Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Usvajanje znanja ovisi i o onome koji treba to znanje usvojiti,ali znaj da ima i onih koji žele i to malo iskoristiti maksimalno ,a ima i onih kojima je svejedno . Ali tako je i u pravoj ili pravijoj školi.
    sve ja tebe razumijem i načelno se slažem s tobom.
    ali govorim iz perspektive majke srednjoškolke za koju sam masu puta tu istaknula da joj u odgovornosti i radu među razrednim kolegama nema premca. pa kad se ona počne razvlačiti ko lijeno crijevo, onda zvona za alarm počnu zvoniti, nije dobro.
    a nije dobro što nema ustaljenog nekog reda i rasporeda, što se više ne moraš dobro organizirati da bi sve stigao, što se više ne treba učiti ni upola koliko se mora kada se ide na nastavu u školu, što se više uopće ne mora učiti ako se ne želi - bit će pozitivna ocjena, što nema ispitivanja, ništa se ne mora, sve se može, zadaće i aktivnost su postale neko mjerilo ne znam ni ja za koga ili što. učeniku kojem se podrazumijeva napisati zadaću i obaveze tipa lektira, seminara, vježbi on line nije neki domet. ispredavano gradivo, ispitivanja, ispiti - s time on line nema veze. on line paše onima koji hvataju krivine i prepisuju ispite i zadaću jer sad se sve to bez problema može. a kako će oni izaći na maturu, ne znam. još ću početi blagoslivljati trinome i slične što postoje uopće. očito će biti nužda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sve ja tebe razumijem i načelno se slažem s tobom.
    ali govorim iz perspektive majke srednjoškolke za koju sam masu puta tu istaknula da joj u odgovornosti i radu među razrednim kolegama nema premca. pa kad se ona počne razvlačiti ko lijeno crijevo, onda zvona za alarm počnu zvoniti, nije dobro.
    a nije dobro što nema ustaljenog nekog reda i rasporeda, što se više ne moraš dobro organizirati da bi sve stigao, što se više ne treba učiti ni upola koliko se mora kada se ide na nastavu u školu, što se više uopće ne mora učiti ako se ne želi - bit će pozitivna ocjena, što nema ispitivanja, ništa se ne mora, sve se može, zadaće i aktivnost su postale neko mjerilo ne znam ni ja za koga ili što. učeniku kojem se podrazumijeva napisati zadaću i obaveze tipa lektira, seminara, vježbi on line nije neki domet. ispredavano gradivo, ispitivanja, ispiti - s time on line nema veze. on line paše onima koji hvataju krivine i prepisuju ispite i zadaću jer sad se sve to bez problema može. a kako će oni izaći na maturu, ne znam. još ću početi blagoslivljati trinome i slične što postoje uopće. očito će biti nužda.
    pa i ja imam srednjoškolca ko bi reko, kod mojeg ima i ispitivanja i ispita, svako malo ih drmaju sve u šesnaest, i to ne neki profači nego svi. i uz to je maturant.
    Njegova boljka je još uvijek ista ili postojana, jedino mu je teško dići se iz kreveta. Ali to je bilo i dok je išao u pravu ili praviju školu. uči jednako dobro ko i prije, bar tako piše u e-dnevniku. Neki dan sav sretan veli pokupio peticu iz nekog njemu važnog predmeta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je u online školi doslovno po cijeli dan za kompjutorom i radi nešto za školu. Eventualno se dvaput tjedno izveze na biciklu van na sat-dva, ponekad ga za vikend uspijemo izvući van u prirodu i to je sve, ostalo vrijeme je prikovan za Loomen. Zadaci stalno stižu, sad su i projektni zadaci u igri pa je posla još više. Ali stvarno nisam sigurna da on išta uči onako, da sjedne, uzme knjigu, bilježnicu i proučava. Sve vrijeme koje radi za školu izvršava neke zadatke, a je li pritom nešto i naučio, ne znam i ne mogu znati jer pravih provjera znanja nema. Ocjene dobiva iz aktivnosti i napisanih zadaća i eseja, evo, od ožujka nijedne ocjene manje od 5 ali nisam baš sigurna da je to ogledalo njegovog znanja.
    Tješim se utoliko što je tek 1. srednje, to gradivo će nadograđivati u narednim razredima, pa ako mu nešto sad i promakne, valjda ima vremena da to nadoknadi sljedeće godine. Valjda. Ako ne budemo i nagodinu imali ovakvu organizaciju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je u online školi doslovno po cijeli dan za kompjutorom i radi nešto za školu. Eventualno se dvaput tjedno izveze na biciklu van na sat-dva, ponekad ga za vikend uspijemo izvući van u prirodu i to je sve, ostalo vrijeme je prikovan za Loomen. Zadaci stalno stižu, sad su i projektni zadaci u igri pa je posla još više. Ali stvarno nisam sigurna da on išta uči onako, da sjedne, uzme knjigu, bilježnicu i proučava. Sve vrijeme koje radi za školu izvršava neke zadatke, a je li pritom nešto i naučio, ne znam i ne mogu znati jer pravih provjera znanja nema. Ocjene dobiva iz aktivnosti i napisanih zadaća i eseja, evo, od ožujka nijedne ocjene manje od 5 ali nisam baš sigurna da je to ogledalo njegovog znanja.
    Tješim se utoliko što je tek 1. srednje, to gradivo će nadograđivati u narednim razredima, pa ako mu nešto sad i promakne, valjda ima vremena da to nadoknadi sljedeće godine. Valjda. Ako ne budemo i nagodinu imali ovakvu organizaciju
    evo, ti si to bolje objasnila nego ja.
    čitavo vrijeme ona nešto radi, to dobro veliš, po cijeli dan ispred tog loomena i za svojom knjigom i bilježnicom. i oni normalno pišu ispite i pored toga druge razne aktivnosti od eseja preko vježbi do lektire.
    a koliko je znanja usvojeno i koja je to realno ocjena u ovom trenutku, tko to zna. nedostaje ona prava provjera, a bome i tumačenje novog gradiva na uobičajen način.
    ona ima super iz tih svojih aktivnosti i testova i to nije ni skok ni nešto iznenađujuće u odnosu na prije jer je i prije bila odlična.
    ali ove ne znam tko može reći koliko toga zapravo stoji iza tih ocjena. vidjet će se, da.

za njihovo dobro se nadam da će na jesen obavezno ići u učionice. zapravo ne znam zašto bi uopće morali čekati jesen, mogu glatko krenuti i nešto malo prije, imaju hrpu toga za nadoknaditi.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo, ti si to bolje objasnila nego ja.
    čitavo vrijeme ona nešto radi, to dobro veliš, po cijeli dan ispred tog loomena i za svojom knjigom i bilježnicom. i oni normalno pišu ispite i pored toga druge razne aktivnosti od eseja preko vježbi do lektire.
    a koliko je znanja usvojeno i koja je to realno ocjena u ovom trenutku, tko to zna. nedostaje ona prava provjera, a bome i tumačenje novog gradiva na uobičajen način.
    ona ima super iz tih svojih aktivnosti i testova i to nije ni skok ni nešto iznenađujuće u odnosu na prije jer je i prije bila odlična.
    ali ove ne znam tko može reći koliko toga zapravo stoji iza tih ocjena. vidjet će se, da.

za njihovo dobro se nadam da će na jesen obavezno ići u učionice. zapravo ne znam zašto bi uopće morali čekati jesen, mogu glatko krenuti i nešto malo prije, imaju hrpu toga za nadoknaditi.
    Moja isto po cijeli dan nešto radi ali iskreno čini mi se da će od toga biti puno manje koristi nego da je u školi. Odradi točno onoliko koliko se traži. Mi dođemo kući oko 17 strgani od posla i ja stvarno nemam snage ni fizičke ni psihičke sjediti 2-3 sata s njom objašnjavati neko novo gradivo. Objasnim točno minimum. Koliko će joj od toga ostati ne znam. Opet razumijem i nju da nakon što je od 10-16 rješavala zadatke nema više ni volje ni koncentracije slušati mene kako joj nešto objašnjavam. Dogodi se da i po 3-4 dana kad je baš bio pritisak s hrpom zadaće nije izašla van udahnuti zrak. Sad smo par dana popustili...odlučili vikend i petak iskoristiti za radove na vrtu i evo kasnimo s predajom zadaće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moja isto ovako, cijeli dan je zauzeta školskim zadacima. Zadaci se predaju, nastavnici pregledavaju zadaće i daju komentare i bodove.

E sad, učenje u onom smislu priprema za test, to ne znam baš. Realno, niti nema vremena za takvo učenje, jer su zadaci koje dobije vrlo obimni.

Sad su počeli pisati testove, prvi nije baš najbolje prošao, vidjet ćemo kako će biti dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •