Stranica 255 od 383 PrviPrvi ... 155205245253254255256257265305355 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,701 do 12,750 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    I ikone po ordinacijama u mom slučaju.
    Kad me dočekaju Sveti vrači i Bogorodica na zidu, meni je to instant poruka da sam jednaku korist mogla imati i od odlaska u crkvu umesto kod tog doktora.

Mislim da priča nije preširoka, jer tinky ima oca doktora i stavove kakve ima- zajedno sa svojim ocem. To je baš srž problema. Kada oboli, ako joj ne daj bože zatreba, njeni će se za nju, mladu i zdravu, maksimalno angažovati u medicinskim krugovima. Zato ona sa mirom može da priča o gripici ljudima koji su izgubili nekog jer nisu bili dovoljno angažovani. Meni je to bezobrazluk do beskraja i nazad.
    Nisam znala taj detalj, ako je tocan, ne volim niti ja takve price iz pozicije moci, al ljudi vrlo cesto (oni koji ih nose) nisu svjesni moci bijelog mantila, najiskrenije to mislim. Kao ni drugi ljudi svojih privilegija.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    E, to, to gledam i slušam stalno i pitam se jel im oštećen mozak od covida pa treba obazrivo da im pristupim kao osobi sa oštećenjem mozga ili su prosto prirodni kreteni bili i ostali?
    Ako su isti kao i prije covida( a iz mog iskustva obicno jestu) tada se nema sto puni misliti.
    Rodakinja moje mame nastavila je bombardirati moju mamu sa svim opasnim sadrzajima u cjepivu, umiranju za dvije godine i raznim teorijama zavjere nakon sto je provela 2 tjedna u covid bolnici na kisiku.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko god si ogorcena vjerojatno ti je prilicno jasno da su autoimune bolesti izuzetno teske za dijagnostiku, nespecificne, zahtjevaju more testova i hrpu znanja da se u toj hrpi testova prepozna prava. To sto ti nisu prepoznali bolest jer se nisi uklapala u okvire zaista nije nista neuobicajeni kod autoimunih bolesti. Iz mog iskustva one se cesto dijagnosticiraju godinama nakon prvih simptoma.
    Zapravo nisam ogorčena, samo nemam više bez uvjetno povjerenje prema medicini i doktorima. Pouzdam se u svoje tijelo da će me voditi prema svojim potrebama. Kad se preforsiram tijelo mi šalje signale da usporim, isto tako izbjegavanje stresa i drugih vanjskih utjecaja. Pouzdam se dosta u liječenje iz prirode i samu preventivu.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako su isti kao i prije covida( a iz mog iskustva obicno jestu) tada se nema sto puni misliti.
    Rodakinja moje mame nastavila je bombardirati moju mamu sa svim opasnim sadrzajima u cjepivu, umiranju za dvije godine i raznim teorijama zavjere nakon sto je provela 2 tjedna u covid bolnici na kisiku.
    Oni koji su imali nus pojave i reakcije na cjepiva iz vlastitog iskustva, ili iskustva bližnjih pušu s razlogom i traže dlaku u jajetu. Možete ih zvati zatucanima , maloumnima ili teoretičarima zavjere ali tko se jednom opeče puše i na hladno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo nisam ogorčena, samo nemam više bez uvjetno povjerenje prema medicini i doktorima. Pouzdam se u svoje tijelo da će me voditi prema svojim potrebama. Kad se preforsiram tijelo mi šalje signale da usporim, isto tako izbjegavanje stresa i drugih vanjskih utjecaja. Pouzdam se dosta u liječenje iz prirode i samu preventivu.
    To je tvoje pravo i dobro je za tebe ako ima poboljsanja bez napredovanja bolesti.
    Autoimune bolesti za sad se i tako vecinom ne lijece nego se lijekovima ublazavaju bolovi i napredovanje bolesti.
    Ali osim autoimunih bolesti postoji jako puno bolesti i stanja u kojima medicina pomaze ili je cak nuzna , tako da je to prilicno siroko podrucje.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam znala taj detalj, ako je tocan, ne volim niti ja takve price iz pozicije moci, al ljudi vrlo cesto (oni koji ih nose) nisu svjesni moci bijelog mantila, najiskrenije to mislim. Kao ni drugi ljudi svojih privilegija.

Misliš na oca doktora? Moguće da sam pogrešno zapamtila da je baš doktor, ali vrati se samo stranicu unazad na njen post i videćeš da piše da joj otac radi u zdravstvu. U ranijim postovima je pisala da joj se otac, zdravstveni radnik, slaže sa njenim stavovima da je sve oko korone orkestrirano, prenaduvano, odgovara svetskim moćnicima itd.
    Da li je ona svesna moći belih mantila ili ne, ne znam, ali slabo mi je to opravdanje za njene stavove.

Sirius, ovi koje ja znam uglavnom su isti i pre i posle korone, tako da se zaključak sam nameće. Jedino razlika što sad, umesto da tvrde da korone nema, viču kako je odlično što su je imali jer su sad imuni. Nakon tri meseca kardioloških smetnji, terapija, variranja pritiska, odlaganja trudnoće zbog oslabljenog organizma i tako to... Baš odlično što su je imali.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oni koji su imali nus pojave i reakcije na cjepiva iz vlastitog iskustva, ili iskustva bližnjih pušu s razlogom i traže dlaku u jajetu. Možete ih zvati zatucanima , maloumnima ili teoretičarima zavjere ali tko se jednom opeče puše i na hladno.
    Doticna gospoda nije imala nikakve reakcije na cjepiva.
    Samo reakcije na doktore preko interneta.
    S druge strane ja imam itekako iskustva sa reakcijama na cjepivo, cak i ovo protiv covida, pa ne umanjujem svrhu niti korist cijepljenja u ovoj epidemiji.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.06.2021. at 17:06

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kako ko i kako šta. Svašta ljudi sebi ubrajaju u reakcije. Što ne znači da reakcije ne postoje, naprotiv, samo nisu baš tako česte i tako opasne kako neki ljudi misle. A bolesti protiv kojih vakcinišemo nisu tako bezopasne kako neki vole da ih predstave.

Ja imala reakciju na AZ. Evo ja biram radije nju nego koronu. Jer mi moja reakcija na vakcinu nagoveštava da bi moje telo imalo sličan imuni odgovor i na koronu, samo verovatno još jači.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kao svjedok reakcije na cjepivo što iz vlastitog iskustva(ne bi u detalje, samo ću reći da su posljedice i 12g nakon), i onoga što sam vidjela kao posljedicu u bližoj okolini. Moje iskustvo je da se previše olako shvaćaju nus pojave. Jedan od razloga je jer su moja djeca cijepljena sa razmakom od dvije godine i kad sam pitala zašto mlađe dijete nije cijepljeno istim cjepivom kao starije odgovor je bio zato jer smo shvatili da ono prije cjepivo nije dobro. Oprostite što im ne vjerujem , meni se neće da netko isprobava na meni ili mojoj djeci svoje lijekove pa da bude e jbg... Mi svi se u obitelji nosimo sa posljedicama , pa si dajem za pravo da nedam više eksperimentirat na sebi i djeci

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da necemo docekati dan da te netko pita o stavovima i razmisljanjima prije pruzanja medicinske pomoci, ali to ne znaci da ne smijem(o) okretati ocima na one koji s visoka vrijedjaju nas, jel, cipirane ovce. Nisam vjernik pa mi ono o kamenju i kruhu ne lezi, sto cu.

U krajnjem slucaju, svi mi koji smo se pridrzavali uputa i koristili zdrav razum u vrijeme pandemije smo pridonijeli zdravlju ovih sto ne bi primali otrove pa se mogu potajno nadati da, kad im zagusti, nece doci na red prije mene ili neke druge ovce. Jer stvarno nije upitno hoce li pohitati bilo kojem lijecniku i doslovno pojesti otrovno govno ili dva, samo da bi im bilo bolje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sve to stoji, sigurno ce netko imati i (izuzetno) lose reakcije na bilo koje cjepivo. Statistika je nemilosrdna i zapravo ne bira, jel.

S druge strane, ta ista statistika nam govori da nema onoliko reakcija koliko ima ljudi koji o njima pricaju, opet neovisno o vrsti cjepiva. I posve mi je jasno da ima ljudi koji ne vjeruju ni u statistiku vec se bave alternativnim cinjenicama.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Naravno, uvijek postoje ljudi koji će nažalost biti onaj teški dio statistike. Treba samo zadržati veliku dozu zdravog razuma i procijeniti što je najbolje za nas. Ja sam odmah na početku cijepljenja rekla da neću stati prva u red, ali da se želim cijepiti ako se pokaže sigurnim. I tako sam i napravila, pričekala sam dok vidim kakve su nuspojave, dok rodim, i evo primila sam prvu dozu.

Ali jednako tako sam bila svjesna i da meni čine dobro svi oni koji su htjeli stati prvi u red jer se na nekome ipak moralo testirati. Tako je i za ove koji se ne žele cijepiti i koji eto ne vjeruju u virus jer je valjda puno logičnije vjerovati u zavjeru nego u nešto što nam je svakodnevica. Ako se pandemija obuzda cjepivom, oni će također imati koristi od toga, pa nekako najmanje što mogu napraviti u svom kompletnom antidoprinosu je barem ne vrijeđati cijepljene pod maskom prava na mišljenje.

Nekidan sam imala raspravu sa jednom nebitnom parkovskom mamom oko toga da sam ja luda jer dopuštam da mi cijepe djecu redovnim cjepivima. Isto sam joj rekla da me može barem ne vrijeđati s obzirom na to da moja cijepljena djeca štite njenu necijepljenu. Naljutila se. Hvala Bogu. Kamo sreće da mi se sve te nadobudne naljute pa da mogu s mirom u park.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nuspojave
    Zbog nuspojava koje izaziva s nekim lijekovima, neke zemlje su čak i zabranile korištenje preparata. Sigurni su ako se uzimaju kako je propisano i kratkoročno. Nuspojave koje mogu izazvati su:

• problemi sa spavanjem,
    • nemir,
    • anksioznost,
    • razdražljivost,
    • umor,
    • suha usta,
    • vrtoglavica,
    • glavobolja,
    • osip,
    • proljev

Oprez!

• ne preporučuje se primjenjivati kod djece mlađe od 12 godina bez nadzora liječnika
    • ne smije se prekoračiti doza jer bi moglo doći do ozbiljnih reakcija na izloženost suncu i moguće su druge nuspojave
    • ne preporučuje se za vrijeme trudnoće i dojenja, kod težih mentalnih oboljenja (bipolarni poremećaj, shizofrenija, Alzheimerova bolest).
    • nije dobro naglo prekinuti korištenje ovog preparata jer može uzrokovati neugodne nuspojave. Ako odlučite prekinuti trošiti preparate, treba to učiniti polako i postupno
    • stupa u interakciju s mnogim lijekovima, zato prije početka njihova korištenja potražite mišljenje ljekarnika. Stupa u interakcije s alprazolamom, amitriptilinom, kontracepcijskim pilulama, digoksinom, s lijekovima koji se metaboliziraju u jetrama (diazepam, lanzoprazol, omeprazol, varfarin), s lijekovima protiv depresije (paroksetin, sertralin…), lijekovima protiv AIDS-a, lijekovima protiv alergije i drugima

Radi se o gospinoj travi, potpuno prirodno, a prepuno nuspojava.
    Ljudi masovno koriste, bez da su upućeni u nuspojave. Niti ih ne zanima. Čak i djecu mažu s kantarionovim uljem.
    A po pitanju cjepiva su najbitnije nuspojave.
    Imam osjećaj da je otkriveno da gospina trava liječi koronu, da bi se našlo puno onih koji bi ju odbili koristiti 'zbog nuspojava' a zapravo oni nemaju nimalo povjerenja u struku, vlast i znanstvenike. Zato otpor ide valjda prema svemu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kao svjedok reakcije na cjepivo što iz vlastitog iskustva(ne bi u detalje, samo ću reći da su posljedice i 12g nakon), i onoga što sam vidjela kao posljedicu u bližoj okolini. Moje iskustvo je da se previše olako shvaćaju nus pojave. Jedan od razloga je jer su moja djeca cijepljena sa razmakom od dvije godine i kad sam pitala zašto mlađe dijete nije cijepljeno istim cjepivom kao starije odgovor je bio zato jer smo shvatili da ono prije cjepivo nije dobro. Oprostite što im ne vjerujem , meni se neće da netko isprobava na meni ili mojoj djeci svoje lijekove pa da bude e jbg... Mi svi se u obitelji nosimo sa posljedicama , pa si dajem za pravo da nedam više eksperimentirat na sebi i djeci
    Da si kupila običnu kremu za ruke, ili šampon za kosu, i imala tešku alergijsku reakciju na njih pa završila u bolnici, to bi svakako bilo grozno i neprijatno i verovatno prilično zastrašujuće i frustrirajuće iskustvo, i još dugo bi mislila o njemu. I imala bi pravo da preispituješ pažljivo svaki sledeći šampon ili kremu za ruke kad kupuješ za sebe. I da dobiješ saosećajnu reakciju drugih ljudi.

Ali ako počneš da tvrdiš da su, na osnovu svog iskustva, kreme za ruke ili šamponi za kosu jedno grozno zlo za sve ljude, i svi ti grozni prozvođači eksperimentišu na nama, i niko ne treba da koristi uopšte kreme za ruke nit šampone jer se može sasvim lepo i bez njih, a možda su i sva moguća sredstva higijene zla i štetna - verujem da bi rekcije ljudi počele da se menjaju od saosećajne prema nečem drugom. Jer gomila ljudi već koristii kreme i šampone i jasno im je da teže reakcije postoje, ali su izuzetno retke, pa ukupna korist daleko premašuje rizik.

Isto je i sa vakcinama. Da, ima nuspojava, da, neke su ozbiljne. Da, trebalo bi da usavršavamo tehnologiju proizvodnje i proveravamo bezbednost vakcina najsavesnije što možemo. Ali reći da je bolje da umre svaka hiljadita osoba od korone nego svaka milionita od vakcine, da bismo izbegli nuspojave vakcina- to jednostavno ne zvuči kao razumno rešenje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prijateljica je prijavila sebe i djecu na testiranje cjepiva protiv lajmske bolesti. Postoji za zivotinje, no nije jos odobreno za ljude. Tamo gdje trenutno zive i gdje ce vjerojatno ostati jos koju godinu krpelji cesce prenose lajmsku bolest nego sto ne prenose pa im je to svakako bitno. Zena je inace biolog, bavi se vodama, nije bas nesto neuka. Mene recimo (puno) vise zanima sprjecavanje i lijecenje alergija (na hranu). Nije mi nimalo strano razmisljati na sto bih prijavila obitelj. Muz je stalno u nekom for-science testiranju, no kod njega je uglavnom rijec o darivanju tkiva/krvi/anamneze u znanstvene svrhe.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pulinka, zaista nema potrebe izvrtat elline rijeci.

Lijepo je rekla da tako razmislja za sebe i svoju obitelj, a ne za ostatak populacije. I svatko ima apsolutno pravo prema svom osobnom iskustvu temeljit svoje odluke i odluke za svoju djecu (u ovom slucaju u pogledu zdravlja).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kako bi forum izgledao da se nitko nikad nikome ne obraca i ne pokusava komentirati bilo sto napisano?

Mogli bismo vjerojatno nasumce nesto pisati, svaki u svom postu i paziti da nikako ne iskomentiramo sto je tko napisao, pitamo dodatna pitanja, a nedajboze jos i da komentari dolaze s neke subjektivne tocke i dozivljaja.

Recimo, mogli bismo secirati pravopis i gramatiku. To su cinjenice.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili čitaj pažljivo i analiziraj mi značenje podebljanih rečenica.

Moje iskustvo je da se previše olako shvaćaju nus pojave- znači svi doktori sa kojima je ella došla u dodir olako shvataju sve nuspojave svih vakcina sa kojima je ona imala iskustva?
    Da li to ubraja sva iskustva njene porodice, njene dece, prijatelja, poznanika, šta obuhvata sintagma "moje iskustvo"?
    Ili je to slučaj jedne osobe kod koje je jedan ključni doktor u jednom slučaju olako shvatio nuspojave jedne jedine vakcine?
    Da li ella na osnovu tog jednog jedinog svog jako lošeg iskustva sa jednom vakcinom, jednom osobom i jednim doktorom, formira sve svoje buduće odluke o vakcinama?
    Da li je to uobičajen način odlučivanja?

pa si dajem za pravo da nedam više eksperimentirat na sebi i djeci- znači li ovo "više" da je svaka vakcina koju su njena (a sigurno i naša) deca dobila do sada zapravo bila deo nekog eksperimenta? Da su sve dosadašnje vakcine neproverene, nedovoljno sigurne, da doktori zapravo nemaju pojma šta rade?

Ti shvataš, Lili, da ona govori o istim onim vakcinama koje su dobila i tvoja deca?
    Da li ti misliš da su tvoja deca deo eksperimenta i da su dobila nedovoljno proverene vakcine?
    Ako se slažeš, zašto si ti, Lili, koju poznajem kao savesnu osobu, dopustila da ti deca prime neke sumnjive vakcine?
    Ako se ne slažeš sa njom, zašto jednostavno ne izneseš svoje mišljenje slično kao i ja?
    Jer njeno mišljenje nije samo mišljenje o njoj i njenoj deci i nekim tamo vakcinama i jednom doktoru, to je mišljenje o svim našim vakcinama i svim doktorima koji ih prave i daju svoj našoj deci.
    Tako da ne vidim šta sam ja tačno ovde izvrnula?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja djeca su uredno cjepljena, moji stavovi se ne razlikuju od tvojih pulinka vis a vis ove teme, no apsolutno postujem pravo na razlicito misljenje koje se nekome temelji na necijem negativnom iskustvu.
    Kod tinki to nije slucaj, to mi je posve drugaciji pristup s kojim se ne slazem.

Uopce ne tumacim elline izjave tako "ekstremno" kao ti.

Ella zapravo govori cijelo vrijeme s naglaskom na svoju obitelj i djecu.Opreznija je jer se opekla, to mi je posve shvatljivo.

Nigdje ne govori sta trebas ti, ja ili netko drugi, ja to uopce ne iscitavam iz njenih postova na nacin kako si ti dozivjela zato sam i napisala da ne treba izvrtat tudje rijeci. Komentirat dapače.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.06.2021. at 07:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eto tako sam ja ellu shvatila pulinka
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.06.2021. at 07:32

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca su uredno cjepljena, moji stavovi se ne razlikuju od tvojih pulinka vis a vis ove teme, no apsolutno postujem pravo na razlicito misljenje koje se nekome temelji na necijem negativnom iskustvu.
    Kod tinki to nije slucaj, to mi je posve drugaciji pristup s kojim se ne slazem.

Uopce ne tumacim elline izjave tako "ekstremno" kao ti.

Ella zapravo govori cijelo vrijeme s naglaskom na svoju obitelj i djecu.Opreznija je jer se opekla, to mi je posve shvatljivo.

Nigdje ne govori sta trebas ti, ja ili netko drugi, ja to uopce ne iscitavam iz njenih postova na nacin kako si ti dozivjela zato sam i napisala da ne treba izvrtat tudje rijeci. Komentirat dapače.
    Ali ella iz njenog lošeg iskustva nije izvukla zaključak ovako:

"Pošto je jedan član moje porodice imao jako lošu reakciju na vakcinu sa dugotrajnim posledicama, ja iz toga zaključujem da se kod njega desilo nešto retko i neobično, što se očigledno nije desilo ogromnoj većini drugih ljudi, a nije se desilo čak ni ostalim članovima moje porodice.

Dakle, ako je ta njegova reakcija uslovljena genetskom sklonošću, mi, njegovi krvni srodnici, bićemo oprezni sa daljom vakcinacijom tim tipom vakcine protiv te određene bolesti. Možda bih trebala dalje da se raspitam šta bi moglo biti u osnovi takve reakcije, da bih odlučivala dalje o svojoj deci."

Ne, zaključak ide ovako:
    "Pošto je jedan član moje porodice imao jako lošu reakciju na vakcinu sa dugotrajnim posledicama, ja zaključujem da doktori zapravo eksperimentiraju sa nama (i svom ostalom decom koja iste vakcine primaju), menjaju vakcine jer prethodne nisu bile dobre (elline reči doslovno), tj. zapravo nemaju pojma o ishodu i uticaju vakicna na sve koji ih godinama primamo.
    Zato MOJA deca neće biti deo neizvesnog EKSPERIMENTA sa vakcinama" - iz čega nužno sledi da je njen stav primenljiv na SVU našu decu, jer SVA naša deca primaju iste vakcine.
    To što ona nije doslovno napisala: a vi nastavite da eksperimentišete na svojoj deci neispitanim i lošim vakcinama, ne znači da se ne podrazumeva.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 12.06.2021. at 08:40

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tako sam uglavnom i ja procitala.

A i prica se, u principu, ni po cemu ne razlikuje od klasicne postavke prosjecnog antivaksera (s raznih drustvenih mreza). Nekome se nesto dogodilo, ---> ijecnici nisu htjeli priznati da je od cjepiva. ---> cjepiva su zlo; lijecnici su zlikovci ---> dosta je bilo eksperimenata!

I naravno da imamo razlicito misljenje.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 12.06.2021. at 09:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure, a ja sam bas shvatila ovako kako je pulinka napisala ovo prvo tumacenje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako dobro citam, ni nijemci zasad ne preporucaju cijepljenje zdravih adolescenata:

https://www.reuters.com/world/europe...ts-2021-06-10/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Prijateljica je prijavila sebe i djecu na testiranje cjepiva protiv lajmske bolesti. Postoji za zivotinje, no nije jos odobreno za ljude. Tamo gdje trenutno zive i gdje ce vjerojatno ostati jos koju godinu krpelji cesce prenose lajmsku bolest nego sto ne prenose pa im je to svakako bitno. Zena je inace biolog, bavi se vodama, nije bas nesto neuka. Mene recimo (puno) vise zanima sprjecavanje i lijecenje alergija (na hranu). Nije mi nimalo strano razmisljati na sto bih prijavila obitelj. Muz je stalno u nekom for-science testiranju, no kod njega je uglavnom rijec o darivanju tkiva/krvi/anamneze u znanstvene svrhe.
    Ajme, cekam vec godinama da se nesto napravi za Lajmsku. Koliko sam bila citala, nesto je postojalo, ali nije bilo dovoljno ucinkovito.
    Meni jedino nije jasno je l se kod takvih studija nekoga namjerno izlaze bakteriji da se vidi zaraznost? Ili se samo gledaju nus pojave cjepiva?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U Rijeci, u dvorani Zamet, je danas počelo cijepljenje tinejdzera, Pfizerom, naravno.
    Došli su u pratnji roditelja, ali svaki je maloljetnik sam rekao da želi cjepivo. Bili su oni sa kroničnim bolestima, ali i oni koji imaju druge razloge za cijepljenje. Je li i ZG počeo?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    U Rijeci, u dvorani Zamet, je danas počelo cijepljenje tinejdzera, Pfizerom, naravno.
    Došli su u pratnji roditelja, ali svaki je maloljetnik sam rekao da želi cjepivo. Bili su oni sa kroničnim bolestima, ali i oni koji imaju druge razloge za cijepljenje. Je li i ZG počeo?
    Mislim da nije. Tek se popis formira.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, cekam vec godinama da se nesto napravi za Lajmsku. Koliko sam bila citala, nesto je postojalo, ali nije bilo dovoljno ucinkovito.
    Meni jedino nije jasno je l se kod takvih studija nekoga namjerno izlaze bakteriji da se vidi zaraznost? Ili se samo gledaju nus pojave cjepiva?
    Nisu ih jos zvali. Kad pocne testiranje, sigurno ce znati takve detalje pa cu prenijeti info.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Je li netko prijavio dijete za cijepljenje kod dr. školske medicine? Ako da gdje se cijepe, tj. koja je procedura za docjepljivanje obzirom da škola završava slijedeći tjedan?
    Moji ( 2 od 3) naruceni za sutra u školsku ordinaciju, pitat cu gdje ide druga doza i javim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I kad pls . U kojem si ti gradu?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.06.2021. at 09:46

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo jedno pitanje - cijepljena sam svim cjepivima prema redovnom kalendaru cijepljenja, djeca i mi (MM i ja) smo se cijepili i cjepivom protiv hepatitisa B dok još nije bio u redovnom kalendaru cijepljenja (ili kako se to već zove) - dakle, mogu reći da nikakva cjepiva dosad nisam izbjegavala, ali ovim cjepivom protiv covida mi se ne pada na pamet cijepiti. Što iz etičkih, a što iz zdravstvenih razloga. Jesam li i ja onda antivakser kako nas se lijepo časti u posljednje vrijeme?
    Uopće se tako ne osjećam, a također ne smatram da sam u kategoriji onih koji ne brinu o ostalim ljudima. Dapače. Naravno da mi nije namjera ulaziti u raspravu oko ove teme, a znam da nije ni vama, niti ću išta više i napisati na ovu temu, ali eto, zanima me kako je to moguće da sam ja odjedanput antivakser, a do svoje 45. cijepljena sam svime čime sam trebala biti?!? I ne samo ja, naravno...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I kad pls . U kojem si ti gradu?
    Rijeka.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Samo jedno pitanje - cijepljena sam svim cjepivima prema redovnom kalendaru cijepljenja, djeca i mi (MM i ja) smo se cijepili i cjepivom protiv hepatitisa B dok još nije bio u redovnom kalendaru cijepljenja (ili kako se to već zove) - dakle, mogu reći da nikakva cjepiva dosad nisam izbjegavala, ali ovim cjepivom protiv covida mi se ne pada na pamet cijepiti. Što iz etičkih, a što iz zdravstvenih razloga. Jesam li i ja onda antivakser kako nas se lijepo časti u posljednje vrijeme?
    Uopće se tako ne osjećam, a također ne smatram da sam u kategoriji onih koji ne brinu o ostalim ljudima. Dapače. Naravno da mi nije namjera ulaziti u raspravu oko ove teme, a znam da nije ni vama, niti ću išta više i napisati na ovu temu, ali eto, zanima me kako je to moguće da sam ja odjedanput antivakser, a do svoje 45. cijepljena sam svime čime sam trebala biti?!? I ne samo ja, naravno...
    Stvarno je svejedno kako vas nazivaju drugi i kako nazivate sami sebe. Važno je samo koliko ima ljudi koji se žele cijepiti (kako god se uz to nazivali), koji se ne žele cijepiti (kako god se uz to nazivali) i kako to utječe na cjelokupno stanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Antivakser je nažalost postala etiketa koja se lijepi svakome da ga se odmah u startu diskreditira. I nakon toga staje svaka rasprava. Žalosno je što je tako. ALi i oko ovih covid cjepiva izostaje svaka rasprava. Svatko tko se usudi išta propitkivati (što je izvan okvira službenog narativa) biva etiketiran kao antvakser (ponekad i teoretičar zavjere). I prekida se svaka rasprava.
    I struka nije jednoglasna, ne, samo se stvara takav privid jer su cenzurirani oni koji imaju nešto drugo za reći. Ovim gore etiketama.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, upravo tako. Nažalost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Rijeka.
    Tx, zg jos nista, al pls javi razmake, ja se nadam u 9-me, a vjer. ce nasi (hzjz, ema) mozda i pushati s jeseni, vidjet cemo, nasi su uvijek oprezniji.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Antivakser je nažalost postala etiketa koja se lijepi svakome da ga se odmah u startu diskreditira. I nakon toga staje svaka rasprava. Žalosno je što je tako. ALi i oko ovih covid cjepiva izostaje svaka rasprava. Svatko tko se usudi išta propitkivati (što je izvan okvira službenog narativa) biva etiketiran kao antvakser (ponekad i teoretičar zavjere). I prekida se svaka rasprava.
    I struka nije jednoglasna, ne, samo se stvara takav privid jer su cenzurirani oni koji imaju nešto drugo za reći. Ovim gore etiketama.
    Zašto bi se točno raspravljalo ako su dvije osobe na dijametralno suprotnim stranama? Da uvjere jedna drugu u svoj stav? Čemu?
    Mislim, ako recimo ja koja podržavam cijepljenje, pričam s nekim tko ga ne podržava, o čemu bismo mogli raspravljati, a da to ostane zdravo i kvalitetno? Ja mislim da je to nemoguće.

Mene će u razgovoru o cjepivu zanimati koliko je cijepljenih, kojom brzinom se odvija, gdje se može cijepiti, kojim cjepivima, kakve su nuspojave, kad ću steći imunitet itd., a osoba sa suprotne strane će mi govoriti zbog čega mi nije moralno i etički ispravno da se cijepim? Bez uvrede, ali zaista ne poznajem puno ljudi koji vjeruju u dobrobit cjepiva, a da bi ih ovakve rasprave zanimale. Meni osobno nije problem popričati o tome i čuti mišljenje druge strane, ali baš voditi raspravu.. Pa ne znam. Ne vidim čemu trošiti vrijeme obje strane, ako ne pričamo o istom predmetu rasprave. Za mene će u toj raspravi cjepivo biti nešto što će pomoći da pandemija prođe, a za drugu stranu će cjepivo biti nešto loše na nekim nivoima (ne znam točno na kojim, mislila sam da su samo nuspojave i eksperimentiranja problem, očito ima više toga).

I eto, čemu rasprave onda ako ne pričamo o istom? Ima li to smisla?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi se točno raspravljalo ako su dvije osobe na dijametralno suprotnim stranama? Da uvjere jedna drugu u svoj stav? Čemu?
    Mislim, ako recimo ja koja podržavam cijepljenje, pričam s nekim tko ga ne podržava, o čemu bismo mogli raspravljati, a da to ostane zdravo i kvalitetno? Ja mislim da je to nemoguće.

Mene će u razgovoru o cjepivu zanimati koliko je cijepljenih, kojom brzinom se odvija, gdje se može cijepiti, kojim cjepivima, kakve su nuspojave, kad ću steći imunitet itd., a osoba sa suprotne strane će mi govoriti zbog čega mi nije moralno i etički ispravno da se cijepim? Bez uvrede, ali zaista ne poznajem puno ljudi koji vjeruju u dobrobit cjepiva, a da bi ih ovakve rasprave zanimale. Meni osobno nije problem popričati o tome i čuti mišljenje druge strane, ali baš voditi raspravu.. Pa ne znam. Ne vidim čemu trošiti vrijeme obje strane, ako ne pričamo o istom predmetu rasprave. Za mene će u toj raspravi cjepivo biti nešto što će pomoći da pandemija prođe, a za drugu stranu će cjepivo biti nešto loše na nekim nivoima (ne znam točno na kojim, mislila sam da su samo nuspojave i eksperimentiranja problem, očito ima više toga).

I eto, čemu rasprave onda ako ne pričamo o istom? Ima li to smisla?
    Ma, Nevena je samo prokomentirala ono što sam i ja zapravo napisala. Isto smo mislile, ali malo smo se drukčije izrazile, ako ne griješim.
    Osobno ne želim raspravljati o ovoj temi, znam i zašto. Ali eto, da se ne preskače moje pitanje - jesam li ja antivakser?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tebi je JAKO bitno kaj drugi misle o tebi?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da to fakat nikoga nije briga

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ma, Nevena je samo prokomentirala ono što sam i ja zapravo napisala. Isto smo mislile, ali malo smo se drukčije izrazile, ako ne griješim.
    Osobno ne želim raspravljati o ovoj temi, znam i zašto. Ali eto, da se ne preskače moje pitanje - jesam li ja antivakser?
    Pa ja ne znam jesi li ili nisi, to ti znaš.
    Već sam rekla, nije važno kakav naziv će se koristiti za određeni stav, važno je kakav ukupni rezultat donosi.

Ne volim ni ja etiketiranja, prvo jer tu postoji previše sivih zona, a drugo jer mi je zaista svejedno kako će sebe netko nazivati. Priznajem da ponekad usred rasprave sebi u glavi postavim 'aha, on/ona je antivakser', ali ne sa ciljem da diskreditiram nekoga (ne znam odakle mi uopće pravo da to radim), nego jednostavno da prekinem besmislenu raspravu. Stvarno se držim toga da ne možemo raspravljati o istom predmetu koji za nas ima različito značenje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to fakat nikoga nije briga
    Da, možda sam se nespretno izrazila, ispričavam se. Mnogo je ljudi koji se nisu cijepili cjepivom protiv covida, ali svim ostalim cjepivima jesu. Dakle, ne mislim pritom na ljude koji zaista izbjegavaju cjepiva iz redovnog kalendara cijepljenja.
    Jesu li svi u istom košu, košu antivaksera?
    Zašto je to pitanje problematično?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja ne znam jesi li ili nisi, to ti znaš.
    Već sam rekla, nije važno kakav naziv će se koristiti za određeni stav, važno je kakav ukupni rezultat donosi.

Ne volim ni ja etiketiranja, prvo jer tu postoji previše sivih zona, a drugo jer mi je zaista svejedno kako će sebe netko nazivati. Priznajem da ponekad usred rasprave sebi u glavi postavim 'aha, on/ona je antivakser', ali ne sa ciljem da diskreditiram nekoga (ne znam odakle mi uopće pravo da to radim), nego jednostavno da prekinem besmislenu raspravu. Stvarno se držim toga da ne možemo raspravljati o istom predmetu koji za nas ima različito značenje.
    Riri92, ne znam, ali zaista. Očito me doživljavate kao provokatoricu, ali ja znam da to nisam. Budući da ne znam, zato i pitam. Cijepiš se cijeli život, sad jedno cjepivo odbiješ, i to si nešto...da se ne ponavljam. Pa nisam ja nikome prilijepila tu etiketu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije problematično, ali je meni osobno potpuno nezanimljivo zašto se netko u ovom trenutku ne želi cijepiti protiv covida. Zanima me samo što netko reče koliko će se ljudi cijepiti i hoće li taj broj biti dovoljan da se zaustavi širenje virusa.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Tebi je JAKO bitno kaj drugi misle o tebi?
    Kako si to samo uspjela zaključiti?
    Curke, ja vas pozdravljam. U nadi da će sve ovo uskoro biti iza nas.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zapravo, lažem, zanima me i kakav će biti odnos prema cijepljenima/necijepljenima u slučaju da se nastavi širiti epidemija.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Riri92, ne znam, ali zaista. Očito me doživljavate kao provokatoricu, ali ja znam da to nisam. Budući da ne znam, zato i pitam. Cijepiš se cijeli život, sad jedno cjepivo odbiješ, i to si nešto...da se ne ponavljam. Pa nisam ja nikome prilijepila tu etiketu.
    Pitanje antivaksera nije problematično zbog toga što se nekoga doživljava kao provokatora, nego zbog onoga što takav stav donosi. Ako smo dobili alat (cjepivo), kojim se može riješiti problem (pandemija), onda je važno samo koliko ljudi će taj alat uzeti. Ukoliko će ga uzeti broj ljudi koji je dovoljan za zaustavljanje pandemije, problem antivaksera više i nije toliko veliki problem za čovječanstvo. Možda je najveći problem za njih same, recimo ako budu i dalje morali biti pod nekim ograničenjima, ali u redu, to je njihov izbor. Ali, ukoliko ga neće uzeti dovoljan broj ljudi, onda antivakserski stavovi zaista postaju problem za sve nas, jer nećemo ovo zaustaviti.

Osobno ne mislim da je bilo tko provokator. Nije mi nikad palo na pamet da je osoba koja se neće cijepiti provokator, niti razmišljam u tom smjeru. Razmišljam samo u smjeru rješenja ovog problema u kojem smo jako dugo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja se slažem s tobom da je kampanja protiv onih koji se ne žele cijepit jako agresivna, i da zaista nema mjesta raspravi.

Ja sam se cijepila; sutra ću primiti i drugu dozu. Ali i uz to ne shvaćam napade na ljude koji se ne žele cijepiti, odnosno mogu shvatiti neke od razloga, a i strahova.

Al recimo, prije par mjeseci se napadalo i one koji se ne žele cijepiti Astra Zenecom, a sad se, koliko znam, više nitko u EU neće cijepiti tim cjepivom... Očito je ispalo da cjepivo ipak nije dovoljno dobro.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moguce je i da je pfizer imao (samo) dobar marketing. Opca populacija zazire od turbo jeftinih stvari jer trazi catch, sveucilistarci i dr stariji su htjeli i dalje oxfordsko, ne mnra. Znat ce se tek kad bitke prodju i nista nije skroz ocito jos. Al, sad je rat... Nakon rata se rade analize. A rat jest sklon vasi-nasi podjelama i upitnicima na 'mene to ne zanima' stav, pogotovo na stav 'meni je stvarno bzvz da ne mogu prelazit sad preko fronte bez da me zafrkavaju'. Shvatite sve ovo kao figurativno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se slažem s tobom da je kampanja protiv onih koji se ne žele cijepit jako agresivna, i da zaista nema mjesta raspravi.

Ja sam se cijepila; sutra ću primiti i drugu dozu. Ali i uz to ne shvaćam napade na ljude koji se ne žele cijepiti, odnosno mogu shvatiti neke od razloga, a i strahova.

Al recimo, prije par mjeseci se napadalo i one koji se ne žele cijepiti Astra Zenecom, a sad se, koliko znam, više nitko u EU neće cijepiti tim cjepivom... Očito je ispalo da cjepivo ipak nije dovoljno dobro.
    Slažem se i razmišljam identično kao Jadra.
    Ne Freya, evo meni ti nisi nikakav antivakser.

Ono što bih ja nazvala antivakserom (iako nikoga tako ne nazivam i ne lijepim olako etikete ljudima općenito) su ljudi koji su protiv i ne žele se cijepiti (a ni svoju djecu) cjepivima iz obveznog kalendara cjepljenja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.06.2021. at 12:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •