Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    bubilo, ja ti mogu reći iz prve ruke za javne natječaje da nisu svi namješteni, ali velik broj jeste
    to se lijepo vidi u uvjetima sposobnosti ponuditelja koji se propisuju u DON-u
    i nije uopće stvar u tome koliko je država kome dala za posao (iako je jako zanimljiva priča o korona stranici, koju bih osobno nazvala "ratnim" profiterstvom, a državu koja je platila taj iznos u najmanju ruku glupom) nego kako se do poslova dolazi - preko veza i poznantsava
    stvar je u prenapuhanim cijenama koje ponuđači u dealu nude, stvar je u raspoređivanjima nabava među konkurentima
    (za ovaj lot ću se javiti ja, a za drugi lot se javi ti)
    cijeli sustav je koruptivan uz nekoliko iznimki, a njihova nekoruptivnost je posljedica najčešće neiskustva ili (češće) stranog vlasništva zbog kojeg ne ovise o poslu s državom
    javnom nabavom je stvorena iluzija postojanja konkurencije na tržištu, a točno se zna da neke poslove nema šanse da ih dobije itko "s ulice"
    iznimke postoje, naravno, ali dominantno je ovako kako sam napisala
    I zasto ne rijesiti prvo to pa vidjeti gdje smo? A onda razmisljati o porezima.

Sasa, na to pitanje cu ti odgovoriti kad vidim brojke "Fer i ne-fer" kategorije me se kad je rijec o porezima ne ticu... Tice me se blagostanje iznajmljivaca i blagostanje drzave. Odnosno kako naci balans u kojem je korsit optimalna za svih.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku

Sasa, na to pitanje cu ti odgovoriti kad vidim brojke "Fer i ne-fer" kategorije me se kad je rijec o porezima ne ticu... Tice me se blagostanje iznajmljivaca i blagostanje drzave. Odnosno kako naci balans u kojem je korsit optimalna za svih.
    Pa ja sam to pitala nacelno. Da li je nacelno u redu placati 300 kn godisnje po krevetu kojeg rentas jer gosti koriste more i obalu i sunce. Koji su resurs svih gradjana ove zemlje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam to pitala nacelno. Da li je nacelno u redu placati 300 kn godisnje po krevetu kojeg rentas jer gosti koriste more i obalu i sunce. Koji su resurs svih gradjana ove zemlje.
    Ne shvacam "jer" kojim su povezana dva dijela druge recenice. Hoces reci da bi turisti i turizam trebali jos vise doprinositi proracunu RH? Pa da udio naraste sa sadasnjih 20% u bdp-u na jos vise?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne shvacam "jer" kojim su povezana dva dijela druge recenice. Hoces reci da bi turisti i turizam trebali jos vise doprinositi proracunu RH? Pa da udio naraste sa sadasnjih 20% u bdp-u na jos vise?
    ne turisti, nego iznajmljivači

problem je kod nas što se nameti preliju na trošak korisnika usluge (primjer smanjivanja PDV-a i sl. koje se nije odrazilo na cijene)

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne nego da rentijeri dijelom i na racun zajednickih resursa iznajmljuju apartamane, a bune se na ideju da placaju vise od doista smijesnih 300 kn po krevetu godisnje. Vec sam se izjasnila oko toga da mislim da bi uvodjenje poreza na nekretnine koje donose dobit izmedju ostalih benefita doprinijelo destimulacini masovnog turizma.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ne nego da rentijeri dijelom i na racun zajednickih resursa iznajmljuju apartamane, a bune se na ideju da placaju vise od doista smijesnih 300 kn po krevetu godisnje. Vec sam se izjasnila oko toga da mislim da bi uvodjenje poreza na nekretnine koje donose dobit izmedju ostalih benefita doprinijelo destimulacini masovnog turizma.
    No, kako bi destimulacija masovnog turizma kratkorocno i dugorocno utjecala na budget RH i dobrobit njenih gradjana? Upravo je to situacija u koju se ne smije ulaziti nacelno i po fer/ne-fer principima vec s dobro promisljenim strategijama i brojkama.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa zato što bismo čekali do sudnjeg dana
    korupcija je stvar mentaliteta, odnosa pojedinca prema državi, gdje pojedinac misli da ima pravo varati državu jer mu je država [umetni razlog]
    dok god se porezi zovu pljačkom naroda bit će korupcije

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

pa zato što bismo čekali do sudnjeg dana
    korupcija je stvar mentaliteta, odnosa pojedinca prema državi, gdje pojedinac misli da ima pravo varati državu jer mu je država [umetni razlog]
    dok god se porezi zovu pljačkom naroda bit će korupcije
    Znači, trebali bismo glasati za stranku koja zagovara iskorjenjivanje korupcije, a korupcija se neće iskorijeniti do sudnjeg dana? Ali pomoći će ako uvedemo progresivno oporezivanje koje će onda očito opet biti iskorišteno za koruptivne aktivnosti?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znači, trebali bismo glasati za stranku koja zagovara iskorjenjivanje korupcije, a korupcija se neće iskorijeniti do sudnjeg dana? Ali pomoći će ako uvedemo progresivno oporezivanje koje će onda očito opet biti iskorišteno za koruptivne aktivnosti?
    ja nikad nisam dovela u vezu progresivno oporezivanje i nestanak korupcije, to si ti napravila tako da si rekla da pričekamo da nestane korupcije pa da onda uvedemo progresivnije oporezivanje
    što je meni u rangu onih ideja: "zašto financiramo kulturne djelatnosti kada postoje siromašni ljudi u hrvatskoj? trebamo prvo iskorjeniti siromaštvo pa onda ulagati u kulturu."

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja nikad nisam dovela u vezu progresivno oporezivanje i nestanak korupcije, to si ti napravila tako da si rekla da pričekamo da nestane korupcije pa da onda uvedemo progresivnije oporezivanje
    što je meni u rangu onih ideja: "zašto financiramo kulturne djelatnosti kada postoje siromašni ljudi u hrvatskoj? trebamo prvo iskorjeniti siromaštvo pa onda ulagati u kulturu."
    Ne. Nego prvo osigurajmo da se novci koje sada drzava uzima koriste na transparentan i posten nacin. A onda razmotrimo jesu li potrebni novi porezi.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.07.2020. at 10:26

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne. Nego prvo osigurajmo da se novci koje sada drzava uzima koriste na transparentan i posten nacin. A onda razmotrimo jesu li potrebni novi porezi.
    Slazem se.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

zašto?
    pa porezna politika ne služi samo punjenju proračuna
    i ne svodi se sve na računice
    nego poreznom politikom možeš stimulirati ili destimulirati određene djelatnosti
    pa ako kreneš npr oporezivati imovinu koja nije kapitalizirana ili rentnu ekonomiju, destimuliraš mrtve kapitale ili masovni turizam

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

zašto?
    pa porezna politika ne služi samo punjenju proračuna
    i ne svodi se sve na računice
    nego poreznom politikom možeš stimulirati ili destimulirati određene djelatnosti
    pa ako kreneš npr oporezivati imovinu koja nije kapitalizirana ili rentnu ekonomiju, destimuliraš mrtve kapitale ili masovni turizam
    Ok, ovo je koncept o kojem bi se (meni) dalo razmisliti. Ali svakako ne bez racunice!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •