Stranica 105 od 123 PrviPrvi ... 55595103104105106107115 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,201 do 5,250 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Nego prvo osigurajmo da se novci koje sada drzava uzima koriste na transparentan i posten nacin. A onda razmotrimo jesu li potrebni novi porezi.
    Slazem se.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ima, ali mislim da to nisu škole u koje bi većina građana htjela poslati svoje dijete (možda tek jedna ili dvije su se počele razvijati)
    Ni poslodavci nemaju najpozitivniji stav prema diplomcima privatnih visokih učilišta (i tu dolazi do pomaka, ali sporog jer sve dok se reklamiraju da može i bez mature, diploma javnog sveučilišta više vrijedi)
    Ne da moze i bez mature, nego moze i bez cetverogodisnje skole. Cash and carry.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne. Nego prvo osigurajmo da se novci koje sada drzava uzima koriste na transparentan i posten nacin. A onda razmotrimo jesu li potrebni novi porezi.
    zašto?
    pa porezna politika ne služi samo punjenju proračuna
    i ne svodi se sve na računice
    nego poreznom politikom možeš stimulirati ili destimulirati određene djelatnosti
    pa ako kreneš npr oporezivati imovinu koja nije kapitalizirana ili rentnu ekonomiju, destimuliraš mrtve kapitale ili masovni turizam

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    e da, tu se ocito duboko razilazimo.
    ja smatram da svijet nije mjesto neogranicenih resursa, pa da svi imamo jednake prilike da grabimo i grabimo dokle god nam treba. Nego da su resursi itekako ograniceni, a mi ih moramo pokusati sto pravednije podijeliti. Takodjer smatram da nismo svi rodjeni s jednakim prilikama te da bi se kao drustvo trebali jako truditi da te pocetne razlike umanjimo kako bi sva nasa djeca imala sto jednakije sanse. U tom kontekstu meni je poptuno razumljivo zasto gosp Horvatincic treba placati znacajno vise poreze od gosp Marice koja radi u Konzumu, te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
    o dodatnim nepravdama, pocevsi od one privatizacijske, koje su nase drustvo raslojile i gdje nema govora o stjecanju pocetnog kapitala krvlju, znojem i suzama da ni ne pocinjem.
    Naravno. Problem je samo u tome da si Horvatinčić nikad neće isplatiti mjesečnu plaću 80.000 kn. I drugo, što tih Horvatinčića nema na bacanje i nema ih dovoljno da ima dovoljno za zdravstvo za sve Perice u mirovini i bolje školstvo za sve sinove svih Marica.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo progresivno oporezivanje takvo da ti s placom od 8000 kn placas 24% poreza na placu, a Horvatincic s 80000 kn 36 %. Dakle niti dupla stopa za 10 puta vecu placu. Mozemo naravno trazi potpuno subvencionirane i javno dostupne vrtice. I ukidanje statusa majke odgajateljice asap.
    Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 01.07.2020. at 11:00

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima, ali mislim da to nisu škole u koje bi većina građana htjela poslati svoje dijete (možda tek jedna ili dvije su se počele razvijati)
    Ni poslodavci nemaju najpozitivniji stav prema diplomcima privatnih visokih učilišta (i tu dolazi do pomaka, ali sporog jer sve dok se reklamiraju da može i bez mature, diploma javnog sveučilišta više vrijedi)
    U Zagrebu postoje odlične American i British school koje koštaju puno više od spomenutih 30.000 kn, samo što su zbog svoje cijene (70 000 - 150 000 kn) dostupne samo najbogatijem sloju građana RH.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Naravno da je. A ja se jos jako dobro sjecam na koliko apsurdno niskoj granici je prije pocinjalo 35% poreza.

Sto se ogranicenih resursa tice - naravno da su ograniceni. Ali ako netko misli da ce svznajuca svevideca pravedna drzavna glava odlucivati kome koliko treba oduzeti i kome nazad dati i da ce tako biti pravednije - mogu samo napisati: hahaha. Totalni paternalizam i tretiranje vecine kao nesposobne da sami se pobrinu za sebe. Ja vjerujem u to da je svacija duznost prvo dati sve od sebe i da trud i uspjeh treba nagradjivati a ne penalizirati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U Zagrebu postoje odlične American i British school koje koštaju puno više od spomenutih 30.000 kn, samo što su zbog svoje cijene (70 000 - 150 000 kn) dostupne samo najbogatijem sloju građana RH.
    i nisu prazne

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ograničenost resursa je jedan vrlo magloviti koncept. Naravno, Zemlja je konačna i resursi su ograničeni. Međutim, dok je prije 50 godina više od pola čovječanstva živjelo u ekstremnom siromaštvu, danas je to oko 13% (naraslog!) čovječanstva (čitam Factfulness :D ). Sve na istoj Zemlji. Ne čini se da je nužno fokusirat se na 1% najbogatijih da bi ostalima bilo bolje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    zašto?
    pa porezna politika ne služi samo punjenju proračuna
    i ne svodi se sve na računice
    nego poreznom politikom možeš stimulirati ili destimulirati određene djelatnosti
    pa ako kreneš npr oporezivati imovinu koja nije kapitalizirana ili rentnu ekonomiju, destimuliraš mrtve kapitale ili masovni turizam
    Ok, ovo je koncept o kojem bi se (meni) dalo razmisliti. Ali svakako ne bez racunice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji i francuski vrtić i osnovna škola, i njemački isto tako .i međunarodna škola i IB program ...
    na svakome je da odluči u što će i kako uložiti svoj novac, pa tako i u obrazovanje djece

to što te škole postoje ne znači da su idealne za većinu naše djece pa da težimo da nam se dijete upiše u takvu školu (ja npr. ne bih, jer primarno rade po stranim programima, a moja obitelj trenutno živi u HR i djeca slijede obrazovni tijek naše države... da planiram uskoro odseliti, onda bih možda i razmišljala o tome)

s obzirom da znam pobliže o nekim školama, možemo secirati do sitnih detalja, pa i do sastava učenika i kvalitete samih nastavnika, ali mislim da ovo nije ni vrijeme ni mjesto za to

i iz naših "običnih" škola proizlaze izvrsni stručnjaci, znanstvenici ... i više je takvih izvrsnih čije su mame Marice nego tate g. Navedeni ...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i iz naših "običnih" škola proizlaze izvrsni stručnjaci, znanstvenici ... i više je takvih izvrsnih čije su mame Marice nego tate g. Navedeni ...
    točno. mm, njegov brat, moj brat i ja smo djeca Marica, a takvih imam xy i u obitelji i među prijateljima

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je. A ja se jos jako dobro sjecam na koliko apsurdno niskoj granici je prije pocinjalo 35% poreza.

Sto se ogranicenih resursa tice - naravno da su ograniceni. Ali ako netko misli da ce svznajuca svevideca pravedna drzavna glava odlucivati kome koliko treba oduzeti i kome nazad dati i da ce tako biti pravednije - mogu samo napisati: hahaha. Totalni paternalizam i tretiranje vecine kao nesposobne da sami se pobrinu za sebe. Ja vjerujem u to da je svacija duznost prvo dati sve od sebe i da trud i uspjeh treba nagradjivati a ne penalizirati.
    Tako je, isto i ja doživljavam njihovu poreznu politiku.
    Ajmo se maknuti od Horvatinčića i sličnih kriminalaca i uzeti za primjer obične ljude koji dobro zarađuju.
    Evo, možemo mene.
    Nisam ništa naslijedila niti su moji roditelji dobili ikakav stan iako su oboje deficitarnih struka (zdravstvo), zapravo zadnju ratu stambenog kredita su uplatili jednu godinu prije mirovine. I suludo mi je pročitati da su se naši roditelji nadobivali nekakvih stanova (koji? Čiji? Moji očito nisu bili "podobni", ali i drago mi je da nisu) pa što se sada mi bunimo oko plaćanja dodatnih poreza.
    Da, naslijedit cu jedan dan stan od roditelja, još su oboje živi i zdravi, hvala Bogu.
    Za svoj stan plaćam kredit svaki mjesec kao i većina drugih.
    Ali evo, dobro zarađujem, za hrvatske prilike jako dobro.
    Sve sam postigla učenjem, radom i trudom (i uz malo sreće, moraju se ipak neke stvari poklopiti).
    Odmah da se obranim od napada - ne mislim da mnogi drugi nisu zaslužili jer, velim, potrebno je puno faktora, a i sreća je jedan od njih.
    I uopce me ne smeta što putem poreza uplaćujem u proračun 10 x više nego moja mama liječnica i smatram da tako i treba, meni je ok da velik dio mojih primanja odlazi na opće dobro.

Ali me smeta, tj muka mi je od ove nasilne, agresivne porezne reforme koja ima za cilj da ja uplaćujem 20x više i krpam proračunske rupe jer eto, dobro mi je i imam?!?
    To je pravedno i poticajno?
    Nadam se da su svjesni činjenice da vecina stranih korporacija isplaćuje plaće bruto.

Cijenim rad i entuzijazam Mozemo, posebno Tomislava i Danijelu, autentični su i jednostavno vjerujem da rade u najboljoj namjeri.
    Sigurna sam da su svjesni da im je ekonomski program bolna točka i da slušaju što im se govori. Nadam se da ce u tom segmentu rasti i razvijati se i ne gubiti glasove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A sto kazete na ovo da oboljeli od covida-19 ne mogu glasati. Ako se to ne promijeni, jedino sto cu ja zaokruziti na izbornoj listi, bit ce nadopisana opcija po kojoj odbijam glasat zbog krsenja ljudskih prava zajamcenih Ustavom RH.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja procitala Ustavni sud je reagirao. DIP se mora ocitovati u roku od 24 sata.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a522628...u-24-sata.html
    Posljednje uređivanje od spajalica : 01.07.2020. at 14:57

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To što načrčkaš na papir vidi samo komisija, a njih boli kuki, niti su odgovorni za to kako su izbori raspisani. To je ko kad se penzioneri svade s trgovkinjom jer su cijene porasle.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.07.2020. at 15:21

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nije mi bitno tko vodi. Bitno mi je na osobnoj razini ne davati legitimitet necem takvom sudjelovanjen i glasanjem. Samo ne znam jel onda bolje ne izac uopce na izbore. No, vidjet cemo sto kaze dip.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dojmovi sa sinocasnjeg suceljavanja :
    Bubalo - ugodno iznenadjenje, vrlo korektan i ugodan sugovornik, konkretan u odgovorima na pitanja, a naslo se tu, naravno, i par domoljubnih floskula za malo desnije glasace :D
    Sincic - izgubljen u vremenu i prostoru, vrlo destruktivan, imam dojam da je dosao tek reda radi da izbrblja tih nekoliko recenica koje Zivi zid vrti od pocetka svog postojanja i da se vrati nazad u svoj mir :D
    Coric - nadmen, bahat, antipatican, nisam iskreno ni pohvatala sto govori od njegovog "tko je kao ja" stava.
    Selak - ugodna, stalozena, konkretna, voljela bih cak da je u nekim trenucima bila malo ostrija kada je trebalo biti, gubila se na momente.
    Tomasevic - nabrijan stav, malo toga smo culi od konkretnih mjera i brojki, napadacki raspolozen ali imam dojam da je kvalitetan politicar, samo da unese malo politicke tolerancije u svoj stav
    Ostojic - privlacio je paznju doskocicama, gestikulacijom, vidi se da je iskusan i prekaljen politicar ali vec isluzen. Uz Bubala i Selak Raspudic, jedini iznio konkretne mjere i poteze kad su mu postavljena pitanja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bubalo? to je onaj koji je nebrojeno puta naglasavao da ima cetvero djece i kako je jako sretan zbog toga? jer to je sto? pokazatelj dobrog politicara?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gledala sam Selak na sučeljavanju s Dalijom. Tamo mi je u više navrata zvučala isprazno, kao osoba koja umije elokventno pričati o stvarima o kojima nema pojma, a da toga možda ni sama nije svjesna (to je posebno došlo do izražaja kad su se dotakle teme antikorupcije). I ne sviđa mi se što izbjegava konkretne odgovore na pojedina pitanja.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    bubalo? to je onaj koji je nebrojeno puta naglasavao da ima cetvero djece i kako je jako sretan zbog toga? jer to je sto? pokazatelj dobrog politicara?
    Sad si me podsjetila na onoga "liberala" s predsjedničkih izbora koji je isto više puta podijelio informaciju kako je otac, a onda nekontrolirano napao Kolindu zato što zapisuje Znaju ta sučeljavanja biti zabavna

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jučer sam pogledala sučeljavanje Katarine Peović i Davora Huić. Peović je uspjela verbalizirati puno toga s čim se nikako ne bih složila, a Huić obrnuto .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nakon onog katastrofalnog suceljavanja u X. izbornoj jedinici koje sam gledala na RTL-u, meni su jucer svi djelovali kao klasa iznad (al opet sam gledala samo pola sata). Barem po elokvenciji i pristojnosti. Po istome je sve skupa bilo i iznad onih predsjednickih debata. To je pozitivno.

Negativno je sto opet nisam cula nista konkretno (odnosno nista o tome kako postici to sto svi zelimo postici) i sto mi je sve skupa bilo jako blijedo, rezignirano i bezidejno.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene je isto Bubilo podsjetio na oca dvoje djece iz predsjednicke kampanje, Coric standardno HDZovo prenemaganje i ocito laganje- odlicno je bilo kad mu je Tomasevic vratio da nema sto pricati o broju radnih mjesta kad se jos nismo vratili na broj od prije zadnje krize. Sincic stvarno ne zasluzuje ni komentar, sa svoje 3 floskule na kojima je izgradio politicku karijeru i dogurao do europarlamenta, Ostojic mi je bio uvjerljivo najantipaticniji sa svojim patroniziranjem i mensplejnanjem. Selak prodaje prazne poruke, ponovo se nije htijela jasno izjasniti oko abortusa i ponovo nam je objasnjavala da nije da se nece izjasniti nego nece “komunicirati tu osjetljivu temu”, na kraju je zablistala kad je Mozemo pozvala u koaliciju, valjda da pokaze svu svoju sirokogrudnost, a i kaze svidjele su joj se “zelene i neke druge politike”. Izazvala mi susramlje. TT je, meni pristranoj, bio televizor u boji za cijelo drustvo. Jasno je komunicirao koji su planovi koalicije, sto su prioriteti i u kojem bi smjeru vodio zemlju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se skroz odmaknula od izbora i dobro mi ide, osim ove teme koju pratim.
    tesko se mogu natjerati procitati ijedan program, kad on realno nema veze s onim sto stranke rade. ponekad mislim da ni sami clanovi pojedinih stranki nemaju pojma sta im pise u programima.
    ovaj put cak imam i volju zaokruziti nekog. jos nisam odlucila za koga.
    pa pisem svoje misljenje o strankama koje, nisam analizirala, nisam citala programe, nisam nista. No iskreno, mislim da je takva vecina birackog tijela.

HDZ- nije moje stranka, ne svidjaju mi se, a trenutni lider te stranke mi je tako antipatican, da mi ne pada pozeljet ga jos vidjati na ekranima. njegovi odgovori na pitanja tipa sta misite o crnoj majici? mislim da su zgodne za hladnije vrijeme ali bijele maj9ie su ultimativni hit. zato se mi u HDZu zalazemo za bijele majice od lana. Mi u HDZ imamo program sadnje lana i dizanje tog segmenta nase poljoprivrede na noge s poticajima i EU...... dakle pitanje majica odredjene boje dobijes sve o lanu.
    SDP- ili ti ga OMG stranka. Dakle bliski su mi po svojim uvjerenjima. ali Bernardic kao lider je jednako dobar kao i ja za sefa kuhinje Esplanade. Kuham ja OK, jestivo je, al nit znam dekorirat nit imam maste.
    MOST- s novim likovima, bracni par, Raspudic, pokusavaju skroz maknuti fokus sa sebe i njihovim gluposti koje su napravili na prethodna dva izbora. A Raspudici s naslikavanjem su mi koma. Lijepi smo, elokventni smo, pa na svako pitanje necemo odgovoriti jer nije dovoljno doraslo nasim vrlinama. Dodju mi ko Kardashian klan, MOSTA.
    DOmovinski pokret, ili ti ga pjevam, zlo ne mislim al kad zinem objasnim vam di zivite i ja cu tako nastaviti, pa ce vam biti mozda i gore.
    MOzemo, stranka ekipe koja zeli promjene. jasno im je da ne mogu pojedinacno pa su koalirali. sto je super, ali RF jednostavno odskace i kvari im sliku. Vjerujem da moraju stasati. Ali da im RF kvari rejting, bar u mom mikrookruzenju kvari.
    Pametno i njihova koalicija. O njima jako malo znam., ne iskacu mi nigdje, ne dominiraju medijima. ili onim koje ja gledam
    Zivi zid, mislim da bi trebali preimenovati se iz Zivog u Vegetriajuci zid. Jel Pernar opet sa Sincicem ili se jos dure jedan na drugog?
    HNS, oni ako prodju izborni prag ce se kao suncokret zakrenuti prema suncu i zivjeti sretno jos 4 godine. Mada ta stranka je umrla vec davno.

Ostale stranke ne znam ni nabrojati. Navodni ih ima jako jako puno. Jasno mi je da ovo ne doprinosti raspravi, ali kao sto rekoh. uvjerena sam da u RH je vecina glasaca ovakvog tipa.
    Kako nisam ekonomski strucnjak, a ipak me ekonomije zanima, jer realno to je ne samo moj, vec zivot svih nas, tesko mogu razmisaljti jel neki progam u tom smislu izvediv ili ne. Boli me sto smo drzava od 4 milijuna stanovnika a da bas nemam niti jednog covjeka s vizijom kako nas izvuci iz rupe u koju smo upali. Vjerujem da takvih ljudi ima, ali u njima nema volje za uplitanje u politiku. Zalosno.

Zao mi je sto moje vidjenje je isprazno, ali ove izbore sam nit ljuta, nit bijesna, nit entuzijasticna nista, bas nista.
    do nedjelje cu se odluciti sto i kome dati svoj glas. ali znam da vodecim trenutno strankama sigurno necu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i TT zaključi cijelu raspravu s temom o pobačaju ...
    provokacije radi ...

u ovim izborima bi najmanje trebalo biti svjetonazorskih tema, treba nam razvoj gospodarstva, zapošljavanje ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 02.07.2020. at 09:25

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa temu pobacaja su u kampanju donijeli Nino i Miro- ne TT sto je i rekao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sto kazete na ovo da oboljeli od covida-19 ne mogu glasati. Ako se to ne promijeni, jedino sto cu ja zaokruziti na izbornoj listi, bit ce nadopisana opcija po kojoj odbijam glasat zbog krsenja ljudskih prava zajamcenih Ustavom RH.
    Tako i ja masem raznoraznih vilama, a njih redom boli njonja. Nisu mi rekli da ne smiem glasati, ali ne mogu jer ne zelim putovati minimalno osam sati u jednom smjeru.

Stvarno mi je prvi put u zivotu zao sto ne mogu nekome dati glas i podrzati ga/ih u tome da ukinu pravo glasa dijaspori. Apsurd, kao sto je Kovac i rekao.

(Eto, korona je jos jedan od razloga za hebeno dopisno glasanje koje Hrvatska nema.)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kanga, ne sjećam se više puno što su govorile Selak i Orešković, ali sjećam se da je Orešković imala nekoliko točaka za borbu protiv korupcije, i da je jedna od njih bila osnivanje nezavisnog tijela koje će pregledavati zakone kako ne bi u njima bilo podloge za korupciju. Tu sam se složila sa Selakicom - to upravo jest posao političara u Saboru, zato su tamo, zato su izabrani, da bi donosili kvalitetne zakone. Njihov je posao da donose zakone koji neće biti podloga za korupciju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u ovim izborima bi najmanje trebalo biti svjetonazorskih tema, treba nam razvoj gospodarstva, zapošljavanje ...
    i ne samo ovim. na svim...
    samo na ovim umjesto gdje si bio '91, ustasa, partizana i sl. okrenuli su se aktivno zenskom tijelu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ispravite me ako griješim, nisam ni približno sve pratila, ali meni se čini da se tema pobačaja nametnula jedino putem odgovora na novinarska pitanja o pobačaju? Nije da je netko istaknuo tu temu u kampanji ili programu kao ključnu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, to je prilično važna tema, a nije da se bezveze izvlači. Hrvatska ima prastari zakon o pobačaju, i jasno je da će se kad tad morati uhvatiti u koštac s donošenjem novog zakona. Pred izbore je bome itekako važno znati što stranke planiraju za taj zakon. Uopće, taj trend da se ljudi iz stranaka prave da im ideološka pitanja 'nisu važna' (Most, Živi zid) je potpuno besmislen.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa je, ne kažem da nije trebalo postaviti pitanja o pobačaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko nije rekao da je nevažna tema, ali je glavna tema medijskih izvještvanja i nadmetanja/podmetanja suprotstavljenih strana

Takvi emocionalno teški zakoni se spuštaju na razinu najnižih "strasti" opće publike ...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo linkam Duhačeka za odgovor: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2194690.aspx

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako bi vi organizirale glasanje bolesnih od korone?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da trebaju imati mogucnost glasanja.

ove koji su u samoizolaciji bih stavila u neki period. npr. glasaju od 19-20 sati. ili tako nesto.
    bolesnim? iskreno do ovih izbora nisam ni razmisljala sto je s bolesnim. ako sam dobro nekad shvatila do njih odlazi biracki odbor doma.
    sto s ovim koji su zarazeni. pa mogu i do njih biracki odbor doci, jer ako imaju zastitne maske, rukavice, nakon toga pranje ruku i dezinfekcija mislim da bi bilo OK. taj kontakt ne bi trebao biti dulji od par minuta. sad vec znamo nesto o bolesti pa mislim da je ovo skroz OK.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 02.07.2020. at 10:05

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mogu postojati i mobilni specijalno opremljeni/obuceni timovi za glasanje zarazenih koji nisu nuzno povezani s njihovim glasackim mjestom - odnosno ne moraju nuzno ti isti ljudi ici do njih.

I ovo bi sad trebala biti motivacija za omogucivanje elektronskog glasovanja ubuduce.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

birački odbori? Ima li volontera?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mogu postojati i mobilni specijalno opremljeni/obuceni timovi za glasanje zarazenih koji nisu nuzno povezani s njihovim glasackim mjestom - odnosno ne moraju nuzno ti isti ljudi ici do njih.

I ovo bi sad trebala biti motivacija za omogucivanje elektronskog glasovanja ubuduce.
    Timovi sastavljeni od koga?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Timovi sastavljeni od koga?
    Od ljudi koji su za to adekvanto placeni, a koji i inace mogu biti clanovi birackog odbora. Vjerujujem da bi ih se naslo mnogo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

birački odbori? Ima li volontera?
    Plaćeni su 500 kn za jedan dan ... mislim da za tu lovu dvoje od njih desetak mogu napraviti đir po mjesnoj zajednici/selu/ulici-ili-već-kako-su-već-organizirani

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Plaćeni su 500 kn za jedan dan ... mislim da za tu lovu dvoje od njih desetak mogu napraviti đir po mjesnoj zajednici/selu/ulici-ili-već-kako-su-već-organizirani
    Evo sto idu do zarazenih nek plate 1000 i daju im svu zastitnu opremu. I nece bit problema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se ne mogu nacudit tome sto se ljudi zale da ne mogu glasovat bolesni od korone :/. Meni je vide cudno sto nisu maske obavezne za sve koji idu na biralista (a u prometu jesu). Ako bas tih x ljudi mora glasovat, ja bih njima dozvolila elektronski. Kako inace glasuju gripozni, virozni, ljudi po bolnicama? Koronasi su nesto spesl u odnosu na njih? Ne razmumijem, stvarno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2020. at 10:20

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne mogu nacudit tome sto se ljudi zale da ne mogu glasovat bolesni od korone :/. Meni je vide cudno sto nisu maske obavezne za sve koji idu na biralista (a u prometu jesu). Ako bas tih x ljudi mora glasovat, ja bih njima dozvolila elektronski. Kako inace glasuju gripozni, virozni, ljudi po bolnicama? Koronasi su nesto spesl u odnosu na njih? Ne razmumijem, stvarno.
    X

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi u bolnicama pretpostavljam mogu zatraziti da netko dodje do njih? Isto tako ljudi koji su doma bolesni mogu to zatraziti? I inace ljudima koji nisu u stanju glasati dolaze doma biracki odbori. Znam da su moji prijatelji koji su bili u odoborima odlazili ljudima kuci.

Da, problem je kad se cijeloj grupi ljudi zabranjuje glasanje na temelju toga sto su bolesni. Nikome od tih koje ti navodis glasanje nije zabranjeno.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 02.07.2020. at 10:29

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samoizolirani mogu, aktivno bolesni ne mogu - 568 (piše jutros na brojaču... od toga zasigurno ima i djece koja nemaju pravo glasa)

Još jedna tema kojom se bave mediji, umjesto važnijih tema... i fokus se prebacuje na nevažne stvari

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne znam bi li se mnogi našli, možda i bi, nisam sigurna.
    Ne znam jeste li uhvatili Milanovića kad je rekao da se on što se tiče izbora najviše brine za to da se neće odazvati dovoljan broj ljudi koji su se javili za biračke odbore, jer će ti ljudi realno biti prilično izloženi zarazi (bez obzira na potvrđene koronaše).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Samoizolirani mogu, aktivno bolesni ne mogu - 568 (piše jutros na brojaču... od toga zasigurno ima i djece koja nemaju pravo glasa)

Još jedna tema kojom se bave mediji, umjesto važnijih tema... i fokus se prebacuje na nevažne stvari
    Protuustavni propisi nisu nevazna tema. Naprotiv.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja ne znam bi li se mnogi našli, možda i bi, nisam sigurna.
    Ne znam jeste li uhvatili Milanovića kad je rekao da se on što se tiče izbora najviše brine za to da se neće odazvati dovoljan broj ljudi koji su se javili za biračke odbore, jer će ti ljudi realno biti prilično izloženi zarazi (bez obzira na potvrđene koronaše).
    Evo, ako upute poziv, ja cu se javiti da obilazim zarazene u svom kraju koji zele glasat. Ne moraju mi ni duplo platit.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •