Stranica 189 od 383 PrviPrvi ... 89139179187188189190191199239289 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,401 do 9,450 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Q&A o cjepivima s HZJZ, oni navode da nema trenutno biranja cjepiva pa mi je sumjjiv taj cijepise.hr, gdje se kao bira. Ne navode skolske djelatnike kao neku gruppu odvojenu, to bi onda znacilo da idi sa stanovnistvom normal, jednog lijepog dana:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...jenju-20210210
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.02.2021. at 20:22

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da trenutno nema biranja kad nema ni cjepiva, a ovo što stiže dolazi na kapaljku
    Nisu ni svi zdravstveni radnici dobili svoju dozu

Online platforma je predviđena za opću populaciju, koja će se moći cijepiti tek nakon što se cijepe svi koji žele a nalaze se u skupinama koje su po planu predviđene da se cijepe prije opće populacije (nekoliko puta sam raspisala koje su to skupine pa neću ponovno)

Brojeve ljudi po skupinama izvukla sam iz službenog dokumenta objavljenog na webu, to je plan a ne direktni prijenos cijepljenja koji upravo traje LOL
    U tom dokumentu navedeni su i ljudi koji rade u nastavi (vrtići, škole i visoka učilišta) koji bi trebali ići prije tzv opće populacije

Dok ne znamo koliko kojeg cjepiva će doći i kada, ne možemo imati odgovore na pitanje kad će se tko i iz koje skupine moći cijepiti, to je valjda jasno.
    Ne možemo znati koliko kojeg cjepiva dolazi i kada, jer su isporučitelji zeznuli stvar pred par tjedana, bilo je po medijima
    Nismo jedini u takvoj vrsti problema
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 10.02.2021. at 22:09

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel ukinuta mjera zabrane okupljanja na otvorenom?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    jel ukinuta mjera zabrane okupljanja na otvorenom?
    za ostali narod nije, samo za povlastene

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jesu li mjerodavni zaboravili da srednjoškolci izvan Zagreba ne idu u školu?
    Počelo se govoriti o terasama kafića i teretanama, a nitko srednje škole ne spominje.

Da se mene pita, kafići bi ostali zatvoreni da škole mogu biti otvorene.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to se odlučuje na nivou županije, zato se ne spominje na "stožeru"

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ali ako nije vrijeme za škole, onda nije ni vrijeme za kafiće?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako sam dobro shvatila ministra, otvaranje srednjih škola u cijeloj zemlji je gotova stvar, od 15.2. Možda zato to više ne spominju u nabrajanju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako nije vrijeme za škole, onda nije ni vrijeme za kafiće?
    Ne znam što bih rekla na te ako-kako-lako komentare. Pročitala sam i niz komentara s "druge strane" da zašto se otvaraju škole koje su ekonomski nebitne a ne mogu se otvoriti kafići . Realno, nije vrijeme za ništa, a što je prioritet to svatko očito gleda po svojoj koristi. Što se mene tiče, ja mislim kao i ti, da bi sve trebalo držati zatvoreno da bi zaraza bila na niskom nivou pa da škole mogu raditi.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Svaka županija odlučuje za sebe, dok ministarstvo odlukom ne otvori sve škole. Moja su 2 ravnatelja tražila od ekipe u Du stožeru da nas ovaj tjedan otvore skroz jer je u cijeloj dolini Neretve bilo 3, 4 novih slučajeva dnevno. Nisu nam dali. U Du je bilo više, nakon feste, pa ako oni moraju bit doma, moramo i mi.....

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što bih rekla na te ako-kako-lako komentare. Pročitala sam i niz komentara s "druge strane" da zašto se otvaraju škole koje su ekonomski nebitne a ne mogu se otvoriti kafići . Realno, nije vrijeme za ništa, a što je prioritet to svatko očito gleda po svojoj koristi. Što se mene tiče, ja mislim kao i ti, da bi sve trebalo držati zatvoreno da bi zaraza bila na niskom nivou pa da škole mogu raditi.
    Škole su kratkoročno ekonomski nebitne, ali dugoročno najbitnije.
    (Nije ovo upućeno tebi, znam da ovo gore nije tvoje mišljenje, samo sam poželila odgovoriti na tvrdnju.)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Što ćete s tim otvorenim dvoranama? Hoćete ići? Meni je super preko zoom-a, sad se svi vesele dvorani, a meni mrak.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Što ćete s tim otvorenim dvoranama? Hoćete ići? Meni je super preko zoom-a, sad se svi vesele dvorani, a meni mrak.
    Pričaš o fitnessu/teretani ili dvoranama za neke druge sportove?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ću svakako ići na jogu, jedva čekam.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja, i ja!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne samo da je svedski stol, navodno ide i proizvodnja, bravo susjedi:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...odnja-20210211

Kod nas fascinantnih 4000 cijepljenih pod 'ostalo'.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sad na fb grupi cijepljenje 70-godisnja zena otputovala u abu dhabi za cijepljenje, bit ce i te vrste turizma za obe koji ne upadnu pod "ostalo"/da se ne baci, i ako migu platit.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pričaš o fitnessu/teretani ili dvoranama za neke druge sportove?
    Mislim konkretno na neke "aerobike".

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Kod nas fascinantnih 4000 cijepljenih pod 'ostalo'.
    Ma 4000 "ostalih" bi bilo ok kad bi svim građanima ove države jasno javili
    1) gdje je cijepljenje
    2) kad se daju cjepiva "ostalima"

A inače - ima ih, da, ja (preko druge ruke) znam za bar dvoje "ostalih", isto prek veze. Hrvatska posla uvijek i svugdje.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 12.02.2021. at 07:59

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ja ne znam ni za jedno cijepljenje preko veze. A radim u bolnici. Dakle nismo proguravali bolesne roditelje, supruznike i slicno. Meni price Burilovica i Borasa izazivaju gnusanje i prezir. I mislim da bi morali osjetiti posljedice. No moralna nakaznost nazalost kod nas vec dugo nije krimen.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Slovenija otvorila granice za cijepljene. Tako će valjda i drugi. A gdje se cijepiti, ako nemaš veze Nego si onako, bezvezna, ni previše ni premalo bolesna, ni stara ni mlada, ma ništa.
    Da, otvara granice i za one koji su preboljeli, a to nikako ne želim, sa mojom povijesti upala pluća, množina, jako se bojim.
    Nema putovanja do daljnjeg. Nema veze, navikla sam već. Samo se malo žalim. Ionako nisam ona osoba koja je prije godinu dana otvorila ovu temu. Neka sam tužnija, bezvoljnija, tuplja, ma bezvezna.
    Više mi ni potpis ne odgovara.
    Bit će bolje. In spe.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 12.02.2021. at 09:11

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdi to piše za putovanje u Sloveniju,nisam to vidla
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.02.2021. at 09:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Neka sam tužnija, bezvoljnija, tuplja, ma bezvezna.
    Više mi ni potpis ne odgovara.
    Bit će bolje. In spe.
    Saljem ti virtualnu necijepljenu pusu bez antitijela ikakvih. Nazalost, i ona sa cijepljenjem u abu dhabiju je rubrika zasluznih osoba ala onih 4000 'ostalo' za koje niko ne zna odkud nastase u tolikom broju bas ko sto se svi cude sex uznemiravanju...to su ipak samo pojedinci, moralne nakaze, nije sistemski problem, a ne mozes doc i platit, ocito i to neka veza. Rekla je da je poseban slucaj tek kad je napalila fb populaciju koji su pokusavali shvatit mogu li i oni tako .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.02.2021. at 09:36

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A što to znači "ostali"? Evo mog poznanika koji je 65-70; a nema nikakvu vezu; je nazvala njegova liječnica da se dođe cijepiti jer smatra da mu je cjepivo potrebno s obzirom na neke dijagnoze, a onda mu je usput cijepila i ženu, koja je isto 65-70, al koja nema dijagnoza. Isto tako, poznanika, mlađeg od 50, je na cijepljenje uputila epidemiologinja, jer smatra da mu je potrebno, i jer navodno epidemiolozi mogu odabrati (po kojem god kriteriju??) uz sebe, još tri osobe koje će se cijepiti. Spadaju li sad te tri osobe pod "ostalo"? S obzirom na to da još nisu procijepljeni svi stariji od 80?

A nitko od njih nije požurivao cijepljenje, jednostavno su ih liječnici uputili da se cijepe.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 12.02.2021. at 09:43

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

epidemiolozi mogu uz sebe odabrati 3 osobe koje će se cijepiti? Koje ono znamo epidemologe .. Papak, Kolarić ..? Ako ih netko poznaje nek me preporuči

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

epidemiolozi mogu uz sebe odabrati 3 osobe koje će se cijepiti? Koje ono znamo epidemologe .. Papak, Kolarić ..? Ako ih netko poznaje nek me preporuči
    Tako mi kaže poznanik koji se cijepio.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

@Jadranka, propisan je redoslijed cijepljenja, i onda bi sve što ne odgovara tom redoslijedu bilo "ostali".
    Znači, tvoj poznanik mlađi od 50 nije na redu za cijepljenje, nema što epidemolog misliti da mu treba, treba i meni .
    Ovi drugi možda i jesu na redu jer koliko sam shvatila u nekim županijama je počelo cijepljenje starijih od 65 po DZ.

Naravno, ima iznimaka, ljudi koji se radi zdravstvenog stanja zaista moraju cijepiti odmah. Ako su cijepili 4000 takvih "ostalih" - svaka čast.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Tako mi kaže poznanik koji se cijepio.
    Pa čuj, moguće da su epidemiolozima radi iznimnih napora za vrijeme pandemije dali mogućnost da dobiju 4 doze cjepiva, eto.

(poznaje li netko g. Capaka ..? Žao mi je što sam ga nazvala Papak )

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jučer sam čitala da su neke županije krenule cijepiti ostale, a recimo ZG još nije cijepio ni sve zdravstvene radnike ni domove za starije. Pisalo je da Zagreb samo zdravstvenih radnika ima 23 tisuće, a cjepiva do sad došlo 22 tisuće

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moja poanta je bila da se nitko od njih nije gurao ni povlačio veze, nego su cijepljeni po procjeni liječnika, a svejedno je moguće da spadaju u "ostale". Al ne čini mi se da ih zato treba prozivati moralnim nakazama.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Totalno je neprikladno, ali ja sa, jucer dobila drugu dozu Pfizera i danas sam dosta u komi. Imam jaku glavobolju, blagu groznicu i ruka me bas boli. Popila sam paracetamol pa cekam da prodje.
    inace moji su roditelji dobili datum cijepljenja Astra Z, oboje su preko 65, uz kronicne bolesti. No oni su u malom mjestu, pa je to mozda razlog? Tako je bilo i s cjepivom za gripu. Ova cijepljenja Pfizerom u sijecnju- privilegiranih skupina-prije vecine zdravstvenih djelatnika, su bas neopravdiva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja poanta je bila da se nitko od njih nije gurao ni povlačio veze, nego su cijepljeni po procjeni liječnika, a svejedno je moguće da spadaju u "ostale". Al ne čini mi se da ih zato treba prozivati moralnim nakazama.
    A kako je došlo do toga da epidemiolog procjenjuje da se netko treba cijepiti?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moralnim nakaznostima sam prozvala one koji evidentno nisu pozvanu na cjepljenje jer je njihov lijecnik procijenio da im je cijepljenje potrebno iz MEDICINSKIH razloga.
    Naravno da se ne moze cijepljenje odvijati idealnim redom, tesko je zamisliti i kakav bi taj bio, ali cijepljenje mocnika koji su preboljeli covid prije mjesec dana ili pate od blage astme spada u manipuliranje utjecajem u najmanju ruku. I da, u situaciji u kojoj cjepiva nema dovoljno, drzim da je znak moralne nakaznosti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja moram priznati da prvi put cujem ovo za epidemiologe i krajnje mi je nejasno- pa to je NASE cjepivo, platili su ga gradjani RH, po kojoj logici epidemiolozi mogu izabrati tri sretnika? I iz kojeg bazena? Bilo kojeg? Muza, zenu, strica? Tko je to zaboga odobrio?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A kako je došlo do toga da epidemiolog procjenjuje da se netko treba cijepiti?
    A otkud da ja to znam. Nije da se meni to sviđa. Iako taj poznanik sigurno ima indikacija za cijepljenje. Ali, ima li ih više ili manje od onih koji još nisu cijepljeni, to isto ne znam.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja se samo nadam toj platformi za prijavu na cijepljenje, mislim da bi tada bilo puno lakše znati jesi na listi, jel te sestra zapisala il pogubila papire...

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Totalno je neprikladno, ali ja sa, jucer dobila drugu dozu Pfizera i danas sam dosta u komi. Imam jaku glavobolju, blagu groznicu i ruka me bas boli. Popila sam paracetamol pa cekam da prodje.
    inace moji su roditelji dobili datum cijepljenja Astra Z, oboje su preko 65, uz kronicne bolesti. No oni su u malom mjestu, pa je to mozda razlog? Tako je bilo i s cjepivom za gripu. Ova cijepljenja Pfizerom u sijecnju- privilegiranih skupina-prije vecine zdravstvenih djelatnika, su bas neopravdiva.
    Ja imam samo glavobolju,mucninu i ruka me manje boli nego prvi puta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala, ina33.
    Vjerujem da ima onih koji su platili i dobili cjepivo. I šute mudro.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ma nisu nista platili.

Evo recimo jedan primjer bas u HGK jos u 1. mjesecu se cijepili u prvoj rundi i nije se bas skrivalo to.
    https://www.hgk.hr/u-zupanijskoj-kom...ackoj-zupaniji

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super mi je to nase, ako je nase ko gripa cjepivo, u niskom sam startu za placanje ako se otvori mogucnost u susjednim non eu drzavama. Ko i za xy nasih stvari koje pokupe ostali.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Najbolje bi bilo ko u filmu Cintagion. Svaku vecer na HRT prije dnevnika lutrija, izvlači se jedna godina rođenja i ti sutra idu na cijepljenje.

Mome didi i noni su dali termin slijedeci petak ako žele AZ cjepivo. Doktorica im je natuknula da bi bilo bolje neko drugo pričekat,
    ali posto nema naznake da će drugo bit tako skoro, oni će uzet ovo. Isto je malo mjesto u pitanju, nemaju neke posebne bolesti, imaju preko 90 oboje.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pridružujem se onima koji znaju da su se deseci ljudi preko reda cijepili na jednom mjestu. Oni koji su izvisili i njihove obitelji znaju zašto su izvisili.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A što to znači "ostali"? Evo mog poznanika koji je 65-70; a nema nikakvu vezu; je nazvala njegova liječnica da se dođe cijepiti jer smatra da mu je cjepivo potrebno s obzirom na neke dijagnoze, a onda mu je usput cijepila i ženu, koja je isto 65-70, al koja nema dijagnoza. Isto tako, poznanika, mlađeg od 50, je na cijepljenje uputila epidemiologinja, jer smatra da mu je potrebno, i jer navodno epidemiolozi mogu odabrati (po kojem god kriteriju??) uz sebe, još tri osobe koje će se cijepiti. Spadaju li sad te tri osobe pod "ostalo"? S obzirom na to da još nisu procijepljeni svi stariji od 80?

A nitko od njih nije požurivao cijepljenje, jednostavno su ih liječnici uputili da se cijepe.
    "Ostali" su mlađi od 65 godina koji nemaju bolesti koje ih svrstavaju u skupinu umjerenog ili visokog rizika za razvoj težeg oblika Covida.

Pisala sam već tu o podjeli na skupine, postoji Vladin dokument o planu cijepljenja iz kojega sam izvukla brojke.
    Ukratko:
    - prvo su štićenici domova plus osoblje, i svi zaposleni u tim institucijama, plus SVI zaposleni u zdravstvu (što uključuje i privatnike)
    - nakon njih su stariji od 65 (koji nisu u domovima za starije) BEZ OBZIRA imaju li neku dodatnu bolest, PLUS osobe mlađe od 65 koje imaju neke bolesti koje bi ih, u slučaju da su oboljeli od Covida, svrstale u "pacijenti s komorbiditetima". Imaju nabrojane bolesti u dokumentu.
    - tu negdje je i ~100 tisuća ljudi koji rade u nastavi (od predškolske do visokoškolske razine)

A onda su "ostali".

Koliko se sjećam vijesti od subote ujutro (6. veljače), u Koprivničko-križevačkoj županiji je već to jutro započelo cijepljenje starijih od 65 koji nisu u domovima (plus rizičnih valjda), pokazana je snimka cijepljenja iz neke sportske dvorane

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ok, onda nitko od ovih mojih troje ne spada u "ostale".

Ali onda u "ostale" ne spadaju ni neki drugi koje se sad javno proziva.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolje bi bilo ko u filmu Cintagion. Svaku vecer na HRT prije dnevnika lutrija, izvlači se jedna godina rođenja i ti sutra idu na cijepljenje.

Mome didi i noni su dali termin slijedeci petak ako žele AZ cjepivo. Doktorica im je natuknula da bi bilo bolje neko drugo pričekat,
    ali posto nema naznake da će drugo bit tako skoro, oni će uzet ovo. Isto je malo mjesto u pitanju, nemaju neke posebne bolesti, imaju preko 90 oboje.
    Ma, nek uzmu AZ, ovo ti govorim na svoju stetu jer je to jedino za koje bi populacija normal mozda imala sanse. Lutrija, mos mislit kako bismo u postenje toga vjerovali.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ok, onda nitko od ovih mojih troje ne spada u "ostale".

Ali onda u "ostale" ne spadaju ni neki drugi koje se sad javno proziva.
    To tvoje troje ok (doduše ne znam za tog trećeg, ali ovi stariji od 65 su ok)

A ovi što ih se proziva, išli su preko reda:

Boras i njegova supruga cijepili su se u fazi kada nitko stariji od 65 (ni rizičan) nije bio na redu, početkom siječnja
    Za ovog čovjeka iz HGK ne znam za njegov popis komorbiditeta i kvalificiraju li ga u ovu trenutnu skupinu, a ne znam ni kad je dobio cjepivo

Ako je nakon 6. 2., još bi se i mogao provući.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 12.02.2021. at 10:58

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ovaj iz HGK kaže da je cijepljen, a ne nalazi se uopće u toj evidenciji cijepljenih i ne želi reći gdje se cijepio

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zar postoji javno dostupna evidencija cijepljenih?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobio je cjepivo 13.1.- dakle prije vecine zdravstvenih djelatnika.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Postoji registar, koji nije javan, ali u njemu ga nema. I odbija reci tko ga je cijepio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •