Results 1 to 50 of 2968

Thread: Testiranje tijela vježbanjem, trčanjem, plivanjem, plesanjem i vožnjom 2020

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Lili75's Avatar

Peterlin zeznuta je ta genetika :/ Ja sam izgleda isto od mame naslijedila probleme s kralješcima u donjem lumbalnom dijelu.
    kli kli da pojasnim.

Znači nakon selidbe i napora u srpnju, zezala me križa, otišla na more u kolovozu, radila vježbe, plivala sve prošlo. Vratila se u ured i nakon 1 dana sjedenja na poslu, počela odmah osjećat donji dio ledja.

S obzirom da me to poprililično naživciralo jer nisam navikla imat ikakve boljke, odlučila sam ozbiljnije tome pristupit. Obavila privatno magnetnu, pregled kod neurokirurga i prošli tjedan išla na dekompresije/istezanje kralježnice, neivanzivna metoda ali skupa. Tako ću još ovaj tjedan odradit dekompresije (paket je 10 komada)+ pokazuju mi vježbice. Više nema dizanja velikih težina, kaže mi fizioterapeut da otkako je cross fit postao popularan da oni imaju sve više posla jer tamo ima puno trzaja i velike težine se dižu. Mislim da me više CF neće vidjet.

Sport se preporuča dapače (vježbe snage al bez velikih opterećenja, trčanje, plivanje, biciklizam i dr.), sjedenje ne (al hebiga imam uredski posao) tako da jedva čekam da završim s dekompresijama i krenem trenirat. Navikla sam biti fizički puno aktivnija, al imala sam sad i puno obveza s početkom škol.godine tako da mi se to ok poklopilo. Ne znam kad bih trening i ubacila, svaki dan neka obveza popodne.

Svima koji imaju probleme s lumbalnim dijelom kralježnice toplo preporučam dekompresije, meni je to mraak , osjećaj poslije ko da si bio na 3 masaže odjednom (iako ja nisam došla u akutnoj fazi s bolovima k njima nego sam došla radi dijagnostike (da vidim jel neki živac ili kralježak) i da dugotrajnije riješim ovaj issue). Znalo me nekad presjeć u nekim glupim položajima npr naglo se sagnem otvorit pećnicu i sl.

Uglavnom nadam se da će mi ova terapija polučiti dobre rezultate i naravno moram nastavit bit redovna s vježbicama.

Evo link koga zanima kako to izgleda: https://bodybalance.hr/usluge/fizika...1600247161.259 (ne idem u ovu polikliniku, no tu se vidi taj uredjaj).
    Last edited by Lili75; 16.09.2020 at 11:08.