Evo sad kažu da je neki naš boksački trener pozitivan, da ima blage simptome i liječi se kod kuće.
Evo sad kažu da je neki naš boksački trener pozitivan, da ima blage simptome i liječi se kod kuće.
Ministar je na jednoj od presica objasnio da najteži slučajevi idu u bolnice ( mislim da je rekao između ostalog i zbog respiratora). Pa dalje gradacija, slijedeći stupanj u Arenu.. Lagani slučajevi su doma.
Koji je status za roditelje vrtićke djece koji oboje rade? Da li netko može dobiti neku naknadu za ostanak doma s djetetom? Nisam pratila ali me sad zanima zbog jednih poznatih... A ne mogu nać odluku ili sto vec...
Ja mislim da bi u slucaju oboje roditelja u bolnici il arena centru, a nema prijstelja/rodbine, dijete moglo kontaktirati crveni kriz ili, ako je bas stani - pani, kontaktirati skolu da mu pomogne i nekog od sluzbi nazove?
Ali i to dijete bi trebalo u samoizolaciju, pitanje jel bi ljudi bili toliko ok da si u kucu uzmu potencijalno zarazeno dijete. Jos ako oni imaju nekog iz rizicnih skupina.
Teska su to pitanja,a nitko od glavesina ne razmislja o njima
Ma, ja zamislila da joj dodaju vrecice s hranom ispred vrata i odrzavaju kontakt :/. Tj. ne znam je li se u tom slucaju netko.po sluzb duznosti onda u tom worst case scenariju za dijete brine, sto se onda dogadja.
To je mene neki dan J. pitala. Sad još i o tome razmišljam.
Da me netko pitao prije tri mjeseca koja je šansa da će proljeće započeti izolacijom dvije milijarde ljudi, potresom u Zagrebu i snijegom nakon cijele zime bez jednog dana snijega rekla bih da nema mrtve je*ene šanse. Sreća pa imam drugih s*anja u životu koja su me okupirala pa se ne stresiram oko ovog toliko. Kakva ironija.
Hoćeš reći da mrziš kad ti potres sruši snjegovića u karanteni na prvi dan proljeća![]()
Ironija, uf, uf, haha. Ironija je mila majka za sve ovo. Dobro je dok nam je samo ironija.
Najgore je što se ne zna koliko će sve ovo trajati. Nemam pojma kad ću muža opet vidjeti, znam da nisam jedina, ali me to ne tješi.
I onda ova hladnoća, a sjeme u vrtu počelo izvirivati. Prihvaćam to što nam se događa, ali najradije bih izjurila van i vikala: I'm free!!
Neću, naravno. Čučimo doma i pravimo se da je dobro. Jadna djeca danas, što li je u njihovim glavama i glavicama.
A mame? Žena, majka, učiteljica! Baš me nasmijalo kad sam pročitala.
Spomenuto je da neki dućani koriste ovu situaciju i da su povisili cijene pelena i dječjih potrepština, među ostalim. Da li netko zna o kojim se dućanima radi?
Drage moje, ja sam na rubu.
Povrh sveg s*anja danas skužim da ne mogu naći leću u etuiju, pala mi je sinoć na pod i ja sam je jutros, ili sinoć, pregazila klompom. Sad ak mi opto centar ne radi ne znam kako ću. Ove debele naočale mi stalno ispadaju s lica. U suzama sam i totalno u ku*cu. Kad krene baš krene...
Naruči na www.adrialece.hr
Za dva dana dobiješ.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.03.2020. at 07:40
Ja sam si jutros rekla da više neću pratiti nikakve vijesti jer mi je svaki put slabo od njih. Ionako radim/o sve što mogu/možemo pa čemu onda?
Ipak sam škicnula malo njemački Bild i požalila. Naše su novine med i mlijeko u usporedbi s Bildom. To su crnjaci u pravom smislu riječi. Znam da je u ovom trenutku zaista tako i da ništa ne preuveličavaju, ali stvarno, takvo izvještavanje, takve fotke... ja bih to zabranila... jer što je s tisućama anksioznih i depresivnih, ti će ljudi teško moći u tom crnilu pronaći ikakvu nadu. Meni je osobno sasvim dovoljna informacija da je trenutačno u New Yorku dramatično, ne trebaju mi i onakve vjerne fotke.
Zaista mislim da bi neki novinari nakon cijele ove krize trebali odgovarati.
Moja mala je neki dan ostala u šoku kad je poslije Potjere nastavila gledali Dnevnik (što inače nikad ne radi) jer ju je zanimalo koliko je novooboljelih
, a onda su prikazali kako oni vojni kamioni odvoze tijela na spaljivanje...
Pitala me što je to, naravno...
Ne znam, mislim da bi se takve slike u tim ranijim terminima trebale preskočiti...
Inače, čvrsto sam odlučila biti SAMO pozitivna, zašto ne?![]()
To je batina s dva kraja. Treba ljudima podizati svjesnost, a neki reagiraju samo na takve slike. Neka ih samo daju, a mi doma ćemo odrediti što djeca trebaju vidjeti, a što ne - kao i inače.
Moji su obojica friško punoljetni, ali i te kako dobro pamtim vremena dok su bili predškolci, pa su vidjeli scene iz Zaljevskog rata - moj L. je bio fasciniran... Tada smo na brzinu prestali gledati vijesti u terminu dok su djeca bila budna.
"Bezgrudnjak" dani se nastavljaju. Koja milina!
Ps.nisam još skroz pukla, na pola sam. Gledam stare slike.
Koje slike?
Sebe s grudnjakom ili neke treće?
žuta drži se
naruči online i brzo ćeš zaboraviti na tu epizodu
inače, mislim da sad većina ljudi reagira malo intenzivnije nego inače jer smo našpanani
nas je u kući 5 plus pas, raspon godina od 8-72
bude nerovoze, nekako mi je najvažnije da su djeca koliko toliko pošteđena, za odrasle manje-više
ali svakodnevno bude situacija gdje se pojave trzavice
ja sama gledam da se što više zaposlim i da što manje gledam/čitam vijesti
jerbo me to baš uznemiri, osjećam se jako jako tjeskobno
ovo može trajati još dugo
može biti još puno gore
možda smo na samom početku i treba čuvati živce za ono što možda slijedi..
u svakom slučaju, oduvijek su ljudi bili izloženi teškim trenucima kroz povijest
i to je dio života
moja je mantra da samo nastavljam, bez obzira na sve
nema očaja, nema panike pred djecom
mlađa je inače sklona zabrunutosti, zato je dosta štitim i razgovaram s njom na način koji je neće prestrašiti
jedva smo se riješili noćnih strahova a nova tura mi sad stvarno ne treba
starija je dosta zdravstveno komprimitirana, tako da je uglavnom u svojoj sobi
inszistiram da izađe na zrak (velika okućnica, bez drugih ljudi) svakodnevno po pola sata
vidim da joj paše, iako je nevoljna i opire se i sve je bezveze i tako...
otegotna je okolnost što se ne može viđati s dečkom a inače su visili svakodnevno skupa
ne znam kad će ovo završiti, ne znam kako će ovo završiti
pokušavam biti skulirana, paziti da izvršavaju svoje obveze u danim okolnostima
i pokušavam da izađemo iz svega što manje oštećeni
koliko ću uspsjeti ne znam
ali mi je bitno da me ne vide uplakanu, očajnu, potonulu
hoću da nauče kako se uvijek možeš boriti
i izabrati kako ćeš se nositi s nedaćama
ako moramo ovo prolaziti, da ne prolazimo uzalud.
Potres im je uništio radionu. Trebat će im tjedan dana da naprave nove. Ne koristim mjesečne nego trajne.
Suosjecam zuta, al nek je samo to kaj te izbacuje iz takta...
mozes gumicom ucvrstit naocale
Da, znam da je to dvosjekli mač. Ljudi su očito neosviješteni unatoč svim informacijama, a što bi tek bilo da se situacija ne prikazuje realnom i objektivnom...
Ljudi, nemojte klonuti duhom, bit će to sve dobro, nekako mi se čini da mnogima najviše nedostaje strpljenja, meni prvoj...
Ja, flopice, čvrsto vjerujem da ne prolazimo sve ovo uzalud, nema šanse
Tako je Freyja. I ja sam takva.
Vijesti namjerno uopće ne pratim (nakon što sam imala dan tjeskobe i uznemirenosti na samom početku pojave corone), a ionako ne možeš ne bit informiran od svih grupa na mobu i ovdje na forumu.
Nisam pogledala nijedan Dnevnik, ne čitam portale. I sad će netko reći lako tebi bit u tvom šarenom balunu. Nitko ga nikome ne brani.![]()
Sve je ovo život, ne treba odmah klonuti duhom. Treba biti djeci primjer kako se boriti i nositi u zahtjevnim situacijama. Znam da nismo svi od istoga tkani. Ali to i jest bogatsvo da smo drugačiji.
Flopice, prekrasan tekst si napisala
Već danima nikako uhvatit vremena za otvorit novu temu baš u smislu psihičhog hendlanja ove corona situacije, što činimo da si olakšamo svakodnevni život, koje tehnike opuštanja i relaksacije, neke ideje što činiti ovih dana...vjerujem da bi bilo korisnih savjeta..
Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.03.2020. at 10:44
Zanimljivo
Svaki šetač ima masku
Sve vani u cvatu napose magnolije i divlje šljive
Meni je bilo ok dok u mom mjestu nije bilo korone. Sad kad su potvrdili da ima instant mi je koma![]()
Ja pobožno pratim sve konferencije svaki dan i za Srbiju i za Hrvatsku. Jedino me porod omeo nekidan pa sam propustila.![]()
Također sam odlučila biti pozitivna, ali moram priznati da mi teško ide. Danas mi je bilo baš teško vidjeti mog bebana s maskom kad smo izlazili iz bolnice. Jasno da je to za njegovo dobro, ali ta scena novorođenčeta s maskom mi je bila pretužna.
Sad najavljuju da je i moj kvart jedan od onih koji će navodno biti u karanteni u Beogradu i čini mi se da se na to neću moći naviknuti. Ali znam da mi se samo čini jer mi se tako činilo i za policijski sat i za sve druge mjere. Samo da dobro riješe situaciju za nas koji ćemo morati ići izvan kvarta zbog doktora, pregleda, beba..
Sviđa mi se ovaj stav da ne prolazimo sve uzalud, morat ću si ga pročitati još koji put.![]()
e zbog tog stava sam otvorila novu temu
Kako podnosite izolaciju?
Vama mamama s tek rodjenim bebama je zaista teško, pod hormonima ste, beba treba patronažnu, kontrole,... al Riri kad si toliko preležala i izdržala za svog malenog, ma izdržat ćeš i karantenuljubiim
![]()
Drugi preminuli je bio onkološki bolesnik.
Moj muž mora idući tjedan na Institut radi daljnje terapije.
Najradije bih da ne ide, ali terapiju mora nastaviti.
I što sad?
Suosjećam.
Baš mu sad govorim da ću ići ja s njim i da mora staviti duplu masku.
On je dosta ležeran bio, ali mislim da je sad shvatio.
Klinika za tumore je generalno super, iako ima jedna doktorica koja je zalutala u profesiju.
Jednom je pustila mojeg muža da čeka 9 sati. Prestrašno nešto.
I kad se pobunio, prijavila ga je.
Da ne pišem sad što nam je sve priredila.
Nadam se samo da postoji posebni krug pakla za takve spodobe.
Sve dodatne mjere koje poduzmete do tamo i tamo su super. Nece skoditi.
Riri, skroz razumijem da ti je bilo koma vidit ga s maskom, i kao mama sa postporodjajnim hormonima tocno mogu zamislit kako si se osjecala
Ali realno, da je sve u najboljem redu i da je vani najdivnije proljece, ti bi sljedecih mjesec dana veci dio vremena bila kuci. Tako da ti nije ovo neka razlika. Ne znam da li vam svejedno dolazi patronazna par puta? Pregledi ti nadajmo se trebaju tek za mjesec dana.
Hocu reci, i s koronom i bez, tvoje boljke ionako bi sad bile locirane unutar tvoja 4 zida, dojenje, piski li i kaka dovoljno, zasto toliko place, zasto vise ne spava, kako ga prihvaca starija seka.. zazmiri slobodno na vanjski svijet, dopusti da te uzme mamnezijai otvaraj teme o boji kakice i bljuvanju, obavezno u prvom licu mnozine "danas smo se pokakali do grla"
![]()
Puno je manje ljudi, nema akutni bolesnih kao sto je znalo biti prije, osoblje vise pazi.
Tako da mislim da je stvarno sigurnije nego prije 2-3 tjedna.
Osoblje nosi zastitu, a maske nosi vecina pacijenata.
I jos je obavezna dezinfekcija ruku svima koji ulaze u zgradu ( a osoblje vjerojatni deznficira sve zivo. Barem ja tako radim uz stalno otvoren prozor za cirkulaciju zraka.)
Posljednje uređivanje od sirius : 26.03.2020. at 16:40
Sirius! Evo te! znaci da si dobro!![]()
Promaja i panika su najveci neprijatelji nasih naroda i narodnosti!
netočno!
"Propuh, papuče i punica"
![]()
Posljednje uređivanje od mama pticica : 26.03.2020. at 18:37