Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovisi kolika je ta plaća. Praktični ništa ili malo gubiš od svoje plaće ako imaš plaću 4000-5000 kn.

Ako imaš plaću 15.000 kn, pa radiš za 7.500 + 2300 = 9.800 kn, od svoje plaće gubiš 5.200 kn.

Mislim, nemam plaću 15.000 kn, samo kažem.

Meni je s tom mjerom problem što meni u mojoj firmi ne mogu naći posao koji se može raditi 4 sata u danu. A vjerojatno je tako i onima koji zarađuju 15.000 kn, oni sigurno ne mogu raditi svoj posao 4 sata dnevno. A da ne pričamo koliko ih diskriminiraju limitirane porodiljne naknade i bolovanje za dijete. (Ali koga briga, one su ionako samo karijeristice koje uvale svoju djecu čuvalicama. Samo citiram ).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi kolika je ta plaća. Praktični ništa ili malo gubiš od svoje plaće ako imaš plaću 4000-5000 kn.

Ako imaš plaću 15.000 kn, pa radiš za 7.500 + 2300 = 9.800 kn, od svoje plaće gubiš 5.200 kn.

Mislim, nemam plaću 15.000 kn, samo kažem.

Meni je s tom mjerom problem što meni u mojoj firmi ne mogu naći posao koji se može raditi 4 sata u danu. A vjerojatno je tako i onima koji zarađuju 15.000 kn, oni sigurno ne mogu raditi svoj posao 4 sata dnevno. A da ne pričamo koliko ih diskriminiraju limitirane porodiljne naknade i bolovanje za dijete. (Ali koga briga, one su ionako samo karijeristice koje uvale svoju djecu čuvalicama. Samo citiram ).
    O tome bi se dalo pricati. Jer u drugim zemljama jako dobro znaju da je dobar radnik vazan pa zele zadrzati svakoga , pa cak i ako je na pola radnog vremena.
    Pa bih rekla da je to dio izmisljotine naseg sustava.
    Da ne pricam.da sam se susrela s tim i na svom, obicnom, puno manje placenom poslu . Gdje mi je sefica rekla da u njihovoj radnoj jedinici nema posla za pola radnog vremena te mi je rekla da se stavim na raspolaganje i nadem radno mjesto unutar kolektiva koje to omogucava. Na sto mi je glavna sefica rekla da je to izmisljotina i da ce naci nekog da me pokrije pola dana. U svakom slucaju potpuni je jasno da mi se mogla naci zamjena koja ce me pokriti pola dana, nije da upravljam svemirskim brodom pa nitko to ne moze preuzeti. Samo sto sam ja vrlo rado otisla iz okruzenja . Zapravo sam djelomicno i odlucila raditi 4 sata samo da se mogu maknuti bez puno drame.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.01.2020. at 17:40

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je s tom mjerom problem što meni u mojoj firmi ne mogu naći posao koji se može raditi 4 sata u danu. A vjerojatno je tako i onima koji zarađuju 15.000 kn, oni sigurno ne mogu raditi svoj posao 4 sata dnevno.
    ovo da nema poslova koji se mogu raditi 4 sata u danu (ili dva i po dana u tjednu) mi smrdi na bullshit
    baš se mučim da se sjetim nekog posla koji se ne može raditi samo 4 sata dnevno (ili dva i po dana u tjednu)

i pri tome ne mislim da je do žena nego do poslodavaca koji takve zahtjeve redovito odbijaju pod izlikom da je nemoguće

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ovo da nema poslova koji se mogu raditi 4 sata u danu (ili dva i po dana u tjednu) mi smrdi na bullshit
    baš se mučim da se sjetim nekog posla koji se ne može raditi samo 4 sata dnevno (ili dva i po dana u tjednu)

i pri tome ne mislim da je do žena nego do poslodavaca koji takve zahtjeve redovito odbijaju pod izlikom da je nemoguće
    U isti cas.
    Imam bogato osobno iskustvo.

Inace, moja kolegica se dogovorila da radi 4 sata ( nakon rodenja 3 djeteta) tako da radi 3 dana u tjednu po cc 6 sati ( na tom radnom mjestu se radi 7 sati 5 dana u tjednu)
    Ocito je da se svasta moze samo se cesto pravi da se ne moze.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku

Pa ima hrpa vodećih pozicija gdje ne možeš raditi na pola radnog vremena. Ili radna mjesta koja zahtijevaju dosta službenih puteva. Ne znam kako bi šef uprave banke radio na pol radnog vremena, ili ravnatelj škole, ili dekan, ili...
    Naravno da se većina može, ali u bilo kojem kompetitivnom poslu ispadaš iz igre s pol radnog vremena. Nitko te na natječaju ne pita koliko si sati radio, nego kakve su ti reference.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ima hrpa vodećih pozicija gdje ne možeš raditi na pola radnog vremena. Ili radna mjesta koja zahtijevaju dosta službenih puteva. Ne znam kako bi šef uprave banke radio na pol radnog vremena, ili ravnatelj škole, ili dekan, ili...
    Naravno da se većina može, ali u bilo kojem kompetitivnom poslu ispadaš iz igre s pol radnog vremena. Nitko te na natječaju ne pita koliko si sati radio, nego kakve su ti reference.
    Koliko je takvih radnih mjesta u opcem udjelu svi mogucih poslova?
    I na koliko je takvih radnih mjesta zaposlena zena u reproduktivnoj dobi?
    Rekla bih jako malo u odnosu na sve druge silne poslove na kojima su zaposlene zene reproduktivne dobi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam uvjerena da je u gomilu takvih slučajeva dobrim dijelom do mentaliteta da se na rukovodećim pozicijama nema pravo na privatno vrijeme
    posao se može delegirati, rasporediti, drugačije organizirati
    poslovni putevi su nešto drugo
    jasno da na naftnoj bušotini ne možeš raditi na pola radnog vremena

ali velika većina poslova se ipak može organizirati

uz razumnog poslodavca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •