Citiraj fierainquieta4 prvotno napisa Vidi poruku
Pozz @Peterlin, ako se ne varam ti si pisala da ti je trigeminus reagirao na procese u korijenima dva zuba. Jel mi mozes reci koji su to zubi bili i koliko dugo
su nakon lijecenja ostali osjetljivi? Ja imam osjecaj zadnjih dana da mi je ova lijecena petica sve osjetljivija i osjetljivija. Ne smijem je dirnut prstom jer boli, a osjetljiva
je i na dodire jezikom preko retainera. Zna mi i pulsirati. Mene stalno nesto kopka da vadim taj zub i onda vidim hoce se ovi simptomi povuci...Kaze zubar moze
jos bit osjetljiva al bi on jos sacekao dok god ne boli jako u mirovanju...ne znam ni sama sta da radim..
Eh, to je bilo prije dosta vremena (desetak godina), ali sjećam se da je oporavak duuuugo trajao. Zubarica mi je radila trepanaciju korijena na dva donja kutnjaka (jedan do drugoga). To je zapravo rijetko, da se isti upalni proces pojavi na dva susjedna zuba, ali ja sam to iskusila. Liječenje je trajalo 2-3 mjeseca. Zubarica mi je napravila ovo: https://www.balenovic.hr/vadenje-zivca/
Nakon umrtvljivanja živaca bilo mi je puuuno lakše, ali kompletan oporavak je potrajao još nekoliko tjedana. Nakon toga nikad me više nije uhvatilo tako jako. I danas sam osjetljiva na propuh i vjetar, pa se čuvam, ali i kad me uhvati - to je neusporedivo blaže nego prije rješavanja zubnih korijena, kad me neuralgija tako pucala da sam morala uzeti bolovanje, jer nisam funkcionirala. Osim toga, zubarica mi svake 2- 3 godine napravi poliranje zubnih korijena zbog paradentoze. Sa 57 godina nedostaje mi jedan kutnjak (petica) i na tom mjestu imam most. Na jednom zubu imam krunicu od mladosti, izvadili su mi osmice oko tridesete godine, a ostali zubi (kuc kuc o drvo) još uvijek stoje, ne bole i ne klimaju se.