Stranica 38 od 59 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2947

Tema: Online nastava

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja bi isto rado da vecina djece krene u skolu. I zbog toga da ovi sto idu dobiju drustvo, ali i zbog toga da sva djeca dobiju kvalitetno obrazovanje, ili bar kvalitetnije od ovog on-line cuda. No, moja odgovornost je prvenstveno prema mom djetetu. Zelim da on dobije kvalitetno obrazovanje i zato ga saljem. Uz to, mislim da je u ovom trenutku to najbolji nacin poticanja drugih da posalju dijete - bar ce znati da nece biti samo u razredu/skoli. Ako ih sad bude islo makar 10, 20, 30 % vise nego prije dva tjedna, pa super i za tih malo vise.

Kod nas je ucitelj na grupi jasno izjavio da zeli da se sva djeca vrate u skolu. Zasad je, uz nas, samo jedna mama javila da ce njen krenuti.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 20.05.2020. at 14:40

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Kod nas je ucitelj na grupi jasno izjavio da zeli da se sva djeca vrate u skolu. Zasad je, uz nas, samo jedna mama javila da ce njen krenuti.
    Eto, to je lijepo, a ja bih takvu izjavu očekivala od svakog učitelja.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod vas ide barem netko. Kod nas nitko, škola nije ni otvorena. Ako ju otvore, poslat ću ga. Ali ako bude jedini neću. To mi je zbilja prevelika tlaka.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, to je lijepo, a ja bih takvu izjavu očekivala od svakog učitelja.
    Da, taj ucitelj je zaista covjek koji stoji iza svog stava. I ne dopusta da ga to sto drugi ucitelji ne zele djecu u skoli, odgovori od toga sto ih on zeli, i od toga da to kaze.

Bubilo, moj je zadnja dva tjedna sam u razredu. A koliko ih je u skoli pojma nemam. Trebalo ih je biti pet, ali ja sam vidjela samo jos jednog klinca, i to jednom. I znas sto? Uopce me nije briga.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Bubilo, moj je zadnja dva tjedna sam u razredu. A koliko ih je u skoli pojma nemam. Trebalo ih je biti pet, ali ja sam vidjela samo jos jednog klinca, i to jednom. I znas sto? Uopce me nije briga.
    Potpisujem od riječi do riječi, ni mene nije briga koliko će roditelja iz mog razreda poslati djecu u školu. Iako bi mi naravno bilo drago da ih pošalju svi.
    Ma i da je jedina.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Poštujem vaše mišljenje, ali ja se ne osjećam tako vezano uz to da mi je dijete jedino u školi. Ako mi pošalju anketu odgovorit ću sa DA. Ako me nazovu i kažu da je jedini od 5, reći ću da dolazi. Ako mi kažu da je samo on u cijeloj školi, reći ću, hvala ništa.

Uostalom, zašto lupetamo, nemamo pojma još što će se sad dogoditi...
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 20.05.2020. at 14:59

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I da, to hoće li baš moje dijete sad krenuti na nastavu ili neće, mi je zapravo trenutno manje važno.

Jako me zanima kako će ovo završiti i koliko će roditelja poslati djecu u školu ako ne narede da se mora. Ako to bude manje od 10%, samo ću opet zaključiti "jadna nam majka u ovom društvu".

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja još ne kužim zašto ni se neko morao izjašnjavati u grupu u svezi bilo kojeg pitanja

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ja još ne kužim zašto ni se neko morao izjašnjavati u grupu u svezi bilo kojeg pitanja
    Pa i ne moraju, ja recimo nisam, već sam samo javila učiteljici. Ali iz nekoliko upisa u grupi se može zaključiti da šaljem dijete u školu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda se može skužiti možda i ne.ali to nikome drugom ne ni trebalo biti važno
    Nego Dijana hoćete li imati i nastavu iz stranog jezika?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.05.2020. at 15:19

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čini mi se da je rečeno da će biti svi predmeti, ali nisam sigurna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Što s alergičarima kojima sada smeta pelud trave i šmrcaju?
    Po pulmo mog djeteta astma / alergije nisu komorbiditet za COVID-19 po trenutnim spoznajama. Ali, upute iz Stožera i iz HZJZ o povratku djece u škole 25.4. nisu bile jasne. Rečeno je, onda kad se govorilo otvaranju škola (Kaić, HZJZ, 25.4.), da "Neki nikako ne bi trebali natrag u školu: oni koji imaju teže kronične bolesti, srčane, plućne i metaboličke, učenici koji imaju poremećaje imunološkog sustava i koji u kućanstvu osove, kao i oni koji žive s djedovima i bakama, sa starijim osobama". Je li npr. alergijska astma teža kronična plućna bolest? Po pulmo mog djeteta je trebalo jasno reći - astma nije zasad dokazani komorbiditet za COVID-19, KOPB i cistična fibroza jesu. Ali, što onda sa školom za tu djecu? Kako u paralelci i online i školu normal i ko će to sve platit?

Dakle, odgovornost Stožer / HZJZ, vezano za povratak kroničara, baca na roditelje. Možda bi Stožer najrađe da ne ide nitko, ali kako će otvorit zemlju za turizam, a da djeca ne mogu u školu. A otvaranje zemlje za turizam je očito prioritet br. 1, dok djeca grcaju u tzv. online nastavi koja je većinom, uz rijetke iznimke - fakultetskog tipa - pročitaj od str. x do y i riješi od a do c, fotkaj i pošalji.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.05.2020. at 16:05

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nakon osmog dana škole (u razredu ih je 6) i vrtića (u grupi ih je 7), moji nikad nisu sretniji išli tamo. Vidim da im jako pašu male grupe. Klinka je rekla da joj u razredu fale još samo dvije najbolje frendice. Mali koji nije ljubitelj vrtića ide bez ikakvog otpora, rekao je da rade zanimljive stvari, tete i učiteljica im se očito mogu ful posvetiti i to se odmah vidi na njima.
    No, od ponedjeljka će se vrtić dosta napuniti, vidim po viber grupi, mnogi jedva čekaju. Za školu još nisam skužila vibru, ali sigurno će ih biti više od 6.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da je rečeno da će biti svi predmeti, ali nisam sigurna.
    Naši pitali rečeno je ne znamo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Šuška se da bi se i veliši mogli vratiti od 1.6. 3 tjedna u školu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Šuška se da bi se i veliši mogli vratiti od 1.6. 3 tjedna u školu.
    Ina33, nešto si načula ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod moje klinke istina pišu ispiti iza 1.6. ali uredno su pisali termini i iza 11.5. pa nisu održani

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Ina33, nešto si načula ?
    Na nekom portalu Danica se bilo šuškalo da će se vratiti, ali ako kužim Divjak je sad objavila da nema povratka za veliše do kraja šk. godine. Moju sam pitala načelno, ne bi se ona vraćala sve da je i jedina od odma doma. Ne može ona te promjene hendlat, 2 mjeseca govore kronični bolesnici oprez, već je 3 tjedna barem "hranim" time da možda njena astma nije takav bed, ali ne može se ona tek tako on-off isključivat/uključivat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.05.2020. at 16:44

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja vidla tablicu gdi piše da veliki ostaju doma

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon osmog dana škole (u razredu ih je 6) i vrtića (u grupi ih je 7), moji nikad nisu sretniji išli tamo. Vidim da im jako pašu male grupe. Klinka je rekla da joj u razredu fale još samo dvije najbolje frendice. Mali koji nije ljubitelj vrtića ide bez ikakvog otpora, rekao je da rade zanimljive stvari, tete i učiteljica im se očito mogu ful posvetiti i to se odmah vidi na njima.
    No, od ponedjeljka će se vrtić dosta napuniti, vidim po viber grupi, mnogi jedva čekaju. Za školu još nisam skužila vibru, ali sigurno će ih biti više od 6.
    I moji su sretni s malim grupama!
    Naša škola je stavila obavijest za ponedjeljak da se vraćaju 1-4 u školu

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    A našoj obavijest da "još uvijek ne znaju ništa" ?!?! I opet čekaju neku "odluku" MZO i GU, a vidim na indexu da opet "čuvalište" Lovrić proziva ministricu da "šalje nejasne poruke" i da "mora donijeti odluku o pokretanju nastave". Znači standardno "prebaci lopticu preko mreže" i krivi druge, sij kaos, pravi se nemoćnim jer "čekamo dodatne odluke" i ostali manevri izmotavanja i proizvodnje magle...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Od 28, prvi dan kad je bilo dopušteno, na trening ih je došlo 25. O kojem točno strahu pričamo?

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sve se zna, ali se svi prave blesavi!
    Zašto se sada roditelji boje poslati djecu u škole, a sva djeca uredno idi na treninge, igraju se po igralištima, slobodno rade sve što i inače?
    2 novozaražena u čitavoj Hrvatskoj?

Na našoj školi lijepo piše da nastava počinje i redovna i izborna za sve učenike 25.5.
    Na vrtiću piše da vrtić kreće s normalnim radom.

I opet roditelji ne bi.

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kod nas u školi će eng i vjeronauk biti na daljinu i dalje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo dobili mail od stručnih suradnica škole i traže do sutra do 10h da se izjasnimo kreće li dijete u školu. Meni je upala u oči rečenica da nastava na daljinu ide i dalje zaključno s 01.06. kako je objavljeno u Uputama.
    Po tome nastava kreće 01.06. ali ja to u Uputama ne vidim, možda im jr pobjeglo ono o čemu se šuška.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku

Bravo za vasu skolu!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Upsic
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 20.05.2020. at 21:03

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nas vrtic isto pocinje s radom od ponedjeljka tako da i srednjis krece

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jutros prva pitala u grupi s uciteljicom, i jedina rekla da moje dolazi... ostali šute...
    Ali mislim da će ih doći još,klinci su nastavili komunikaciju u svojoj grupi... vjerojatno me sad mrze oni koji će se morati vratiti s mora i sl. a taman su senpreselili na 4 mjeseca...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mitovski gdi to piše za školu na daljinu?
    Nama je učiteljica poslala poruku da će proslijediti materijal koji se radi u školi onima koji neće doći na nastavu

Vrijeska nitko se ne mora vratiti s mora ako neće,sve je još dobrovoljno
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.05.2020. at 21:19

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski gdi to piše za školu na daljinu?
    Nama je učiteljica poslala poruku da će proslijediti materijal koji se radi u školi onima koji neće doći na nastavu

Vrijeska nitko se ne mora vratiti s mora ako neće,sve je još dobrovoljno
    Pa napisala sam u mailu koji su nam poslale stručne suradnice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas to ne piše bar ne tako

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aha piše da škola na trećem ide do početka lipnja,nema decidirano datum
    Ali smo već odavno konstatirali da to na trećem nije online nastava

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama su isto poslali tu anketu u 9 navečer da odgovorimo do sutra u 10. Napisala da dolazi kliknula send i dalje me ne zanima što drugi odluče.

Trenutno radim 10+ sati svaki dan od doma a od idućeg tjedna to isto u firmi i jednostavno nemam vremena nakon toga se baviti ni onim minimumo koji je potreban uz ovaj način rada, mislim da zadnja dva tjedna ni ne znam što su radili, samo bi slikala i poslala zadaću. Ionako se radi o 4 tjedna pa kako bude-bude...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 21.05.2020. at 00:08

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod mene na portalu škole još su aktualne upute hzjz-a od 29.4. ..pa stvarno da se nitko nije potrudio bar staviti nove upute? I još je aktualna i izjava...dobra indikacija koliko se stvarno poziva djecu natrag.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji odredena epidemioloska logika u ovome obzorom na nacin izvodenja nastave ( cak i u teoriji da skole mogu zadovoljiti smjestaj svih ucenika u manjem broju).
    Prvo- srednja i visi razredi imaju predmetnu nastavu. Sto znaci seobu po kabinetima. Tome se moze doskociti da se ne sele, nije problem.
    Ali imaju predmetne profesore koji se izmjenjuju, odnosno osobe koje idu iz razreda u razred.
    Epidemioloski je pozeljno sprijeciti bilo kakvo mjesanje osoba u dugotrajnijem kontaktu ( prolazakpored nekog ma hodiku nije dugotrajan).
    U teoriji kada bi nastavnici cirkulirali po skupinama, a pojavi se slucajno netko zarazen cijela skupina i nastavnik koji je bio s njima ide u samoizolaciju.
    U slucaju predmetne nastave to bi prakticni znacilo da cijela skola nece raditi jer svi nastVnici moraju u samoizolaciju obzirom da su bili u kontaktu s ucenikom. U slucaju pak da slucajno nastavnik bude pozitivan svi razredi ( ili odredeni broj) moraju u samoizolaciju jer je bio s njima u kontaktu .
    Eto, nije da sam odusevljena, ali ima logike.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas se javilo 90% djece, tj. dvadesetak njih iz razreda.
    Novi Zg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eto u našoj školi ne postoji učiona u koju bi stao razred mog klinca da se poštuje sve odredbe od zadnjeg zaključka,a da su svi klinci na nastavi

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

@ sirius

Pa me znam baš koliko ima logike, jer nemaju nastavnici nikakav direktan kontakt s učenicima, kao što npr. imaju liječnici s pacijentima, ili tete u vrtiću s malom djecom. Ili ga bar ne moraju imati.

Prve klupe mogu biti prazne, i profesori mogu biti na bar 3 m udaljenosti od djece, tako da se ne može prenijeti virus. A djeca koliko smo vidjeli, izuzetno rijetko obolijevaju, jer ne sumnjam da bi nas u suprotnom mediji dobrano izbombardirali s tim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gdje ima volje, ima i nacina. Ovdje doista nema volje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moguce da je to sto Sirius prica zaista logika u pozadini ne slanja starije djece u skole. No, onda bi bilo u redu da se razlozi jasno objasne djeci, roditeljima i uciteljima. Ali i da se razmotri moze li se tome ipak doskociti, npr. ovako kako Dijana predlaze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Direktan kontakt jest kad boravis s nekim 45 minuta u zatvorenim prostoru i pri tome govoris. Sigurni djelite iste kapljice u zraku. Tako da to je bliski kontakt

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se javilo 90% djece, tj. dvadesetak njih iz razreda.
    Novi Zg.
    Buba vaših ima stvarno tako malo u razredu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, ja ću sad bubnuti i ostati živa.

Kad je već tako kako je i očito ostaje do daljnjeg, zašto predmetna nastava ne bi izgledala ovako (znam da ćete sada naći 1000 zamjerki):

nastavnik je u razredu sam, tumači gradivo , piše na ploču, a djeca od doma svi prate nastavu preko nekog ekrana.

Tu nema nikakvih kontakata, a djeca ipak imaju kakvu - takvu nastavu uživo.

Profa im nakon ispredavanog sata samo zada zadaću, djeca odmah pitaju ako im nešto nije jasno (bez sadašnjih dopisivanja) i eto.

Zapravo sam mislila da će tako nekako biti ova nastava na daljinu.
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 21.05.2020. at 09:49

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nebitno je je li kontakt direktni kad se radi o dugom boravku u zatvorenom prostoru.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    nastavnik je u razredu sam, tumači gradivo , piše na ploču, a djeca od doma svi prate nastavu preko nekog ekrana.

Tu nema nikakvih kontakata, a djeca ipak imaju kakvu - takvu nastavu uživo.
    u.
    Neki profači imaju takva predavanja ali samo neki.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2020. at 09:52

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neki nemaju nikakva predavanja i onda se cude kad kazem da je ova skolska godina piši propalo. U našoj grupi na whappu pitam jel ce ici djeca vasa u skolu i samo jedna mama je rekla ako bude normalna nastava i boravak. Jedna mi je poslala mimo grupe poruku ako idu svi ide i moje dijete?!? Aaahh...
    Posljednje uređivanje od mašnica : 21.05.2020. at 09:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozemo profesora staviti pred razred npr. u staklenu kutiju sa posebnim venztilacijom .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mozemo profesora staviti pred razred npr. u staklenu kutiju sa posebnim venztilacijom .

Pa i mozemo, ako je to razlog. Podijelit prostoriju u dva dijela pleksiglasom il necim... drzat modularnu nastavu. Svasta se moze... barem planirat za jesen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •