Stranica 168 od 383 PrviPrvi ... 68118158166167168169170178218268 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,351 do 8,400 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    U Hrvatskoj? Naravno da hoće. Srećom ti ljudi imaju karijere i posao van Hr i nisu ekonomski ucijenjeni biti "kuš"
    Uostalom postfestum sve će biti jasno iz krivulje mrtvih, nikakve laži i spinanja o usporavanju zaraze, o školama koje nisu žarišta, o pobjedi nad Covid19 i kako smo najbolji i najpametniji na svijetu neće promijeniti tu tvrdokornu činjenicu da usprkos svim tim lažima i magli koju puštaju i lampašima za kafiće "koji neće preživjeti" - ima par tisuća ljudi u Hr koji su ili već umrli ili su već zaraženi i "osuđeni" na smrt zbog postupaka ove vlade.

No kako nikad ništa nije spriječilo 20-30% stanovnika ove države da opet glasaju za tu i takvu vlast glasat će ionako za njih opet za 4 godine. Jer tko će se tad još sjećati tog prek-prek-preklanjskog snijega.
    Ne brinem ni ja za zivot i karijeru tih ljudi vani. Ali s ovakvim odnosom prema strucnjacima generalno sam potresena. Koliko moze biti jak ego i vlastiti interes, da si spreman zrtvovat zivote.

Sto se tice skola, ovo problematicno naopako zg testiranje, je sad posluzilo da se potvrdi teza da je malo asimptomatske zarazene djece, iako svi znaju da je lako proc ispod radara tom testu. Jucer slusam vladine povjerenike na radiju da se skole zatvaraju prvenstveno zbog nedostatka pomocnog osoblja, nema tko cistiti skole, a ne zbog djece. To vjerojatno ukazuje na problem javnog prijevoza, prvenstveno iz prigradskih naselja. A pulmolog Srića tvrdi da nije tocno da se ne siri u skolama.

Premda mogu potvrditi da je i kod mene na poslu problem cistacica. Vecina si ne moze priustiti zivot u Zg, to su vecinom zene koje vlakom dolaze u grad. A i nemali broj je religiozan (imaju majice s porukama pa je ocito), tako da su vjerojatno i u crkvama.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nazalost, ovo izbacivanje znanstvenika iz Znanstvenog savjeta je doista samo konzistentni nastavak politike negativne selekcije koja se u ovoj drzavi i inace provodi na izuzetno mnogo nivoa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tice skola, ovo problematicno naopako zg testiranje, je sad posluzilo da se potvrdi teza da je malo asimptomatske zarazene djece, iako svi znaju da je lako proc ispod radara tom testu.
    Problematičnost ovog testiranja je i u uzorku, jer od one djece koja su se odazvala testiranju, oni koji su se u međuvremenu razbolili ili dobili mjeru samoizolacije nisu na kraju testiranju pristupili, a to je nekih 400 od 2300, znači ogroman postotak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Testiranje je bilo potpuno besmisleno i uopće ne shvaćam što se njime postiglo!? (odnosno znam, ništa)

Mogli su radije testirati deset razreda u samoizolaciji, ili testirati nekoliko cijelih škola, ili smisliti neki pametniji uzorak.

Ovako, čita glupot. Valjda je pitanje koje nas zanima širi li se virus u školi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Problematičnost ovog testiranja je i u uzorku, jer od one djece koja su se odazvala testiranju, oni koji su se u međuvremenu razbolili ili dobili mjeru samoizolacije nisu na kraju testiranju pristupili, a to je nekih 400 od 2300, znači ogroman postotak
    Nisam to ni skuzila. Barem su potvrdjene trebali pribrojati. Ovi iz SI bi imali negativan rezultat vjerojatno, jer bi se prerano testirali.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam joj pratila stranicu i pojima nisam imala tko je žena. Zapratila sam jer pratim i hrpu drugih stranica o knjigama. Sad kad sam saznala tko je otpratila sam ju.
    Meni je bitno tko ima kakve stavove. Zbog njenih stavova o koroni ja više ne mogu pratiti njenu stranicu iako nema veze s koronom kao što ju ne bih pratila da saznam da negdje drugdje podržava nacizam.
    I to je sasvim u redu. Ali ne bi bilo u redu da ti ljude oko sebe uvjetujes vasim prijateljstvom, poznanstvom, profesionalnim odnosima i slicno, da naprave istu stvar. Ili jednostavno da ih u sebi smatras losima zato sto nisu ucinili isto sto i ti. To je ta "kultura otkazivanja" koje se grozim.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    I to je sasvim u redu. Ali ne bi bilo u redu da ti ljude oko sebe uvjetujes vasim prijateljstvom, poznanstvom, profesionalnim odnosima i slicno, da naprave istu stvar. Ili jednostavno da ih u sebi smatras losima zato sto nisu ucinili isto sto i ti. To je ta "kultura otkazivanja" koje se grozim.
    Nisam sigurna da te razumijem. Mislis li da treba smatrati dobrima ljude koji lajkaju naciste, pedofile, privatizaciju izvora vode, ili su ovoj groznoj situaciji bahati i ugrozavaju tog taksista, njegovog oca, sve koji ce uci kasnije u taksi, njihove kolege, prijatelje, rodbinu.... Ovo sto je doticna napravila s taksistom je isto sto i Rudy Gobert iz Utah Jazza sto je na presici dirao mikrofone i mobitele, a bio je zarazen.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Napisala sam nekoliko postova i zbrisala ih. Ostala sam bez teksta danas. Hoce li to brisanje znanstvene podrske zaista proci tako?
    Strašno!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma svi to radimo na nekoj razini. Ne baš tako da ćemo reći: e sad se neću družiti s tobom ako i ti ne otpratiš.. Nismo u vrtiću.

Ali biramo si ljude s kojima nam je dobro i s kojima dijelimo nama važne stavove. To ti je taj uvjet, uvijek ga ima. Recimo meni neće biti važno da li mi se prijateljica šminka, ali bit će mi itekako važno da li podržava ovakvo ponašanje prema taksistu.

Neću nikoga uvjetovati da mora napraviti što i ja, ali ne moram se ni družiti sa osobom koja mi se iz nekog razloga ne sviđa. Uvijek postoji uvjet. Svi ga imamo. Ne znači da smatramo ljude lošima ako ne dijele naš stav, ali mislim da svaka osoba ima neke temeljne vrijednosti oko kojih želi da se i njeni prijatelji slažu, odnosno da ih dijele.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Razumijem sto zelis reci, ne treba netko uvjetovati drugoga da mora slijediti njegov primjer. Opcenito ne volim da me netko uvjetuje i s cim.
    Netko je gore naveo dobar primjer s M. Jacksonom, pa opet nema sanse da necu djeci pustit njegovu glazbu.

Doticnu i njen rad uopce ne poznajem. I strasan mi je taj njen lack of empathy, nazalost takvih je uvijek bilo i bit ce.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja isto imam averziju prema cancel culture, ali jednako tako imam granice tolerancije prema onome što ljudi rade i govore
    generalno, ako netko svoju platformu koristi za širenje opasnih uvjerenja, smatram da je dobro da javnost bude kritična prema takvima
    ova gospođa konkretno nije koristila svoju platformu za širenje svojih uvjerenja o nepotrebnosti maski, ali svejedno njeno ponašanje je bilo krajnje neprimjereno, potencijalno je ugrozila nečiji život i o tome s ponosom govorila, a za posljedicu ima što - pad broja pratitelja?

i Me too je bio cancel culture, ali u konačnici pozitivna jer je to bio jedini način da se prestane kontinuirano toleriranje svega i svačega.
    S druge strane, Chris Pratt "skandal" i američka novokopmonovana opsesija aproprijacijom kultura mi je previše za moj ukus.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam sigurna da te razumijem. Mislis li da treba smatrati dobrima ljude koji lajkaju naciste, pedofile, privatizaciju izvora vode, ili su ovoj groznoj situaciji bahati i ugrozavaju tog taksista, njegovog oca, sve koji ce uci kasnije u taksi, njihove kolege, prijatelje, rodbinu.... Ovo sto je doticna napravila s taksistom je isto sto i Rudy Gobert iz Utah Jazza sto je na presici dirao mikrofone i mobitele, a bio je zarazen.
    Uopce ne ulazim u to jesu li Alis Maric i Michael Jackson dobri ili losi ljudi. Komentirala sam "konzumiranje" njihovih djela, odnosno podrzavanje njihovog profesionalnog rada. Ako netko voli citati blog Alis Maric, zasto bi ga u tome sprijecio njezin stav o koroni i ponasanje prema taksistu ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto imam averziju prema cancel culture, ali jednako tako imam granice tolerancije prema onome što ljudi rade i govore
    generalno, ako netko svoju platformu koristi za širenje opasnih uvjerenja, smatram da je dobro da javnost bude kritična prema takvima
    ova gospođa konkretno nije koristila svoju platformu za širenje svojih uvjerenja o nepotrebnosti maski, ali svejedno njeno ponašanje je bilo krajnje neprimjereno, potencijalno je ugrozila nečiji život i o tome s ponosom govorila, a za posljedicu ima što - pad broja pratitelja?

i Me too je bio cancel culture, ali u konačnici pozitivna jer je to bio jedini način da se prestane kontinuirano toleriranje svega i svačega.
    X Oko 'cancel kulture' sam ambivalentna. Nije to moderna izmisljotina, samo sto se sada dogadja brze i javno i u istoj sekundi i s ogromnin reachom, al to je the tema - social dilemma. Isto tako se mogu sirit gluposti ala vibracija, javno, brzo i s ogromnim reachom i velikom stetom. Nitko nije nevin. I nije bas da je - sto se dogodilo - ah nista. Zena ce izgubit lovu, ona zivi od te stranice, nije zaposlena u drzavnom aparatu, njoj je izvuc se iz ove postelje koju je sama slozila bit ili ne bit. Vidite Ellen npr., ona je gotova, doslovno je gotova.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2020. at 11:40

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ljudi moji, drzite se.
    Jako sam tuzna zbog svega sto se u Hrvatskoj dogadja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali i ovaj forum je takav - odbacuje i samo spominjanje tvrtke koje promoviraju adaptirano mlijeko, premda imaju solidne čokolade.

rehab, napisala si "Ili jednostavno da ih u sebi smatras losima zato sto nisu ucinili isto sto i ti. "

E sad je l netko samo nije kenslao nekog koga ja jesam, ili je taj netko baš glavni akter nije isto. Jer može netko ni ne shvatiti tko je osoba koju podržava svojim praćenjem.

Premda, iskreno, da je Hitler znao slikati kao Caravaggio, vjerojatno bih pogledala njegove slike. Ali mi ne bi doma visile. Doduše ni Caravaggiove ne vise, iz nekoliko razloga

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Aha, odvajanje djela od autora. Uf, i ja imam problem s time. Crnjanski, recimo. Bora Corba mi je bio kul dok se nije prosrao. Nisam upoznata s djelom blogerice ali vjerojatno nije Caravaggio.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I dok se mi bavimo gospođom, puno je veći problem stožer, nepovjerenje stožeru (iz čega i proizlazi djelovanje Alis) i Vladi.
    Odličan Đikić:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...arade-15035608

Mogao bi iz ove situacije proizaći neki novi Camus. Ako ne umre od korone.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I dok se mi bavimo gospođom, puno je veći problem stožer, nepovjerenje stožeru (iz čega i proizlazi djelovanje Alis) i Vladi.
    Odličan Đikić:
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...arade-15035608

Mogao bi iz ove situacije proizaći neki novi Camus. Ako ne umre od korone.
    X. Umrit ce Camus od korone, al nece bloggeri(ce).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bolje nam je svima pazit sta pisemo da ne bi bilo jao ko Alis kad zavrsimo na lijecenju u podruznicama Katarine i na pretragama u podruznicama Genosa kad sve drzavno kolabira do kraja :/.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ali i ovaj forum je takav - odbacuje i samo spominjanje tvrtke koje promoviraju adaptirano mlijeko, premda imaju solidne čokolade.

rehab, napisala si "Ili jednostavno da ih u sebi smatras losima zato sto nisu ucinili isto sto i ti. "

E sad je l netko samo nije kenslao nekog koga ja jesam, ili je taj netko baš glavni akter nije isto. Jer može netko ni ne shvatiti tko je osoba koju podržava svojim praćenjem.

Premda, iskreno, da je Hitler znao slikati kao Caravaggio, vjerojatno bih pogledala njegove slike. Ali mi ne bi doma visile. Doduše ni Caravaggiove ne vise, iz nekoliko razloga
    Ovaj moj citat se odnosio na nase prijatelje, poznanike, suradnike itd.koji, eto, slusaju pjesme Michael, Jacksona, gledaju filmove Marlona Branda, jedu cokoladu firme cijeseimenespominje, itd. Jesu li oni losi ljudi jer to rade, znaci li to da podrzavaju eksploataciju radnika, unistavanje prirode, pedofiliju, zlostavljanje zena, itd. ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, odvajanje djela od autora. Uf, i ja imam problem s time. Crnjanski, recimo. Bora Corba mi je bio kul dok se nije prosrao. Nisam upoznata s djelom blogerice ali vjerojatno nije Caravaggio.
    Ah, Boru Corbu cu slusati dovijeka, ma sto brbljao u slobodno vrijeme :D

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

molim da za dvojbe ovakve vrste otvorite drugi topik. Hvala.

Dakle u suprotnom metla ce radit.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 08.12.2020. at 12:40

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme hvala spajalica, baš sam i ja htjela zamoliti, ali mislim si, nisam moderator.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    X Oko 'cancel kulture' sam ambivalentna. Nije to moderna izmisljotina, samo sto se sada dogadja brze i javno i u istoj sekundi i s ogromnin reachom, al to je the tema - social dilemma. Isto tako se mogu sirit gluposti ala vibracija, javno, brzo i s ogromnim reachom i velikom stetom. Nitko nije nevin. I nije bas da je - sto se dogodilo - ah nista. Zena ce izgubit lovu, ona zivi od te stranice, nije zaposlena u drzavnom aparatu, njoj je izvuc se iz ove postelje koju je sama slozila bit ili ne bit. Vidite Ellen npr., ona je gotova, doslovno je gotova.
    Ja bih cak rekla ovako, dobrim dijelom je uzrok linca to sto su ljudi skloni kreirati svoje misljenje u crno-bijelim slikama.
    U jednoj sekundi si idol a u drugoj sekundi si u blatu. Jasno je da je onaj tko je Ellen i Alis vidio kao nekakva savrsena bica (uzorna u moralu, nacinu zivota, duhovitosti, dobroti, novcu..bilo cemu) sada kreirao sliku nekog cudovista koje se skrivalo iza lazne fasade savrsenstva i sada ga treba zatrti.
    Ne treba zaboraviti ni ljudsku sklonost da sebe vidi boljim i uzvisenijim bicem kada pljuje drugu osobu dok propada.
    Uvijek mi se cini da je zadnji uzrok linca zelja da se zbilja ukloni stetno djelovanje osobe koju se lincuje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    molim da za dvojbe ovakve vrste otvorite drugi topik. Hvala.

Dakle u suprotnom metla ce radit.
    Ok, sorry !

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Spajka, oprosti.

Imam osjecaj da je ovaj potez vlade sa znamstvenicima korak prema Bjelorusiji. I zato se grozno osjecam.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imam i ja misljenje, ali to ne znaci da cu zavrsiti na opusu Bore Corbe na ovoj temi.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ne znam, iz pozicije onoga koji upravlja, meni taj potez i nije nerazumljiv. Uostalom, više članova savjeta je pisalo po svojim stranicama svoja mišljenja i neslaganja s odlukama, i nije da su odmah letjeli. Oni su bili u tom Savjetu, dakle komunicirali s Plenkovićem i valjda mu govorili što misle. Ako su smatrali da se ne mogu nikako pomirit s odlukama koje se u konačnici donose, bilo bi najnormalnije da su istupili iz Savjeta i dalje u javnosti nastavili govoriti kako misle da se treba postupati.
    Posljednje uređivanje od vertex : 08.12.2020. at 13:27

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

koliko sam shvatila, to sudjelovanje je dobrovoljnoj bazi, odnosno članovi savjeta nisu angažirani ugovorom, nego su vjerojatno imenovani a imenovanje su prihvatili iz svojih, sebi znanih pobuda
    ja ću benevolentno zaključiti da su imenovanje prihvatili iz patriotskih pobuda, da svojim znanjem i iskustvom doprinesu rješavanju krize
    i narativ je sada ovakav:
    član savjeta A govori kako Vlada super obavlja svoj posao i kako smo na vrhuncu vala (istovremeno mu država poklanja 18 mil kn)
    članovi savjeta B, C, D itd, a koji su mrvicu relevantniji, govore kako mjere koje Vlada gura nisu dovoljne i kritiziraju člana koji povlađuje vladi. B, C i D nisu primili kune od vlade, koliko je meni znano
    Vlada kaže da su B, C i D tužakali člana A i tražili da ga se izbaci
    Vlada reagira tako da izbaci B, C i D, jer nije ok tražiti da se netko izbaci

meni to nikako nema smisla, bez obzira koliko se Frka Petešić osobno osjeća izigrano jer su B, C i D potpisali neki apel javnosti
    nema mi smisla ni iz pozicije upravljanja, jer ako imaš savjet koji je multidisciplinaran i iz njega izbacis određen broj epidemiologa, tako da u savjetu ostane samo jedan, u trenutku kada je država, kao i ostatak svijeta u pandemiji, ostaje nam samo Capak da kao epidemiolog daje svoje mišljenje, a to znači da su sva jaja u jednoj košari, što je big no-no

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

iz pozicije onog tko upravlja je sasvim jasno da su izbačeni zbog svojih kritika
    ne znam kojim spinom se to može prikriti

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pretpostavljam da neće ostati samo na Capaku, nego da će popuniti savjet kojim novim imenom.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da neće ostati samo na Capaku, nego da će popuniti savjet kojim novim imenom.
    sigurna sam, podobnijim imenom

što se mene tiče, nakon ovoga mogu stavit i lutke da popune prazna mjesta, učinak je isti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja moram priznati da sam se čudom čudila tim članovima savjeta što sjede u nekakvom takvom "tijelu" (kojem su koliko mi se čini mediji prenapuhali važnost)

Očito se ne slažu s potezima Vlade, kritiziraju, upozoravaju, a opet svojim imenom daju nekakvu težinu tom kvazitijelu. Stvarno mi nisu bili jasni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače od cijele priče ovo mi je najzanimljivija izjava "Zamolili smo tada i te članove Savjeta da se medijski angažiraju i informiraju javnost o virusu i cijeloj situaciji, što su oni i činili. "

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a po meni bi baš to tijelo trebalo imati najviše kredibiliteta. Ja sam, možda naivno, zamislila to kao tijelo koje temeljem svojih znanja, stručnosti, novih spoznaja, primjera dobrih praksi donosi preporuke o mjerama koje bi trebalo poduzeti kako bi se suzbilo širenje epidemije, s najmanjim ekonomskim i ostalim troškovima. Očito u savjetu postoji hijerarhija ili se preporuke primjenjuju selektivno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, to bi bilo divno zar ne da tijelo sastavljeno od znanstvenika ima najviše kredibiliteta

Ja ne bih rekla da postoji nekakva hijerarhija u tom savjetu pa da se nečije preporuke primjenjuju a nečije ne, nego bih rekla da su kako je nekakav Frka Petešić izjavio
    članovi savjeta zamoljeni da se medijski angažiraju, pa su se očito neki medijski angažirali da brane loše i neobranjive poteze vlade.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nisam mislila na formalnu hijerarhiju, nego na jednakije od drugih.

Odnosno da vlada sluša savjete znanstvenika čiji joj savjeti u tom trenutku politički odgovaraju.
    A drugih se rješava.

Pitam se bih li i ja bila toliko domoljubna i tvrdoglava da usprkos svemu i dalje sjedim u takvom savjetu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...n/2237036.aspx

izdvojit ću dvije stvari
    prva je obogaćeni citat kojeg je Mima već prenijela:

"Mi smo ih poticali da istupaju u javnosti kad mogu i u medijima, međutim jedno je nastupati u medijima, a drugo je kao član vladinog Savjeta istupati i prozivati istu tu vladu, meni je to teško razumljivo", rekao je.

ovo je odlično znači nastupati u medijima samo onda kada se ne kritizira vlada, kao što rade neki članovi savjeta

a drugo je:

O potencijalnom sukobu interesa u znanstvenom savjetu
    "Nitko o tome nije razmišljao kad se Savjet oformio, u trenutku kad je trebalo gasiti požar, nitko nije išao za tim formalnim segmentom za kojeg bi bilo dobro da je bilo. Nazvao sam Beroša i zamolio da pravna služba Ministarstva zdravstva pripremi jedan dokument", rekao je.

"Nitko nije meni rekao da je razlog zbog čega se traže smjene u Savjetu nekakav sukob interesa", zaključio je Frka-Petešić

znači Vladi je sasvim ok da u savjetu koji donosi preporuke ili se čak samo diskutira o recimo provođenju brzih antigenskih testova sjedi osoba koja stječe izravnu financijsku korist od uopće mogućnosti uvođenja brzih testova
    sukob interesa nije, kako Primorac misli, u novčanom tijeku od države prema njegovoj privatnoj bolnici - koji se nije dogodio
    nego u činjenici da se on kao član savjeta nije izuzeo od sudjelovanja u savjetu onog trenutka kada je postao svjestan da je u sukobu interesa, odnosno da je u poziciji steći korist od informacija iznesenih na savjetu (a sasvim sigurno se raspravljalo i o testovima)
    o Laucu da ne govorim

i što će, sada potpisivati te izjave? hoće li važiti retroaktivno? grohotom se smijem. iznutra.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam im zahvalio na suradnji, što nije isto kao zahvaliti se na suradnji.
    Monty Phyton su amateri za nase
    Kako rece spajka - semantika ce nas spasiti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čovječe, imam dojam daj Frka-Petešić dobiva plaću samo zato da vadi kestenje iz vatre koje je netko drugi ubacio... Neš ti karijere... užas. Ali moraš imati posebno stanje duha ili biti jaaako dobro plaćen za to. Rekao bi Đoko Balašević - Možda grešim, al' ja sam takvog dojma...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, iz pozicije onoga koji upravlja, meni taj potez i nije nerazumljiv. Uostalom, više članova savjeta je pisalo po svojim stranicama svoja mišljenja i neslaganja s odlukama, i nije da su odmah letjeli. Oni su bili u tom Savjetu, dakle komunicirali s Plenkovićem i valjda mu govorili što misle. Ako su smatrali da se ne mogu nikako pomirit s odlukama koje se u konačnici donose, bilo bi najnormalnije da su istupili iz Savjeta i dalje u javnosti nastavili govoriti kako misle da se treba postupati.
    Meni je isto potpuno razumljiv takav potez vladajuceg. Isti bi povukao i Trump, i Putin i Lukašenko. Ali mi nije najnormalnije da su kriticari istupili iz Savjeta. Mislim da se radi o vrlo tvrdoglavim i upornim ljudima, ne bi bili gdje jesu, da nisu takvi. Ja bih vec stoput odustala. Zato i jesam tu gdje jesam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Čovječe, imam dojam daj Frka-Petešić dobiva plaću samo zato da vadi kestenje iz vatre koje je netko drugi ubacio... Neš ti karijere... užas. Ali moraš imati posebno stanje duha ili biti jaaako dobro plaćen za to. Rekao bi Đoko Balašević - Možda grešim, al' ja sam takvog dojma...
    50 posto modernih zanimanja su zanimanja tog tipa, ne industrija i proizvidnja vijaka il auta, i ne konkretna i odmah vidljiva ualuga ala jelo, frizura, masaza itd. Tzv bullshit jobs, al takve radi velik broj ljudi.

Na temu korone u rh, zakljucujem tako.mi.pomogao bog - izbjegavam sto mogu, kljucam sto mogu i nadam se da necu morat potezat nejake veze za kisik il.deksometazon i da ce uppce nesto od sustava postojat ako mi zatreba, da ce toga uopce bit, ono, da ima krevet, da ima osoblje, da ima kisik. Dakle, every man for.himself and brace for impact, jer nas je drzava odlucila prepustit sudbini. Nit radna mjesta, nit zivote spasi.

A zdravst. poduzetnici krenuli po onoj 'kriza je sansa', svima nam se smiju ko kalmeta i i will survive. Vidjet cemo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2020. at 15:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    sigurna sam, podobnijim imenom

što se mene tiče, nakon ovoga mogu stavit i lutke da popune prazna mjesta, učinak je isti
    x. Neka stave medice ko nijemci po kaficima za osigurat razmak. Pametan mujica davno pobiga od medija i politike. Mogu mislit podobnoga, vjerojatno podobnost obrnuto proporcionalna znanstv. relevantnosti. Dobro je rekao kerum, treba znat kad treba stat. Megalomani na kraju sami sebe pojedu...od trumpa, preko sanadera i vidosevica..
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2020. at 15:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20201208

Znanstvenici svih zemalja - ujedinise se.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I ja se osjećam kao da smo svi skupa prepušteni sudbini, pogotovo danas.

Došli su nam rezultati testiranja i negativni smo, ali muž mi je u bolnici. 5 dana ga nitko nije htio pregledati zbog sumnje na koronu, čekali su test, a danas kad je napokon mogao na pregled, zaključili su da je teža upala pluća i da treba u bolnicu. Ja sam se cijelo vrijeme naivno donekle nadala da nisu istiniti ti medijski naslovi da hitna odbija doći i da doktori odbijaju preglede. Sad mi je jasno da sam samo naivna.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Riri, drzim palceve da se muz sto pre bude bolje i izadje iz bolnice <3 Tebi saljem zagrljaj, bas je zeznuta situacija.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Riri, drzim palceve da se muz sto pre bude bolje i izadje iz bolnice <3 Tebi saljem zagrljaj, bas je zeznuta situacija.
    Hvala ti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Drži se, Riri. I ovo će proći

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, riri!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajooj Riri baš mi je žao.. Nadam se da će se muž što prije oporaviti. Na žalost znam za nekoliko slučajeva kad ljudi nisu dobili pomoć kada i kako su trebali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •