Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Bit će onda toplina iz sobe. Nego, u receptu piše razvaljati na 1 cm, a u videu profesionalne pekare vidim da je tijesto debelo bar 3 cm prije nego ga stave peći.
Gle, ovdje imaš drugi način - tijesto ne treba razvaljati, nego se formira u kuglice, ali opet - mora udvostručiti volumen prije nego ideš pržiti: https://www.youtube.com/watch?v=Q6U5XnXYFCk

Po PS-u, trebalo bi baš ovako - najprije ubaciš krafne, pa poklopiš, pa kad ih okreneš makneš poklopac. Ja to ne radim, ali odavno sam prestala koristiti veliku tavu za njih, jer ne stignem ih okrenuti kako treba.

Dok sam bila mlada i nadobudna (i nisam imala špricu), znala sam razvaljati tijesto na tanko, pa onda staviti hrpice džema na jednu polovicu, preklopiti drugom polovicom tijesta, pa čašom i izrezati oko svakog "brdašca". Sad imam špricu, ali za moju kuću ovo je dugočasno i komplicirano. Znam ih napraviti i napravim ih za fašnik, ali u normalne vikende pržim isključivo fritule. U njih ide prašak za pecivo, a zdrave su jer sadrže voće (ribane jabuke, grožđice, po želji brusnice, ribana limunova kora), a puno ih je lakše napraviti.