Nastavak na misli iz ove teme...
Većina nedjeljnih propovjedi je podsjećanje i jamranje vjernicima kako su inertni i ne rade dovoljno za svoje pitanje. U principu, razlog zašto Crkva već nije ostvarila neke od svojih ciljeva, vezano za pobačaj, mpo, lgbt, je što su im srezana krila sve dok su vjernici nezainteresirani.
To je ta strana, a sada krivnje da je Katolička crkva duboko netolerantna dok joj pastvu čine u debeloj mjeri pomirljivi i tolerantni vjernici, vrijeđa osjećaje tih istih vjernika koji se deklariraju katolicima. Dakle, kako vi vjernici objašnjavate tu dihotomiju i zbog čega se ne odazivate na pozive crkvene klike (Markić, Batarelo) ili oni jednostavno nisu predstavnici Katoličke crkve, te ako nisu tko je?
Svi su pozvani dati svojih pet centa, a ako vam nije napeto dajte si inspiracije.![]()

Odgovori s citatom

Znam samo da krene još u vrtiću. Prošle godine nas je teta obavijestila da je T. na pitanje jel znaju oni tko je sv. Sava, rekla da je to komšija njenog tate. Razlog je što naš balkon gleda na hram sv. Save, a jadnom djetetu nikad nitko nije objasnio tko je on kad se spominje taj hram.
!
). Moram li reći da smo dobijali čudne poglede od neupućenih
Mislim, neke stvari su vredne frustracije ali eto meni ova nije... I nekad mi dopi.zdi to "jačanje karaktera deteta" na gluposti.
Nikada čula, od kuda ti to?