Stranica 33 od 383 PrviPrvi ... 2331323334354383133 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    jel ti puše uz more? ja sam mislila ić trčat ali nekako stalno neki vjetar, a dolje obično bude i više
    ne puse, zadnjih dana je bas bonaca ali i kad puse stavim traku preko usiju

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam imala srece pa sam kupila litru alkohola prije panike, dio stoji u bocicama od tekuceg sapuna(dvije za sada)u kuhinji i dnevnom, jedan je sa etericnim a drugi sa obicnom kremom za ruke, dio je dopunjen u onaj dezificijens od milera u spreju s kojim svaku vecer pospricam kvake(i vanjskih vrata)prekidace, daljinski, kotlic, wc dasku, mobitele i rucke od prozora. Takoder u obicne djecje maramice sam stavila alkohola da ima muz za van. Podove i vece povrsine perem univerzalnim sa malo domestosa. Smatram da je PRANJE RUKU IZNIMNO VAZNO ali da je takoder vazno sve svakodnevne predmete barem jednom dnevno pospricati. Iz ducana svu ambalazu stavim na stolicu i pospricam xD tek onda spremam. Ne oduzima previse vremena sve to, postalo mi je rutina. I prije sam ambalaze koje su isle u frizider brisala ako je bilo moguce. Uz sve to, imam vise od pola litre u orginal ambalazi + kaj je ostalo po tim bocicama, ne trosi se to toliko puno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji Bečani mi kažu da i oni smiju šetati, iako je tamo karantena. Samo s ukućanima, bez druženja s drugima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi doma nakon što dodjemo izvana skinemo cipele i operemo dobro ruke sapunom. U kući ništa ne dezinficiram. Nitko nije stariji od 45g, nemamo kroničnih bolesnika i ne družimo se ni sa kim iz obitelji tko je stariji. To mi se čini za sad dovoljno.

Pretpostavljam da postoji mogućnost da se zarazimo ali kako nismo ugrožena skupina nama je cilj da ne zarazimo druge.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odluka Stozera, skrolati nize:
    https://civilna-zastita.gov.hr/vijes...navirusom/2271

- ne smije vise od 5 osoba na jednom mjestu
    - razmak unutra 2 m, vani 1 m

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Mi doma nakon što dodjemo izvana skinemo cipele i operemo dobro ruke sapunom. U kući ništa ne dezinficiram. Nitko nije stariji od 45g, nemamo kroničnih bolesnika i ne družimo se ni sa kim iz obitelji tko je stariji. To mi se čini za sad dovoljno.

Pretpostavljam da postoji mogućnost da se zarazimo ali kako nismo ugrožena skupina nama je cilj da ne zarazimo druge.
    Ja bih ponovo razmislila o ovome, nisu niti sportasi ugrozena skupina pa ne podnose svi kako treba, nekoliko mladih zdravih u italiji na respiratoru itd...sve se vise saznaje. Ja spadam u rizicnu kao astmas.
    Posljednje uređivanje od KrisZg : 19.03.2020. at 11:14

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja bih mozda i po doma detaljnije dezinficirala da imam s cim. Odavno ne mogu kupiti nista takvo. cak ni medicinski alkohol nisu imali u ljekarnama

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima varikine

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. ali ja ne znam bi li se upuštala u dezinfekciju varikinom? Ima li tko iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Moji Bečani mi kažu da i oni smiju šetati, iako je tamo karantena. Samo s ukućanima, bez druženja s drugima.
    Moje postove očito nitko osim Kaae ne čita :D

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Domestos je sigurnija opcija za one koje ne znaju sa varikinom raditi. Ja za pod stavim cep u kantu u koju stavim jos neki kaj fino mirisi da ne smrdi na klor

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a što je sigurna opcija za one koji imaju kućne ljubimce? pogotovo one kućne ljubimce koji namjeravaju izlizati svoje šapice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jbg, ništa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim, vidim d aljudi razrjeđuju Betadine i time čiste šape. Ja se ne usudim, još mi samo treba bolesni pas u ovom trenutku. Mi brišemo uobičajenim maramicama,

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    .. ali ja ne znam bi li se upuštala u dezinfekciju varikinom? Ima li tko iskustva?
    Nema potrebe za tim. Kućni detergent za suđe ili sapun će jednako ubit virusa kao i klor. Ali ako baš inzistiraš, uzmeš čepić varikine i otopiš u pet litri vode. Uostalom na ambalaži pišu omjeri. Stavi rukavice jer klor grize. Ali doista nema potrebe za takvim čišćenjem.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih mozda i po doma detaljnije dezinficirala da imam s cim. Odavno ne mogu kupiti nista takvo. cak ni medicinski alkohol nisu imali u ljekarnama
    Kaj nemaš detergent za suđe?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a što je sigurna opcija za one koji imaju kućne ljubimce? pogotovo one kućne ljubimce koji namjeravaju izlizati svoje šapice
    Mozda malo octa u vodu sa blagim sapunom? Nisam pametna oko toga. Neko etericno ulje? Mozda prestane lizati sape ma mislim da je dovoljno obrisati vlaznim a podove operes jednom dnevno

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nema potrebe za tim. Kućni detergent za suđe ili sapun će jednako ubit virusa kao i klor. Ali ako baš inzistiraš, uzmeš čepić varikine i otopiš u pet litri vode. Uostalom na ambalaži pišu omjeri. Stavi rukavice jer klor grize. Ali doista nema potrebe za takvim čišćenjem.
    To jednostavno nije istina.
    U kuhinji smo nakon prestanka koristenja izosana za povrsine koristili ocat i vodu i prosli svaku inspekciju. Ima nekoliko godina da sam higijenski minimum polagala Inace ne znam kakvo je stanje sa izosanom u ljekarnama.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U smjeru toga da kucni detergent za sudje ubija bakterije je samo to da ih ubija na sudju ali ne radi detergenta vec radi tekuce vode. Ona je kljucna u tome. Sve ostale povrsine koje se ne mogu ispirati pod tekucom vodom zahtijevaju neku vrstu dezificijensa.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mozda ima netko tko bi to strucnije objasnio ili me dematirao, ja samo kazem kaj su mene ucili za neki standard ljudi koji se bave time

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno, ne možeš isprati kvaku vrućom vodom, a niti pod ili površinu za kuhanje. Ne razumijem se, samo razmišljam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sad pišem u svezi virusa. Nismo u fajtu s bakterijama. Novine pišu da sapun i detergenti skidaju virusu lipidni sloj i to je sve kaj me zanima.

Inače uopće nisam neki bakteriofob da koristim varikinu ili detergente da pobijem sve i imam sterilan dom. Ocat, soda su mi ok. Iako, počela sam uzimat detergente u žapcu jer mi lijepo miriše pa tim peruckam i izvan ove situacije.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad pišem u svezi virusa. Nismo u fajtu s bakterijama. Novine pišu da sapun i detergenti skidaju virusu lipidni sloj i to je sve kaj me zanima.

Inače uopće nisam neki bakteriofob da koristim varikinu ili detergente da pobijem sve i imam sterilan dom. Ocat, soda su mi ok. Iako, počela sam uzimat detergente u žapcu jer mi lijepo miriše pa tim peruckam i izvan ove situacije.
    Pa da. Tocno. Samo kljucan element je ovdje TEKUCA VODA . Sapun pomaze ali bez vode je nista.
    Kaj da nazovemo bolnice i obavijestimo ih da danas pere carli

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

osobno zbilja ne znam koji je sastav ovojnice korona virusa, pa ne mogu reci da li pomaze detergent ili ne.

tako da ako neko ima link ili zna nek nam napise sastav ovojnice pa cemo debatirati o detergentima i inom.
    ali da pranje ruku pomaze pomaze. iz kojekavih razloga.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uopce nije upitno, ponavljam koliko je vazno PRANJE RUKU I NEDODIRIVANJE LICA, ostatak se odnosi na dezinfekciju povrsina koje nije moguce oprati pod tekucim vodom.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...revention.html
    Nije o ovojnici jer nemam pojma o tome xD ali je opcenito o zastiti i spominje se dezinfekcija povrsina.
    Frendica mi veli da bipa recimo ima i toalet papira i svega, sredstva za ciscenje itd. Kada sam to rekla seki ona meni kaze da se uopce nije toga sjetila eto..ona ide samo po kozmetiku tamo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo onako seljački ja ću reći da sam pročitala tekst jedne osobe koja je bila na nekakvom predavanju o korona virusu, i da nam je rekla da se virus dobro uklanja sapunom, i posebno toplom, vrućom vodom što ima neke veze sa masnom ovojnicom. Eto, nemojte se zgražati, nisam zapamtila stručne detalje, nego ove preporuke za svaku domaćicu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bitno je od cega je ovojnica. ako ima lipida ok.
    ja sam odlucila zivjeti u tim sitnicama u neznanju pa necu sufrati i traziti.

ali svaki oblik higijene pomaze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja sam pogledala na Wikipediji, kaže lipid bilayer

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    bitno je od cega je ovojnica. ako ima lipida ok.
    ja sam odlucila zivjeti u tim sitnicama u neznanju pa necu sufrati i traziti.

ali svaki oblik higijene pomaze.
    Naravno.
    Zanimljivo mi je to da nisam naisla na preporuku da se pere lice redovito, to mi isto ima smisla.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lipidna ovojnica, staničnog podrijetla.
    Sapun i detrgenti ga uništavaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo ja sam se odlučila ne neviđenu higijensku mjeru da psu nakon svakog izlaska perem šape u kadi :svinja:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nakon toga vrućom vodom operem kadu, a prije nego što mi ulazimo ću je oprati i varikinom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo ja sam se odlučila ne neviđenu higijensku mjeru da psu nakon svakog izlaska perem šape u kadi :svinja:
    Ja to radim nakon svake setnje od kad ga imamo Jer je i na kaucu i na krevetu..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

I opet. Nitko ne tvrdi da ga sapun i topla voda ne unistava. Na rukama, na kozi. Na posudju. Ali kako cete mobitel nasapunati i isprati?Daljinski itd...dulje zivi na predmetima nego u zraku.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Eh i da, u ovo vrijeme jako cijenim sushilicu jer svaki dan posteljinu i jakne frknem u nju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to radim nakon svake setnje od kad ga imamo Jer je i na kaucu i na krevetu..
    I moj je na kauču :dupla svinja:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    I opet. Nitko ne tvrdi da ga sapun i topla voda ne unistava. Na rukama, na kozi. Na posudju. Ali kako cete mobitel nasapunati i isprati?Daljinski itd...dulje zivi na predmetima nego u zraku.
    JAsno, to sve treba brisati alkoholom.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

za nas koji nemamo ugrozenih clanova obitelji mozda bi bilo mudro odluciti krug djece s kojom se druziti, a ne ukinuti bilo kakvi kontakt među djecom
    vec se smanjilo s neodlaskom u skolu, a svi mi cemo zbog posla biti u kontaktu s određenim brojem ljudi ionak
    najmanje ko ce nam donijet virus su djeca koja se druze npr s djecom iz iste zgrade

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam, nije najmanje, sva djeca ti jednako mogu donijeti virus, odnosno više kontakata=više šanse.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji li dostupan dokument o donesenim hitnim mjerama ? Pominje se da je izglasani bolovanje za jednog roditelja do neke dobi djeteta. Zanima me do koje i da li su u to ukljuceni roditelji djece s poteskocama koji rade SRV neovisno o dobi?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo nažalost lagano postaje jako loše https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2166779.aspx

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, i meni se cini da je situacija izmaknula kontroli..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li dostupan dokument o donesenim hitnim mjerama ? Pominje se da je izglasani bolovanje za jednog roditelja do neke dobi djeteta. Zanima me do koje i da li su u to ukljuceni roditelji djece s poteskocama koji rade SRV neovisno o dobi?
    Pitala sam frendicu iz min.rada i kaze da ne jos

Datum pristupanja
    Sep 2019

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    za nas koji nemamo ugrozenih clanova obitelji mozda bi bilo mudro odluciti krug djece s kojom se druziti, a ne ukinuti bilo kakvi kontakt među djecom
    vec se smanjilo s neodlaskom u skolu, a svi mi cemo zbog posla biti u kontaktu s određenim brojem ljudi ionak
    najmanje ko ce nam donijet virus su djeca koja se druze npr s djecom iz iste zgrade
    Djeca ce prezivjeti bez kontakta s prijateljima tih par tjedana. Nepostojanje kontakta je upravo razlog zbog kojeg se ukinula nastava u skolama.
    Vi pokupite od nekog na poslu, zarazite svoju djecu, oni nekog od djece iz zgrade, ta djeca svoje roditelje koji tako i tako idu na posao, pa oni svoje kolege koji opet svoju djecu, koja se samo s nekim poigraju u parku, jer nema veze, nece bas nas itd. I za 14 dana odjednom 1000 novooboljelih. I u tom cijelom krugu zaraze koji ce nastati iz tog bezazlenog druzenja ce se netko gotovo sigurno razboljeti, a moguce je da ce netko i umrijeti.
    Kad su vec donesene te mjere, pokusajmo ih se drzati u potpunosti, a ne raditi svoje male iznimke.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kod mene su zatvorili igrališta, sve sprave zagradili trakama i stavili oznake da je zatvoreno

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Summers prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca ce prezivjeti bez kontakta s prijateljima tih par tjedana. Nepostojanje kontakta je upravo razlog zbog kojeg se ukinula nastava u skolama.
    Vi pokupite od nekog na poslu, zarazite svoju djecu, oni nekog od djece iz zgrade, ta djeca svoje roditelje koji tako i tako idu na posao, pa oni svoje kolege koji opet svoju djecu, koja se samo s nekim poigraju u parku, jer nema veze, nece bas nas itd. I za 14 dana odjednom 1000 novooboljelih. I u tom cijelom krugu zaraze koji ce nastati iz tog bezazlenog druzenja ce se netko gotovo sigurno razboljeti, a moguce je da ce netko i umrijeti.
    Kad su vec donesene te mjere, pokusajmo ih se drzati u potpunosti, a ne raditi svoje male iznimke.
    Konacno smisleno nesto

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A sebi cipele?

Mene i dalje zanima... što je s novcem? Tko to dezinficira?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

niko zuta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •