Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
OK, onda nek uvedu još jedan porezni razred, ali s druge strane zašto bih ja očekivala da mi Horvatinčić plati zdravstveno?! Zašto se sama ne potrudim i zaradim 80.000?!
e da, tu se ocito duboko razilazimo.
ja smatram da svijet nije mjesto neogranicenih resursa, pa da svi imamo jednake prilike da grabimo i grabimo dokle god nam treba. Nego da su resursi itekako ograniceni, a mi ih moramo pokusati sto pravednije podijeliti. Takodjer smatram da nismo svi rodjeni s jednakim prilikama te da bi se kao drustvo trebali jako truditi da te pocetne razlike umanjimo kako bi sva nasa djeca imala sto jednakije sanse. U tom kontekstu meni je poptuno razumljivo zasto gosp Horvatincic treba placati znacajno vise poreze od gosp Marice koja radi u Konzumu, te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
o dodatnim nepravdama, pocevsi od one privatizacijske, koje su nase drustvo raslojile i gdje nema govora o stjecanju pocetnog kapitala krvlju, znojem i suzama da ni ne pocinjem.