Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    O da, da mi se barem do 3.godine djeteta nudi rad na pola radnog vremena,prihvatila bih
    Za svako dijete? Za treće i svako sljedeće se to može i sada. Umjesto da koristiš porodiljni do treće godine, radiš 4 sata, a 4 sata si "na porodiljnom". Plaću dobiješ pola plaće + pola od tog porodiljnog, porodiljni ti se koristi u dvostrukom vremenu trajanja. Dakle ako si se npr. vratila na posao kad je dijete imao 12 mjeseci, imaš pravo još 2 x 24 = 48 mjeseci raditi na 4 sata.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Za svako dijete? Za treće i svako sljedeće se to može i sada. Umjesto da koristiš porodiljni do treće godine, radiš 4 sata, a 4 sata si "na porodiljnom". Plaću dobiješ pola plaće + pola od tog porodiljnog, porodiljni ti se koristi u dvostrukom vremenu trajanja. Dakle ako si se npr. vratila na posao kad je dijete imao 12 mjeseci, imaš pravo još 2 x 24 = 48 mjeseci raditi na 4 sata.
    Krivo, Bubilo.
    Dobiješ pola plaće, to da.
    Ali, dobiješ CIJELI porodiljni, CIJELI putni trošak, CIJELI topli obrok, CIJELI godišnji (doduše tada prekidaš porodiljni za tih 5 tjedana, ali imaš cijelu plaću ).

I to sve u duplom trajanju ostatka porodiljnog.
    I možeš za svako dijete. Čim prođe obaveznih 70 dana rodiljnog dopusta, može se ići raditi na 4 sata.

I meni je jako čudno da itko nije upoznat sa svojim pravima.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 08.01.2020. at 16:32

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

[QUOTE=Beti3;3138891 Dobiješ pola plaće, to da. Ali, dobiješ CIJELI porodiljni, CIJELI putni trošak, CIJELI topli obrok, CIJELI godišnji (doduše tada prekidaš porodiljni za tih 5 tjedana, ali imaš cijelu plaću ) [/QUOTE].

Evo to nisam imala pojma.
    A iskreno nema mi ni smisla. Dakle rodiš 3. dijete i doma si 12 mjeseci. Nakon toga ti ostane još 24 mjeseca roditeljskog dopusta. Ako ga koristiš u komadu, dakle uopće se ne vraćaš na posao, dobivaš 24 mjeseca po 2328 kuna.
    Ako se nakon 12 mjeseci vratiš na posao i radiš 4 sata, taj roditeljski dopust ti traje 48 mjeseci. I ti kažeš da svih 48 mjeseci isto dobivaš 2328 kuna?
    Nisam znala da je tako, ali ako je, super .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 08.01.2020. at 16:51

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    ispravak, za rad na pola radnog vremena dobijes puni iznos naknade /porodiljnog...2324kn
    apsurdno, ali je tako
    Posljednje uređivanje od vjerujem u bolje sutra : 09.01.2020. at 15:49

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    ispravak, za rad na pola radnog vremena dobijes puni iznos naknade /porodiljnog...2324kn
    apsurdno, ali je tako
    Dobijes isto ako ti je plaća bar dupla. Jer u rješenju piše da imas pravo na "100% naknade place ali ne više od..." A to znači da ako ti je 50% satnice vise od toga da dobijes isto toliko. To se pred par godina jedna odvjetnica uspjela izboriti protiv hzzo, na žalost nakon sto sam ja već iskoristila moju opciju rada na pola radnog vremena (za prvo dijete, ne trece) tijekom kojeg sam dobivala pola naknade, iako je kasnije dokazano da nas je hzzo oštetio. Naravno tu razliku nismo dobili mi koji smo oštećeni...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •