Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Apsu, drago mi je da si napisala da dijete voli ići u školu. Meni je pun kufer toga - što će on raditi u školi, bit će mu dosadno. Jučer smo imali mini scenu, gdje sam ja pokušala nametnuti čitanje neke priče, s nekom poukom, a vezano uz neki prijašnji sukob. Nikako mu nije bilo jasno zašto ga sad gnjavim, kad on hoće o svemiru. Govori da obožava svemir. Uglavnom, stvarno je teško nametat mu nekakve "gaćoljupce", kad on hoće slušati o svemiru. Imamo hrpu knjiga, kupila sam mu i neke nove priče, ali on stalno vraća na "činjenične". Ja sam imala misiju da to pročitamo iz određenog razloga. Moram li reći da na kraju nismo skoro ništa pročitali. A i to što smo pročitali je on meni htio čitati. Kad sam rekla da je kasno i nek si sam čita, rekao je da mu to nije zabavno. Očito hoće publiku.
Čitam i prisjećam se... i moj je tako s pet godina obožavao svemir i proučavao enciklopedije i tata mu je pričao priče kako je nastao Mjesec i crtao je planete, ma bio je opsjednut time.
Sad ga to više UOPĆE ne zanima, ni najmanje. Ponekad se prisjeti kako je kao mali crtao planete, i to je to
Nakon svih silnih znanstveno-spoznajnih tema koje su ga zanimale u predškolskoj dobi, sad, u teen-godinama, najveći mu je interes za - politiku