Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
Dakle, princip je da se svi plaćaju osiguranje i da država ne pokriva ništa? To bi značilo da osiguranje imovine mora postati obvezno osiguranje i da država treba regulirati cijene.
Što ako neki građani ne mogu platiti osiguranje? hoće li ih država globiti? Što ako žive u kući s roditeljima koji su vlasnici nekretnine i ne žele potpisati policu? što ako žive u nekretnini za čije vlasništvo se spore?

Dalje, ove primjere s Rimcem i Severinom ne razumijem. Oni od države nikad ne bi mogli dobiti puni iznos nastale štete, zato se vjerojatno i osiguravaju. Uostalom, postoje jasni kriteriji što su elementarne nepogode, a to nije požar na bini., prema tome državna pomoć za njih u ovim tvojim hipotetskim primjerima ne bi bila isplaćena. Pogledaj Zakon kojeg sam spomenula.

Još kad bi mi samo dala primjer države koja ne pokriva nikakve elementarne nepogode, bila bih beskrajno zahvalna. Zaista me zanima kako je uređeno to pitanje.
A sto ako u toj kuci cije pitanje vlasnistva nije rijeseno izbije pozar npr zbog neispravne plinske boce ? Tko tu stetu treba platiti ?
Evo, zivo me zanima sto mislis o tome ?
Ja se pitanjem uredjenja odsteta u drugim drzavama zaista nisam bavila pa ti ne mogu dati odgovor na to pitanje. Nisi mi odgovorila, zar nije pravednije, logicnije i transparentnije neki Fond za poljoprivrednike u koji bi poljoprivrednici uplacivali odredjenu naknadu a iz kojeg bi se, u slucaju elementarne nepogode isplacivala odsteta ?