Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa naravno da poduzetnici rade s drzavom, problem je kad krupne natjecaje dobivaju ako su pritom savjetnici premijera, jer je to ociti sukob i teresa. Ideja preraspodjele kao sto je ponovljeno milijon puta odnosi se na progresivno oporezivanje, a ne na uzimanje viska sladoleda iz frizidera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da poduzetnici rade s drzavom, problem je kad krupne natjecaje dobivaju ako su pritom savjetnici premijera, jer je to ociti sukob i teresa. .
    Slažem se, ali zato bi trebao postojati zakon i provoditi se
    Ali kod nas se uvriježio izraz i uhljeba (bilo tko zapsolen u nekom javnom sektoru je odmah loš), i bilo kakva suradnja s državnom i javnom nabavom se osuđuje ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.07.2020. at 09:53

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, ali zato bi trebao postojati zakon i provoditi se
    Ali kod nas se uvriježio izraz i uhljeba (bilo tko zapsolen u nekom javnom sektoru je odmah loš), i bilo kakva suradnja s državnom i javnom nabavom se osuđuje ...
    zakon postoji ali je sukob interesa u javnoj nabavi teško dokazati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na progresivno oporezivanje, a ne na uzimanje viska sladoleda iz frizidera.

Vrstu progresivnog oporezivanja imamo i sada. Ako netko i ima malo višu plaću, više i plaća državi. (A da ne kažem i lokalni pravilnici i nameti npr. u ZG očiti primjer plaćanja vrtića u kojem se obitelj s dva zaposlena člana s plaćom većom od minimalca "kažnjavaju" i plaćaju 600 kuna ... )

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vrstu progresivnog oporezivanja imamo i sada. Ako netko i ima malo višu plaću, više i plaća državi. (A da ne kažem i lokalni pravilnici i nameti npr. u ZG očiti primjer plaćanja vrtića u kojem se obitelj s dva zaposlena člana s plaćom većom od minimalca "kažnjavaju" i plaćaju 600 kuna ... )
    Imamo progresivno oporezivanje takvo da ti s placom od 8000 kn placas 24% poreza na placu, a Horvatincic s 80000 kn 36 %. Dakle niti dupla stopa za 10 puta vecu placu. Mozemo naravno trazi potpuno subvencionirane i javno dostupne vrtice. I ukidanje statusa majke odgajateljice asap.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo progresivno oporezivanje takvo da ti s placom od 8000 kn placas 24% poreza na placu, a Horvatincic s 80000 kn 36 %. Dakle niti dupla stopa za 10 puta vecu placu. Mozemo naravno trazi potpuno subvencionirane i javno dostupne vrtice. I ukidanje statusa majke odgajateljice asap.
    OK, onda nek uvedu još jedan porezni razred, ali s druge strane zašto bih ja očekivala da mi Horvatinčić plati zdravstveno?! Zašto se sama ne potrudim i zaradim 80.000?!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

OK, onda nek uvedu još jedan porezni razred, ali s druge strane zašto bih ja očekivala da mi Horvatinčić plati zdravstveno?! Zašto se sama ne potrudim i zaradim 80.000?!
    e da, tu se ocito duboko razilazimo.
    ja smatram da svijet nije mjesto neogranicenih resursa, pa da svi imamo jednake prilike da grabimo i grabimo dokle god nam treba. Nego da su resursi itekako ograniceni, a mi ih moramo pokusati sto pravednije podijeliti. Takodjer smatram da nismo svi rodjeni s jednakim prilikama te da bi se kao drustvo trebali jako truditi da te pocetne razlike umanjimo kako bi sva nasa djeca imala sto jednakije sanse. U tom kontekstu meni je poptuno razumljivo zasto gosp Horvatincic treba placati znacajno vise poreze od gosp Marice koja radi u Konzumu, te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
    o dodatnim nepravdama, pocevsi od one privatizacijske, koje su nase drustvo raslojile i gdje nema govora o stjecanju pocetnog kapitala krvlju, znojem i suzama da ni ne pocinjem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
    .
    kod nas još uvijek sin gospođe Marice i sin "g. Navedenog" sjede u istoj klupi i uče iz istih knjiga

dakle, osnovni preduvjet o kojem govoriš tj. iste šanse je zadovoljen

možemo dalje govoriti o materijalnim uvjetima tj. razlikam, ali toga je uvijek bilo i bit će, utopija je misliti da neće biti bogatih i da neće biti siromašnih i da je moguće dovesti društvo u takav balans da svi imaju iste polazne točke

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kod nas još uvijek sin gospođe Marice i sin "g. Navedenog" sjede u istoj klupi i uče iz istih knjiga

dakle, osnovni preduvjet o kojem govoriš tj. iste šanse je zadovoljen
    šta u hrvatskoj nema privatnih škola koje koštaju 30000+ kn godišnje?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

e da, tu se ocito duboko razilazimo.
    ja smatram da svijet nije mjesto neogranicenih resursa, pa da svi imamo jednake prilike da grabimo i grabimo dokle god nam treba. Nego da su resursi itekako ograniceni, a mi ih moramo pokusati sto pravednije podijeliti. Takodjer smatram da nismo svi rodjeni s jednakim prilikama te da bi se kao drustvo trebali jako truditi da te pocetne razlike umanjimo kako bi sva nasa djeca imala sto jednakije sanse. U tom kontekstu meni je poptuno razumljivo zasto gosp Horvatincic treba placati znacajno vise poreze od gosp Marice koja radi u Konzumu, te duboko vjerujem da i sin gospodje Marice ima pravo na kvalitetne skole, koje mu mama ne moze platiti taman radila 24/7 narednih 100 godina, nego da smo mi duzni sinu gospodje Marice o omoguciti dobre skole.
    o dodatnim nepravdama, pocevsi od one privatizacijske, koje su nase drustvo raslojile i gdje nema govora o stjecanju pocetnog kapitala krvlju, znojem i suzama da ni ne pocinjem.
    Naravno. Problem je samo u tome da si Horvatinčić nikad neće isplatiti mjesečnu plaću 80.000 kn. I drugo, što tih Horvatinčića nema na bacanje i nema ih dovoljno da ima dovoljno za zdravstvo za sve Perice u mirovini i bolje školstvo za sve sinove svih Marica.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 01.07.2020. at 11:00

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Niti duplo veća stopa, ali je 15 puta veća uplata. Dakle, ja ne znam kako 15 puta više nije veći doprinos. Dapače, sigurna sam da je to 15 puta veći doprinos. S tim da izbacujem Horvatinčića iz argumentacije, jer pišem o poduzetnicima i drugima s visokim plaćama, a ne o kriminalcima.
    Naravno da je. A ja se jos jako dobro sjecam na koliko apsurdno niskoj granici je prije pocinjalo 35% poreza.

Sto se ogranicenih resursa tice - naravno da su ograniceni. Ali ako netko misli da ce svznajuca svevideca pravedna drzavna glava odlucivati kome koliko treba oduzeti i kome nazad dati i da ce tako biti pravednije - mogu samo napisati: hahaha. Totalni paternalizam i tretiranje vecine kao nesposobne da sami se pobrinu za sebe. Ja vjerujem u to da je svacija duznost prvo dati sve od sebe i da trud i uspjeh treba nagradjivati a ne penalizirati.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je. A ja se jos jako dobro sjecam na koliko apsurdno niskoj granici je prije pocinjalo 35% poreza.

Sto se ogranicenih resursa tice - naravno da su ograniceni. Ali ako netko misli da ce svznajuca svevideca pravedna drzavna glava odlucivati kome koliko treba oduzeti i kome nazad dati i da ce tako biti pravednije - mogu samo napisati: hahaha. Totalni paternalizam i tretiranje vecine kao nesposobne da sami se pobrinu za sebe. Ja vjerujem u to da je svacija duznost prvo dati sve od sebe i da trud i uspjeh treba nagradjivati a ne penalizirati.
    Tako je, isto i ja doživljavam njihovu poreznu politiku.
    Ajmo se maknuti od Horvatinčića i sličnih kriminalaca i uzeti za primjer obične ljude koji dobro zarađuju.
    Evo, možemo mene.
    Nisam ništa naslijedila niti su moji roditelji dobili ikakav stan iako su oboje deficitarnih struka (zdravstvo), zapravo zadnju ratu stambenog kredita su uplatili jednu godinu prije mirovine. I suludo mi je pročitati da su se naši roditelji nadobivali nekakvih stanova (koji? Čiji? Moji očito nisu bili "podobni", ali i drago mi je da nisu) pa što se sada mi bunimo oko plaćanja dodatnih poreza.
    Da, naslijedit cu jedan dan stan od roditelja, još su oboje živi i zdravi, hvala Bogu.
    Za svoj stan plaćam kredit svaki mjesec kao i većina drugih.
    Ali evo, dobro zarađujem, za hrvatske prilike jako dobro.
    Sve sam postigla učenjem, radom i trudom (i uz malo sreće, moraju se ipak neke stvari poklopiti).
    Odmah da se obranim od napada - ne mislim da mnogi drugi nisu zaslužili jer, velim, potrebno je puno faktora, a i sreća je jedan od njih.
    I uopce me ne smeta što putem poreza uplaćujem u proračun 10 x više nego moja mama liječnica i smatram da tako i treba, meni je ok da velik dio mojih primanja odlazi na opće dobro.

Ali me smeta, tj muka mi je od ove nasilne, agresivne porezne reforme koja ima za cilj da ja uplaćujem 20x više i krpam proračunske rupe jer eto, dobro mi je i imam?!?
    To je pravedno i poticajno?
    Nadam se da su svjesni činjenice da vecina stranih korporacija isplaćuje plaće bruto.

Cijenim rad i entuzijazam Mozemo, posebno Tomislava i Danijelu, autentični su i jednostavno vjerujem da rade u najboljoj namjeri.
    Sigurna sam da su svjesni da im je ekonomski program bolna točka i da slušaju što im se govori. Nadam se da ce u tom segmentu rasti i razvijati se i ne gubiti glasove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A sto kazete na ovo da oboljeli od covida-19 ne mogu glasati. Ako se to ne promijeni, jedino sto cu ja zaokruziti na izbornoj listi, bit ce nadopisana opcija po kojoj odbijam glasat zbog krsenja ljudskih prava zajamcenih Ustavom RH.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •