-
Razmišljam dosta o ovoj temi od jučer. O toj razlici odrasli-pubertetlije, i o granicama slobode pubertetlija.
Ne mogu reći da mi je "neprihvatljivo" da popiju piće, tamo negdje od kraja srednje škole. Istovremeno, jako želim da NE popiju, i da ne puše, i da ne konzumiraju ništa. I definitivno je to poruka koju šaljem: nije bezazleno, mlad si i to nije za tu dob. Ovo što marta piše - neću mu ponudit rakiju - to mi se nekako podrazumijeva, pa to spada pod navođenje, a ne prihvaćanje. A sad, prihvatljivo ili ne - budući da izlazi i kreće se gdje želi, malo mi je besmisleno reći da mi je neprihvatljivo da nešto konzumira. Očito mi je prihvatljivo, inače bi ga stavila u kućni pritvor. Što se nuđenja tiče - kad se gleda neka važna utakmica, onda moj tata, muž i sin popiju po pivo. To mi je i više nego ok.
Ono što bi mi bilo neprihvatljivo je da se opija, a da to nije izdvojeni incident. Kao što mi je bilo neprihvatljivo kad je rekao da travu konzumira ne baš rijetko. To me prilično užasnulo, a i pisala sam o tome na temi o travi. E sad, ono što me zapravo čini ljutom i na neke od prisutnih forumašica :D, a ne kažem da je to racionalno, je to što je on upravo UPIO taj stav odraslih da je trava čista divota, bezopasna i krasna, i pod hitno je treba legalizirati koliko je divna. Ne znam stvarno kako da jedan tinejđer uz takvu reklamu upije i poruku: ali ti si dušo mlad pa moraš pametno, i to zapravo nije za tebe iako si punoljetan, sva ta divota je za nas odrasle koji smo jako pametni, za razliku od tebe. Tako da, dok marta i Mima promoviraju stav kako odrasli mogu konzumirati šta ih volja jer su odrasli, ja se borim s posljedicama takve reklame pa i nemam baš trenutno razumijevanja.
Mislim, ja osobno, a bila sam od onih krasnih tinejđera i adolescenata za koji su neke dosadne tete govorile "pubertet nije za takve kao što je vertex", nisam ni najmanju mrvu nikad povjerovala da su odrasli po IČEMU pametniji od mene.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma