Nisam toliko uporna, koliko bih se htjela riješiti svoje predrasude.
Dobro da se javila marta s gomilom svojih muških. Tak otprilike i mi jedemo. Ima puno bezmesnih jela, i objektivno siromaških jela. Al više od par puta godišnje jedemo pečenje, gulaš, meso na saft....
dečki si često, ak jelo nema mesa, navečer uzmu ili šnitu pršuta, špeka, možda speku par kobasa
Od ne preskupog i zdravog povrća moram spomenuti tikvice i bundeve.
Neki dan gledam - poriluk je po 19.99 kn/kg - užasno skupo.
Tikvice su po cca 8 kn/kg. Isto toliko košta i butternut tikva - savršena za juhe i umake.
Špinat - velika vreća (500 g) košta isto kao i mala kadica od 100 g. Meni je problem to što mi je 500 g previše, pa uglavnom u 3 dana to jedemo dvaput (napravim klasičan s pireom i pečenim jajima, a drugu polovicu uvalim u povrtne odreske ili savijaču).