Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Dobro kazes. Meni bi zanimalo kako bi u takvom sustavu proslo darovito dijete , ali neodgovorno, buntovno, koje stalno propituje autoritete .
Cak i neka ta darovitost bude u podrucjima koje ju korisne i prepoznatljiva u skoli. Zanima me kako bi to izgledalo. Da li bi intervencija uspjela.
U smislu da dijete iz sustava izade mentalno stabilno, dobro socijalizirano i jos ( BONUS) potaknute darovitosti.
Ono, dobijes malog divljaka koji nista ne zeli pisati na satovima, od testova napise samo ime i prezime , ne zeli citati lektiru, a cita sve drugo sto mu padne pod ruku, matematiku ima u malom prstu na prvo gledanje bez da stavi olovku na papir.
Mi smo imali ovaj problem. Ok, nije bila divljak. Početak drugog razreda. 3 mjeseca je nosila doma sve prazno. Na satovima bi samo naslov prepisala, na dnevnom boravku nije radila zadaće. Nama su i na procjeni rekli da ovako nešto možemo očekivati.
Ona je skužila da učiteljica nema uvid u to tko je donio bilježnicu na pregled (tako mi je rekla) i odlučila da ne radi ništa. Gore sam već napisala da na podršku i suradnju učiteljice nisam naišla pa sam podršku našla u privatnom psihologu.
Ispite je predavala prazne.
Pomoglo je kad je jedan dan došla kući s probnim praznim ispitom iz hrvatskog i naravno jedinicom. Posjela sam ju, ispitala, naravno sve je znala. Rekla sam joj, ok, znaš sve, znaš za 5, ali si dobila 1, na tebi je od sad na dalje, to je tvoja škola. Odluči sama hoćeš li predavati prazne ispite i dobivati 1 ili ne. Upalilo je kad sam odgovornost u potpunosti prebacila na nju. Našli smo i divnu psihoterapeuticu s kojom se super povezala pa je i to pomoglo.
Na žalost, učiteljica je bila potpuno nezainteresirana. Što se nje ticalo, mogla je zauvijek sve predavati prazno i ne nositi ništa.