Stranica 15 od 23 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1108

Tema: Suze znak slabosti?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a pa to bi bilo stvarno ludo, da

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja pričam o ljudima koji nikad nigdje ne rade, jel moguće da im nijedan poslodavac ne odgovara?!
    Vjerujte ima i takvih u ovoj državi itekako. Šta vi ne poznajete takve?

tang u pravu si za drž.aparat i opterećenja.

mima pa naravno da ljudi idu na bolje uvjete, pričam o onima koji ne rade nigdje godinama jer eto nema posla, a ha ...očito "takvim" ljudima nije sila (ovi o kojima pričam).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.07.2019. at 12:14

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa očito im nije sila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam nikoga tko ne radi godinama.

Ah znam - jednu ženu koja nije mogla dobit posao, pa su došla djeca, pa sad je valjda prekasno. nemam pojma
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 02.07.2019. at 12:19

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, ne da poznajem, imam u bližoj obitelji.
    Nije im sila Mima, dok mama od mirovine da koju kunu za kavu, skuha i opegla.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo poznajem čovjeka koji ne radi: 1. radio je godinama i dobio otkaz 2. bolestan je 3. roditelji mu imaju poljoprivredno dobro, pa im sezonski pomaže, i od toga zaradi prilično novaca 4. povremeno odradi sitne posliće i zaradi 5. ima vlastiti stan 6. žena mu ima solidnu plaću . Znači, čovjek formalno nije zaposlen, ali očito je da mu nije sila.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Takvima očito nije sila, i naravno da postoje, ali ako tvoj frend nikako ne može naći radnika, onda je suludo pretpostaviti da su baš svi na tržištu taj tip, statistički je vjerojatnije da ono što nudi nije tako dobro kao što misli, kako je pulinka već rekla

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ne da poznajem, imam u bližoj obitelji.
    Nije im sila Mima, dok mama od mirovine da koju kunu za kavu, skuha i opegla.
    Pa da, i takvog čovjeka poznajem. Davno je dobio otkaz, kad je propala tvornica u kojoj je radio. Nažalost, mislim da nije baš sposoban naći posao.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku

Inace mislim da se moze imati i vrlo radikalan stav o bilo cemu, tj biti iznimno lijevo primjerice i svejedno ostvarivati raspravu i dijalog. Dapace mislim da kultura i nivo necijeg raspravljanja bas i nemaju puno veze sa politickim stavovima, tj njihovom ostrinom. Meni osobno je najteze na ovakvim temama raspravljati s ljudima koji ne odgovaraju na postavljena pitanja, ne citaju postove i jos se stalno nalaze napadnutima- raspravljamo, ako ne potpisujem i ne ispaljujem male cokoladne prdeze u zrak u duginim bojama ne znaci da nekog napadam. Osim argumentima, cemu se nadam i od drugih.
    Betty, meni je ovo najbolji odgovor na pitanje koje si postavila prije nekoliko strana.
    Uopće ne razumijem ove postove koji se pozivaju na neka neidentificirana treća lica jednine i množine,
    To mi je neukusno i nekonstruktivno.
    Ako te nešto u nekom postu smeta, onda odgovori odmah na taj dotični post, dotičnoj forumašici.

a ovi što pišu pp-ove, a ne pišu javno... sto da tu čovjek kaže, valjda znaju zašto ne pišu javno.

Na trenutačnu temu:
    mislim da nas svih sve treba ticati.
    pošto je to danas izumiruća pojava, svijet je tu gdje je.
    Posljednje uređivanje od seni : 02.07.2019. at 12:23

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

seni, u pravu si....

Ali da se mi vratimo na početak - pa kako čovjek (muško ili žensko, svejedno) ne bi plakao k'o ljuta godina kad vidi oličenje uspjeha aktualne vlasti (ovo je samo primjer, da ne tražim dalje...):

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...zisca/9067052/

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Nedavno priča muž sa jednim svojim prijateljem i prijatelj mu se žali da u ovom gradu nitko ne želi raditi i da izgleda da nikome ne treba novaca. MM (mislim da prvi put pišem kraticu ) mu odgovori da to nije istina i da je on za svoj oglas dobio 1039 prijava za dva radna mjesta čistačice u firmi u tri dana i da je ovaj vjerojatno na crnoj listi poslodavaca na facebooku. I taj njegov prijatelj nakon dva dana istraživanja nazove sav ljut jer se pronašao na crnoj listi. Eto, loš glas se brzo širi.

Ima naravno i ljudi koji ne žele raditi. Sjećam se jednog prijatelja mojih roditelja kad je napokon dobio svoj prvi posao sa nekih 45 godina. Radio je u toj tvornici nekoliko dana i više nije htio jer mu 'nekako čudno smrdi tamo'.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ne radim već godinama.Nemam neku extra školu da me čeka posao na svakom koraku.Tj.to je najnezahvalnija škola,pogotovo ako se zvijezde slože tako pa ne upišeš fakultet (gimnazija).Kao djevojka sam dosta radila i radila sam svašta,imam nekoliko godina radnog iskustva i 0 dana staža.Prodavnica,zlatara,knjižara,pa opet prodavnica,videoklub(da,toliko sam stara ),hamburgerija...Sve privatnici,svi maximalno nekorektni,plata minimum za maximum.Vjerovali ili ne,najljepše mi je bilo dok sam pekla hamburgere,jer je tu gazda bio o.k.,ali opet nedovoljno da bi me prijavio.
    Odkako sam se udala ne radim.Kuća,djeca.Tu bih se mogla dotaći ove teme,bolje mi je da šutim ,jer nemam baš šta pametno za reći.Mogu samo reći da nisam baš viđala muža da plače.Da mu zasuze oči-to da.Ali par puta trep-trep i gotovo,muške suze su ipak dragocjene.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[QUOTE=seni;3112723]Betty, meni je ovo najbolji odgovor na pitanje koje si postavila prije nekoliko strana.
    Uopće ne razumijem ove postove koji se pozivaju na neka neidentificirana treća lica jednine i množine,
    To mi je neukusno i nekonstruktivno.
    Ako te nešto u nekom postu smeta, onda odgovori

Seni, teško je nakon što u par sati naraste tema na par stranica citirat poimence. Treba vremena ex post za sve to

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Takvima očito nije sila, i naravno da postoje, ali ako tvoj frend nikako ne može naći radnika, onda je suludo pretpostaviti da su baš SVI na tržištu taj tip, statistički je vjerojatnije da ono što nudi nije tako dobro kao što misli, kako je pulinka već rekla
    Molim te citiraj gdje sam ja rekla da su takvi SVI na tržištu, rekla sam da postoje svakakvi poslodavci al i radno sposobni neradnici.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.07.2019. at 15:24

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Lili nemoguce da dobar poslodavac nemoze nac ljude....il previse rade za male pare il je bezobrazan il place nisu redovne al nesto je

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anita83 prvotno napisa Vidi poruku
    Lili nemoguce da dobar poslodavac nemoze nac ljude....il previse rade za male pare il je bezobrazan il place nisu redovne al nesto je
    anita to bez daljnjega stoji, no ja nisam pričala o dobrim/lošim poslodavcima nego o ljudima neradnicima kojima nijedan poslodavac nije dobar, drugim riječima ljudima kojime je jednostavnije u životu da ih hrane drugi/roditelji/obitelj... ili primaju neku vrstu pomoći. Htjela sam dati i drugu stranu priče, da postoje nažalost i takvi.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da su i druge žene razmišljale kao ti, pa ipak, mnoge od njih su u toku života itekako izgubile prava koja su stekle. Sa druge strane, šta treba da kažu žene koje su tek sad stekle pravo da sednu za volan u svojoj državi?
    Hoću reći, ženama su njihova prava zagarantovana samo u nekim državama, i teško da su zaista i zacementirana i nepomerljiva, naprotiv.
    Ne bih rekla da su u Iranu i Turskoj ikada imale sva prava kao muskarci. Saudijke isto tako. One bogme imaju puno toga za promijeniti.. ali nisu navedene drzave na zlu glasu samo i jedino zbog neravnopravnosti zena. LGBTQ+ kao da ne postoje... Tako da je tamo problem nepostivanja, zapravo nepostojanja, ljudskih prava opcenito.
    Ja smatram, mozda ce netko reci naivno, da smo u zapadnoj civilizaciji ostvarili neki standard u pogledu ljudskih prava kojega ljudi nece tek tako pustiti da sklizne, da je taj standard vec kamen temeljac legislative i drustva i da ako njega izgubimo, izgubili smo svoju civilizaciju i svoj identitet.
    S druge strane, institucije su mahom korumpirane i vec davno izgubile kredibilitet, ljudi nemaju povjerenja u njih, skloniji su formirati male interesne skupine koje ce javnosti ukazati na neki aktualni problem, dozivjeti svoj zamah i vrhunac i svojih pet minuta slave, ostvariti svoj cilj ili ne, i potom nestati.
    Najvaznijim izuzetkom od ovoga smatram yellow vest movement, on jest pokret, ali koliko mi je poznato nema neku hijerarhiju i pisani manifest.
    Zbog toga smatram da feminizam kao pokret, cije su osnivacice bile ipak intelektualna elita svoga doba, najvise zazivio i ostao dandanas vitalan unutar te elite, a svoje zlatno doba ostvario u 20. st. dok je jahao na krilima drustvenih i ekonomskih previranja.
    Sebe ne smatram i ne zelim biti dijelom nikakve elite i establishmenta, ja sam radnicko dijete, ali takodjer i potomak snaznih zena koje nisu cekale drugaricu feministicu da ih poduci njihovim pravima, nego su zivjele kako su htjele i birale.
    I jos da ne zaboravim ovako virtualno stisnuti ruku Riri i Kae zato sto su onako lijepo opisale svoju potrebu da ih se ne svrstava, jos unatrag par stranica, procitati jos i stignem, ali odgovoriti jednostavno ne mogu na vrijeme.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    I jos da ne zaboravim ovako virtualno stisnuti ruku Riri i Kae zato sto su onako lijepo opisale svoju potrebu da ih se ne svrstava, jos unatrag par stranica, procitati jos i stignem, ali odgovoriti jednostavno ne mogu na vrijeme.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili, ja stvarno ne znam kako si se prebacila na ljude koji neće da rade, svoj prvi post si napisala o prijatelju poslodavcu i na njega su krenuli komentari. Za ljude koji ne rade godinama, naravno da postoji opravdan ili neopravdan razlog, tačnije čitava lepeza razloga - a jedan od razloga su teško ostvarljiva radnička prava, a naročito ženama (od toga smo nekako krenuli u ovoj podtemi temine teme ).

Konfuzija, neću se praviti da jako puno znam o feminizmu jer zapravo ne znam, ali istorija je prepuna primera da nijedno jedino ljudsko pravo nije tako temeljno da ne može biti srušeno . Naročito kada su institucije tako korumpirane kako kažeš - a jesu.

A moram reći da me iznenađuje tvoj stav o radnicima i intelektualcima: evo ja sam radničko dete 100%. Ali sam i intelektualac jednako koliko i ostali visokoobrazovani, makar sam nezaposlena i možda nikad ni neću imati čestit posao. Ako ništa drugo, smatram da je veliko dostignuće komunizma, socijalizma, čega već, što što mogu da budem obe stvari u isto vreme. I ne bih ja ni jednu od te dve strane sebe olako odbacila jer sam ponosna na obe.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lili, ti stvarno znas takve ljude?

Inace, nedavno sam bila par dana u jednom hotelu na moru. I u sali za jelo ne mogu nesto pronaci i pitam zaposlenika ( nemam naocale, naravno) - ne dobijem odgovor. I tada se malo bolje zagledam i skuzim da covjek nije nas ( rekla bih Filipinac). O kaj hocu reci - sigurna sam da su mogli naci sezonskog radnika koji govori hrvatski, samo da su mu pruzili korektne uvijete rada
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 02.07.2019. at 17:26

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobre hotelske kuće nemaju problema sa sezoncima jer im pružaju odlične uvjete (često i cjelogodišnju naknadu ako su zimi zatvoreni) pa se zapravo radi o stalnim radnicima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa onda je to ono o čemu stalno pišemo - korektan poslodavac nema problema s pronalaženjem (dobrih) radnija

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je jako drago da su svi ti silni ugostitelji koji "jedva vežu kraj s krajem", žive ko begovi i voze automobile najviše klase, konačno došli do zida.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A do zida jednom mora doći i s matematičarima/informatičarima u školama, doktorima i medicinskim sestrama u zdravstvu i sl.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A do zida jednom mora doći i s matematičarima/informatičarima u školama, doktorima i medicinskim sestrama u zdravstvu i sl.
    Blizu smo zida u zdravstvu. Ne pamtim da je ikad u mom radnom stazu ( uskoro 23 godine) bilo toliko natjecaja za posao, i to za stalna radna mjesta. U isto vrijeme da su se na natjecaj javljali nekvaliteni radnici koji su znali odustajali od posla prije kraja probnog roka ili da su se javljali na natjecaj jer imaju prednost zaposljavanja u javnim sluzbama ( a nisu upce zainteresirani za posao).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Blizu smo zida u zdravstvu. Ne pamtim da je ikad u mom radnom stazu ( uskoro 23 godine) bilo toliko natjecaja za posao, i to za stalna radna mjesta. U isto vrijeme da su se na natjecaj javljali nekvaliteni radnici koji su znali odustajali od posla prije kraja probnog roka ili da su se javljali na natjecaj jer imaju prednost zaposljavanja u javnim sluzbama ( a nisu upce zainteresirani za posao).
    x

Neki dan sam pratila mamu na pregled u jednoj od zagrebačkih bolnica. Čekala je 5 sati, a na tri ambulante vidjela sam samo jednu med.sestru. Osoblja definitivno fali.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovakvih sam se sirius i ja nagledala.

Ili kažu da prihvaćaju posao i dok im se rješava papirologija jave da neće posao. :/
    A neki već na razgovoru kažu da su samo tako malo došli vidjet o čemu se radi, ne bi da imamo cijelo vrijeme svijeta za obavljat intervjue s ljudima nezainteresiranim za posao.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ogroman broj ljudi bez posla izazvao je razvoj bezobrazluka kod mnogih poslodavaca.'Nećeš za minimalac, nećeš bez prijave- ima tko hoće'
    Sada poslodavci imaju sjajnu priliku naučiti poštovati dobrog radnika.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius i ja smo navele primjere javne uprave gdje se ljudi zapošljavaju prema propisanoj proceduri, ne može u drž.instituciji raditi netko bez regularne prijave.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa svejedno ih ima blago rečeno neozbiljnih koji ne znaju jel bi piškili ili kakili.

Ono reci nisam zainteresiran,a ne da te se odabere, prihvatiš i onda odustaneš, nek poslodavac jovo nanovo raspisuje natječaj.
    A falatiBože za drž.službu to traje li traje i tako izgubiš radi nekog neozbiljnog (s visokim brojem bodova) po 4-5 mjeseci, a nekome posao baš treba i odmah bi krenuo radit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.07.2019. at 21:44

Datum pristupanja
    Feb 2019

Početno

Al Lili nece svi bit takvi koji se prijave u drzavnu sluzbu a mi smo ovdje govorili o poslodavcima kojima se bas nitko ne javi. Vjv vam se u drzavnoj sluzbi nikad nije dogodilo da stavite natjecaj i da nema prijavljenih. A taj tvoj frend radi neki problem ako mu se ljudi ne prijavljuju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, obzirom na to koliko traje, nije niti čudno da ljudi možda u međuvremenu nađu drugi posao, pa odustanu.

U današnje vrijeme zaista nije lako naći radnika, posebno ne velikim poslodavcima koji nemaju puno manevarskog prostora da ponude nešto više radniku koji bi im baš odgovarao.

Opet, kad se čovjek sjeti koliko puta radnici idu na razgovore i kojekakva testiranja za posao za koji se već unaprijed zna tko će biti primljen - nije niti radnicima lako.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Konfuzija, kazes potomak si snazne loze zena koje su zivjele kako su htjele. Hmm, bas me zanima kakav je izbor imaju zene koje nemaju pravo glasa, pravo na imovinu, pravo na razvod, pravo starateljstva nad djecom, a sve to je bila realnost prije samo 70 godina. Svaka zena treba ustati kad se spominje feminizam, sufrazetkinje i aktivistkinje, bez njih bi mi i danas bile sretne ako muz kad se ne napije ne tuce vec pjeva.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

A prica da podrzavamo zene i njihovo pravo na izbor, ali da nas se ne svrsta u feministkinje mi je postavljanje sebe iznad situacije, a nesto nisam sigurna da ce ijedna od nas uciniti nesto tako veliko i znacajno kao sto je to ucinio i cini feminizam.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nego, ja mislim da sam dobro argumentirala i objasnila svoju poziciju, pa tko zeli, moze shvatiti, a tko ne - ne mora.. ionako je tema skrenula u druge vode.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Fedja prvotno napisa Vidi poruku
    A prica da podrzavamo zene i njihovo pravo na izbor, ali da nas se ne svrsta u feministkinje mi je postavljanje sebe iznad situacije, a nesto nisam sigurna da ce ijedna od nas uciniti nesto tako veliko i znacajno kao sto je to ucinio i cini feminizam.
    Pa nije baš neka priča ni da podržavamo pravo žena na izbor, a da govorimo drugim ženama da trebaju biti feministkinje i da trebaju ustati na feminizam.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Feminizam im je dao izbor, to je poenta.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Feminizam im je dao izbor, to je poenta.
    Razumijem to, ali moja poanta je da ako podržavamo pravo žena na izbor, onda trebamo podržati pravo SVIH žena na izbor. Pri tome mislim i na izbor u mišljenju i (ne)svrstavanju.

Datum pristupanja
    Oct 2018

Početno

Sloboda misljenja i uvjerenja je ustavom garantovana, tako da bas kao i dupe, svako ima misljenje, ali svako odlucuje cije mislhenhe cijeni.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Sloboda misljenja i uvjerenja je ustavom garantovana, tako da bas kao i dupe, svako ima misljenje, ali svako odlucuje cije mislhenhe cijeni.
    Barem u nečemu da se složimo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li stogod za mlade lijecnike? Nismo nesto medicinska obitelj pa nam (ok, bratu) bas i nema spasa.

Ok, ne ceka dugo, diplomirao je nema godinu dana.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Konfuzija, kazes potomak si snazne loze zena koje su zivjele kako su htjele. Hmm, bas me zanima kakav je izbor imaju zene koje nemaju pravo glasa, pravo na imovinu, pravo na razvod, pravo starateljstva nad djecom, a sve to je bila realnost prije samo 70 godina. Svaka zena treba ustati kad se spominje feminizam, sufrazetkinje i aktivistkinje, bez njih bi mi i danas bile sretne ako muz kad se ne napije ne tuce vec pjeva.
    Ovaj, bez uvrede ali iako stoji ovo o nepostojanju prava na glasanje ostatak za ove krajeve baš i nije točan. Cak se i moj pradjed uspio razvesti, doduše još u K&K monarhiji i za drugi brak je morao promijeniti vjeru jer nije postojao građanski brak. Ex žena mu dobila starateljstvo nad djecom (iako realno nisu bila njegova nego samo pravno jer se razvod malo razvukao), suprugu br. 2 je upoznao dok je još radila u banci, imovinu su žene najnormalnije imale po zakonu. Druga je perspektiva što velika većina njih, indoktrinirana katoličkim naukom i tradicijom, nije koristila svoja zakonska prava, plus siromaštvo, neukost, loš položaj na tržištu rada itd... ali da se nije imalo pravo na imovinu, razvod, starateljstvo, obrazovanje, zaposlenje - nije istina. No nije se koristilo i bilo je rezervirano za “više” slojeve odnosno manjinu... Tu je feministički pokret puno donio ženama.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anita83 prvotno napisa Vidi poruku
    Al Lili nece svi bit takvi koji se prijave u drzavnu sluzbu a mi smo ovdje govorili o poslodavcima kojima se bas nitko ne javi. Vjv vam se u drzavnoj sluzbi nikad nije dogodilo da stavite natjecaj i da nema prijavljenih. A taj tvoj frend radi neki problem ako mu se ljudi ne prijavljuju

iznenadila bi se. ali mozda je radno mjesto previse specificno. trazi ih se kao kap vode u pustinji.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 03.07.2019. at 07:43

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    iznenadila bi se. ali mozda je radno mjesto previse specificno. trazi ih se kao kap vode u pustinji.
    Potpis. I kod nas fali kronično mladih snaga. Nitko se ne prijavljuje na niz natječaja. Ne radi se o ljudima koji ne žele raditi, nego ne žele TO raditi za TE novce pod TIM uvjetima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis. I kod nas fali kronično mladih snaga. Nitko se ne prijavljuje na niz natječaja. Ne radi se o ljudima koji ne žele raditi, nego ne žele TO raditi za TE novce pod TIM uvjetima.
    I šta onda rade, radije ćupe doma? Mom mentalnom sklopu je to nerazumljivo, no to sam samo ja.
    Radila sam za mizeriju (al fakat sramotnu mizeriju) na počecima, pa sam onda s tih poslova pomalo išla na bolje plaćene poslove, bolje uvjete i pozicije, al nisam sjedila doma i govorila nema posla.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa ne gogvore ni ovi koje mi trazimo. vec sjede i biraju sto ce. jer mogu.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 03.07.2019. at 13:20

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa jasno. Ako možeš birati, biraš veću plaću i bolje uvjete.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svi koji čuče doma nezaposleni i mole Boga da posao ne dobiju, imaju neki fuš od kojeg žive i koji je veći nego ponuđena plaća.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Svi koji čuče doma nezaposleni i mole Boga da posao ne dobiju, imaju neki fuš od kojeg žive i koji je veći nego ponuđena plaća.
    Istina a imaš i one koji vole živit na tuđoj grbači (često roditeljskoj ili soc.pomoći). Osobno mi je neshvatljivo da mladi čovjek ne želi ništa radit nego radije ćupi doma. Ta kategorija mi je onak

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pa dobro koliko je takvih?
    Za normalne uvjete rada puuuno ljudi je otišlo u Irsku, to je vjerojatno laganije nego u Zg ići na posao..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cipelica priča s Irskom je promašena, pa ne žele radit ni tu, a kamoli da zbog toga još sele u Irsku. Jel moguće da ne poznaješ nijednog neradnika?

Ili misliš da takvi ne postoje, čak ni mali broj.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.07.2019. at 14:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •