ajme kako ćeš me psovat kad budeš ustajala za koji mjesec![]()
kad ti je termin?
ajme kako ćeš me psovat kad budeš ustajala za koji mjesec![]()
kad ti je termin?
al ako biste radili po mjeri veći krevet, kako bi riješili pitanje madraca?
Hahahaha Tang![]()
14.4. je termin.
Ovi koje sam našla rade i madrace po mjeri za te krevete. U biti oni imaju svoje modele u ponudi, ali oko dimenzija se možeš dogovoriti ako želiš drugačije. Jedino što nemam uopće ideje kolika je cijena toga, na stranici naravno ne piše, a nisam im se još javila, sve me strah.![]()
Najbolji savjet u vezi djece koji smo dobili je da ne kupujemo djecji krevet nego krevet za odraslu osobu jer cemo ili u njemu spavati s djetetom ili se iseliti iz vlastitog da se naspavamo.
Nama je isto opcija bila da dovucemo madrac u nasu sobu, ali je velika cura srecom prihvatila svoju sobu i krevet dosta dobro. Nismo htjeli da spava s nama kad je dosla beba jer je jako nemirna pa me bilo strah da bi po noci mogla ozlijediti bebu i mene sutnuti u ranu od CR.
I tako sad mm po potrebi spava s njom u njenom krevetu.
Pa mi smo imali 180 krevet i jos do njega jedan standardni 90x200. I svi bi se naspavali. To je punobolje od madraca na podu i jeftinije od kreveta i madraca po mjeri.
Posljednje uređivanje od marta : 21.12.2020. at 20:50
ovako i ja mislim
osobno, mi smo imali krevet 160 i djecji krevetic, ali veci, duzine 140
sin je bio s nama, pa u kreveticu do nas, do 3. godine
tad se rodila ona, pa je on presao skroz u svoju sobu, a ona je bila s nama do svoje 3.
onda smo preselili u stan gdje su bili sami, zajedno u sobi
povremeno su dolazili ona ili on, a ja bi tad prelazila u njihove krevete jer vise, nakon sest godina, nisam mogla podnijet spavat stisnuto
Htjeli smo i mi njen krevet spojiti, ali nismo ga mogli rastaviti da može proći kroz vrata. Oštetili bi ili štokove ili krevet, a oboje mi žao. Onda bih morala kupovati poseban krevet jednostruki samo da bih ga spojila, isplativije mi je kupiti sebi veći bračni pa uživati kad ih sve izbacim jednom.![]()
Tako da smo napravili to s madracima na podu dok ne odaberemo krevet. Dobro je bilo noćas, nitko me nije tukao za promjenu haha.
Da, kupis jedan krevet za osobu i onda taj krevet ostane nekom od djece. To ti je uvijek jeftinije od oreveta i madraca po mjeri.
Spavala sam mjesecima na podu ,hvala ne bi više
Da nastavim niz, za krevete po mjeri moras i posteljinu sivati. Cim imas nesto sto je mrvicu van standarda odmah problemi. Mi imamo jorgan 220x240. Kupljen u Ikei, posteljina takodjer, a onda su prestali prodavat posteljinu te velicine kod nas. I sad sam ni vrit ni mimo.
marta i ja imam taj problem. trenutno imaju samo neku od lana i to u dvije boje. a niti jedna mi ne pase s plahtama![]()
https://www.ikea.com/hr/hr/cat/setov...%20cm_bedlinen
Ma dajte tak veliki popluni,kaj ne može imati svako svoj
Moj klinac ima veliki svileni popluni samo radi tog jer nije bilo onih za jedan krevet.
Mi svi ostali imamo male,eventualno upogonimo veeliku deku ako je sila ,ali to više na kauču kad se svi zasardine![]()
Moj klinac ima veliki svileni popluni samo radi tog jer nije bilo onih za jedan krevet.
Mi svi ostali imamo male,eventualno upogonimo veeliku deku ako je sila ,ali to više na kauču kad se svi zasardine![]()
Nema rupe,krevet je bračni,madraci točno sjedaju
Mi imamo krevet sirine 180, spojen s krevetom sirine 80. Ovaj nas srednji mladic uglavnom spava u rupi izmedju ta dva kreveta
Ajd, najstariji se iselio u svoju sobu (vecinu nociju).
A ja volim spavat s djecom. Nista sladje nego kad se onako mali, mazni i topli stisnu uz tebePosebno kad je vani zima.
i mi imamo svatko svoj madrac (praktičnije mi je radi podizanja kreveta i odlaganja ispod) i svatko svoju posteljinu.
eh da i ne volim kad mi se prelazi crta![]()
![]()
A mi imamo svatko svoj madrac, svoj poplun i posteljinu i svatko svoj krevet.
Aha! Beat that!
Sent from my iPhone using Tapatalk
A mi svi cak imamo i svaki svoju sobu, a ne samo madrac, krevet i posteljinu.
Samo sto ne spavamo u takvom osamljenickom rasporedu.![]()
Zamjensku posteljinu sam klincu kupila u Konzumu pred par godina
2 različite,pa da svilenom ima sve skup tri
Mi dijelimo madrac. I jedan poplun... Tu je oduvijek i bio fajt tog zajedničkog spavanja, ja se hoću pokrit a klinici žele spavati otkriveni pa mi legnu na poplun pa se natežemo pol noći oko toga
A inače, spavali smo mjesecima na madracu na podu kad smo preselili nedavno, dok smo čekali krevet - nije mi bilo nimalo teško ustajati. A i krevet smo uzeli onaj nizak, nema ničeg ispod... ne volim visoke krevete.
Nevezano, jel ima neka tema uz regresiju spavanja s 3 god? Danas sam totalno kapitulirala, opet pukla, rasplakala se, Badnjak mi koma. Sve nekako prodem,al nista me ne izbaci iz takta kao problemi sa spavanjem. To je inače jedini dio roditeljstva koji nam je do sad isao laganini
Muz je rekao da ce preuzeti uspavljivanje jer njega ne zajebava tako...
Jucer mi bio bas tezak dan (ne samo radi toga, to mi bilo zadnje), danas idemo ispočetka
Nista se nije mijenjalo. To traje vec tjedan dana.
Jedino sto vec preko 2 tjedna ne ide u vrtic. Ali svaki dan nam je isti oduvijek, sto se tog tice
Ovo danas popodne, provocira me, pa se baca ko da treba egzorcista, nikakva kazna,mazenje,upozorenje,nista joj ne znaci
Posljednje uređivanje od Vrci : 25.12.2020. at 14:29
Iz iskustva, klinci se obično raspamete prije blagdana ili godišnjeg odmora.
Vi mislite da niste mijenjali rutinu,ali silom prilika radiš neke stvari koje inače ne radiš. Neodlazak u vrtić je značajno promijenjena rutina. Proći će i to...Ja sam znala biti vrlo oštra u nekim situacijama. Umjesto da tepam, znala sam ne baš nježno reći Prestani odmah! Teško mi je savjetovati... Probaj ignoriranje,to je ponekad najbolji način, ali treba imati živce i biti dosljedan.
I ja sam takva, stroga u tim situacijama. Al mala se ne da...
Na kraju smo se grlile i zaspala mi u naručju u 17 satim probudila sam ju za sat vremena.
Idemo dalje,iduce spavanje za neka 3-4 sata![]()
Vrci koliko je stara?mozda mijenja ritam i izbacuje dnevni san?
Da, možda joj više ne treba popodnevni san. Moj najstariji je prestao spavati popodne s oko dvi i po godine, a mlađi s oko tri. A vrijeme za prestanak je izgledalo upravo tako, jednostavno ih se više nije dalo uspavati popodne.
Identicno kod mene Jadro. Kad uspavljivanje prije dnev.sna krene bit muka, to su obicno znaci da dijete san izbacuje.
A ako odspava po danu a ne treba joj, onda je tek muka uspavat ju navecer jer je dobila taj visak preko dana.
Moji su oboje skroz prestali spavat po danu s 3 god, a nakon 2.5god su pocele naznake.
Teze je izdrzat roditelju kroz dan al bar nema muke mukotrpnog uspavljivanja.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.12.2020. at 19:33
Za 2tj 3god.
Stvarno mi je mala za izbacivanje spavanja. A iskreno, i meni treba.
Budemo vidjeli kako ce ici iducih dana, i po povratku u vrtić
Vrci, znam da tebi treba, kome ne treba kad su tako mali,ali ako vise nema potrebu to bi moglo samo biti mucenje za nju, ali i za vas.
U vrticu ih sile da spavaju sve do predskolske dobi, ja sam reagirala kod svoje djece jer su mi se zalili, pa bi im dali da nesto listaju ili crtkaraju. Nekad bi u vrticu i zaspali od dosade nakon sat vremena lezanja,al vikendima uredno nisu vise spavali.
Iskreno to mi je na kraju bio spas kad sam prihvatila, ok ne treba im san iako su mali i bok.
Isli su na vrijeme spavat zato navecer i tad je bio mir.
Vise sam bila iscrpljena dok sam pokisavala tako uspavljivat kao ti pa 2x svaki dan vikendom. Too much.
Samo ti pokusavam dati drugu perspektivu, da te dijete mozda ne zahebava i da to nisu njene zelje da bude budna nego njene POTREBE. Svi znamo razliku izmedju zelja i potreba.
Sretno vam bilo!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.12.2020. at 23:08
Predskolarac spava, kao i cijela grupa skoro. Ne moraju, svi zele.
Ona se pocela bojati spavanja. Prije nema sanse nocno svjetlo, gasila uvijek. Sad trazi da bude upaljeno. Ne zeli se smiriti.
Sad u zagrljaju mi skoro zaspala nakon 45min mazenja, stariji dolupao na kat i budna. I jos skoro 45min. Prijašnje dane muž uspio za cas uspavati,danas ni to.
Gledam da zeli izazvati reakciju. Zeli da se naljutim i to joj smiješno.
Bez uvrede, al rekla sam da necu nikad lezati satima za uspavljivanje, 7god nisam trebala, i sad eto...to je meni osobno uzasan gubitak vremena.
Inace se budi ranije,strah me da ne ode spavati u 20 pa se probudi u 6. I onda ne spava cijeli dan? Uf
Malo sam se raspisala,al eto...nisam do sad imala problema s tim. To nam jedino s oboje islo po spagici
Ma ne zvucis nesuvislo.
Meni je to isto bio gubitak vremena,a uz to sam postajala zivcana od tog postupka uspavljivanja, nisam htjela da me gledaju takvu.
I nama su tete govorile da sva djeca zelee spavati, svi predskolarci, dok mi roditelji nismo poceli medjusobno razgovarat i ispalo je da se nekoliko djece zali roditeljima, pa roditelji tetama. Tetama je naravno lakse da leze i miruju (pa nam prodaju pricu). Uostalom kao i njihovim roditeljima kad su djeca doma![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 25.12.2020. at 23:41
Moguce da ima razvojnu fazu straha od mraka, ostavi joj neko priguseno svjetlo bilo sta, samo nemoj iskljucivo razmisljat da te hoce namjerno zafrkavat (jer moguce da to uopce nije istina).