Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

G
    Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    ...u nekoj sam prigodi čula citat palestinskog redatelja Elie Suleimana o Mediteranu kao „prostoru nedovršenih kuća i nedovršenih poslova“.
    Upravo procitala Knjigu o jugu, Jurice Pavičića, koji u jednome od eseja citira upravo ovaj Suleimanov citat.
    Inace, knjiga je zbirka Pavicicevih eseja objavljivanih u Jutarnjem listu (kojeg inace ne citam), uz dodatak nekoliko dosad neobjavljenih neobjavljenih...
    Knjiga me u cjelini odusevila, premda na mnogim mjestima ostavlja gorak okus i veliku dozu sjete... Ipak, Pavicic je informiran, pise britko, kriticki opravdano, analiticki vrlo vjesto, uz izrazeni nostalgicni prizvuk i priziv “Mediterana kakav je nekad bio”...
    Toplo preporucujem svima, osobito “juznima” ❤️
    Posljednje uređivanje od Forka : 12.09.2019. at 12:45

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Upravo procitala Knjigu o jugu, Jurice Pavičića, koji u jednome od eseja citira upravo ovaj Suleimanov citat.
    Inace, knjiga je zbirka Pavicicevih eseja objavljivanih u Jutarnjem listu (kojeg inace ne citam), uz dodatak nekoliko dosad neobjavljenih neobjavljenih...
    Knjiga me u cjelini odusevila, premda na mnogim mjestima ostavlja gorak okus i veliku dozu sjete... Ipak, Pavicic je informiran, pise britko, kriticki opravdano, analiticki vrlo vjesto, uz izrazeni nostalgicni prizvuk i priziv “Mediterana kakav je nekad bio”...
    Toplo preporucujem svima, osobito “juznima” ❤️
    Prigoda je bila upravo promocija ove knjige. Čeka me na polici i vjerujem da će mi se svidjeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •