-
Moja J. je testirana s visoko iznadprosječnom socijalnom inteligencijom. Eh sad, nije to uvijek 1/1. jer ima i perfekcionizam i socijalnu anksioznost.
Kako je meni tada psihologica objasnila je to da ona npr. u razredu točno vidi i primjećuje kako se učiteljica ponaša i kakvo mišljenje ima o svakom učeniku. Da u sobi vidi u isto vrijeme i može procijeniti odnos između 10 ljudi. To može biti pozitivno a može biti strahovito negativno i previše ju opterećivati.
Kako ja sad kad ima 10 g vidim tu njenu socijalnu inteligenciju je u tome da usprkos socijalnoj anksioznosti i da joj dugo treba da se upusti u neki odnos ona ima ogroman broj prijatelja i veliki dio njih nju naziva najboljom prijateljicom. Sva ta djeca s kojima se druži su strahovito različita ali ona se prilagodi svačijem karakteru i kod svakog od njih istakne ono što je kod tog djeteta najbolja osobina i uživa u toj njihovoj najboljoj osobini.
Kad mi priča o svojim prijateljima uvijek priča o njihovim pozitivnim stranama. Ona je ta koja u društvu i igri spaja i one koji se karakterno ne bi inače družili. U odnosima nije agresivna, ne nameće se i ne stavlja sebe u prvi plan.
Npr. kad je krenula u školu s obzirom na socijalnu anksioznost njoj je to bio poprilično težak i stresan period, teško se otvara, tiha je, povučena ali u razredu se pojavila djevojčica koja je doslovce stajala mjesecima u kutu pognute glave i J. je njoj prišla i tješila ju jer je kako mi je rekla vidjela da je njoj još teže. Kad bih dolazila po J. našla bih kako ju djevojčica grli a njena mama mi se zahvaljivala jer joj niti jedno drugo dijete nije prilazilo.
Negativno je to da s obzirom da primjećuje sve te odnose neki joj i strahovito teško padaju i opterećuju je.
Posljednje uređivanje od mitovski : 18.05.2020. at 10:48
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma