Stranica 46 od 383 PrviPrvi ... 3644454647485696146 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,251 do 2,300 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zar itko ŽELI da to vlada zna?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar itko ŽELI da to vlada zna?
    Za one koji trebaju biti u samoizolaciji? Za njih želim da se zna i ako pomole nos iz kuće.

Ovo oko 3km je bilo za teoriju da se ne može znati tko je na 3km od mjesta boravka... U doba gps-a, triangulacije preko wifi mreža, baznih stanica, placanja karticama itd...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jučer sam slušala dojmove prijateljice iz samoizolacije
    kad je ušla u Hrvatsku, uzeli su joj podatke, broj mobitela, na kojoj će adresi odradit samoizolaciju
    dala je adresu, koja nije kao na njenoj osobnoj
    nakon par dana dolazi je policajac tražit na adresu sa osobne
    broj mobitela joj nema
    drugi policajac ju je zvao na mobitel, ali nije imao adresu
    nakon par dana zove treći.. i tako sve ispočetka

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koji trebaju biti u samoizolaciji? Za njih želim da se zna i ako pomole nos iz kuće.

Ovo oko 3km je bilo za teoriju da se ne može znati tko je na 3km od mjesta boravka... U doba gps-a, triangulacije preko wifi mreža, baznih stanica, placanja karticama itd...
    ne mislis li da ce u tom slucaju otici van, a mob ostavit doma?

a sto se tice nadzora mobitela, dovoljno nas prate i sada, stvarno ne zelim dodatni nadzor. nismo policijska drzava

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vlada to i zna, jedino što je u Koreji to društveno prihvatljivo pa se iz tih podataka rade aplikacije, kod nas postoje samo malo manje pregledni podaci
    Da sam ja Vlada, držala bih naciju u uvjerenju da “nećemo aktivirati dodatno praćenje” kako mudraci ne bi ostavljali mobitele doma.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je bliska osoba bila u izolaciji
    također su joj na ulasku u HR uzeli podatke i adresu gdje će biti u samoizolaciji (nije kao na osobnoj)
    policija je došla u kontrolu na tu adresu
    na kraju izolacije je dobila poziv liječnika koji je telefonski provjerio njeno stanje i tada joj je rekao da je samoizolacija završena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    U zahtjev za propusnicu treba navesti OIB, adresu i ime osobe kod koje misliš ići te razlog.
    Hranu po Zaprešiću raznosi Crveni križ, Plavo srce (BBB) i volonteri.
    Ako je samo to u pitanju, kao i lijekovi, plaćanje računa i sl. uistinu nitko ne treba dolaziti iz drugih mjesta zbog toga.
    I bolje da ne dolaze.
    Pogledajte kaj se u Pregradi dogodilo.
    Malo mjesto je postalo žarište zaraze zbog pridošlica.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Pregrada i sve oko nje je prirodno orijentirano prema Sloveniji ne samo sad nego i u prošlosti,većina njih i radi u Sloveniji
    Nije ni čudo da ljudi putnici svašta donesu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Vlada to i zna, jedino što je u Koreji to društveno prihvatljivo pa se iz tih podataka rade aplikacije, kod nas postoje samo malo manje pregledni podaci
    Da sam ja Vlada, držala bih naciju u uvjerenju da “nećemo aktivirati dodatno praćenje” kako mudraci ne bi ostavljali mobitele doma.
    lagala gradane o nadzoru. kao da to inace ne rade? ali sad bi ti to blagoslovila, stovise prizeljkujes. sorry ali to jest zlo. veliko zlo

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se sviđa što o samoizlaciji kaže dr. Kaić

Počeli su ljude u samoizolaciji (dakle ljude koji su zdravi, ali će možda oboljeti) i u zdravstvenom sustavu i izvan zdravstvenog sustava na neki način stigmatizirati. Nema potrebe. To su zdravi ljudi koji će možda oboljeti. I treba se prema svima ponašati kao da su možda zarazni, zato jer ima sigurno ljudi koji nisu u samoizolaciji, oboljevaju i prenose bolest na druge. Mislim da bi trebalo tu fiksaciju na ljude u samoizolaciji smanjiti.

Ne smiju se ljudi ponašati nesmotreno, ići na posao, namjerno širiti bolest, ali baš stigmatizirati nekoga i kriviti ga ako je netko ne znajući prenio bolest. Jer toga će biti sve više i više kako virus cirkulira u populaciji.
    Naravno da se treba ponašati odgovorno;

dvije osobe koje poznajem bile su iz različitih razloga u samoizolaciji, i držale su se toga vrlo, vrlo striktno; negativne su obje.

S druge strane znam ljude koji se nisu ponašali baš najodgovornije u trenutku kad obaveza samoizloacije u određenim sutuacijama još nije bila proglašena (radilo se o nekoliko dana do službene odluke). Uvijek je do odgovornosti pojednica, strah me onih koji su neodgovorni, ali me isto tako strah i nadzora i represije i Velikog Brata na mala vrata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpisujem, doktor Kaić je zaista glas razuma u ovom trenutku. Šteta što ga, izgleda, nekako baš i ne puštaju u medije.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam slušala dojmove prijateljice iz samoizolacije
    kad je ušla u Hrvatsku, uzeli su joj podatke, broj mobitela, na kojoj će adresi odradit samoizolaciju
    dala je adresu, koja nije kao na njenoj osobnoj
    nakon par dana dolazi je policajac tražit na adresu sa osobne
    broj mobitela joj nema
    drugi policajac ju je zvao na mobitel, ali nije imao adresu
    nakon par dana zove treći.. i tako sve ispočetka
    Slicno ko i kod mog sogora. Trazili ih na adresi s osobne,iako su u drugom gradu (imaju 2 stana, pa da ne idu k roditeljima). Rekli roditelji da su u drugom gradu,i tamo ih nisu trazili. Al moj sogor je nakon par dana nazvao mup, objasnio situaciju i rekao gdje su, da ne bi nakadno nesto smislili

Temp nikome nisu morali javljati, i na granici uopce ne bi dobili upute iako su dolazili iz austrije, tek nakon sto je sogi pitao sjetili su se na granici sve odraditi

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    lagala gradane o nadzoru. kao da to inace ne rade? ali sad bi ti to blagoslovila, stovise prizeljkujes. sorry ali to jest zlo. veliko zlo
    Nisam rekla da priželjkujem nit da blagoslivljam, to je naprosto činjenica. Pogle si u mobitel koliko aplikacija ima pristup tvome - svemu. Za početak Google. Sorry ali naivno je misliti da Google ima pristup i nadzor, a država nema.
    I po čemu je u redu da Google maps/ Waze/whoever ima pristup podacima o mom kretanju, a MUP RH nema? U tome da si na prvo pristala, a na drugo ne? Godinama sam odbijala dozvole aplikacijama o svojoj lokaciji dok se nisam uvjerila da je to praktički neizvedivo ako imaš smart telefon.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam rekla da priželjkujem nit da blagoslivljam, to je naprosto činjenica. Pogle si u mobitel koliko aplikacija ima pristup tvome - svemu. Za početak Google. Sorry ali naivno je misliti da Google ima pristup i nadzor, a država nema.
    I po čemu je u redu da Google maps/ Waze/whoever ima pristup podacima o mom kretanju, a MUP RH nema? U tome da si na prvo pristala, a na drugo ne? Godinama sam odbijala dozvole aplikacijama o svojoj lokaciji dok se nisam uvjerila da je to praktički neizvedivo ako imaš smart telefon.
    Ja isključim lokaciju pa se mogu hebati. I sve mi normalno radi.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Super... isključila si kvacicu u aplikaciji. Jedino što je net pun primjera gdje su takve opcije uredno ignorirane i overridane (pogotovo od proizvodjaca hw i dijela proizvodjaca najpopularnijih aplikacija). Ali ako si fizički uništila gps prijemnik i wifi prijemnik (da te ne lociraju po bazi wifija što se inače uredno radi) vjerojatno te mogu samo otprilike locirati triangulacijom po baznim stanicama.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.04.2020. at 14:30

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Npr vijest stara 3 mjeseca:
    https://mob.hr/facebook-priznao-da-l...si-iskljuceni/

Takvih ima kolikogod hoćete...

A sad malo vijesti iz susjedstva (ako mislite da nam je J. Koreja previše daleka...)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...cije/10173541/
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.04.2020. at 14:33

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo Austrijsko je, recimo, meni prihvatljivo, ako će smanjiti sadašnju zarobljenost. I skratiti opasnost zaraze.
    Do sada sam uvijek mislila da sam dovoljno nebitna da bi itko pratio gdje sam. Vjerujem da ću i dalje to misliti.
    Lokacija na mobu mi je uključena. Ne bojim se
    Čak i na FB sam stavljala gdje sam i još sliku uz to. U ona lijepa vremena kad sam uvijek negdje bila.
    Sad, ali rijetko, stavljam slike cvijeća, mačke i psa i hrane.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A dostup tvojim slikama, mikrofonu, pristupnim mail podacima od Vibera, WhatsAppa, FaceTimea, Hangouts, ihajhaaaj...upravo radim ćufte, aj pogodi što mi je Google predložio čim sam u tražilicu napisala “ć”. Hint: nije “ćup”.

Kad se sjetim kako sam se smijala MM-u pred par godina kad sam ga uslikala dok se gol brijao u zahodu, trčao je za mnom onako bijele brade da izbriše kompromitirajući materijal prije nego završi u kakvom cloudu, LOL ma ko će tebe gledat kompa...a sad sam ziher da njegovo sredovječno dupe kruži negdje po cyberspaceu

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nego kad smo kod susjeda i regiona, može li mi netko, po mogućnosti iz Srbije (pulinka?) objasniti njihove mjere?

Mislim, oni na dupli broj stanovnika imaju skoro isti broj oboljelih, OK, nešto više smrti, mi Hrvati svi ponosni kako smo uspješni i uzor u svijetu, a Srbi opalili policijski sat, zatvorili starce, prijete građanima...Meni kao površno informiranom građaninu to izgleda kao da je Vučić jedva dočekao postati Vožd, jesam li u zabludi ili su ih bez potrebe previše pritisli?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E vidiš mikrofon... tako netko ostavi mob doma pa onda priča pored tuđeg mobitela s ukljucenom lokacijom a ovaj sluša preko mikrofona, pa analiza voice patterna za prepoznavanje govornika - i voila
    OK ovo zahtijeva malo jaču infrastrukturu - znači uskoro
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.04.2020. at 15:15

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesam li ja jedina kojoj je totalno glupo i nelogično da se radno vrijeme trgovina sužavalo umjesto protezalo?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kak će naložit korištenje aplikacije nama koji koristimo glupe telefone?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam li ja jedina kojoj je totalno glupo i nelogično da se radno vrijeme trgovina sužavalo umjesto protezalo?
    Nisi.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Piše lijepo - poseban privjesak.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vas par anarhista će uvrstit u statističku pogrešku.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Samo sam došla prijaviti da smo bili vani. Bilo je užasno. Ne planiram tako skoro opet.

Nakon dugog promišljanja odvela sam djecu na zabačenu livadu u kvartu, na kojoj inače nikad nema ljudi... sad je postala popularna, posvuda uzgažene staze u travi.

Puno je to previše ljudi vani za moje pojmove i za nekog tko ima malu djecu je nemoguće držati distancu... većina ljudi se odmiče kad se mimiolazi, ali bilo je i par njih za koje vidiš da ih je briga i prođu ti skoro uz rame. Mislim, nikakva “korzo” gužva, ali svaki taj čovjek je alarm u glavi koji se pali, i vjerojatno i nas 5 njemu.

Bilo mi je gore nego Beti što ne smije nikud . Nikakvo sunce, zrak i priroda nisu mogli nadomjestiti tu nelagodu kad netko nailazi, odmjeravanje njegovog smjera i koraka, i kad prođu, iščekivanje novih šetača.

Mislim da sam se lakše navikla na podrhtavanje tla nego što bi se navikla na izlaske s djecom van.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BB, zasto ti ne vodis jedno po jedno dijete vanka? U ciljanu setnju, nikakvo rastrcavanje po livadama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, Bubilo... štoviše, neki ljudi se uopće ne miču u stranu. Ono, boli ih kikiriki. Ima ih koji se i rašire, tako da moram sić s puta ako hoću sigurnu distancu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ahahaha Bubilo, ti definitivno jesi u panici!
    I mi smo bili vani, u nekom ajmo reći parku u kojem nikad nema nikog, osim tinejdžera koji piju navečer. Sad je, naravno, bilo jedno 5 familija u tih pola sata. Kulturno smo se rotirali kod atraktivnih lokacija svakih 10-ak minuta i držali i više nego preporučenu distancu. Sutra ćemo prepustiti mjesto nekom drugom, ali preksutra napadamo opet.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tko nema pametni mobitel, automatski ga se smatra dilerom, sori

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma dajte pa dobro su cure rekle ko da ljudi moraju uvijek nosit mob sa sobom, pogotovo ti koji namjerno krše propise. Da su normalni, ne bi takve stvari ni radili.

Ja sam često bez moba npr. kad želim malo mira od svih i svega, jednostavno ga ostavim doma i dovidjenja. Želim odmor od svih grupa, vijesti, povezanosti sa svijetom.

To radim kad se "konektam" sa sobom

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Danas su svi toliko konektani sa svojim mobitelom da će značajno manje i kraće lamatat okolo bez njega nego s njim.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I mi smo bili vani, u nekom ajmo reći parku u kojem nikad nema nikog, osim tinejdžera koji piju navečer. Sad je, naravno, bilo jedno 5 familija u tih pola sata. Kulturno smo se rotirali kod atraktivnih lokacija svakih 10-ak minuta i držali i više nego preporučenu distancu. Sutra ćemo prepustiti mjesto nekom drugom, ali preksutra napadamo opet.
    Što su ti to atraktivne lokacije u parku? Je l nešto što se dodiruje rukama?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    BB, zasto ti ne vodis jedno po jedno dijete vanka? U ciljanu setnju, nikakvo rastrcavanje po livadama.
    Nemamo toliko vremena, i mm i ja radimo doslovce cijeli dan, on 5 dana, ja svih 7... plus škola, plus dnevno spavanje najmlađe... jako je teško uskladiti termine i naći tih sat vremena. Preko tjedna gotovo nema šanse... možda navečer, al tad mi je bezveze. Meni je vikend dragocjen jer tad napravim najviše posla dok ih mm čuva. Ne vidim način da izlazimo 3x vikendom.

Zanemarit ću to da bi ovo dvoje starijih jedva natjerali na to da samo hodaju po nekoj stazi uz nas. Ali zbilja ne znam kako se to šeta s djetetom od tri godine .
    I kvart mi je tipa Novi Zagreb, staze oko zgrada... hrpa ljudi ima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ako tinejdžeri piju, dakle imaju klupice i stolovi? I sjedili ste tamo i dodirivali rukama?

Jedino na što bih ja pristala je da obitelji s malom djecom dobiju “kupone” za park, da jedan po jedna obitelj ima svoj termin, a između dolaze oni “istjerivači virusa” u bijelom .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino na što bih ja pristala je da obitelji s malom djecom dobiju “kupone” za park, da jedan po jedna obitelj ima svoj termin, a između dolaze oni “istjerivači virusa” u bijelom .
    Naša zgrada ima privatno dječje igralište pod ključem. Ne pada mi na pamet niti tamo ići, iako ima samo povremeno nekoliko djece.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne trebaju tineđerima ni klupa ni stol da piju
    Snađu se oni

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nema klupa, stepenice i zidići su. Neću vam reći što su ostale atrakcije da se koji Riječanin koji čita ne bi dosjetio koja je to lokacija i preoteo nam je

Ma znaš šta Bubilo...kad malo razmislim, tebi je stvarno bolje ostat doma
    Jel dezinficiraš i ambalažu iz dućana?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema klupa, stepenice i zidići su. Neću vam reći što su ostale atrakcije da se koji Riječanin koji čita ne bi dosjetio koja je to lokacija i preoteo nam je

Dezificiranje ambalaže iz dućana je nešto za podsmjehivanje u trenutnoj situaciji?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I tebi je stvarno bolje ostat doma, al te boli kikiriki.
    Bit ce ti lool kad nam uvedu totalnu zabranu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa naravno da dezifinciram .

Meni je dijete bilo na kemoterapiji prije 2 godine, i živjeli smo par mjeseci tada u izolaciji, nikud ne ideš, ako ideš obavezno maska, i sve izvana se pere i dezinficira... meni je u glavi sada sve isto, i radim skoro sve isto što i tada. Ne vidim razliku, to je meni ili sve ili ništa, ne mogu si pomoći.

Ok, to je moj problem. No svejedno, jako mi je sve bezveze svaka vrsta hodanja okolo, nepotrebnih aktivnosti, bez obzira na ta dva metra, što ti više hodaš okolo, imaš veće šanse nešto pokupiti i nešto prenijeti, negdje ćeš nešto dotaknuti možda i slično... živciraju me i silna naručivanja preko interneta, možda bez nekih stvari i možeš sada... mislim glupo možda. Ali ako smo na jednoj strani došli do takvih ekstrema, zašto na drugoj zapravo nismo, nego eto, samo malo pripazimo da smo 2 metra dalje, iako čak svi ni nisu. A onda sve to opet utječe na sve nas jer je povećava broj zarađenih pa se i povećavaju dani doma svima.

No, možemo reći i da je to samo moj problem, da ja neću van jer meni nije ugodno, a drugi žele van pa dok se drže uputa slobodno i smiju. Možemo i tako gledati .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bb razumijem te. ali probaj shvatit da virus nece nestat dok ga vise od pola populacije ne preboli ili dok cjepivo ne dode na trziste i populacija se procijepi. samoizolacijom i karantenom samo smanjujemo broj oboljelih odjednom da zdravstveni sustav ne kolabira
    i ne, ne zagovaram sirenje virusa, naprotiv, zadovoljna sam kako to kod nas ide i podrzavam restrikcije, ali nemoj se zavaravat da ce na taj nacin virus nestat
    Posljednje uređivanje od magriz : 05.04.2020. at 20:26

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako smo na jednoj strani došli do takvih ekstrema, zašto na drugoj zapravo nismo, nego eto, samo malo pripazimo da smo 2 metra dalje, iako čak svi ni nisu. A onda sve to opet utječe na sve nas jer je povećava broj zarađenih pa se i povećavaju dani doma svima.

No, možemo reći i da je to samo moj problem, da ja neću van jer meni nije ugodno, a drugi žele van pa dok se drže uputa slobodno i smiju. Možemo i tako gledati .
    Pa zato što to uopće nije "samo malo pripazimo". To je dokazana epidemiološka mjera, propisana. I nije niti dva metra, nego je to na otvorenome 1 metar i do 15 minuta u kontaktu s drugom osobom. To je ono što nam treba da se virus ne prenese, i toga se treba držati (plus pranje ruku, plus ne dirati lice). Ako netko želi raditi još sto puta više da bi si šansu zaraze smanjio za još jedan promil, neka radi, nitko mu ne smeta.
    Ja tebe nemam namjeru nagovarati da šetaš, ali baš nemam namjeru ni slušati kako se ljude (uključujući mene) koji se drže apsolutno svih propisanim mjera proglašava širiteljima zaraze.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    I tebi je stvarno bolje ostat doma, al te boli kikiriki.
    Bit ce ti lool kad nam uvedu totalnu zabranu.
    Ako imam uvjete da se držim preporuka stožera, zašto bih ih na svoju ruku pooštravala? Preporuka nije karantena.
    Kad bude potrebno, uvest će je, i onda ću je se držati.
    OK?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato što to uopće nije "samo malo pripazimo". To je dokazana epidemiološka mjera, propisana. I nije niti dva metra, nego je to na otvorenome 1 metar i do 15 minuta u kontaktu s drugom osobom. To je ono što nam treba da se virus ne prenese, i toga se treba držati (plus pranje ruku, plus ne dirati lice). Ako netko želi raditi još sto puta više da bi si šansu zaraze smanjio za još jedan promil, neka radi, nitko mu ne smeta.
    Ja tebe nemam namjeru nagovarati da šetaš, ali baš nemam namjeru ni slušati kako se ljude (uključujući mene) koji se drže apsolutno svih propisanim mjera proglašava širiteljima zaraze.
    Potpis.
    Sve ovo pa i malo više je rekla dr Markotić u NU2 pa tko ne vjeruje neka si pogleda emisiju.
    Razne paranoje samo mogu štetiti, a nikako koristiti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je. Ako netko sam trci, biciklira, sece, sto vec držeći se gornjih uputa ne ugrožava nikoga i nema mu se šta nabijati krivica da je neodgovoran/a. Jedini onda tko je neodgovoran je stožer koji je dao takve upute.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 05.04.2020. at 21:14

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve sto ste napisali stoji dok su brojevi na vašoj strani.
    Da svi ljudi koji trenutno ne rade ili rade od doma, i sva djeca koja ne idu u školu i vrtiće izađu u šetnju, nitko od vas se ne bi mogao držati nikavih preporuka ni razmaka. Doslovce bi sve izgledalo kao sto su izgledale popularne plaze prije 3 tjedna, i dječji parkovi prije 3 tjedna, i Maksimir vikend prije tri tjedna (ko za 1. Maj). Dakle nema apsolutno nikakve šanse da se itko (u gradu) drži ikakvih mjera osim ako većina ljudi ostane doma. Ako smo se svi mogli držati razmaka, zašto su zatvorili parkove prije 3 tjedna, zašto je policija tjerala sa Zrinjevca, zašto je jutros policija bila na Sljemenu (rekla mi frendica)?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne bojim se ja zaraze, jasno mi je da će virus proći kroz populaciju, ali me živciraju “dvostruka pravila”.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    bb razumijem te. ali probaj shvatit da virus nece nestat dok ga vise od pola populacije ne preboli ili dok cjepivo ne dode na trziste i populacija se procijepi. samoizolacijom i karantenom samo smanjujemo broj oboljelih odjednom da zdravstveni sustav ne kolabira
    i ne, ne zagovaram sirenje virusa, naprotiv, zadovoljna sam kako to kod nas ide i podrzavam restrikcije, ali nemoj se zavaravat da ce na taj nacin virus nestat
    X
    Uz to, kako kaže sillyme, držim se svih propisa, al nema šanse da ne izađem s djecom u šumu ili s biciklom il trčati, uz držanje i puno većeg razmaka od preporučenog, u prosjeku jednom dnevno. U dućan idem maksimalno 2x tjedno jer kupujem i za susjede hranu, al isto uz masku, kako se sada mora. Ne širim paniku, ne dezinficiram ambalažu . U Austriji je stanje sad relativno dobro, bolje od očekivanog. Manje novooboljelih nego izliječenih u danu i oko 190 umrlih ukupno. Na 8.5 milijuna ljudi. Panika i zatvaranje u stan, skupa s djecom (za koju je ova situacija isto teška i nepotrebno ih se dodatno traumatizira panikom), dok se ne mora i drži svih propisa, je totalno nepotrebna i pretjerana reakcija.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ako se ne smije ići prošetati, zašto jednostavno ne kažu: ne smijete ići prošetati. Toliko toga su rekli da se ne smije, sumnjam da baš s ovom stavkom imaju neki problem za zabraniti - ako je treba zabraniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •