Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1813

Tema: "Bandicev"zakon o mami odgajateljici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Razmišljam cijelo jutro na kojem topicu napisati ovo, kad razvlačimo banditosa na sve strane, pa evo odabrah ovaj, čini mi se da je baš primjeren.

Gospodin si je sad domislio i "naredio" vrtićima da sada odmah upišu baš svu djecu koja su na listama čekanja, jer "sva djeca moraju biti upisana u vrtiće". Meni neka bliska djeca će sada biti u grupama po 35 djece, a drugu djecu seljakaju i pretumbavaju po sobama ne bi li našli mjesta za 20-30 novoupisane djece.

Najkonkretnije pitanje moguće: kojoj instituciji ga treba prijaviti za kršenje pedagoških standarda? Učinit ću to odmah danas, samo mi recite kome da pišem. Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljam cijelo jutro na kojem topicu napisati ovo, kad razvlačimo banditosa na sve strane, pa evo odabrah ovaj, čini mi se da je baš primjeren.

Gospodin si je sad domislio i "naredio" vrtićima da sada odmah upišu baš svu djecu koja su na listama čekanja, jer "sva djeca moraju biti upisana u vrtiće". Meni neka bliska djeca će sada biti u grupama po 35 djece, a drugu djecu seljakaju i pretumbavaju po sobama ne bi li našli mjesta za 20-30 novoupisane djece.

Najkonkretnije pitanje moguće: kojoj instituciji ga treba prijaviti za kršenje pedagoških standarda? Učinit ću to odmah danas, samo mi recite kome da pišem. Hvala.
    Po pedagoškom standardu treba biti do 25 djece http://www.propisi.hr/print.php?id=2561

Aliii iz iskustva - nema mjesta, pa se na vrtiće radi pritisak roditelja/korisnika da upisuju više. Evo, ovdje sam našla nešto o tome: https://vijesti.hrt.hr/556299/sindik...eci-u-vrticima

Možeš se obratiti jedino osnivaču, odnosno Gradskom uredu. A kome prijaviti Gradski ured? Formacijski ostaje jedino Ministarstvo znanosti i obrazovanja, eventualno Agencija za odgoj i obrazovanje.

Možda je najbolje pitati Prosvjetnu inspekciju jesu li oni za to nadležni... Sretno u svakom slučaju...

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala cure!

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Aliii iz iskustva - nema mjesta, pa se na vrtiće radi pritisak roditelja/korisnika da upisuju više.
    Ma da, to svi znamo... i uvijek ih je više od 25, ali to bude 26 do 28.

Ali sad, u sred ožujka, djecu i predškolarce pretumbavati po sobama, i odjednom da ih bude 35 (a nemaju ni fizički toliko prostora), jer 35 je ipak puno više od 25, a kad nemaš gdje sjesti i jesti i puno više od 28.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •