoji, ali mislim da poslodavci niti ne zamijete tu godinu više u srednjoj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je zavrsila studij, nitko tu srednju ni ne gleda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je zavrsila studij, nitko tu srednju ni ne gleda.
    Ne gleda niti srednju nakon sto se zaposlis prvi put.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za posao su i tako vaznija poznanstva i da netko kaze pravu rijec na pravom mjestu , nego ocjene iz skole.
    Kasnije imas iskustvo i preporuke.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo za demantiram: školskih informacija nema samo u ZADNJEM tjednu nastave. Dakle, sljedeći tjedan još smijete hodočastiti po školama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Samo za demantiram: školskih informacija nema samo u ZADNJEM tjednu nastave. Dakle, sljedeći tjedan još smijete hodočastiti po školama.
    sigurna?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sigurna?
    100%
    :majkana izvoruinformacija:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas su zadnje inform. Bile ovaj tjedan.nena iduci tjedan hodocascenja

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

PRAVILNIK O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI

Članak 14.
    Prava i obveze roditelja

(1) Roditelj ima pravo znati elemente ocjenjivanja, kao i načine i postupke vrednovanja za svaki nastavni predmet.

(2) O načinima i postupcima vrednovanja i ocjenjivanja roditelje informira razrednik na roditeljskim sastancima i individualnim informativnim razgovorima.

(3) Roditelj je dužan redovito dolaziti na roditeljske sastanke i individualne informativne razgovore s razrednikom.

(4) Roditelj ima pravo uvida u pisane i druge radove i ocjene djeteta na organiziranim individualnim informativnim razgovorima s razrednikom.

(5) Roditelj ima pravo od razrednika zatražiti individualni informativni razgovor s predmetnim nastavnikom.

(6) Roditelj ima pravo izvijestiti ravnatelja ako mu razrednik ili predmetni učitelj/nastavnik odbija dati pravodobne i potrebne obavijesti o uspjehu njegovoga djeteta.

(7) Roditelj/i ima pravo na pisane i usmene predstavke (primjedbe, komentare i sugestije) o vrednovanju učenika koje podnose ravnatelju i/ili vijeću roditelja.

(8) U posljednjem tjednu prije završetka nastavne godine ne organiziraju se roditeljski sastanci i individualni informativni razgovori.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zgodno je proučiti sve pravilnike i zakone, svašta čovjek dozna - i prava i obaveze.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam cijeli zivot voljela uciti i to zelim i od moje djece,ustvari sve djece a moje posebno. Zato se ponoći budim zabrinuta zbog filipovih ocjena a kad on ne zeli uciti odem u vrt i placem po cvijeću. Ponekad idem za njim i govorim da sam trebala roditi mačku umjesto neodgovorne ljenguze i onda se obadvoje smijemo. Izuzev skole,odnos nam je idila

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam cijeli zivot voljela uciti i to zelim i od moje djece,ustvari sve djece a moje posebno. Zato se ponoći budim zabrinuta zbog filipovih ocjena a kad on ne zeli uciti odem u vrt i placem po cvijeću. Ponekad idem za njim i govorim da sam trebala roditi mačku umjesto neodgovorne ljenguze i onda se obadvoje smijemo. Izuzev skole,odnos nam je idila
    Potrazi pomoc psihologa. Ne znam koliko ti je dijete staro ali bojim se da tada nece biti nikakve idile.
    Posljednje uređivanje od sirius : 31.05.2019. at 22:10

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pomoc za sebe. Ne za dijete.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hm, znam sto znači borba s depresijom, ovo nije ni blizu. Jednostavno sam majka decka kojem skola nije vazna koliko bih ja to zeljela i umjesto da me to naljuti ili da racionalno prihvatim razlicitost, ja sam tuzna (svjesna sam itekako da sam tuznija od prosjecnih osoba). Nevjerujem da cu nastetiti djeci ili im uciniti nazao ako ne budu imali sve petice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mamizi, da je placem zbog ocjena svoje djece ne bi niti korov rastao u mom vrtu. Imala bih samo slanu pustinju.
    Da li ces im nastetiti nemam pojma? Mozda cu i ja svojima nastetiti svojim stavom i ponasanjem.
    Ali meni je tvoje ponasanje zabrinjavajuce zbog tebe. Ok, mozda sam u krivu. Ja sam od onih koje ne placu. Samo urlaju ili djeluju ili spavaju .

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Počela sam plakati na preporuku psihijatra ali to je bilo prije puberteta. Jednostavnije je nego meditacija. Mozda su vjezbe disanja jos bolje,svakom nesto odgovara da se opusti u par minuta i moze mirno razmisliti

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Plakanje zbog ocjena? Ovo mi je toliko daleko, da pomislim kako svojim nepritiskom i izazivam problem. A s druge strane, ne znam kako da placem zbog ocjena?? Mislim da bi mog pubertetliju potpuno uzdrmalo da ja zaplacem radi njegovih ocjena, makar i na silu. Mozda pokusam pred pocetak sljedece skolske godine

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako vec na preporuku places, radi to dalje od djeteta. to je nabijanje griznje savijesti, ne zelis to djeci. mozda i zelis, ali djeci to ne treba, imaju dovoljno svojih problema, di ce im jos majka koja je patnica zbog njih

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Rekla je da plače po cvijeću. A s njim se smije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas su zadnje inform. Bile ovaj tjedan.nena iduci tjedan hodocascenja
    Jelena o ista smo škola,mi imamo informacije i idući tjedan. Ovisi očito o učiteljici.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla je da plače po cvijeću. A s njim se smije.
    istina, previdjela sam. sorry
    njemu samo govori da je trebala imat macke umjesto njega. to bas treba pubertetliji

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti mogu reći da budeš sretna što vam je sve drugo idila i uživaj u tome.
    Valjda je trava zelenija kod drugih pa mi je ova tvoja idila privlačna.

Inače ovo je dobra prezentacija o adolescenciji.

http://gimnazija-lvranjanina-zg.skol...Vranjanina.pdf

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hjoj magriz
    a sto mu treba pljeskati sto je ljena mrcina?
    pardon mamitzi to ja proiciram na svoju
    samo sto ja nemam cvijece
    pa nemam po cemu plakati
    a da mi se place, place
    zato imam psa
    kojoj kazem da je najvolim i da mi je najbolja
    jedina koja me ne nervira

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E baš ti hvala, nisam znala da su je stavili na web. Imali smo to predavanje na roditeljskom u lucijanki i tražila sam da mi na mail pošalju pa su rekli da ne mogu bez odobrenja nečijeg.
    Baš sam se danas posvađala sa sinom pa malo čitam ovu temu. Ljuti me aljkavost oko škole, opća neurednost kući, klasika i očekivano za uskoro 17godišnjaka, ali to ne znači valjda da se ja moram s tim miriti i klimati glavom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lijen, lijen, lijen, lijen

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je super citati vase frustracije na temi .
    To je kao kad sam rodila E. , a moja susjeda je 10 dana prije toga rodila takoder curicu.
    I tako jedno jutro kad je E. imala 2 tjedna krecem prema autu s izdajalicom na ledima da se odvezem njoj u bolnicu.
    Izlazi moja susjeda iz kuce i krene se zaliti da joj je bas tesko od kad ima malu bebu doma jer se ne naspava.
    Ja ne placem po cvijecu kad sam tuzna nego postajem sarkasticna. Pa odgovaram susjedi : " Eto , zato je zgodno ostaviti dijete u bolnici. Mozes se naspavati nocu."

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sirius
    istina
    kao ono, ah znam kako vam je, i meni je pukla cijev u kupaoni
    ali svatko gleda iz svoje perspektive
    "suprug me ne poštuje i ima ljubavnicu, al nema veze jer maru njen tuče, neću se žaliti"
    neće nitko tako razmišljati

a mislim da je dosta rasprave ovdje i više pražnjenje ventila
    i olakšanje što i brojni drugi prolaze to isto
    nego stvarne frustracije

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sirius, hvala. Tocno ovo s bolnicom sam htjela reci s ocekivanim pokazateljem zdravog puberteta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku

Inače ovo je dobra prezentacija o adolescenciji.

http://gimnazija-lvranjanina-zg.skol...Vranjanina.pdf
    Ovo je odlično, hvala za link!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovakvi topici i jesu pražnjenje ventila, da. I znam ja da moja djeca nisu problematična, da ima puno gorih, da ne padaju razred i ne bjeźe od kuće. Ali svejedno mi puno puta dignu tlak. Međutim, neću se jadati kako mi je teško nekome tko je u puno težoj situaciji, ko susjeda od sirius. Doduše, možda je njena namjera bila nespretno tješenje, ono nije neka sreća ni kad ti je beba doma

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kao što se nekad pisalo da se mole oni koji imaju malu djecu, da se ne javljaju na temu... tako bi na neke teme trebalo staviti upozorenje “nije za roditelje mlađe djece”. Ili još bolje, da se neke teme (ko burza) uopće ne vide ako nemaš djecu te dobi .
    Lifespoiler samo takav .
    Ili dobra priprema i davanje realnog okvira .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 02.06.2019. at 09:02

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što se nekad pisalo da se mole oni koji imaju malu djecu, da se ne javljaju na temu... tako bi na neke teme trebalo staviti upozorenje “nije za roditelje mlađe djece”. Ili još bolje, da se neke teme (ko burza) uopće ne vide ako nemaš djecu te dobi .
    Lifespoiler samo takav .
    Ili dobra priprema i davanje realnog okvira .
    Vidiš, imaš nas koji pokrivaju desetljeća dječje dobi, tako da su spoileri na temama neizbježni.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, cathy... kako cu bit ista doli spolier kad imam raspon od 17 do 3.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Vi ste sve neke stroge... mislim, pa covjek je s 18 i zakonski samostalan. Naravno da u pubertetu izlazi na vidjelo sve sto nije bilo dobro kroz cijeli zivot. I zato sam stvarno svjesna da bi moj sinak uz bolje roditelje vjerojatno imao blazi pubertet... al bolje da izade u pubertetu nego s 25 ili 35... i zato mi je to ocekivani pokazatelj. Svima ovima koji su odgojili djecu tako da su u i u pubertetu skolski i obiteljski odgovorna, suradljiva i marljiva te su sigurni da nista nece izbit ni s 25 ni s 35 iz djece im, skidam kapu do poda i na umijecu odgoja i na samopouzdanju u neizbijanje. Ne pripadam u tu grupu. S trenutnim pubertetlijom imam situaciju popustanja u skoli, i ocekujem istu s jos dva sina, a s jednim se bojim krasnog puberteta s kasnijim izbijanjem.
    joj casa, sto je u zivotu sigurno? zivot je maraton i kako ce nasa djeca ploviti morem zivota ce se tek pokazati....
    ja naprosto mislim da generaliziranje jednostavno nije zivotno. a zivot se sastoji od toliko puno djelova, da je svaka prica naprosto individualna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    joj casa, sto je u zivotu sigurno? zivot je maraton i kako ce nasa djeca ploviti morem zivota ce se tek pokazati....
    ja naprosto mislim da generaliziranje jednostavno nije zivotno. a zivot se sastoji od toliko puno djelova, da je svaka prica naprosto individualna.
    Ovo si jako lijepo napisala seni.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa tocno to sam i mislila. Da ne znamo sto ce biti i da nisam u stanju ni za vlastite sinove reci da izbijanja nece biti. Samo da u pubertetu ocekujem popustanje u skoli.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa tocno to sam i mislila. Da ne znamo sto ce biti i da nisam u stanju ni za vlastite sinove reci da izbijanja nece biti. Samo da u pubertetu ocekujem popustanje u skoli.
    Pa meni se ovo čini normalnim... Mladi ljudi moraju naučiti kako se najbolje nositi sa svijetom i sa samim sobom. Naravno, s nama isto, ali mi smo im sigurna okolina, pa često dobijemo ulogu gromobrana. A za popuštanje u školi možemo biti korektivni faktor. Proći će i to... Svi to znamo.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Oni se zbroje i skroje, a tko će nama naše živce zašiti?!
    u rok službe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ocekivanje je majka svih zajeba.
    X
    osvješćujem to sebi već desetljećima, i opet me strefi, over and over again
    (ne samo vezano uz djecu, već uz sve)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je na onom gimnazijskom topicu postavio pitanje o drogi u srednjim školama, nisam vidjela da je itko kometirao išta (možda su išle neke privatne poruke, to ne znam), čini se da je to ipak tabu tema na forumu, ili su sva naša djeca tako predivna i prekrasna, ili mi još živimo u balončiću nama se to ne može dogoditi, ili je jednostavno pre delikatno i osobno da bi se dijelilo javno
    Tu pričamo o problematičnom pubertetu, pa ću se ipak ovdje nadovezati

Prošli tjedan sam bila na predavanje za roditelje u XVI. gimnaziji (jezična, Križanićeva), pozvali su dr. Sakomana koji je govorio o prevenciji ovisnosti i rizičnih ponašanja.
    Povod predavanju je bio neki incident koji se dogodio na nekom izletu, ali nemam pojma o kakvom incidentu se radi (a ni par roditelja koje sam zahaklala na izlazu iz dvorane s tim pitanjem. Navodno je kod nekog nađena trava).
    Pričalo se najviše o marihuani, i javilo se par roditelja sa svojim iskustvom (tj iskustvom svoje djece).
    Dr. je stvarno pun znanja i iskustva (u penziji je već 6 godina, kaže da ga je politika otjerala), bilo mi je baš korisno poslušati ga, potkrepljivao je sve što je pričao konkretnim slučajevima iz svoje dugogodišnje prakse. Kaže da je jako važno sačuvati odnos s djetetom, ne treba dijete poistovjetiti s incidentom koji se dogodio, koliko god nam to bilo teško u tom trenutku, to je i dalje isto ono naše dijete koje volimo, isto ono od dan prije nego što smo saznali za incident. Govorio je o organskim promjenama, razvoju mozga u adolescenciji, hormonima, svim tim burnim događanjima kroz koje djeca prolaze …
    Rekao je da treba otvoreno komunicirati s djetetom što nas brine i muči kao roditelje, reći im koji su naši strahovi, i jasno izreći naše stavove.

On nije nikako za legalizaciju marihuane za starije od 18, povukao je paralelu s cigaretama, kaže da ćemo se onda za 50 godina hvatati za glavu kad će se pokazivati posljedice, kao što je to bilo s duhanom, kad je 70% muškaraca pušilo, užasno puno karcinoma pluća, grla … i onda se tek krenulo u akciju protiv pušenja. Pokret o neškodljivosti marihuane je aktivan i jak na svjetskoj razini, zato je dodatno privlačna mladima, jer kao nije štetna, ništa ti neće biti od džointa … Puštenje trave je puno štetnije za djecu i njihov mladi mozak nego što je to za odrasle (spominjao je dob od 21 godine, kao odraslu dob), i baš zato je treba braniti, ograničavati. Potvrdio je puno mojih stavova i razmišljanja, isto tako sam čula i neke nove stvari.
    Korisno. Šteta što nije bilo više roditelja.
    Posljednje uređivanje od emily : 03.06.2019. at 12:52 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Emily, bila je tema o travi.. tad se osim mene javila jos samo jedna forumasica koja sumnja da dijete jest probalo. I tad se polemiziralo i raspravljalo. Meni je iz te rasprave zapravo najjasnije ostalo kako ljudi zatvaraju oci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •