Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Primjećujete li da dosta mladih ljudi nemaju pojma o svojim pravima i dužnostima?
Začudi me da misle kako se, npr zdravstveno osiguranje, podrazumijeva. Kad napune 18, treba nešto i učiniti za to.
Ili dokumenti, koje treba imati, rok trajanja, izmjene...Nakon 18, to je njihova briga.
Ili ih od malena trebaju učiti roditelji ili bi i škola mogla nešto ubaciti u programe.
Škola za život.
Svakodnevni.
O ugljikohidratima će učiti.
Ma što mladih, imam doma i jednog "starog" koji zaboravlja na te stvari

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Pa, prvo sam zastala da razmislim što da kažem i tu me usosio muž koji je rekao da su to molekule koje se sastoje od ugljika i vodika. Ne znam što mu bi
Ja sam onda objasnila da se hrana većinom sastoji od ugljika i vodika, a da se baš od ugljikohidrata sastoji riža, krumpir, kruh itd. Suzdržala sam se objašanjavati saharide i amino kiseline i razliku između proteina i ugljikohidrata
Al onda je logično uslijedilo pitanje što su to ugljik i vodik pa sam povukla paralelu s lego kockicama različitih boja, to je kao skužio . Vrag zna što si sad dijete misli.

Ne, nisam sretna s odgovorom
Hm... jedino ti sama možeš procijeniti koliko možeš ići detaljno s odgovorom na takva pitanja, ali nekako nisam sigurna da predškolsko dijete ima predodžbu što su to molekule ako ima, svaka mu čast, onda ima vrlo razvijeno apstraktno mišljenje.
U nekoj dobi sam se i ja zapetljavala u slična objašnjenja, i znam da sam od "molekula" odustala. Kad je u 7. razredu dobio kemiju i biologiju, savladao je taj koncept bez ikakvih problema.